iphone 5 çıkarsa ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

nonamex

Üye
ios seçeneğini unutuyorsunuz 3GS bile şu an ki son sistem androdilerden hızlı çalışıyor ki iphone 4 vs SGS2 videosunu izlediyseniz her şey belli oluyor ama tabi kısıtlamalar cabası

Telefon sade menuden olusuyor birde yavas calissaydi..

muhbar

muhbar

Üye
İphonun artıları,

1. Hızlı internet.
2. Yüksek çözünürlüklü ekran. (özellikle yazılarda çok belli oluyor)
3. İos işletim sisteminin kararlı çalışması.Apple'ın kullanıcılarına sürekli yazılım desteği sunması
4. Oyun ve uygulamadaki üstünlüğü
5. Facebook push özelliği
6. Kaliteli malzeme kullanımı
7. Tabiki imaj
8. Jailbreak sayesinde bütün uygulamarı ücretsiz yükleme şansı.

Eksileri.

1. Yüksek fiyat
2. Flash desteği olmaması
3. Bluetooth ile dosya paylaşımı yapılamaması
4. 3G görüşme yapılamaması
5. Bilgisayara bağlayıp kolay veri paylaşımı yapılamaması
6. Apple'ın tamamen kullanıcıyı kendine bağlaması(itunes)
7. Telefonun çekim gücünün düşük olması

Fiyatı ucuz olsa kesinlikle tercih edilecek bir telefon bence. Çok kararlı bir işletim sistemi var ve kim ne derse desin dokunmatik ekranı gerçekten diğerlerinden farklı.
(Arkadaşımın 3gs'ini uzun süre kullanma şansım oldu.)

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
İphonun artıları,

1. Hızlı internet.
2. Yüksek çözünürlüklü ekran. (özellikle yazılarda çok belli oluyor)
3. İos işletim sisteminin kararlı çalışması.Apple'ın kullanıcılarına sürekli yazılım desteği sunması
4. Oyun ve uygulamadaki üstünlüğü
5. Facebook push özelliği
6. Kaliteli malzeme kullanımı
7. Tabiki imaj
8. Jailbreak sayesinde bütün uygulamarı ücretsiz yükleme şansı.

Eksileri.

1. Yüksek fiyat
2. Flash desteği olmaması
3. Bluetooth ile dosya paylaşımı yapılamaması
4. 3G görüşme yapılamaması
5. Bilgisayara bağlayıp kolay veri paylaşımı yapılamaması
6. Apple'ın tamamen kullanıcıyı kendine bağlaması(itunes)
7. Telefonun çekim gücünün düşük olması

Fiyatı ucuz olsa kesinlikle tercih edilecek bir telefon bence. Çok kararlı bir işletim sistemi var ve kim ne derse desin dokunmatik ekranı gerçekten diğerlerinden farklı.
(Arkadaşımın 3gs'ini uzun süre kullanma şansım oldu.)

Kesinlikle katılıyorum :oke:

srooyunu

Üye

Kesinlikle katılıyorum :oke:

sımdı dogruya dogru ıphoneyı satın alanların cogu telefondan anlamadan sırf havam olsun diye almıyor mu ?

• Beğen
Tepkiler: Yigit315
Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
Yigit315

Yigit315

Üye
Abi ip felan boş bizim gio'lar 5 basar iphone :) gio kullanan iyi bilir.

ozan2020

ozan2020

Üye
    Konu Sahibi
en iyi ekran şu anda sony ericson arc de sony bravia ekran kulanıyor yüksek kalite iphone çok pahalı sadece markasından dolayı alıcak kişiler :) cadde cocukları :) neden alcak hava sorsan özelliklerini bilmezler artı iphone model çıkardıkca bazı modellerin güncellmesini yapmıyor mesela 5 çıkarsa iphone 3 güncellesi olmıycak :) artık öle düşnmek lazım :) GALAXY S 2 UCAR İPHONE 5 BAKAR :)

nonamex

Üye
tabi ki haklısın ama iphone'da jailbreak diye bi olay var :oke:

En basit sistem ihtiyaçları için garantiden çıkartıyorlar.

Biz root edip işlemciyi overclock edebilmek, romdaki uygulamaları istediğimiz gibi değiştirebilmek için çıkartıyoruz. :dry:

• Beğen
Tepkiler: serif55
serif55

serif55

Üye

Biz root edip işlemciyi overclock edebilmek, romdaki uygulamaları istediğimiz gibi değiştirebilmek için çıkartıyoruz. :dry:

Katılıyorum kardeşim o kadar verilen paraya yazık bence başka bişi değil

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye

tabi ki haklısın. Ben sadece iki yönlü bakmaya çalışıyorum. :oke:

Soneday

Soneday

Üye
Geçen tandığımın elinde gördüm iphone 4
Benim cebimdeki motorola milestoneyi çıkarttım
2sini yan yana getirdim

Milestone;

ip4

Ve kurcaladım, ikisini test ettim, sadece iphonein üstün özelliği
512mb ram
Yüksek çözünürlüklü ekran

Milestonenin üstün özellikleri;
Bluetooth
Çift flashlı kamera
Androidtooo ==)
Tam Qwry Klavye
dPad
İnce tasarım
Ses
Kamera kalitesi
Oyunlar
Performans
İşlemci (1.1ghz oc)
Hız
Kesintisiz sinyal gücü =)
720p video kayıt
Gerçek haraket edebilen oynak autofocus kamera!
Linux+özgürlük =)
Metal kasası ve kaymayı önleyen yapısı
Asla çizlmeyen ekranı!?
3.7 inc ekran
vs
vs
vs
say say bitiriemem

peki milestoneyi kaça aldım? sıfır kutusunda 640 tl
peki iphone 4 ooooooooohhhhhhoooooştttttt be :)

Yani diyorumki, iphoneye okadar parayı verene yazık, gerçekten yazık...
Sadece pahallı diye telefonun adı çıktı, lüks telefonu oldu, zengin telefonu oldu diye alıyor herkez, halbuki az internette araştırın iphonenin maliyet fiyatı nekadar? size satılanın %90lık payı bile yok maliyetinde.

Milyarlarca lira bi artistlik bi elma ve alo demek için verilmez...

ben iphone fanı değilim ama söylemeden edemeyeceğim.

Oyunlar
Performans
Hız

özellikle bunları görünce çok şaşırdım. Oyun konusunda iphone'a rakip yok. Iphone'dan daha iyi oyun demişsin.
Performans ve hız konusunda ise iphone'dan daha stabil sistem duydun mu??

Bu üçünde iphone'a rakip olacak tek cihaz var: s2 :oke:
ama o da çok pahalı maalesef.

Test ettim dedim kardeşim farkındaysan
rf2011 ve Aspahlt'yi test ettim birde PSX Emulatörünü test ettim, oyun stabilliğini, ben klavyemi açıp oyun yağ gibi kayarak tam psx tadını alırken 50-60fpsye kadar frame alırkeni iphone 40dan yukarı çıkamadı ve inan Milestone 256 mb ram olmasına rağmen hiç affetmiyor. Oyun 150 mb ihtiyac duysa bile sorunsuz kasmadan çalıştırabiliyor.

ve farkındaysan ÖZGÜRLÜK dedim, telefonumda cm7 rom'u yüklü :oke: her türlü ezerim iphoneyi her konuda, donanım farkları hariç tabi, ama şuda var, Nvidia Tegra 1/2 donanımını isteyen oyunları bile oynayabiliyorum(örn samurai II) ve iphonede çıkan oyunlar direk androidede çıksa hiç bir farkı olmayacaktır, unutma android linux bir sistemdir, daha neêyli belli olmayan ios ile ölçülemez...

ama iphone anca resmi geliştiricilerine muhtaç elinizde tek bir seçenek var, oda tapmak misali kullanmak zorunda olduğunuz Panasonic GD92 özelliklere sahip özellikleri, iphonei meşhur eden fiyatı oldu, sonra lüx sınıfına girdi adı duyuldu, daha sonra uygulamalar üretilmeye başlandı, telefon adam olmaya çalışıldı vs vs anlatarak bitiremem
ve hız demişsin, az netten araştır, milestonenin işlemcisi dahili flash destekleyecek yeteneğe sahipken, birde overclock ile 1.2 ghza çıkartılabildiğini düşün
Telefonumda Windows 98'i çalıştırıp sanki bir pcmiş gibi eksiksiz kullanabiliyorum, iphonede anca appstore windows 98 uygulaması çıkarsa kullanabilirsiniz :)

Ama, işlemcisi yüksek olan iphonein flash desteklememsi en büyük hüsran ben kraloyun.com'a girip, en stabilinden kasmadan istediğim oyunu oynayabilirken, onlinedizi film sitelerine girip istediğim filmi/diziyi rahat bi şekilde izlerken, iphonede iTunes'e muhtaç kalıp klipmi izleyecem?

iphonede özgürlük olmadıktan sonra bilinçli kullanıcıların gözüne girebilecek bir telefon değil. Anca artistlerin eline alıp kullanabileceği bir telefondur, 2000'nin 3310'u 2010'un iphonesi ,bülent ersoy misali:oke:

iphone 5 e değineyim 2 cümle
en fazla işlemcisi arttırılacak, ekranı genişletilecek, ramı artacak başkada birşey olmayacak.....iphone 5 çıkınca getirin milestone ile kapıştırılaım :oke:

• Beğen
Tepkiler: nonamex
Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
peki, peki
:tşk:

Telefonuna da laf ettirmiyor :D

optimux

Üye
Apple her çıkarttığı ürüne yepyeni teknolojiler ekliyor. Patenti de apple a ait olduğu için diğer firmalar bunları direkt olarak kullanamıyor. Aynı işlevi gören kendi teknolojilerini üretiyorlar. Apple ın izinden gidiyorlar yani. Apple özgün ve güçlü ürünler çıkarırken diğerleri apple a banzemeye çalışıyor. Apple bir üst modeli çıkarana kadar diğer firmalar 10-15 ürün çıkrıyor ve sonuncuda tam apple ı geçtim derken apple yeni modeli duyuruyor. Tekrar apple a ulaşma çabası başlıyor...

Adeta maç fazlasıyla geçiyorlar apple ı :ehe

Ayrıca apple ı geçti dediğimiz ürünlerin fiyatı da apple ı geçiyor.

Performans konusunda, android telefonların %60 ı android marketteki uygulamaların bazılarını açamaz. Siz hiç appstore daki uygulamaları açamayan iphone 4 gördünüz mü? Yani rami, işlemcisi bazı telefonlara göre geride kalsa da gayet yeterli durumda.

internet için ise her ne kadar flash desteklemese de iphone ve diğer apple ürünleri mükemmel bir internet deneyimi sunar. Flash uygulamalara erişmek için de skyfire benzeri uygulamalar var.

Tamam bütün bunların yanında eksileri de yok değil. Apple ın koyduğu katı kurallar var. Bluetooth sorunu var...

Bana göre de bluetooth olayı sorun değil. bluetooth ile dosya paylaşımına ihtiyacı hızla azalıyor. Çünkü mobil cihazlarda internet yaygınlaşıyor. Yani bluetoothla göndereceğin şeyi internetten daha hızlı bir şekilde gönderebilirsiniz. Ben biriyle bluetoothla dosya alışverişi yapmayalı yıllar oldu.:ehe

Başka bir açıdan bakıldığında sırf hava atmak için iphone alanlar var. hava atmak için alan adam zaten telefon etmek, mesajlaşmak, fotoğraf çekmek ve belki interneti kullanmak için kullanır telefonu. Yani ihtiyacının çok çok üstünde bir telefon almış olur. Ama insanlara parasını nasıl harcayacağını söyleyemeyiz değil mi?

Apple çok uzun yıllardır teknolojiye yön veren konumda, teknolojinin lokomotifi, diğer firmaların örnek aldığı bir firma. Yani yiğidi öldür hakkını yeme demişler. Tamam bana sorsanız ben de o kadar parayı o telefona vermem. Ama adamlar işini kaliteli yapıyor ve birçok ilke imza atıyorlar.

Bunları yazdığım için "apple ı övme, burası android bölümü" diyenler olacaktır. Ama daha objektif açıdan bakmak gerek. sonuçta android i kötülemedim. Apple ı da övmedim. Sadece düşüncelerimi yazdım. Androidin özelliklerini buradaki herkes bildiği için (ve yazı daha uzamasın diye) yazmadım.

Yani sonuç olarak iphone un ya da android in birbirine çok büyük üstünlükleri yok. Ama android geriden geliyor. gerçek bu. android kullanan şirketlerin de yeni modellerde sadece donanımı güçlendirmek yerine yeni teknolojiler, yeni fikirler için çalışması lazım.

nonamex

Üye
@Soneday

Milestone güzelmiş gerçekten, bizde klavye yok flash oyun açılıyor ama oynayamıyoruz :ehe

NoDisconnet

NoDisconnet

Üye
ios muş bebeklerin işletim sistemi daha bekleme ekranı olmayan bir sistemden ne beklenirki.doğru hızlı ama insanları soyarak o hale getirdiler sistemi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt