Gulu Gulu
Kapalı Hesap
Hindili Banduma
Banduma Tarifi İçin Malzemeler
Banduma Tarifi Yapılışı
Yufkalar rulo halinde sarılır, 4 parmak eninde kesilir, Pişirilmiş hindi veya tavuk etinin suyuna bandırılarak tepsiye dizilir, aralarına dövülmüş ceviz içi ve kızdırılmış tereyağı ekilir. Kat kat istediğimiz yükseklikte yufkalar dizilir. Yuvarlak bir tepsiye dizeceğimiz için orta kısmı boş kalır boş kalan kısmada haşladığımız hindi etini veya tavuk etini o boşluğa koyarız. Sonrada ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika bekletip fırından çıkarılır. Sonrada afiyetle yenir. Banduma Kastamonu’nun meşhur bir yemeğidir. Hindi de Devrekani ilçesinin en meşhur hindisidir.
kaynak:
- 2 kg bandumalık yufka
- 1 su bardağı ceviz içi
- 7-8 çorba kaşığı tereyağı
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- Hindi eti veya tavuk eti (en makbul olanı hindi etiyle olanıdır)
Banduma Tarifi Yapılışı
Yufkalar rulo halinde sarılır, 4 parmak eninde kesilir, Pişirilmiş hindi veya tavuk etinin suyuna bandırılarak tepsiye dizilir, aralarına dövülmüş ceviz içi ve kızdırılmış tereyağı ekilir. Kat kat istediğimiz yükseklikte yufkalar dizilir. Yuvarlak bir tepsiye dizeceğimiz için orta kısmı boş kalır boş kalan kısmada haşladığımız hindi etini veya tavuk etini o boşluğa koyarız. Sonrada ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika bekletip fırından çıkarılır. Sonrada afiyetle yenir. Banduma Kastamonu’nun meşhur bir yemeğidir. Hindi de Devrekani ilçesinin en meşhur hindisidir.
kaynak:
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız