Hindili Banduma

Sponsorlu Bağlantılar

Gulu Gulu

Gulu Gulu

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Hindili Banduma
Banduma Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 kg bandumalık yufka
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 7-8 çorba kaşığı tereyağı
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • Hindi eti veya tavuk eti (en makbul olanı hindi etiyle olanıdır)

Banduma Tarifi Yapılışı
Yufkalar rulo halinde sarılır, 4 parmak eninde kesilir, Pişirilmiş hindi veya tavuk etinin suyuna bandırılarak tepsiye dizilir, aralarına dövülmüş ceviz içi ve kızdırılmış tereyağı ekilir. Kat kat istediğimiz yükseklikte yufkalar dizilir. Yuvarlak bir tepsiye dizeceğimiz için orta kısmı boş kalır boş kalan kısmada haşladığımız hindi etini veya tavuk etini o boşluğa koyarız. Sonrada ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika bekletip fırından çıkarılır. Sonrada afiyetle yenir. Banduma Kastamonu’nun meşhur bir yemeğidir. Hindi de Devrekani ilçesinin en meşhur hindisidir.

kaynak:
 


murat3702

murat3702

Üye
Ibiyle makbul tavuklada olur ama ibinin tadini vermez. :)

SM-C9000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
  • Beğen
Tepkiler: Gulu Gulu
PALA.

PALA.

Üye
  • Beğen
Tepkiler: Gulu Gulu
Gulu Gulu

Gulu Gulu

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi

Benzer Konular

Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
424
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
459
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
375
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
1
Görüntüleme
433
Baydırman


Üst Alt