Hangi Telefon Alınmalı? IPhone 4s, Samsung Galaxy S3, HTC Sensetion XL, HTC One X.

Sponsorlu Bağlantılar

metehantoksoy

metehantoksoy

Üye
    Konu Sahibi

Benim yazıyı okuduysan Fatih'im gerçekten saf dışı kalıyor iki dev var 4S ve One X seçim onun artık :) tabi S3 te alabilir bunlar bizim yorumlarımız :)

Yeap :) anlaşıldı HTC One X Yolu gözüküyor. yurtdışında fiyatlar nasıl oynuyor?

SilentOne

SilentOne

Üye

Merhaba hocam. Yazını okudum da dikkatimi çekti kimse yanlış anlamasın yanlış bilgilenmeyin diye açıklama yapma gereği duydum. Aklın varsa Htc alma diyenlere bir türlü ben rastgelmiyorum nedense :) Batarya nın değişmemesinin sana dezavantajı olduğu kadar yararını gözardı etmemek lazım eline aldığında ki o sağlamlık hissi örneğin. İphone ile kıyaslamak bana saçma geliyor bir defa sistemleri farklı bunu ayırt etmek gerekiyor. S3 ile One X kıyaslamayı anlarım ancak İphone ile olmuyor. Neden diceksiniz girin bir ios ve android tartışmalarını okuyun oralarda yeterince bilgi cümbüşü var ;) Hocam Teknosa da ki o konuştuğun adam konuşmuş ama boş konuşmuş bence ne kadar bilgiye sahip o konu tartışılır. One X hakkında yorumu doğru ancak foto ve multimediada da üstüne One X ten iyisi yok şu an. Şarj konusunda haklı S3 çok daha iyi ikisi de var sayılır bende. Jig alırsın sıfırlarsın demişler telefonu almadan önce bir jig bul sonra al bence. Bana sorarsanız One X çok daha üstün bir cihaz. Nedenine gelince yazımı sabırla baştan sona okursanız anlayacağınıza eminim. İlk başta bencmark yazılımları hakkında konuşmak istiyorum. Bu testleri ne kadar doğruluk düzeyi hakkında pek bilgi sahibi olmayabilirsiniz ancak bazıları gerçekten göz boyamaktan öteye gidemiyor. Bi örnekle açıklamak gerekirse şöyle: S3 te Mali 400MP Gpu su var ve 4 çekirdekli bi Gpu. One X te Nvidia GeForce Gpu su mevcut ve 12 çekirdekli. Testlere bakıyoruz ne oluyor S3 geçti ama neden nasıl. Cevabı basit Şu zamana kadar ki neredeyse bütün bencmark testleri 4 çekirdeğe kadar destek veriyor. Ne oldu bu sefer One X in Gpu sunun 3 te 2 si test edilmeden es geçildi ve geride kaldı. Adı ne oldu S3 ezdi geçti. Ama bunun doğru olmadığını kimin ezildiğini araştıranlar çok iyi bilir. İşlemciye gelirsek S3 ün işlemcisine kötü demeye hakkım yok ancak Samsungu firma stratejisi olarak insanları kandırmakla itham ederim. Ellerinde Arm Cortex A-15 mimarisi dururken böyle bir teknolojiyi S3 ile getirmek yerine ileriye saklıyorsa bana göre yanlış yapıyor. İleride ki telefonlara saklıyor da bu S3 ne olucak o zamana kadar iyi satılır bu da firma stratejisi. Sonuç ne oluyor Tegra 3 ile yarışıyor. Koy Arm Cortex A-15 görelim bakalım nasıl geçiyor ve o telefonu alalım. Tegra 3 ile karşılaştırmak gerekirse birbirine yakın iki işlemci ancak birbirine yakınsa ben firmaya bakar hangisi bana avantaj getirir diye incelerim ve Nvidia nın getirisini herkes görür oyun konusunda tartışmaya gerek yok. Bazı bencmark testlerinde geçilmesinin nedeni hala sistemin oturmayışı ama güncellemelerle nasıl bir konuma geldiğini sizlerde görüyorsunuz. Yani işlemci yönünden de One X derim. Kamera konusuna gelirsek eğer bu konuda netten araştırırsanız birçok karşılaştırma görmek mevcut ama bizzat elimle karşılaştırdığım noktayı söylemeliyim. One X herşeyi olduğundan çok daha güzel gösteriyormuş gibi çekiyor yani insanı gerçekten büyülüyor. S3 ise daha normale yakın ama One X in lens kalitesine yetişebileceğini hiç zannetmiyorum. Yani kamera bariz bir üstünlüğü var One X in. Altını çiziyorum sadece video izlemedim kendim elimde test ettim.İnternete gelirsek birçok siteyi aynı anda açtım gerçekten burda Samsungu alkışlıyorum sistemde nasıl bir düzenleme yapıp bu hale getiriyorlar anlamıyorum One X ten daha iyi olduğu bi kesin. Tasarım size kalmış. Ağırlık olayı çok garip bu konuya da deyineyim. One X daha hafif bir telefon değerlere göre ancak ikisini de elinize alın kesinlikle S3 daha hafif dersiniz nedeni yapısından kaynaklanıyor. Müzik konusunu konuşmaya gerek yok Beats Audio araştırın derim. Bu arada yeni nesil bencmark yazılımı yok mu diyebilirsiniz. Var kendiniz araştırıp bakabilirsiniz. Dead Trigger ın yapımında büyük rol oynayan Unity Motor u bilirsiniz onu kullanarak yapılan bir test adı: Miku Miku Bencmark. Sonuç olarak hangi telefon derseniz ; Bir bayan kullanıcaksa S3 daha çok yakışıyor gerçekten ama bir erkek kullanıcaksa One X tercihi olmalı. Ancak performans kullanışlılık falan işin içine girerse bayan erkek yakışma olayını geçip tereddütsüz One X almalısınız.

Dipnot : Ben neredeyse 1 yıldır telefonları takip ederim ve teknolojiye merakı olan biriyim. 20 gün önce One X aldım ve bu kararsızlıkların hepsinin içinde kaldım emin olun ama araştırınca herşeyi çok daha iyi anlıyorsunuz. S3 te arkadaşımda var bu şekilde test ettim bilginize merak edenler varsa :oke:

Teşekkür ederim herkese ve bir tartışmaya dönmemesi dileğiyle. Yanlışım varsa affola düzeltirseniz sevinirim hatta :)

- - - Eklendi - - -

Bu arada Fehmi kardeşim üstüne alınma direk yazdıklarımı alıntı yaptım ama genel konuştum samimiyetine sığınarak saygısızlık olduysa k.bakma :)
yok kardeşim alınmadım senin araştırmaların sonucu gore one x diyosan ve bunu gozlerinle test etmişssin one x iyidir s3 e gore ama biraz ben tablet tarzıda kullanma amacım var s3 deki orjinal yazılım bunada izin verdiği için ondan düşünüyorum ama htc işte pek çekmiyor bni ama hiç alınmadım kardeşim gonlun rahat olsun

DreaMagiC

DreaMagiC

Üye
Yeap :) anlaşıldı HTC One X Yolu gözüküyor. yurtdışında fiyatlar nasıl oynuyor?

Ben 1200 civarı diye biliyorum ama değişir tabi.

- - - Eklendi - - -

yok kardeşim alınmadım senin araştırmaların sonucu gore one x diyosan ve bunu gozlerinle test etmişssin one x iyidir s3 e gore ama biraz ben tablet tarzıda kullanma amacım var s3 deki orjinal yazılım bunada izin verdiği için ondan düşünüyorum ama htc işte pek çekmiyor bni ama hiç alınmadım kardeşim gonlun rahat olsun

Sevindim kardeşim saol :) dediğim gibi sadece bildiklerimi ve gördüklerimi yorumladım seçim tabi ki yine sizlerin bana aldığınızda hayırlı olsun demek düşer :)

SilentOne

SilentOne

Üye
one x'ten her yönden memnunum.

- - - Eklendi - - -

vay be demek böyle bilgililerde var :D
ben teknosaya one x sormuştum kız daha çıktığını bile bilmiyordu nexus one dediğimi sandı s2 verelim ondan iyi dedi. :D

ya işte sansa bazen bole adamlar düşüyor piyasaya :D

cliolar

Üye
4s den onex e gectim,ekran sorun degilse kesinlikle 4s alinmali,kimse k.bakmasin bu android ios la kiyaslanamaz.Ama ekran onemliyse s3 ve one x.Simdi gelelim bataryaya,eger batarya konusunu hic kafana takmak istemiyosan s3 al,yok batarya sikinti degil diyosan one x tek tercih.

4PuNiSHeR

4PuNiSHeR

Üye
Kardeşim 1 aydır Galaxy S3 kullanıyorum almadan önce de iyice araştırdım aklımda 4S ve One X'te vardı.Açıkçası 4 çekirdekli telefonlar varken iphone almak saçmalık olur diye onu direk eledim ve doğru da yaptım internet hızı ve donanımsal özellikleri bakımından One X ve S3 daha iyi.Telefoncuları filan da gezdim ben de bayadır ilgiliyim çocukluğumdan beri meraklıyım telefonlara S3 biraz daha ağır bastı benim için bataryanın çıkarılabilmesi ve pil ömrü çok önemli bu yüzden bunu seçtim.Ama One X'te güzel cihaz batarya sorun olmaz diyorsan.

SilentOne

SilentOne

Üye

Ben 1200 civarı diye biliyorum ama değişir tabi.

- - - Eklendi - - -

Sevindim kardeşim saol :) dediğim gibi sadece bildiklerimi ve gördüklerimi yorumladım seçim tabi ki yine sizlerin bana aldığınızda hayırlı olsun demek düşer :)
teşekkür ederim inş elime aldıqım zaman daha mutlu olucam :D yıllardır symbian kullanıyorum ve nokinın bu sistemş oldurdukten sonra androidi amiral bir telefonda denemeye karar verdim işte artık olmadı en son ios olucak her nekadr kapalı bir sistem olsada

- - - Eklendi - - -

Kardeşim 1 aydır Galaxy S3 kullanıyorum almadan önce de iyice araştırdım aklımda 4S ve One X'te vardı.Açıkçası 4 çekirdekli telefonlar varken iphone almak saçmalık olur diye onu direk eledim ve doğru da yaptım internet hızı ve donanımsal özellikleri bakımından One X ve S3 daha iyi.Telefoncuları filan da gezdim ben de bayadır ilgiliyim çocukluğumdan beri meraklıyım telefonlara S3 biraz daha ağır bastı benim için bataryanın çıkarılabilmesi ve pil ömrü çok önemli bu yüzden bunu seçtim.Ama One X'te güzel cihaz batarya sorun olmaz diyorsan.

aynen katılıyorum ama htc ile s3 ün fiyatlarıda aynı biri ucuz olsa arkadaş ona yonelecez de sonra ucuz etin yahnisi durumundada yanmamak lazım

cliolar

Üye
geneline katılıyorum ama şunuda söylemek istiyorum gpu ya değinmişsin ama zaten geforce 12 çekirdekli olsada mimarisi yüzünden çok çok çok yetenekli bir gpu değil en basitinden saniyede 300 mpixel işleme yateneğine sahip sgx543m2 ise iki çekirdekli bir gpu ve saniyede 1000mpxel işleyebiliyor bu performans tamamen mimariyede bağlı olabiliyor mesela mali daha performanslı çalışıyor olabilir şuan bu yüzden , başka birşey daha , one x çıktığında ben o donanımı çok beğendim gerek nvidia gerek cpu ram gerçekten müthiş donanım halende öyle düşünüyorum ama optimede çok büyük sıkıntısı var cihazın mesela arkadaş asphault7 açtı bende açtım 4s de-onex in ciddi anlamda fps oranı düşük küçük frame atlamaları alıyor ve bu en son güncellemeden sonra ortaya çıkan bir durum, kısacasi androidin yeteneksizliği, cihaza yazık ettiler diye düşünüyorum.

Sgx543m2 ile ilgili,soylediginiz gpu 30ila 35 mbit hd mkv videolarda performans gosteremiyor,fakat tegra 3 cok daha fazlasini yapabiliyor.tegra 3 aslinda 543 un abisi 554 ile kiyaslanmali fakat optimize sorunlari onu daha alt sikletlerde yaristirmaya zorluyo.sonuc olarak sgx543m2 tegra 3 den daha iyi degildir,ios un mukemmel optimizasyonu dahi aradaki farki kapatamadi

MasteLaa

MasteLaa

Üye
Neden 4 çekirdek abim hiç düşündün mü ? :) Çünkü bu sistem Android.iOS telefonu yormuyor ve 4s de çift çekirdek çok ama çok fazlası ile yetiyor.Ayrıca şu an 4 çekirdeğe de pek ihtiyaç yok bence.

cliolar

Üye
Bu arada seceneklerde yok ama ben soylim,galaxy nexus bence son guncelleme ile alinasi bi tel.olmus,s3 ile kiyas video larina bi bakin derim.jb li hali tabiki.

serinaga

serinaga

Üye
SIII al derim ...

4PuNiSHeR

4PuNiSHeR

Üye

Neden 4 çekirdek abim hiç düşündün mü ? :) Çünkü bu sistem Android.iOS telefonu yormuyor ve 4s de çift çekirdek çok ama çok fazlası ile yetiyor.Ayrıca şu an 4 çekirdeğe de pek ihtiyaç yok bence.
Orası öyle tabiki en stabil tartışmasız İOS ama bi yanda yeni çıkan bi telefon bi yanda da 9-10 aylık bi telefon varken fiyatları da aynıysa ben yenisini tercih ederim özellik bakımından da daha iyiyse.S3 ve One X'i yeni çıkacak Iphone 5 ile karşılaştırmak daha mantıklı :)

franzliszt

franzliszt

Üye
Sgx543m2 ile ilgili,soylediginiz gpu 30ila 35 mbit hd mkv videolarda performans gosteremiyor,fakat tegra 3 cok daha fazlasini yapabiliyor.tegra 3 aslinda 543 un abisi 554 ile kiyaslanmali fakat optimize sorunlari onu daha alt sikletlerde yaristirmaya zorluyo.sonuc olarak sgx543m2 tegra 3 den daha iyi degildir,ios un mukemmel optimizasyonu dahi aradaki farki kapatamadi
sgx543m2 2 çekirdekli nvidia12 çekirdekli :) ama nvidianın işleme yeteneği daha düşük değerlerine bakın anlarsınız ama oyunlarda çok çekirdeği ile güzel grafik sunuyor bence sgx554 nvidiadan çok daha güçlü zaten desteklediği çözünürlüktende anlayabilirsin 554ün rakibide nvidia değil :)

cliolar

Üye
sgx543m2 2 çekirdekli nvidia12 çekirdekli :) ama nvidianın işleme yeteneği daha düşük değerlerine bakın anlarsınız ama oyunlarda çok çekirdeği ile güzel grafik sunuyor bence sgx554 nvidiadan çok daha güçlü zaten desteklediği çözünürlüktende anlayabilirsin 554ün rakibide nvidia değil :)

Olay firmalarin verdigi degerler degil bence,performans ve verdikleri,zira ozellestirmeler olsun,gorunen grafik isleme olsun nvdia tartismasiz birinci.

SilentOne

SilentOne

Üye
nvidia telefon gpu su olarak iyi gelmedide gozume ama pc olarak numberone onu diyeyim

Üst Alt