Hava Durumu _ Genel_

Sponsorlu Bağlantılar

Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Evet AKOM bu sene daha derli toplu ve bilinçli her olaya müdahale ediyor ve tedbirlerini önceden almış durumda.Ama biz insanoğlu geçmişi unutup şu halimizden bile şikayet eder olduk.
<div align="center"></div>
Bu imkanlarla 24 saat mesai ve halkımızın da uyarılara (yeteri kadar uyulmasa da) kulak vermesi ve desteklemesi sonucu şu ana kadar gayet iyi bir kar la mücadele geçiriyoruz (tabii bu İstanbul için) Tabii ki bazı eksiklikler ve yetersizlikler oluyor bunları inkar etmemek lazım ama gördüğüm ve yerinde izlediğim kadarıyla bu konuda çok başarılılar.
AKOM u bu başarılı çalışmalarından dolayı Kamyonun arkasında o fırtına ve tipi de kürekle tuz atandan tutun sıcacık odada elinde telsiz karşısında tv ekranlarından oaylara müdahale eden tüm birimlerine teşekkür ediyorum.
Özellikle bizleri birkaç gün önceoden bilgilendiren meteoroloji birimlerine da ayrıca teşekkürler.
 


Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Kar yağışı sona eriyor, ayaz sürecek &#33;
<div align="center"></div>
Kar yağışı yarın duracak ancak bu seferde gece ayazları başlayacak &#33;
Tüm yurtta etkili olan kar yağışı, Marmara&#39;nın batısı ve kıyı Ege dışında diğer bölgelerde bugün de devam edecek. Ancak yarından itibaren Marmara Bölgesi&#39;nin batısı ve kıyı Ege ve Akdeniz yağış almayacak. Ancak sıcaklıklar düşmeye devam edecek. Gece ayazları başlayacak. Kar yağışı; Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Doğu Akdeniz ve İç Anadolu&#39;nun doğusunda etkili olacak. Etkisini artıracak poyraz, kuzeybatı kesimlerde kuvvetli şekilde esecek. Sıcaklıklar, kar yağışı alan kesimlerde oldukça düşecek.

İstanbul&#39;da sis ve buzlanma uyarısı
İstanbul&#39;da kar yağışı bugün ve yarın da serpinti halinde devam edecek. Cumartesi va pazar günleri ise kentte yağış beklenmiyor. Hafta sonu kuvvetli don ve buzlanma olacak. Ayrıca pazar günü İstanbul&#39;da yoğun sis bekleniyor.

Ankara haftasonu eksi 15&#39;i görecek
Başkent&#39;te kar bugün ve yarın da devam edecek. Yarın sıcaklık gündüz eksi 6, gece ise eksi 13 derece düzeyine inecek. Hafta sonu da sıcaklığın eksi 8 ile eksi 15 civarında olması bekleniyor. Ankara&#39;da hafta sonundan itibaren en az bir hafta süreyle kar yağışı olmayacak.

Kar İstanbul&#39;u ne zaman terkedecek?

Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, kentte bazı bölgelerde kar kalınlığının 28 santimetreyi bulduğunu belirterek, &#39;&#39;İstanbul&#39;da bugünden itibaren etkili kar yağışı beklemiyoruz&#39;&#39; dedi.
26 Ocak 2006 12:07

Yıldırım, yaptığı açıklamada, İstanbul&#39;da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyrettiğini dile getirerek, bugün en düşük sıcaklığın eksi 2, yarın eksi 3, cumartesi günü eksi 4, pazar günü de eksi 5 derece olmasının tahmin edildiğini bildirdi.
İstanbul&#39;da etkili olan sistemin artık doğuya doğru kaydığını
belirten Yıldırım, &#39;&#39;Etkisini bugün kaybedecek olan kar yağışı, yarın
serpinti şeklinde bir süre devam edecek, daha sonra da bölgeyi terk
edecek. Ancak hafta sonu kuvvetli don ve buzlanmayla birlikte, pazar
sabahı İstanbul&#39;da sabah saatlerinde etkili sis bekliyoruz&#39;&#39; dedi.
Hafta başından bu yana etkili olan kar yağışı ve tipinin
tahminleri doğrultusunda geliştiğini anlatan Yıldırım, şunları
söyledi:
&#39;&#39;İstanbul&#39;da bugünden itibaren etkili kar yağışı beklemiyoruz.
Kar kalınlıklarını sahil kesiminde 10-15, yüksek kesimlerde 20
santimetre civarında bekliyorduk. Şu anda kentte bazı bölgelerde kar
kalınlığı 28 santimetreyi buldu. Kar kalınlıkları Kumköy&#39;de 6, Atatürk
Havalimanı&#39;nda 12, Bahçeköy&#39;de 15, Şile ve Sarıyer&#39;de 16, Göztepe&#39;de
17, Sabiha Gökçen Havaalanı&#39;nda 22 ve Florya&#39;da 28 santimetre olarak
ölçüldü.&#39;&#39;
 
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Kar gidiyor ama sis ve don geliyor
Bir hafta boyunca Türkiye&#39;nin en önemli gündem maddelerinden biri olan kar, gelecek hafta sadece Karadeniz ve Doğu Anadolu&#39;yu etkileyecek. Ancak yetkililer buzlanma uyarısı yapıyor
28 Ocak 2006 11:45
<div align="center"></div>
Hafta boyunca yurdu etkisi altına alan kar yağışı hafta sonu etkisini kaybedecek. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü&#39;nden alınan bilgiye göre, kar yağışı önümüzdeki hafta ortasına kadar Karadeniz Bölgesi&#39;nin doğusu ve Doğu Anadolu Bölgesi&#39;nin bazı kesimlerinde yer yer etkili olacak. Yağışlar orta Karadeniz kıyılarında ise karla karışık yağmur şeklinde kendini gösterecek. Yurdun diğer bölgelerinde de hava çarşambaya kadar az bulutlu ve açık geçecek. Hafta sonu özellikle Marmara Bölgesi ile yurdun iç ve doğu kesimlerinde yoğun sis bekleniyor. Yetkililer, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayına karşı da vatandaşları uyardı.
İstanbul ısınıyor

İstanbul&#39;u hafta başından itibaren etkisi altına alan kar yağışı bugün şehri terk ederek yerini salıya kadar don ve buzlanmayla birlikte yoğun sise bırakacak. Don ve buzlanmaya karşı önlem alınması konusunda uyarıda bulunan uzmanlar, özellikle pazar günü başlayacak yoğun sisin ulaşımı olumsuz yönde etkileyeceği konusunda uyarıda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, havaların açmasıyla birlikte don ve buzlanma meydana geleceğini bildirdi. Don ve buzlanmayla ilgili kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler ve karayollarını uyardıklarını belirten Yıldırım, "Onlar da bu yönde gerekli çalışmaları yapacaklardır. Soğuk havaların salı günü şehri terk etmesini bekliyoruz. Sıcaklık normal değerlere gelerek 7 - 8 dereceyi bulacak. Sis de salı gününe kadar etkisini gösterecek. Sisin özellikle sabah saatlerinde yoğun olacağını tahmin ediyoruz.

Bu yönde hava, deniz ve kara ulaşımında aksamalara neden olabilir" dedi.
Yıldırım, İstanbul&#39;da en düşük hava sıcaklıklarının bugün eksi 3, pazar eksi 4, pazartesi günü de eksi 3 derece olmasının beklendiğini kaydetti.
 
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
İstanbul yine beyaza bürünecek

Türkiye&#39;nin güney ve batı kesimleri yeni bir yağışlı havanın etkisine giriyor. İstanbul, Pazartesi&#39;nden itibaren yeniden kar yağışının etkisi altına girecek.
04 Şubat 2006 19:45
<div align="center"></div>
Yarın Türkiye&#39;nin güney ve batı kesimleri Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ve Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) Meteoroloji biriminin hava tahmin raporuna göre, İstanbul pazartesi gününden itibaren soğuk hava ve kar yağışının etkisi altına giriyor.

Rapora göre, Marmara ile yurdun iç ve doğu kesimlerinde yoğun sis ile birlikte bu gece ve yarın sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

Sıcaklık yarın iç ve doğu bölgelerde birkaç derece artarken, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacak.

Belediye kara hazırlanıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, üç gün etkili olacak kar yağışı için alarma geçti. AKOM&#39;dan yapılan açıklamaya göre, yarın geceden itibaren 3 bin personel, 681 araçla 24 saat çalışacak.

Karla mücadele ekipleri, ana yollar dışında, hastane, okul, büyük alışveriş merkezlerinin önleri, kaldırımlar ve otobüs duraklarında kar birikimine engel olacak.

Afet Koordinasyon Merkezi, sürücülerden karla mücadelede büyük önem taşıyan emniyet şeritlerinin gereksiz kullanılmamasını istedi.

Sokakta yaşayanlar da, iki hafta önceki yağışta olduğu gibi Alibeyköy Tevfik Aydeniz spor salonunda misafir edilecek.

Doğu karla mücadele ediyor

Hakkari ve çevresinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle bugün Hakkari-Van karayolunun 11&#39;inci kilometresi ile Yeniköprü mevkii arasındaki 10 noktaya çığ düştü.

Çığ nedeniyle ulaşıma kapanan Hakkari-Van karayolunda yol açma çalışmaları devam ediyor.

Bu arada, dün akşam Hakkari-Van karayolunda mahsur kalan otobüsteki 15 yolculardan bir kısmı kurtarıldı.
 
ChaLLenGeR

ChaLLenGeR

Üye
yoksa okullar tekrardan tatil mi olacak
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Bende onu soracaktım şimdi..
 
__Midas__

__Midas__

Üye
vali amca sabah kalkacak şööle bir etrafa bakacak , kar olmadığını görecek ve okul yolları taşlı geliyor kalem traşlı...
büyük bir ihtimalle tatil olmaz...
 
turgay89

turgay89

Üye
ben daha fazla istemiorum tatil falan yaa.. okulu ozledim daha dogrusu arkadasları..
 
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Çok üzgünüm ama Milli eğitim bakanı bir karış karla tatil olmaz hiç boşuna tatil moduna girmeyiniz diye bi tiyo verdi bilginize
 

RockFord Fosgate

Üye
ewet uzatmıcaklarmıs:(((ama yoresel olarak tatıl olabılırmıs&#33;&#33;
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
O zaman istanbulda havada uçarsa tatiliz..

Gerçi olsada olur olmasada ben artık geldim bartından hatta açılsın okullar gidelim biran öncede bitsin..
 
helper007

helper007

Üye
Olsada olmasa da farketmez.
Zaten bir haftadır dersane yolunda çürüyorum.
 
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
İlk tatil haberi Hakkari&#39;den
İlköğretim ve ortaöğretim okulları yarın açılmaya hazırlanırken bazı illerde kara kış şartları buna müsade etmiyor. Hakkari&#39;de yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 3 gün tatil edildi.
05 Şubat 2006 10:34
<div align="center"></div>

Hakkari Valiliği, yarın açılması planlanan okulların 3 gün daha tatil edildiğini açıkladı.
 
cepix

cepix

Üye
Ne ballılar yaw
 

troublesome

Üye
weletler çok ballı..Lise bitti mi tatil matil yok.. 3. senem üniversite de daha bu sene tatil oldu.. Onda da finallere denk geldi.. bizim tatilden yedi hava.. milletin tatili uzar bizimki kısalır&#33;&#33;&#33;&#33;
 
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Edirne&#39;de kar yağışı başladı

Edirne merkez ve ilçelerinde kar yağışı başladı. Edirne Meteoroloji Müdürlüğü&#8217;nden edindiği bilgiye göre, Edirne ve ilçelerinde başlayan kar yağışının, 3 gün süreyle etkili olması bekleniyor.
05 Şubat 2006 16:31

Kentte hava sıcaklığının 5 derece olduğunu belirten yetkililer, bugünden itibaren hava sıcaklıklarının 6-8 derece düşeceğini söylediler.

Yetkililer, olası buzlanmalara karşı sürücülerin dikkatli olmaları gerektiğini bildirdiler.

Ayrıca İstanbul için kırmızı alarm yok ancak aşırı yağmur ve p.tesi öğlenden sonra normal mevsim şartlarına göre kar bekleniyor.Dondurucu soğuklar değil yani.mevsim soğukları....
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Desenize tatil yok..
 
Gokhan43

Gokhan43

Üye


Yok be kar falan yağmıyor...
 

RockFord Fosgate

Üye
aksam haberlerde tatıl fılan yok dedı sızın ıst valısı&#33;&#33;&#33;
 

nuisance

Üye
edrnede kar durdu gibin hani üçgün sürcekti 3cm kar bile yok yerde
 


Üst Alt