Niğdeye Beni yazabilirsin hafta sonları yapabilirimHarikasınız!Öyle ise bir kayıt yapalım şu ilden şu kişi diyerek , ne dersiniz ? o kayıtları Microsoft Türkiye , Nokia Türkiye vs. yollarız. Olur mı sizce ?
Ama iyi düşünmeliyiz, sonuçta resmi bir kurum ile gerçekleştireceğiz
Harikasınız!Öyle ise bir kayıt yapalım şu ilden şu kişi diyerek , ne dersiniz ? o kayıtları Microsoft Türkiye , Nokia Türkiye vs. yollarız. Olur mı sizce ?
Ama iyi düşünmeliyiz, sonuçta resmi bir kurum ile gerçekleştireceğiz
windows phone için zaten htc de olabilirNokia'nın tanıtıma ihtiyaç duyacağını düşünmüyorum.
Genel Olarak " Windows Phone " olacak. Ama elbette Windows Phone alacak kişi önce Nokia'ya bakar. Bir taşla iki kuşNokia'nın tanıtıma ihtiyaç duyacağını düşünmüyorum.

bence Diger markalarada ulaşmaya çalışGenel Olarak " Windows Phone " olacak. Ama elbette Windows Phone alacak kişi önce Nokia'ya bakar. Bir taşla iki kuş![]()
Bilen birisi bana bir yol gösterse devamı gelir de. Bekleyelim Ali Kemal abi , Özgür abi geldiğinde bir şeyler söylerler.bence Diger markalarada ulaşmaya çalış
Elbette önerini yap, ama çok da bir şey bekleme olumlu olursa sürpriz olur zaten. Sonuçta bunlar çiğköfte markası değil bayilikler verilecektir falan demezler. Olumlu olur umarım.Öyle ise mail atmalıyımbakarsınız hoşlarına gider Türkiye geneli kampanya başlatırlar
şansımı deneyeyimElbette önerini yap, ama çok da bir şey bekleme olumlu olursa sürpriz olur zaten. Sonuçta bunlar çiğköfte markası değil bayilikler verilecektir falan demezler. Olumlu olur umarım.

başımdan geçen bir kaç olay anlatayım işin aslını daha iyi anlamak açısından, wp'yi insanlara tanıtmaktan önce gidip telefoncuların beyinlerini değiştirmek çok daha faydalı olacaktır, günlük 30 tane akıllı telefon satan bir mağazada çalıştım yakın zaman kadar ve mağazada samsungtan nokiadan özel yetkililer gelip cihaz stantları maketler verilir eğitimler verilir hatta firmaların yetkilileri bazen günboyu orda durup satışları izliyor yardım ediyorlardı. Çalıştığım yer sadece telefon satan bir yer ve yaklaşık 10-15 arası kişinin çalıştığı bir yer ve belki ukalalık gibi algılayacaksınız ama oranın sahibi dahil butun elemanlarının sahip olduğu bilgiyi toplasanız benim bildiklerimin yarısına bile ulaşmazdı, neyse asıl meseleye geleyim, cihaz satışlarına; samsung nispeten daha çok satılıyordu bu bir gerçek ama şöyle ki; kendini lumia almaya ikna etmiş gelmiş bir müşteriyi 'abi bunu alma bunun menusu çok karışık mağazada herşey parayla bişey alamıyorsun (mağaza paralı olunca hiçbirşey alamazsın nasıl bir mantıksa, belki adam milyarder parası var, neyse) film izleyemiyorsun, bluetoothla bişey gonderemezsin, ve daha aklıma gelmeyen bir suru olumsuz şey söyleyip müşteriyi kendi ikna olduğu telefonu almaktan allem edip kallem edip vazgeçiriyor ve yerine bir o kadar öve öve bitiremediği ace yada s3 miniye razı ediyordu, ve bunu yapan adam sattığı s3 mini'nin hangi android sürümüne sahip olduğunu bile bilmiyordu bırakın onu androidin sürümleri olduğunu bile bildiğini sanmıyorum, bunun gibi hergun aynı manzaralarla karşılaşıyordum, Nokia yetkilisi bazen gelir neden cihazlar satılmıyor deyince aynı şahıslar 'e biz napalım insanlar istemiyor' derdi.
arkadaş eğer birşeyleri değiştirmek istiyorsanız buna telefonculardan başlayacaksınız çünkü adam orda bir kişiye o cihazı kötüledi ama adamın hinterlandına göre o cihaz en az 10 kişiye daha kötüleniyor, 'bilgisiz tüketici cahil telefoncudan aldığı yalan yanlış bilgiler'le telefonu daha fazla kişinin antipati duymasına neden oluyor ve nokia wp düşmanlığı bilgi kirliliği böyle yayılıyor.
stand kurma fikrine saygı duymakla birlikte bu işin içinde yer almış biri olarak bunun çok faydalı olacağını duşunmuyorum onun yerine şoyle birşey yapabilirsiniz, nokia dan gönüllü eleman olup bu nispeten buyuk telefon mağazalarına gidip orda satış yapanları bilgilendirmek. Bunun daha faydalı olacağını düşünüyorum , çünkü sorunun en büyük kaynağı orası, hiç akıllı telefon kullanmamış birisi akıllı telefon hakkında orada ilk bilgisine sahip oluyor ve o bilgiler ona her zaman doğru geliyor, bilgiyi verende bilgisiz olunca iş çığırından çıkıyor işte. Siz en iyisi Nokia ile iletişime geçip gönüllüeleman olarak mağazalarda personele cihaz tanıtımına gitmeyi duşunun ama orta ve küçük mağazlara çünkü mediamarkt ve vatan gibi büyük ölçekli mapazalarda elemanlar biraz daha sadık oluyor aldığı eğitimlere asıl cehalet zincir mağaza olmayan orta ve küçük mağazalarda.
anlıyorum evet ama standta en fazla kaç kişiye ulaşabilirsin birde bunların kaç tnaesi yakın zamanda telefon almaya razı insanlar* ama telefoncuya gelenlerin hepsi bir cihaz alma düşüncesinde olan kişiler bunların hatırı sayılır bir kısmı da akıllı telefonu yeni alanlar yani kafasından hiç bir bilgi olmayan karasız insanlar, satışçı olmayacak arkadaşlar sadece ordaki satış yapan telefonculara bilgi verecekler çünkü onlar da bilgisiz gerçekten.Söylediklerine sonuna kadar katılıyorum. Satıcılar yeterli bilgiye sahip değil. Ama bahsedilen projenin en büyük avantajı şu olur. Projede görev alan kişiler satış elemanı değiller aksine bizzat WP kullanıp tecrübe eden WP kullanıcıları. Bence üretici firmanın bunu değerlendirmesi ve ön ayak olması lazım. Gereken desteği verirlerse burada görev alacak olan kişiler bizzat insanlarla tecrübelerini paylaşmış olacaklar. Bu iyi bir şey. Ayrıca 8.1 ile birçok eksik giderildiğine göre (halen çok önemli eksikleri yok değil) insanlara anlatacak şeyler çoğalmış, gelebilecek eleştiriler de azalmış olacaktır.
yani satıcıların ve telefoncuların kafalarını değiştirmek? bunu diyorum ben de.Arkadaşlar aslında güzel birşey ama bu iş için teknoloji mağazalarındaki androfanları değiştirmek lazım ,bence stadla olacak işler değil bunlar :/
anlıyorum evet ama standta en fazla kaç kişiye ulaşabilirsin birde bunların kaç tnaesi yakın zamanda telefon almaya razı insanlar* ama telefoncuya gelenlerin hepsi bir cihaz alma düşüncesinde olan kişiler bunların hatırı sayılır bir kısmı da akıllı telefonu yeni alanlar yani kafasından hiç bir bilgi olmayan karasız insanlar, satışçı olmayacak arkadaşlar sadece ordaki satış yapan telefonculara bilgi verecekler çünkü onlar da bilgisiz gerçekten.
yani satıcıların ve telefoncuların kafalarını değiştirmek? bunu diyorum ben de.