Hava Durumu _ Genel_

Sponsorlu Bağlantılar

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
İstanbulda 3 saattir kar yağıyo ve tuttu..
 


Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, İstanbul'da bugün özellikle Anadolu yakasında aralıklı kar yağışı görüleceğini, yarın ise kentin kuzey ve doğusunda hafif kar yağışı olacağını bildirdi.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, İstanbul'da bugün özellikle Anadolu yakasında aralıklı kar yağışı görüleceğini, yarın ise kentin kuzey ve doğusunda hafif kar yağışı olacağını bildirdi.

Yıldırım, kentte soğuk ve yağışlı havanın etkisini devam ettirdiğini belirterek, dün İstanbul'da özellikle kentin kuzeyindeki yüksek kesimlerde kar yağışı, diğer yerlerinde ise yağmur görüldüğünü belirtti.

Kent genelinde örtü bırakacak bir kar yağışı olmadığını, yağmurun etkili olduğunu belirten Mustafa Yıldırım, “Dün Kilyos ve Kurtköy'e 64, Sarıyer'e 58, Göztepe'ye 39, Şile ve Atatürk Havalimanı'na 36, Sabiha Gökçen Havalimanı'na 32 kilogram yağış düştü” dedi.

Yıldırım, hava sıcaklığında hafta ortasına kadar önemli bir değişiklik olmayacağını ve mevsim normallerinin altında kalacağını kaydederek, “Bugün İstanbul'da aralıklı kar yağışı, yarın ise kentin kuzey ve doğusunda hafif kar yağışı bekleniyor. Bugün özellikle Anadolu yakasında Samandıra ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda kar yağışı aralıklarla devam edecek” diye konuştu.

Bugün en yüksek hava sıcaklığının 2, en düşük sıcaklığın ise eksi 2 derece olacağını belirten Yıldırım, bu gece yaşanacak kuvvetli don ve buzlanmaya karşı vatandaşları uyardı.

Mustafa Yıldırım, Çarşamba günü kar yağışı beklenmediğini, ancak sabah saatlerinde sis görüleceğini sözlerine ekledi.

BOLU DAĞI'NDA ULAŞIM ZORLAŞTI

Bolu Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, Bolu ve çevresinde gece başlayan kar yağışının bugün de devam edeceğini belirtti. Yetkililer, kar kalınlığının Bolu merkezde 8, Kartalkaya'da 35, Abant'ta 20, Bolu Dağı'nda ise 10 santimetreye ulaştığını bildirdi.

D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde ise kar yağışı nedeniyle ulaşım kontrollü şekilde sağlanıyor. Bolu Emniyet Müdürlüğü Trafik Bölge Müdürlüğü ekipleri, Bolu Dağı güzergahında trafikte aksama yaşanmaması için önlem alıyor.
Trafik Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Bolu Dağı'nda etkili olan kar yağışının sürücülere zor anlar yaşattığını belirterek, sürücüleri, trafiğin aksamaması için dikkatli olmaları, yakın takip ve hız yapmamaları, araçlarında çekme halatı, takoz ve zincir bulundurmaları konusunda uyardı.

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ'NDE KAR TATİLİ

Olumsuz hava koşulları yüzünden Kocaeli Üniversitesi'nde (KOÜ) bugün ve yarın eğitim-öğretime ara verildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, gece yarısı başlayan kar yağışının kentin yüksek kesimlerinde etkili olması yüzünden KOÜ'nün bütün fakülte ve yüksekokullarında eğitim ve öğretime iki gün ara verildiği belirtildi.
Üniversitedeki idari ve akademik personelin ise bugün ve yarın görevlerinin başında olacağı bildirildi.

<span style="color:#3333FF">Diğer illerimzed ilçelerimizde durum nedir acaba ? </span>
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Kasımpaşa şuanda azda olsa kar yağıyor..
 

jöly

Üye
izmir&#39;de bu sabah yağmur yok güneşli güzel bir gün var hava da çok soğuk değil
özlemişim güneşi
 
Gokhan43

Gokhan43

Üye
Eskişehir ( 19.12.05 )

Valla sabah uyandığımda dışarısı bembeyazdı.Evin çatıları öyleydi ama yollar da kar yoktu malesef.

Okula gittik , tipiye döndü kar , yağdı yağdı hızlandı ve umutluyduk , ama sonra umudumuzu yitirdik , şun hava soğuk ve rüzgarlı , kar mar yağmıyor
 
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Kar, Bilecik&#39;te 52 köy yolunu kapadı Gece geç saatlerde başlayan kar yağışı Bilecik&#39;i etkisi altına aldı. İlin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı yarım metreyi bulurken, 52 köy yolu ulaşıma kapandı.
19 Aralık 2005 15:17

Marmara Bölgesi&#39;ni etkisi alına alan elverişsiz hava koşulları ve kar yağışı geceden itibaren Bilecik&#39;i de etkisi altına aldı. Gece geç saatlerde başlayan kar yağışı aralıklarla devam ederken, gündüz de etkisini sürdürdü. Bilecik&#39;in yüksek kesimlerinde etkisini artıran kar yağışı köy yollarını kapattı. İl merkezine bağlı köylerle birlikte, Söğüt, Pazaryeri ve Osmaneli ilçelerinde köy yolları kapandı. Kar yağışı nedeniyle 52 köy yolu ulaşma kapanırken, yüksek kesimlerdeki kar yağışının yarım metreyi aştığı belirtiliyor.

Şehirlerarası E-24 karayolunda ise sorun olmadığı bildirildi.
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Kasımpaşa hiçbirşey yok..


Oturup yazılıya çalışmak lazım..
 
Gokhan43

Gokhan43

Üye
+1 , Kimya
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Tarih;
Genel Türh Tarihi;
Edebi Metinler;
İnsan İlişkileri..


Bunlar yarın bide bugünden kalan var 2 tane ne zaman oluruz artık bilemiyorum..
 
darkred

darkred

Üye
<div class='quotetop'>(Gokhan43 &#064; Dec 19 2005, 04&#58;53 PM) [post=231049]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
Eskişehir ( 19.12.05 )

Valla sabah uyandığımda dışarısı bembeyazdı.Evin çatıları öyleydi ama yollar da kar yoktu malesef.

Okula gittik , tipiye döndü kar , yağdı yağdı hızlandı ve umutluyduk , ama sonra umudumuzu yitirdik , şun hava soğuk ve rüzgarlı , kar mar yağmıyor
[/b][/quote]
gökhanın dediği gibi durum değişmedi hava çok soğudu ve kar filan yağmıyor şuanda.dondurucu soğuk var ve çok rüzgarlı
 
cepix

cepix

Üye
Ankara&#39;da hava çok soguk yerlerde 4 parmak falan kar var...
Okullar tatil
 
Gokhan43

Gokhan43

Üye
20.12.2005 , Salı.

Gün Güneş ve rüzgarla başladı.Karlar eridi ve çoğu yer dondu.

Şuan dondurucu soğuk var ama kar yok
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Bugün okul vardı ama okmeydanında okula giderken yerlerde kar vardı ve donmuştu.. :vur


Hava açık tatil umutları perşembe sabaha..
 

jöly

Üye
İzmirim çok soğuk yarın 0 derece olcakmış
 

CisSe

Üye
Bursada kar vardı bügün fazla bişey kalmadı ama umutlarım Perşembeye kaldı
 
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Önümüzdeki hafta donacağız&#33;
Türkiye, Balkanlar&#39;dan gelecek yeni soğuk havanın etkisine girecek. Sıcaklık, iç ve batı bölgelerde 8-10 derece azalacak. Peki yurtta son durum ve üç günlük hava raporu nasıl?
20 Ocak 2006 13:25


Hava sıcaklığı, pazartesi gününden itibaren iç ve batı bölgelerde 8-10 derece azalacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü&#39;nce yapılan meteorolojik uyarıya göre, halen yurdun iç ve doğu kesimlerinde etkili olan soğuk ve yağışlı hava, yarın Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu&#39;nun doğusunda kar yağışına neden olduktan sonra yurdu terk edecek. Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görülecek.

Pazar günü öğle saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisine girilecek. Marmara, Ege, Batı Karadeniz, İç Anadolu&#39;nun batısı ile akşam saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz ve İç Anadolu&#39;nun doğusunda yağış bekleniyor. Yağışlar, kuvvetli lodosla birlikte batı bölgelerinde etkili olmak üzere Ege ve Akdeniz kıyıları ile İstanbul ve Çanakkale çevrelerinde sağanak, iç
kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Hava sıcaklığı, lodos nedeniyle iç ve batı kesimlerde biraz artacak.

Türkiye, Pazartesi günü bu yağışlı havaya ilave olarak Balkanlar&#39;dan gelecek yeni bir soğuk havanın etkisine girecek.

Rüzgarın poyraza dönerek fırtına şeklinde esmesi nedeniyle batı bölgelerde hissedilir derecede sıcaklık düşüşü (8-10 derece) ile birlikte yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde kar yağışı görülecek.

Soğuk ve yağışlı hava, salı günü batı kıyılar dışında tüm yurtta etkili olmaya devam edecek. Özellikle pazartesi gecesinden itibaren hafta ortasına kadar kuzey, iç ve doğu bölgelerde kuvvetli buzlanma ve don olayı görülecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, pazartesi gününden itibaren poyraz fırtınası ve hissedilir derecedeki sıcaklık düşüşü ile kuzey, iç ve doğu kesimlerde görülecek kar yağışları ve kuvvetli buzlanmanın neden olabileceği olumsuz şartlara karşı ilgilileri ve vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

ULUDAĞ&#39;DA KAR KALINLIĞI 1 BUÇUK METRE

Türkiye&#39;nin önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ&#39;da, bu sezon kar kalınlığı ilk kez 1 metreyi aştı.

&#39;&#39;Beyaz cennet&#39;&#39;te son 24 saatte etkili olan yağış nedeniyle, dün 75 santimetre olan kar kalınlığı bu sabah itibariyle 120 santimetre olarak ölçüldü.

Meteoroloji yetkilileri, bölgeye dünden bu yana 45 santimetre kalınlığında kar yağdığını, bugün de yağışın hafif şekilde devam edeceğini bildirdiler.

Uludağ&#39;da sıcaklığın eksi 9 derece olduğunu, sis ve yağışın etkisiyle görüş mesafesinin 200 metreye kadar düştüğünü anlatan yetkililer, bölgede Pazar gününden itibaren bir hafta süreyle &#39;&#39;Sibirya soğuğu&#39;&#39; olarak adlandırılan hava dalgasının etkisiyle sıcaklığın 5-6 derece düşmesini ve poyraz beklediklerini kaydettiler.

ERCİYES&#39;TE KAR KALINLIĞI PİSTLERDE 50 SANTİMETRE, YÜKSEK LERDE 1 METRE

Türkiye&#39;nin önemli kış turizm merkezlerinden Erciyes&#39;te, kar kalınlığı yaklaşık 50 santimetreye ulaştı.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kayak merkezinde dün başlayan ve bugün de aralıklarla
devam eden kar yağışı nedeniyle, pistlerde kar kalınlığı yaklaşık 50
santimetreye, yüksek kesimlerde de 1 metreye ulaştı.
Kayak merkezine uzun süredir kar yağmaması ve kar kalınlığının
kayak için yeterli düzeyde olmaması nedeniyle kötü bir sezon geçiren
turizmciler de kar yağışına sevindi.
Dedeman Erciyes Oteli İşletmecisi ve Erciyes Turizm Yatırımcıları
Birliği Başkanı Faruk Güler, yaptığı açıklamada, kar
yağışının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.
Kar opsiyonlu olarak yapılan rezervasyonların yağışla birlikte
aktife çevrilmeye başladığını ifade eden Güler, &#39;&#39;Kar kalınlığı kayak
için yeterli düzeye ulaştı. Umarız yağış da devem eder. Çünkü daha
önce kısa aralıklarla yağan kar, etkili olmamış, kayak sezonunu tam
anlamıyla açamamıştık&#39;&#39; dedi.
Öte yandan, kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan
Kayseri-Erciyes ve Erciyes-Develi karayolu ulaşıma açıldı.

TOKAT&#39;TA KAR KALINLIĞI 25 CM

Tokat&#39;ta sabahın erken saatlerinde başlayan ve aralıksız olarak devam eden kar yağışı, kentte yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Soğuk hava ve kar, bütün yurtta etkisini gösterdiği gibi Tokat&#39;ta kenti beyaz bir örtüyle kapladı.

Başta Tokat olmak üzere ilçe ve çevre yollarında trafik çilesi yaşanıyor. Yollarda meydana gelen buzlanmaya, kar lastiği ve zinciri olmayan araçlar da eklenince bazı maddi hasarlı kazalar meydana geldi. Tokat&#39;ın ilçelerinde ise en büyük sıkıntı köylerde yaşanıyor. Tokat&#39;ta kar yağışı ilçelere ulaşımın zor yapılmasına neden oluyor. Kar kalınlığının 20-25 santimetreye ulaştığı ilçelerde, birçok köy yoluna ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Tokat&#39;ın çevre il ve ilçelerle karayolu ulaşımı güçlükle yapılırken, kar nedeniyle Köy Hizmetleri ve Karayolları ekipleri de alarma geçti. Kar yağışı nedeniyle hava sıcaklığının hafta sonu sıfırın altında olacağını belirten meteoroloji yetkilileri ise vatandaşları don olaylarına karşı uyardı. Meteoroloji&#39;den yapılan açıklamaya göre, Tokat&#39;ta yağışlar özellikle hafta sonu daha şiddetli görülmeye devam edecek. Hava sıcaklığı azalacak, ilçelerde ise kar yağışının devam edeceği bildirildi.

Tokat&#39;ta kar yağışına en çok sevinenler gene çocuklar oldu. Çocukların günlerdir beklediği kar nihayet geldi. Büyükler yollarda sıkıntı çekerken, onlar adeta bayram ediyor. Sömestr tatili sebebiyle okulların kapalı olması da çocukların sevincini ikiye katlıyor. Kimi kar topu oynuyor, kimi kayıyor, kimi de çılgınca kendisini karların arasına bırakıyor.

ILGAZ&#39;DA KAR KALINLIĞI 1 METREYİ AŞTI

Yoğun kar yağışı nedeniyle Ilgaz dağında kar kalınlığı bir metreyi geçti. Kastamonu&#39;da 318 köy yolu kapandı.

Türkiye&#39;yi etkisi altına alan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kastamonu&#39;da iki gündür aralıksız olarak yağan kar nedeniyle halen 318 köy yolu ulaşıma kapalı. İki günde yağan kar nedeniyle kapanan 1063 köyün 745 tanesinin yolu ulaşıma açıldı. Şehir merkezinde kar kalınlığı 30 cm bulurken buzlanma nedeniyle bir çok maddi hasarlı kaza meydana geldi. Öte yandan Ilgaz dağında kar kalınlığı bir metreyi geçtiği belirtildi. Yoğun kar yağışı nedeniyle Kastamonu-Ankara arasındaki ulaşım kontrollü olarak sağlanırken zincirsiz araçların geçişine izin verilmiyor.

KAYSERİ&#39;DE KÖY YOLLARI KAPANDI

Yahyalı&#39;da gece başlayan kar yağışı devam ediyor. İlçe merkeziyle köy yolları arasında, Dikme -Delialiuşağı köyleri arası kapalı olduğu için diğer köylerle de ulaşım sağlanamıyor.

Genelde dağ köylerinin kapalı olduğu ilçede Köy Hizmetleri&#39;ne bağlı ekipler yol açma çalışmalarına başladı.

AĞRI&#39;DA 359 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Türkiye&#39;yi etkisi altına alan kar yağışı Doğu Anadolu&#39;da kendini etkili bir şekilde göstermeye başladı.

Ağrı&#39;da dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı gece boyunca devam ederken 359 köy yolu ulaşıma kapandı. Şehir merkezinde kar kalınlığı yer yer 10 santimetreyi buldu.

Karayolları 123.Şube Şefligi karla mücadelesine başlarken bir yandan da Köy Hizmetlerine ait araçlarda köy yollarını açmaya çalışıyor.

Meteroloji yetkililerinden edinilen bilgiye göre Ağrı&#39;da kar yağışı bütün gün devam edecek. Sömestir tatilinde olan çocuklar ise günlerini karla oynayarak geçirirken, bazı çocuklar ise traktör arkasına tehlikeli bir şekilde asılarak kaymaya çalışıyor.
 

S1FR3K1R1C1

Üye
Bursada Dün akşam Çok kar yağdı Bügün Hava Güneşli..
 

RockFord Fosgate

Üye
ya ızmırde salı gunu ınanılmaz kar beklenıyomus walla dersane tatıl olabılırmıs&#33;&#33;&#33;ızmırde kar yagmaz ama beklenıyomus ıste&#33;&#33;
 
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Tarihe geçecek soğuklar geliyor

Türkiye önümüzdeki hafta başından itibaren Sibirya üzerinden gelecek çok soğuk havanın etkisinde kalacak ve son yılların en soğuk günleri yaşanacak.
21 Ocak 2006 09:35
<div align="center"> </div>

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü&#39;nden alınan bilgiye göre; önümüzdeki günlerde bölgelerdeki hava durumunun şöyle olması bekleniyor:

Marmara Bölgesi&#39;nde hafifleyen yağış, daha çok İstanbul, Sakarya ve Bursa arasında karla karışık yağmur şeklinde etkili olacak. Önümüzdeki hafta sıcaklıklar sıfır derecenin altına inecek.

Pazar gecesinden itibaren Marmara Bölgesi&#39;nin tamamında yoğun kar yağışı görülecek. İç Anadolu Bölgesi&#39;nde kar yağışı devam edecek. Ege önümüzdeki hafta son yılların en soğuk kışını yaşayacak. Akdeniz Bölgesi&#39;nde Adana&#39;da sağanak yağmur etkili olacak. Güneydoğu&#39;da kar hava ulaşımını aksatacak.
 
cepix

cepix

Üye
Yandık..
 


Üst Alt