ICS 4.0.4 Yüklü Sony Ericsson Xperia Pro'ya ROOT Yapma Yöntemi | Flashtool'dan Anlayanlar İçin

Sponsorlu Bağlantılar

casus81

casus81

Üye
xperia neo L de nasıl yapılır ve Kernel dosyalarını nasıl bulacağız.şimdidan teşekkürler?
 


Xanymore

Xanymore

Üye
Bu olayı polypac c504 de yapardam ne olur
 
nopapeny

nopapeny

Üye
Xperia Go Android 4.0.4 ICS kullanıyorum. Gereksiz programları yani sistemsel gelen programları nasıl kaldırıcam bilgilendirirseniz sevinirim.
 
sekil_27

sekil_27

Üye
Yeni versiyonla beraber ROOT'lama yöntemleri eskisi gibi direkt çalışmamaktadır. Özellikle Flashtool ile defalarca denememe rağmen ROOT atamadım. Android 4.0.4'ün sanırım ROOT koruması var. Bende ROOT işlemini Xperia Neo'nun 4.0.3 kernelini kullanarak yaptım, daha sonra Android 4.0.4 kernelini flaşladım. ROOT'lu 4.0.4 elde ettim.

Android 4.0.4 ROOT'lama aşamalarından kısa kısa bahsedeceğim, takıldığınız nokta olursa sormanız yeterli. Cevaplarım.

Android 4.0.4 ROOT'lama:

1. dosyasını indirin ve arşivin içindeki kernel.sin dosyasını Flashtool aracılığıyla telefonunuza flaşlayın. Flaşlamadan önce telefonunuzun ayarlarından USB Hata Ayıklaması özelliğini ve Bilinmeyen Kaynaklar özelliğini açtığınızdan emin olun.

2. Flaşlama sonrası telefonunuzdan USB kablosunu çekin ve pilini çıkarıp takın daha sonra telefonunuza kabloyu tekrar takın. Telefonunuz kendiliğinden açılacak ve Windows'tan "dıdın" sesini duyacaksınız. Telefonunuz açılacak fakat siyah ekran gösterecektir. Çünkü uyumsuz kernel flaşladık. Fakat endişelenmeyin, herhangi bir hata yapmadınız. Normal bir durum. Telefonun tuş ışıkları yandığı anda aşağıdaki aşamalara devam edin:

3. dosyasını indirin ve bir klasöre çıkarın. Bu adımı gerçekleştirmeden önce Görev yöneticisi > İşlemler sekmesinden adb.exe'nin çalışmadığından emin olun. Daha sonra indirdiğiniz arşivin içindeki runme.bat dosyasını Yönetici olarak çalıştırın ve bir tuşa basarak işlemi başlatın. Burada telefonunuz ROOT'lanacaktır. ROOT işlemi sırasında telefonunuz birkaç kez kapatılıp açılacaktır. Bekleyin. İşlem bitince ALL DONE ve Devam etmek için tuşa basın yazacaktır.

4. Telefonunuzu ROOT'ladıktan sonra dosyasını indirin ve arşivin içindeki kernel.sin dosyasını Flashtool aracılığıyla telefonunuza flaşlayın.

Burada yaptığımızı özetlersek: Android 4.0.4 kerneli ROOT'a izin vermiyor ya da eski yöntemler işe yaramıyor. Biz de Xperia Neo'nun 4.0.3 kernelini kullanarak ROOT işlemimizi yapıyoruz. Sonra telefonla uyumlu olan 4.0.4 kernelini flaşlıyoruz. Böylece telefonumuz kernele takılmadan ROOT'lanmış oluyor.

Neden Xperia Neo kerneli kullandık?

Çünkü resmi olarak Xperia Pro için 4.0.3 kerneli yayınlanmadı. Yaptığımız işlem hiçbir risk taşımıyor. Tüm işlemler tarafımca test edildi.

Flashtool ile Kernel Flaşlama Nasıl Yapılır:

1. Flashtool'u açın.
2. Yıldırım simgesine tıklayıp Fastboot Mode'u seçin. Bu sırada telefonunuzu bilgisayara USB kablosuyla bağlamalısınız. Telefonun ayarlarından USB hata ayıklaması ve Bilinmeyen kaynaklar özelliklerinin seçili olduğundan emin olun.
3. Select kernel to Flash'a tıklayın ve çıkan Gözatma penceresinden flaşlamanız gereken kernel.sin dosyasını bulun ve Tamam deyin.
4. Flashtool kerneli flaşlayacaktır. DONE yazısını Flashtool içinde görürseniz işlem tamamlanmış demektir. Telefonun kablosunu çıkarıp güç düğmesini basılı tutarak telefonu açabilirsiniz.


her surum rootlanamiyor :gb dede bu sekildeydi;ics dede bu sekilde(4.0.) rootlamak icin kernel yukleyip root yapiliykr dogrudur.
TAVSİYEM BOOT KİLİDİNİ KALDİRİP COSTUM ROM (DUZENLENMİS.ROOTLANMİS.GEREKSİZLER KALDİRİLMİS.EN UYGUN HALE GETİRMEK İCİN AYARLAR YAPİLMİS) ANLAMİNA GELİYOR KİSACASİ.DAHA BASİT KURULUM .
-EKSİLERİ GARANTİ DİSİNA CİKMASİ VE BAZİ BUGLARİN OLbilmesi
Tercih sizlerinnn
 

polis_ol

Üye
linki düzeltir misiniz? [h=1]Sayfa bulunamadı[/h]
 

hayal.et

Üye
Linkler ölmüş paketleri tekrar düzenleyip tek bir link verirsen daha iyi olur
 


Üst Alt