tandogucem
Üye
-
Konu Sahibi
-
Bakın ben sizi gayet iyi anladım. Fakat siz beni anlamadınız herhalde... Oyun Laptopları gelişmiş donanımlar kullanır. Normal Laptopa göre kasma, donma vb. sorunlar olmaz. Onun için aldığınız Laptop oyun için değildir. Oyun Laptopu demek şu demektir:
Oyun Laptopunun kullandığı donanımları şöyle sıralanabilir:
Intel Core i7 x6 Processor 3.33 GHz İşlemci, 8GB tartışmasız Ram, 2GB, 256 Bit, GDDR5 kanala sahip paylaşımsız ekran kartı, HDD 1TB, Laptopun kendi soğutucusundan, harici bir soğutucu stand vb.
Ayrıca bunun Laptopun sıfır olması ile ilgisi yoktur. Her oyunu, önerilen sistem gereksinimi dışındaki donanımlar kaldırmaz. Crysis 2 son ayarlarda şu sistem gereksinimlerini ister: Intel i5 3.2 GHz 8MB önbellekli İşlemci, Windows 7 de istediği Ram 3GB, ekran kartı paylaşımsız Nvidia GeForce GTX460 veya daha iyisi. Görünen o ki sizin donanımlarınız yüksek ayarlarda Crysis 2'yi desteklemiyor. Bende GTX560 ekran kartı olmasına rağmen ben bile Crysis 2'de AA ve AF değerleri ile Texture Quality'i tam açamıyorum. Sorununuza dönecek olursak kasma ve donmasının diğer nedeni ise Laptopunuzdaki sürücülerin dolu olmasından kaynaklanır. Eğer gereksiz program, uygulama, oyun vb. depoluyorsanız bunları CD veya DVD'ye yazdırın. Eğer Laptop soğutucusu tozlanmış ise bunu bir elektrik süpürgesi yardımı ile alın. C:\ ve D:\ sürücüsüne disk temizleme işlemi uygulayın. CCleaner ile kayıt defterinizdeki gereksiz girdileri silin ve kayıt defterinizi düzenleyin. Gerekirse İşletim Sistemi CD'nizi sürücünüze takın ve sistem onarımı yapın. System32 dosyaları eğer zarar görmüş veya kaybolmuş ise geri kopyalanacaktır. Bu sayede temiz bir İşletim Sistemine sahip olacaksınız. Benim tavsiyem Windows 7 yerine Windows XP İşletim Sistemini kurmanızdır. Bu sayede Ram'den avantaj elde ederek maksimum performans elde edebilirsiniz.
Son olarak Alixkandemir: Yazdıklarımı dikkatli okuduysanız normal Laptop ile Oyun Laptop kasasının yüksekliği ve genişliği hakkında resim koydum. Eğer beyniniz bunun için yeterli gelmiyor ise okumayın. Ben Alienware sahibi değilim. Zaten Türkiye'de Alienware bilgisayarların fiyatı cep yakıcıdır. Onun için yurtdışından almayı tercih ederim. Ayrıca arkadaş bilgisayar donuyor ve kasma yapıyor diyor, siz ise format çek diyorsunuz. Yorumlarınıza bakıyorum da bilgisayardan anlamıyorsunuz. Onun için elinin hamuru ile erkek işine karışmayın. Bunca yıllık teknoloji hayatımda ilk defa böyle bir yorum görüyorum. Dalga geçmek ne demektir? Önce bunun anlamını öğrenin, sonra da Türkçenizi düzeltin.
dostum ben sana yalanmı söylüyorum ? Crysis 2 call of duty 7 bunları en son ayarlarda sorunsuz oynadım hala bana.... diyorsun bende oyun laptopu olmadıgını biliyorum ama afedersinki para s..mıyorum yani anlatabildimmi simdi yeni bi laptop alamam
Şunu söylemeliyim ki eğer bilgisayarı oyun için alıyorsanız yanlış seçim yapmışsınız. Masaüstü bilgisayarlar Laptopa göre daha performanslıdır ki siz kalkmış hâla en son ayarlarda sorunsuz oynadım diyorsunuz. O zaman iyi halt etmişsiniz. Devam edin oyunları son ayarlarda oynamaya. Ne demek istediğimi oyunları son ayarlarda oynayıp muradınıza erdikten sonra anlayacaksınız
Size bir çözüm yolu sunuyorum. Fan tozlarını alın diyorum, eğer İşlemci ısınıyor ise yeni termal macunu sürün diyorum. Size yeni bir Laptop alın ve para sı... diyen olmadı. Eğer Crysis 2, Call of Duty son ayarlarda oynadıysanız diyecek birşey yok. Son olarak söyleyeceğim şudur. Laptopunuzu bilgisayar teknik servisine götürün. Garantisi olsun veya olmasın. 20 TL bakım ücreti alacaklardır. Eğer donanımsal problem var ise o zaman bu ücret iki katına çıkar.
Şunu söylemeliyim ki eğer bilgisayarı oyun için alıyorsanız yanlış seçim yapmışsınız. Masaüstü bilgisayarlar Laptopa göre daha performanslıdır ki siz kalkmış hâla en son ayarlarda sorunsuz oynadım diyorsunuz. O zaman iyi halt etmişsiniz. Devam edin oyunları son ayarlarda oynamaya. Ne demek istediğimi oyunları son ayarlarda oynayıp muradınıza erdikten sonra anlayacaksınız
Size bir çözüm yolu sunuyorum. Fan tozlarını alın diyorum, eğer İşlemci ısınıyor ise yeni termal macunu sürün diyorum. Size yeni bir Laptop alın ve para sı... diyen olmadı. Eğer Crysis 2, Call of Duty son ayarlarda oynadıysanız diyecek birşey yok. Son olarak söyleyeceğim şudur. Laptopunuzu bilgisayar teknik servisine götürün. Garantisi olsun veya olmasın. 20 TL bakım ücreti alacaklardır. Eğer donanımsal problem var ise o zaman bu ücret iki katına çıkar.
Bende size Diyorumki Fanda toz yok Laptop ısınmıyor ona Rağmen sorunum var diyorum siz gereksiz seylerden bahsediyorsunuz lütfen bu işten anlayan birisi yazsin şuraya post kasmak için can atanlar değil.
Fanınızda toz yok. Laptopta ısınmıyor ise o zaman bu donanımsal problemdir. Bunu anlamayacak kadar IQ'nuz düşük ise o zaman beyninizi besleyecek önerilerde bulunabilirim.
Ben bir bilgisayar mühendisiyim. C++, C#, Visual Basic, Delphi, Java Script, PHP programlama dillerini bilirim. Ayrıca donanımların algoritmaları, çalışma şekillerinin hepsinden haberim vardır. Amerika'nın Michigan eyaletinde bilgisayar mühendisliği üzerine doktoram vardır. Şuana kadar gereksiz şeylerden bahsedip post kastsaydık ne olurdu hâlimiz. Onun için size Allah yardım etsin
Fanınızda toz yok. Laptopta ısınmıyor ise o zaman bu donanımsal problemdir. Bunu anlamayacak kadar IQ'nuz düşük ise o zaman beyninizi besleyecek önerilerde bulunabilirim.
Ben bir bilgisayar mühendisiyim. C++, C#, Visual Basic, Delphi, Java Script, PHP programlama dillerini bilirim. Ayrıca donanımların algoritmaları, çalışma şekillerinin hepsinden haberim vardır. Amerika'nın Michigan eyaletinde bilgisayar mühendisliği üzerine doktoram vardır. Şuana kadar gereksiz şeylerden bahsedip post kastsaydık ne olurdu hâlimiz. Onun için size Allah yardım etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?