Ilk aldıgımda vista yüklü oln pc me xp kurarsam garantisi gidermi ?? Acill

Sponsorlu Bağlantılar

ahmettttt37

ahmettttt37

Üye
    Konu Sahibi
Ilk aldıgımda vista yüklü oln pc me xp kurarsam garantisi gidermi ?? Acill
ARKADASLAR BN PC Mİ İKİ YIL GARANTİLİ VE VİSTA KURULU OLARAK ALDIM SİMDİ XP YÜKLEDİM GARANTİSİ gitmişmidir ?????????*

djserkan37

djserkan37

Üye
Bence Gider.Kasanın Üzerinde Hangi Sürümün İşareti Varsa Pc'de O Yüklü Olmak Zorunda Aksi Taktirde Garanti Bozuluyor Diye Biliyorum Ben.

hasan192

hasan192

Üye
bencede garantisi gider ama sen yinede servisi ara sor

ahmettttt37

ahmettttt37

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar bu tür konulara anlamayanlar cevap yazmasın lütfen :@

bilgisayrcı bi tanıdıga sordum bu cevabı verdi

bitermi gülüm geçermi sensiz günlerimm offffffffff offfffff:
abi orjinalnde vista yüklü pc ye xp yüklersem garantisi gidermi ???????
ionia 7 carn 3,5 mans logos xgen diez 3,75 aka ares bera pathos cyper 4 eda grek ronark 4,25 oly 4,5---PREMİUM CASH HF:
hayır
:
ionia 7 carn 3,5 mans logos xgen diez 3,75 aka ares bera pathos cyper 4 eda grek ronark 4,25 oly 4,5---PREMİUM CASH HF:
gitmez
tmm abi çok teşekkür ederim

Doğan

Üye
garantiye bişey olmaz sonuçta sorun donanımsalsa zaten alakası yok :)

EsEsLi26es

EsEsLi26es

Üye
merak etme hiçbirşey olmaz garantine zaten herhangi bir sistemsorununda format atmaişlemini servislerin çoğu ücretli atar e xp kurduğuna göre zaten format vb. işleri sen biliyorsun istersen linux kur garantine birşey olmazyeterki kasayı açma yandaki vindovs etiketini sökme gerisi önemli deil.

ahmettttt37

ahmettttt37

Üye
    Konu Sahibi
teşekkür ederimm bunu öğrenmeyi çok istiyordum :sn:iyi forumlar

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Böyle birşey olmaz...Çünkü kişiselleştirilmek için zaten müsaade verilmiştir...Burda yapmamanız gereken tek şey kasayı açmamak...Tıpkı telefonda olduğu gibi...Telefonun versiyonunu yükseltiriz format atarız vs. garanti dışı kalmaz , ancak vidaları söküp içini açınca garanti gidiyor...

! AhmeT !

! AhmeT !

Üye
Bişe olmaz bendede Vista vardı şimdi xp var haliyla garantide var :)

lgfb

lgfb

Üye
garanti gitmez sen ıcındekı programı degıstırıyrsun donanımı degıstırmıyrsun

Marchegiani

Marchegiani

Üye
Garantiyle bir alakası yok,için rahat olsun.:)

göktaş

Üye
garantide platform değişiklik ve çökme şartlrı vardır onları oku eğer geçersiz ise hemen kendi medyasını yükle

kKORAY06

Üye
Yok kardeşim gitmez garantisi sonuçta oradan aldıgın belli malın garanti kagıdı falanm war sadece yazılımı degiştimişsin bundan bişe olmaz ya

TURKUAZ55

TURKUAZ55

Üye
garantisi gider ark klmıo grnti

mami24

mami24

Üye
zaten işletim sistemleri garanti dışıdır alakası yoktur

Mr.Crunch

Mr.Crunch

Üye
Nereden biliyorsunuz donanımla gelen OEM işletim sistemlerinin garanti dışı olduğunu?
Eğer markalı bir bilgisayar aldıysanız (laptop veya atıyorum hp marka bir PC) o cihazın garantisi üzerine yüklenmiş OEM işletim sisteminide içine alacak şekilde yapılmıştır.
Herhangi bir şekilde servise götürdüğünüzde servis, problemin sizin o "garantisi gitmez" dediğiniz değiştirilen işletim sisteminden kaynaklı olduğunu tespit ederse(!) "yetkisiz kullanıcı müdahelesi" diyerek gacırt diye garantiyi geçersiz sayar ve elinize alıp kuzu kuzu dönersiniz evinize.
Denemesi beleş buyrun deneyin.
Hatta o derece ki OEM bir işletim sistemi aldığınızda (yani markalı bir bilgisayar) doğrudan Microsoft'tan bile destek isteyemezsiniz, satın aldığınız yer ile görüşmek zorundasınız.

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Mutat bir bilgisayardan ne beklenir?
Çalışması.
Adam gibi çalışması.
Standart bir kullanıcının beklentilerini karşılaması.
Yarı yolda bırakmaması vs...

Mutat bir kullanıcıdan ne beklenir?
Bilgisayara zarar vermemesi.
Kendi ihmalinden dahi olsa, bilgisayarda arızaya yol açacak herhangi bir şey yapmaması.
vs...

İster işletim sistemini kaldırın isterseniz kasayı sökün hiç farketmez. Garanti gitmez!!!

Garanti nedir?
Standart bir kullanıcıya 2 yıl (firma tarafından daha uzunu vaadedilmediyse) boyunca sorunsuz bir bilgisayar kullanımı sağlamaktır. Ancaaak! Sen de o bilgisayara zarar veremezsin!!!
Romaya kadar uzanan genel hukuk kuralıdır:
Satım ile hasar alıcıya geçer.
Yani sen hasar verirsen sonucuna katlanırsın. Ama hasar vermediği sürece kasayı da açarsın işletim sistemini de değiştirirsin! Kimse karışamaz!

Firma sana "kasayı açtınız / işletim sistemini değiştirdiniz, garanti kapsamından çıktı" derse ne olacak?
Kim sallar firmayı?!?!?
Gidersiniz istediğiniz bir Kaymakamlığa, Tüketici Sorunları Hakem Heyetine verirsiniz basit bir dilekçe (sorunlarınızı ve talebinizi içeren), çatır çatır hakkınızı alırsınız!..
İster misliyle değişim, ister faiziyle birlikte bedel iadesi...

hakan1589

Üye
beyler bayanlar pcniz vista yada xp ise siz onu değiştirdiyseniz garantiden cıakr cünkü kasanın önünde oejinal damgası vardır gelelim formatda garantiden cıkmaz ama orjinal vista yükliceksiniz örnek benimpcde win32 var trojan format atdorcam ama vista yükletcem büyük ihtimalle size verilen serivs karıtnı iyice okuyon bizim fabrika cıkışımızda bir hata varsa biz sizden para almayız ama sen ekranı düşürdün ekrankartını ykaıtn cok yüklendi renklerlerle oynadın kasayı icine acdın soran ynadı servis yapmaz kısacası servisn a.xp de ypatırn formatda adın he diyosanki bne 40 tl vercem format xp icin orjinal o bşaka

ωίт¢н кίηg

ωίт¢н кίηg

Üye
genellikle sürücüler ve fonksiyon tuşları vistaya uyumlu olarak yapılıyor ve xp kurduğunda makinadan tam verim alamayabilirsin ;) pc iyiyse win 7 kur ;)

seyitonbasi

seyitonbasi

Üye
Güldürmeyın yaw, yazılımla garanti iptal olmaz. Teknık servıste calıstım 4sene, buna hıc dıkkat eden olmaz bile:kop:

Üst Alt