Öneri (Güncellendi) Stant ile Windows Phone Tanıtmak İster Misiniz ?

Sponsorlu Bağlantılar

sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
Hepinize olumlu yaklaşıp çok küçük bir ihtimal olsa bile bana destek verdiğiniz için Teşekkür Ederim.
arkadaşlar çabanızı anlıyorum ama böyle bir etkinliği duzenleyebilmeniz için yasal bazı izinlerin de alınması gerekiyor. Butun izinler alındıktan sonra da bu tanıtımı yapacak olanlar profesyonel bir eğitimden geçmeli.

Son olarak basit bir şekilde düşünürsek; bir telefondan aynı anda kaç kişiye tanıtım yapılabilir? Yani oldu da 100 kişilik bir grup toplandı ve sizi izleyecek nasıl olacak herkesi gruplar halinde mi alıp göstereceksiniz. Bu yüzden profesyonel ekipmanla büyük bir ekran kullanmak gerekecek.

ama ben yine de Nokia Türkiye yetkililerine bu çalışma hakkında bilgi veririm. Boyle bir oluşumu desteklerlerse gereken çalışmayı yaparız.

siz grupları oluşturun. Bölge bölge katılabilecekleri listeleyin. Ben bilgileri iletirim.
Evet abi, söylediğin şeyler gerçekten çok güzel. Aklımda canlandırabiliyorum. Ama gerçekten böyle bir şeye destek vereceklerini zannetmiyorum, fakat stant olmasa bile farklı bir yöntem olabilir.
Güzel düşünce ama sağlam bir organizasyon olması lazım. Bunu da ancak firmanın kendisi yapabilir. Bir tane tır kiralayacaklar. İçerisinde internet bağlantısı, stantlar, büyük ekranlar filan olacak. Tır açıldığında bir teknoloji mağazasına dönüşecek. Her cihaz için bir stant olacak ve her stantta konusunu çok iyi bilen iki görevli yer alacak. Cihazlara göre Windows Phone'nun bütün özelliklerini oradaki ziyaretçilere göstererek anlatacaklar. Bu tır belirli tarihlerde belirli şehirlerde olacak. O şehrin en işlek yerlerinde tanıtım yapacak. Yoksa küçük stantlarla köşe başlarında tanıtım yapmak WP'yi bulunduğu durumdan kurtarmaz.
Evet bu çok mantıklı. Her şehirde ayrı ayrı olmaktansa bir araç iş görebilir fakat kullanıcı gerekliliği artıyor. Çoğu insan mantıklı bakmayabilir seyahat etmeye. Bence çok mantıklı
başımdan geçen bir kaç olay anlatayım işin aslını daha iyi anlamak açısından, wp'yi insanlara tanıtmaktan önce gidip telefoncuların beyinlerini değiştirmek çok daha faydalı olacaktır, günlük 30 tane akıllı telefon satan bir mağazada çalıştım yakın zaman kadar ve mağazada samsungtan nokiadan özel yetkililer gelip cihaz stantları maketler verilir eğitimler verilir hatta firmaların yetkilileri bazen günboyu orda durup satışları izliyor yardım ediyorlardı. Çalıştığım yer sadece telefon satan bir yer ve yaklaşık 10-15 arası kişinin çalıştığı bir yer ve belki ukalalık gibi algılayacaksınız ama oranın sahibi dahil butun elemanlarının sahip olduğu bilgiyi toplasanız benim bildiklerimin yarısına bile ulaşmazdı, neyse asıl meseleye geleyim, cihaz satışlarına; samsung nispeten daha çok satılıyordu bu bir gerçek ama şöyle ki; kendini lumia almaya ikna etmiş gelmiş bir müşteriyi 'abi bunu alma bunun menusu çok karışık mağazada herşey parayla bişey alamıyorsun (mağaza paralı olunca hiçbirşey alamazsın nasıl bir mantıksa, belki adam milyarder parası var, neyse) film izleyemiyorsun, bluetoothla bişey gonderemezsin, ve daha aklıma gelmeyen bir suru olumsuz şey söyleyip müşteriyi kendi ikna olduğu telefonu almaktan allem edip kullem edip vazgeçiriyor ve yerine bir o kadar öve öve bitiremediği ace yada s3 miniye razı ediyordu, ve bunu yapan adam sattığı s3 mini'nin hangi android sürümüne sahip olduğunu bile bilmiyordu bırakın onu androidin sürümleri olduğunu bile bildiğini sanmıyorum, bunun gibi hergun aynı manzaralarla karşılaşıyordum, Nokia yetkilisi bazen gelir neden cihazlar satılmıyor deyince aynı şahıslar 'e biz napalım insanlar istemiyor' derdi.

arkadaşlar eğer birşeyleri değiştirmek istiyorsanız buna telefonculardan başlayacaksınız çünkü adam orda bir kişiye o cihazı kötüledi ama adamın hinterlandına göre o cihaz en az 10 kişiye daha kötüleniyor, 'bilgisiz tüketici cahil telefoncudan aldığı yalan yanlış bilgiler'le telefona daha fazla kişinin antipati duymasına neden oluyor ve nokia wp düşmanlığı bilgi kirliliği böyle yayılıyor.

stand kurma fikrine saygı duymakla birlikte bu işin içinde yer almış biri olarak bunun çok faydalı olacağını duşunmuyorum onun yerine şoyle birşey yapabilirsiniz, nokia dan gönüllü eleman olup bu telefon mağazalarına gidip orda satış yapanları bilgilendirmek. hem bu daha az masraflı ve daha kolay ve daha etkilibir yöntem. Bunun daha faydalı olacağını düşünüyorum , çünkü sorunun en büyük kaynağı orası, hiç akıllı telefon kullanmamış birisi akıllı telefon hakkında orada ilk bilgisine sahip oluyor ve o bilgiler ona her zaman doğru geliyor, bilgiyi verende bilgisiz olunca iş çığırından çıkıyor işte. Siz en iyisi Nokia ile iletişime geçip gönüllü eleman olarak mağazalarda personele cihaz tanıtımına gitmeyi duşunun ama orta ve küçük mağazalara çünkü mediamarkt ve vatan gibi büyük ölçekli mağazalarda elemanlar biraz daha sadık oluyor aldığı eğitimlere asıl cehalet zincir mağaza olmayan orta ve küçük mağazalarda.
Asla kendini büyütmedin. 925 almak için gittiğimde s4 önermişlerdi ve kamerası full HD dendiği için. Veya İphone gorilla glass olduğunu söylediler. Bilgileri çok az. Dün akşam müdürlerle konuşmak için beklerken bir müşteri geldi ve Lumia 920 istedi. Özelliklerini sordu 1GB ram var bildiğiniz gibi Satış Yetkilisi dedi ki ; 1.5 ram 1GB hafıza var dedi.(Vatan Bilgisayar) s4'ü sorduğunda 8 çekirdek 2 gb ram demeyi biliyordu. Bunu değiştirmek istiyorum. Ve en can alıcı nokta: Lumia , Samsung ile yarışabilecek bir telefon değil.
Dün kendimi mağazalara biraz tanıttım akşam üzeri sakin olduğu için sohbet açarak. Hepsinde Aynı soru " Sen Kimsin? " :) Yani konuşmam o kadar bilgi, özgüven ve kararlılık sezdiriyor.(Yanlış anlamayın kendimi büyütmüyorum. Bu forumun yarısı aynı şekilde.)

Düşünsenize Alıcıya anlatıyorsun karar veriyor, Alışıla gelmiş bir satıcıya gidiyor özelliklerini, yapabildiklerini soruyor. Tam bir facia. :(
Bence de Telefon alıcılarından çok satıcılarına yönelmek iyi bir fikir olabilir. Fakat biz telefon satıcısındaki ön yargıyı kırmalıyız ki Android ile Nokia'yı aynı keseye koysun.

Belki Şöyle bir dönüşüm olabilir.
Sen bir telefon mağazasından telefon alırsın ve eğer anlattığın kişi Lumia almaya karar verir ise bunu bizim anlaşmalı olduğumuz yerden alabilir. Mantıklı geldi bana.

Fakat şöyle bir sorun var ki insanlar yeniliğe açık değil. Etrafında ve varsa onu alırlar/bilirler.
Sınıf öğretmenlerini düşünün. Yeniliğe kapalıdırlar . Dönüp dolaşıp aynı konuyu anlatırlar.

Samsung, İphone ile Nokia'nın aynı keseye koyulmasını istiyoruz

Bilmem Bir şeyler başarabilecek miyiz

capkino06

Üye
Stant şu şekilde olabilir Nokia kendi bünyesindeki satış elemanlarını mağazaya yerleştirerek oradaki çalışan personellere değilde kendi personellerine teslim etmeli. Böylelikle hem cihaz satışı artar hemde cihazlar mağazalarda kötülenmez. Kendi çalışanı cihazı kötülemeyeceği için cihaz bakmıştım dediğinde ne yanlış bilgi alır nede ben Nokia tavsiye etmiyorum o paraya çok kaliteli bir Samsung verelim gibi cümleler duymaz.

osmanmert94

osmanmert94

Üye
Nevşehir'de birkaç arkadaşımlar bende varım. Elimizdekiler, 920, 820, 720,620,520.

• Beğen
Tepkiler: sekajmer
sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
Stant şu şekilde olabilir Nokia kendi bünyesindeki satış elemanlarını mağazaya yerleştirerek oradaki çalışan personellere değilde kendi personellerine teslim etmeli. Böylelikle hem cihaz satışı artar hemde cihazlar mağazalarda kötülenmez. Kendi çalışanı cihazı kötülemeyeceği için cihaz bakmıştım dediğinde ne yanlış bilgi alır nede ben Nokia tavsiye etmiyorum o paraya çok kaliteli bir Samsung verelim gibi cümleler duymaz.
Nokia'nın böyle bir şey yapacağını düşünmüyorum.
Zaten Nokia zor durumda maddi olarak birde kendi çalışanları:hmmm

meg1ddo

meg1ddo

Üye
biraz yüksek bir yere başvurmak gerekir, Nokia Türkiye Genel Müdürlüğüne, çiçek hanım'a bir ziyaret yapmanız gerekir çünkü bir nokia club yada nokia care boyle bir organizasyona karar verecek yetkide değil diye düşünüyorum, Çiçek Hanım a bir ziyaret gibi bişeyler yapabilirsiniz istanbuldaki arkadaşlar. Madem boyle bir iş olacaksa ciddi bir yerden başlasın, Nokia turkiye organizasyonlar yarışmalar gibi etkinlikler yapıyor kendi isteğiyle, bide böyle bir gönüllü hareketini neden desteklemesin .

sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
biraz yüksek bir yere başvurmak gerekir, Nokia Türkiye Genel Müdürlüğüne, çiçek hanım'a bir ziyaret yapmanız gerekir çünkü bir nokia club yada nokia care boyle bir organizasyona karar verecek yetkide değil diye düşünüyorum, Çiçek Hanım a bir ziyaret gibi bişeyler yapabilirsiniz istanbuldaki arkadaşlar. Madem boyle bir iş olacaksa ciddi bir yerden başlasın, Nokia turkiye organizasyonlar yarışmalar gibi etkinlikler yapıyor kendi isteğiyle, bide böyle bir gönüllü hareketini neden desteklemesin .
18 yaşından büyük birinin görüşmesi gerekiyor :) ben 17 yaşındayım. Ve yorumunuz için Teşekkürler. Güzel fikir.Ayrıca aklımdan tamamen çıkmış. Nokia, hep etkinlik yapıyor. onlar yerine bunlara yönelebilirler.

zaakaan

zaakaan

Üye
Bir telefoncuyla anlaşıp sponsor olmasını sağlasak ve senin dediğin gibi sponsorluk karşılığında Lumia alımı için oraya yönlendirme yapsak, aslında mümkün ama acaba sponsor olan çıkar mı

sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
Bir telefoncuyla anlaşıp sponsor olmasını sağlasak ve senin dediğin gibi sponsorluk karşılığında Lumia alımı için oraya yönlendirme yapsak, aslında mümkün ama acaba sponsor olan çıkar mı
Fakat bir şehir değil. bir çok şehirde gerçekleştirmek istiyoruz

kimbilir_01

kimbilir_01

Üye
8 ay kadar önce bill emmiye mail atmıştım tr de bir ms mağazası açmakla ilgili fikir için cevap olarak düşünceniz için teşekkürler ama şimdilik planlarımız arasında yok demişlerdi ki elmacı geldi açtı dükkanı ms de nokia da armut toplar bu zihniyetle ki konuyla alakalı kısmıysa bunlarda yatırımcı ruhu yok bence kaz için tavuğu vermezler İNŞAALLAH YANILIRIM ama bu nokia ve ms politikalarını değiştirmedikleri sürece biz kullanıcılar bişey yapabilirmiyiz? doğrusu inanmak güç ama ist dan l920 var av yakasında üstüme düşeni yapmak için elimden geleni yaparım bi nokiasever olarak.

sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
8 ay kadar önce bill emmiye mail atmıştım tr de bir ms mağazası açmakla ilgili fikir için cevap olarak düşünceniz için teşekkürler ama şimdilik planlarımız arasında yok demişlerdi ki elmacı geldi açtı dükkanı ms de nokia da armut toplar bu zihniyetle ki konuyla alakalı kısmıysa bunlarda yatırımcı ruhu yok bence kaz için tavuğu vermezler İNŞAALLAH YANILIRIM ama bu nokia ve ms politikalarını değiştirmedikleri sürece biz kullanıcılar bişey yapabilirmiyiz? doğrusu inanmak güç ama ist dan l920 var av yakasında üstüme düşeni yapmak için elimden geleni yaparım bi nokiasever olarak.
bence yapabiliriz. yeter ki olumlu baksınlar

kimbilir_01

kimbilir_01

Üye
bence yapabiliriz. yeter ki olumlu baksınlar
biz bi ilk adımı atalım mail olmaz randevu alıp gidip bizzat yüz yüze eğrisi doğrusu konuşmak oluru varsa ilerlemek için elimizden geleni yapalım ama önce @papakudioflu abi bi görüşsün bakalımda ondan haber bekleyelim sonra buluşarak yol haritası çıkarılabilir.

sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
biz bi ilk adımı atalım mail olmaz randevu alıp gidip bizzat yüz yüze eğrisi doğrusu konuşmak oluru varsa ilerlemek için elimizden geleni yapalım ama önce @papakudioflu abi bi görüşsün bakalımda ondan haber bekleyelim sonra buluşarak yol haritası çıkarılabilir.
evet, en doğru bu fakat insanları ve yöneticileri zorlamak istemiyorum doğrusu.

Rıza Soylu

Rıza Soylu

Üye
Kesimlikle yetkili kişilerle görüşülmeli,tabi tepkileri insallah iyi yönde olur.

beats

beats

Üye
Nokia operatör mağazalarından bir satış temsilcisini seçip ona Lumia satış temsilcisi diyor, bir cihaz ile satışına prim yada mağaza sahibiyle ticari anlaşma yapıyor sanırım o kısmı tam olarak bilmiyorum. Fakat seçilen satış elemanı diğer cihazların satışıyla da ilgilendiği için ve yine satışlardan prim aldığı için değişen bir şey olmuyor hatta bu temsilcinin WP'lu cihaz önerdiğini bile görmedim. :) Sadece WP ya da Lumia satıcısı olması gerekli satış için.

lamia925

lamia925

Üye
Arkadaşlar bence yakın çevremizden başlayalım bu işe ben şimdiye kadar 2 andriod kullanıcısını lumia ya çevirdim herkes bu şekilde yapsa bahçeli hesabı 40 yıla ancak yakalarız ama Nokia da bu konuda istekli olsa 5 sene çekmez. Bide bu elmacıları çevirmek çok zor iphone bunları hipnotize ediyo sanki adamlar nuh diyo peygamber demiyo

man20

man20

Üye
yorumları okuyunca duygulandım. Hepinizle gurur duyuyorum. İnşallah başarırsınız.

• Beğen
Tepkiler: sekajmer
Murat Alper

Murat Alper

Üye
geçenlerde bundan 2 ay önce kendini bilmeyen bir vatan satış temsilcisi ile konuştuydum adam bana şöle dediydi kendinden emin bir dille artık nokiamı kaldı artık piyasada diyor nokia yok diyor nokia bir hiç diyor piyasayı samsung ve apple'dan geçilmiyor diyor ya sen kim oluyorsunda bu lafı söyleme cesaretini nerden alıyorsun ben kayserideyim iki senedir iki senede adamların ellerinde telefon görüyorum dikkat ettimde yaklaşık bu zamana kadar 50 tane rahat lumia görmüşümdür bunu rahat söylüyorum gerisi android

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye
Fikir güzel arkadaşın ümidini asla kırmak istemem ama Nokia Türkiye'den herhangi bir destek gelmeyecektir. Çünkü onlar şimdi kendi dertlerindeler. Artık tamamen Nokia nın telefon bölümü MS çatısına giriyor "BELKİ" Nokia adını bile artık kullanmayacak Microsoft, ayrıca Nokia TR 'de üst kadrolarda bile değişiklikler açıklanmaya başladı. Yani şuan yapılanma durumu varken başka konulara hele ki onlar için gereksiz gördükleri konulara düşmezler. Microsoft 'tan destek isteriz derseniz ondan Nokia kadar da ümidim olmaz. O derece büyük bir şirket böyle işlerle uğraşmaz gibi geliyor bana.

dakamon

dakamon

Üye
arkadaşlar çabanızı anlıyorum ama böyle bir etkinliği duzenleyebilmeniz için yasal bazı izinlerin de alınması gerekiyor. Butun izinler alındıktan sonra da bu tanıtımı yapacak olanlar profesyonel bir eğitimden geçmeli.

Son olarak basit bir şekilde düşünürsek; bir telefondan aynı anda kaç kişiye tanıtım yapılabilir? Yani oldu da 100 kişilik bir grup toplandı ve sizi izleyecek nasıl olacak herkesi gruplar halinde mi alıp göstereceksiniz. Bu yüzden profesyonel ekipmanla büyük bir ekran kullanmak gerekecek.

ama ben yine de Nokia Türkiye yetkililerine bu çalışma hakkında bilgi veririm. Boyle bir oluşumu desteklerlerse gereken çalışmayı yaparız.

siz grupları oluşturun. Bölge bölge katılabilecekleri listeleyin. Ben bilgileri iletirim.
Sakarya üniversitesinde okuyorum. Eğer böyle bir etkinlik yapacaksa nokia türkiye ben yardımcı olurum. Daha önce Microsoft stand açmıştı okulumuzda Nokia neden açmasın MS ile birlikte.

Akhtoher

Akhtoher

Üye
Fikirler güzel. Ali Kemalin dediği gibi konu sahibi şehir şehir isimleri telefon modelleri ile birlikte kayıt altına alsın Ali Kemal gerekli başvuruyu yapacakmış, bir şey çıkarsa ancak öyle çıkar saten. Bende gönüllüyüm böyle bir etkinlik olursa. Lumia 1520 İstanbul.

Üst Alt