İphone 6 tasarımı belli oldu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
besim.farhan

besim.farhan

Üye
buna cidden inanan veya gerçek olduğunu düşünen varsa bu forumu bırakıyorum. :(

1. cihazın adının iphone 6 olduğu kesin değil. sağda solda bu adla haberi yapılıyor ama apple her seferinde numaraların yanına bir S getiriyor. bu bile olmayıp bambaşka bir isimle gelebilir. new iphone gibi.
2. apple kendi haritalarını geliştiriyor. fiyasko olarak başlamış olsa bile bir süre sonra gelişip düzelecek. harita işi, sona erdirilip başka şirketlerle anlaşılmayacak kadar büyük bir projedir. kanlı bıçaklı olduğu iki şirketin haritalarını kullanmaz (nokia+microsoft).
3. gpu'nun modeli belli değil. yeni iphone'un kendisi çıkıp biri tarafından benchmarka sokulana kadar da öğrenemeyeceğiz. büyük ihtimalle ipad 3 ve 4'te kullandıkları dört çekirdekli model olacak. maddede yazan gpu modeli gsmarena sayfasından aynen kopyalanmış.
4. apple bugüne kadar hiçbir zaman standart çözünürlük kullanmadı, kaldı ki ekran boyutları şu anda kullandıkları retina ekran çözünürlüğü için yeterli bir seviyede (640x1136). yeni telefon da da eskilerinde olduğu gibi radikal bir değişikliğe gitmeyeceklerine, aynı ekran boyutunu ve çözünürlüğünü kullanacaklarına eminim.
5. işlemci iphone 5'te olduğu gibi apple'ın kendi ürettiği bir işlemci olacak. işlemcinin belirli bir modeli yok iphone 5'teki işlemcinin adı, modeli açıklanmadı.
6. kamera da diğer tüm özellikler gibi belirsiz. bakarsınız 20 mp'lik bir kamera koyup herkesi şaşırtırlar.

son olarak cihazın özelliklerini gerçek cihazı kanlı ortaya çıkmasından önce bilemeyiz. tahmin yapabilirsiniz ama bu tip kandırmacalara artık fazla inanan bulamazsınız. forumda takılan ve bilinçli olan insanlar oturup araştırıyor böyle şeyleri. kankasından çok gizli bilgi almalarına da gerek kalmıyor. biraz eski moda olmuş bu. daha yaratıcı olun.

tmm anladık biliyorsun :)
ama bence arkadaş konu acmis uğraşmış bir teşekkürler sonra soylemek gerek bunları.
ha bide ben şahsen apple imzali haritası olan telefon almam. millet kayboldu yahu! :D

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Burada paylasilan her bilginin ve haberin kaynagi belirtilmesi gerekir.Kaldiki biz zaten bu tip haberleri kurallar geregi kapatmamiz gerekirken arkadasin konusuna yardimci oluyoruz keyifli forumlar.

pRime.

pRime.

Üye

ıyide apple ne zamandan beri islemci uretiyor. Ip5 teki samsungun urettgi a6 dgl mi??

a6 chipset modelidir, işlemci değil! Chipsetler birçok donanımla beraber işlemci ve gpuyu da içinde barındırır.
apple kendi işlemcisini üretiyor artık. Yanlış hatırlamıyorsam anandtech açıklamıştı. cortex işlemcilerin bir çeşit modifiyeli halini kullanıyorlar.

- - - Eklendi - - -

tmm anladık biliyorsun :)
ama bence arkadaş konu acmis uğraşmış bir teşekkürler sonra soylemek gerek bunları.
ha bide ben şahsen apple imzali haritası olan telefon almam. millet kayboldu yahu! :D

evet biliyorum. Siz de birazcık oturup araştırsanız siz de bunların saçmalıktan öte olmadığını bilirsiniz. Appleda üst mevkideki insanlar böyle şeyleri kankalarına bile anlatmaz.

PriZm

PriZm

Üye
Sakin ol be Serdar hemen alevlendirme konuyu :D

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
Serdar bu sahte falan diyoruz ama buna benzer bi şey çıkarsa kötü olur :ehe

- - - Eklendi - - -

böyle olmayacağını bilsem de düşünmek istedim bi an :D

pRime.

pRime.

Üye
Ocean258

Ocean258

Üye
1354641321346 metreden fake olduğu belli :D

İphone 6cı

İphone 6cı

Üye
    Konu Sahibi
Burda bilmişlik yapan arkadaşların egosunu tatmin ettiğini düşünüyorum.Admin bey benden kaynak istedi kaynağımı direk e postamdan resim olarak koydum.İnanan arkadaşlara teşekkür ediyorum yüzleri kara çıkmayacak merak etmesinler.İnanmayan arkadaşlar bilmişlik yapıp,kendilerini kandırmaya devam etsinler çok güzel kendinizi kandırıyorsunuz.

Arkadaşlar!Çok uzun yazı yazıp kendinizi buraya ispatlamaya çalışıyo olabilirsiniz.Kendinizin ve insanların egosunu tavan yapmaya zorlayabilirsiniz o size kalmış.Ancak benim açtığım konunun altına terbiyesizlik ve saygsızılık yapıyosanız çok güzle cevabını veririm merak etmeyin.Size iyilik yapıyorum konu açıyorum uğraşıyorum önemli bilgiler paylaşıyorum hiç biyerde olmayan siz geliyosunuz buraya yok fake yok şöyle yok böyle.Ayıptır yahu...

Bu telefon bu özelliklerle çıkınca bana burda fake haber diye ahkam kesenlerin,kendilerini ispatlamaya çalışan arkadaşların hallerini çok merak ediyorum.Siz forumu terketmeye hazır mısınız uzun uzun döktüren arkadaşlar?Bu telefon bu özelliklerle çıkmazsa ben siteyi terketmeye hazırım!Hodri meydan!

Neyse arkadaşlar iki üç bilmiş konumu kirletmeye çalıştı fakat izin vermem,verdirtmem!Sizinle gelişmeleri bu konu altında paylaşmaya devam edeceğim.Teşekkürler esen kalın...

PriZm

PriZm

Üye
Kardeş sen konunu açmışsın, Arkadaşlarda inanmadığını söylemiş.bunda ne yanlışlık var?

Ayrıca açıkçası bende inanmadım.çünkü "Nokia'da ki ağabeyim söyledi" "Amcam Microsoft'da çalışıyor" vsvs yalanlar uyduran çok çocuk geçti bu forumdan.Tecrübe :)

Sana demiyorum tabi bunları.sadece inanmadığımı söyledim.

• Beğen
Tepkiler: pRime.
İphone 6cı

İphone 6cı

Üye
    Konu Sahibi
Kardeş sen konunu açmışsın, Arkadaşlarda inanmadığını söylemiş.bunda ne yanlışlık var?

Ayrıca açıkçası bende inanmadım.çünkü bu forumdan "Nokia'da ki ağabeyim söyledi" "Amcam Microsoft'da çalışıyor" diyen çok çocuk geçti bu forumdan.
Sana demiyorum tabi bunları.sadece inanmadığımı söyledim.

Alican bey merhaba.İnansınlar inanmasınlar onlara kalmış bişey illa inanın diye bişey söylemiyorum.Ancaaaak ; bana gelip burda fake yok şöyle yok böyle diye haddini aşan insanlar olduğu sürece,dalga geçen insanlar olduğu sürece benim bütün sinirlerim çekiliyor.Admin bey kaynak istedi Epostamdan resim koydum daha ne yapayım?Tekrar söylüyorum bana inanın veya inanmayın ona bozulmam kırılmam size kalmış bişey zaten ilerleyen zamanlarda paylaştığım bilgiler bunu doğrulayacaktır.Fakat benimle burda gelip dalga geçerseniz,konumu kirletici yok abim Steve Jobsun damadı falan filan gibi laflar edilirse bende karşılığını elbet veririm.Sonuçta yorumun iyisi kötüsü olmaz.Ama dediğim gibi dalga geçmekte hiç hoş değil.Saygılar...

- - - Eklendi - - -

Arkadaşlar inanan inanır inanmayan inanmaz.Gerçekten şu an sinirlerim çok bozulmuş durumda tam yarım saattir konuyu baştan sona tekrar tekrar okuyorum.Ben burda cep telefonu platformundaki Türkiyenin 1 numaralı sitesinde MAXİCEP'te değerli bilgiler paylaşıyorum aldığım tepki beni çok kırdı.

pRime.

pRime.

Üye
valla ben dediklerimin arkasındayım. sizin gibi foruma dün üye olanların ise kaybedeceği bir şey olmadığı için bilgiler sahte çıktığında zaten forumda bile olmayacaksınız. telefon çıkana kadar ne gibi özelliklerle geleceğini bilemeyiz. kaldı ki yeni model ne zaman ortaya çıksa tasarım son halini almış oluyor ve kısa süre sonra da lansmanı yapılıp satışa sunuluyor. böyle sağa sola saldırıp bu kandırmacanın gerçekliğini artıramazsınız.

benim açıklamalarım ortada, neyin ne olduğunu düzgünce anlatıyor. daha fazla uzatmaya gerek yok. :oke:

karşınızdaki çocuk değil, düzgün haber yapın düzgün cevap alın.

bunun nesine inanayım ben allasen!

murat0288

murat0288

Üye
Merhaba arkadaşlar.Huzurunuza çok özel bilgilerin bulunduğu bir yazı sunacağım.

Nokia Maps desteğini de arkasına alan Apple firması dün geceki Mobil konferansında şok bir duyuru ile herkesi şaşırtmayı başardı.phone 5 ile dikkatleri toplayan firma 13 inchlik "Apple Ipad Generation" bombası ardından Iphone 6 modelini de patlattı.

Özelliklerinin bir kısmını gizleyen firmanın şimdilik açıkladığı özellikler;

Quad Core işlemci (markası sürpriz)
1 gb ram
PowerVR SGX 543MP3 (triple-core graphics)
12 mp kamera 1080p video kayıt
1366x768 çözünürlükte retina Corning gorilla glass ekran
Nokia Maps

İşlemci konusunda radikal değişikliklere gittiğini söyleyen firma Quad Core işlemci kullandıklarını ama işlemci markasının yakın zamanda duyurulacağını biraz daha merak etmemiz gerektiğini söyledi.Son olarak "eğer merak ediyorsanız söyliyim Wifi de var" şeklinde espiri yapması herkesi kahkaha tufanına boğmaya yetti.

Kaynak: Çok özel

Arkadaşlar geçen sene iphone 5 duyurusu yaptım konum kapandı lütfen bu kapanmasın.Çok kırılıyorum.Lütfen bu bilgileri çalmayın.Fotoğrafın üzerine yazdığım gibi ÇALMAK AYIPTIR GÜNAHTIR.Yorumlarınızı seviyeli şekilde bekliyorum.

nesimde bile fake olduğu belli, yukarda vifinin yanında AT T yazılı bunlar çin öngörüleri, çin telefonlarının genellikle işlemcileri ATT dir, onuda geç elalemin ...... bi yerlere girmeye benzemiş bu olay. iphone markası sen değilsin, resmi sen çizmedin, hiç bişeyi değilsin çalmak ayıp diyosun sen sadece bi yerden bulduğun bilgiyi (çaldığın ) paylaşmışsın, çalıntı malı çalmayın diyosun...

avcitalip

avcitalip

Üye
daha :apple: iPhone 5s çıkacak 6 nereden çıktı şimdi :)

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Bu haber bir çok yerde farklı bir şekilde öngörülüyor.Konunun ispatı yerine konuda tartışmak yerine özellikleri ve içeriğine uygun konuşmalar ve bilgilendirmeler yapılırsa daha uygun olacağı kanısındayım.Haberi eleştirirken bile kullandığınız cümlelere dikkat ediniz.Keyifli forumlar

doctorrr

doctorrr

Üye
İşkembeden sallama... İnsanları saf yerine koymayın.

pRime.

pRime.

Üye
Bu haber bir çok yerde farklı bir şekilde öngörülüyor.Konunun ispatı yerine konuda tartışmak yerine özellikleri ve içeriğine uygun konuşmalar ve bilgilendirmeler yapılırsa daha uygun olacağı kanısındayım.Haberi eleştirirken bile kullandığınız cümlelere dikkat ediniz.Keyifli forumlar

konunun tartışılacak bir yönü zaten yok. Açık kalarak boşu boşuna dikkati topluypr.

doctorrr

doctorrr

Üye
Yeni bir Symbian Türkiye faciası mı? :hmmm

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici

konunun tartışılacak bir yönü zaten yok. Açık kalarak boşu boşuna dikkati topluypr.

Ben konu sahibinin geçen seneki konusundada tartışmalar yaşandığından dolayı ve konu özünü kaybetmemesi açısından söyledim Prime :).

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...