'Gereksiz Yorum' Nedir?...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
irun

irun

Üye
    Konu Sahibi
'Gereksiz Yorum' Nedir?...
Forumda dolaşırken gözüme takılan, daha önce maxicepte görmediğim bir uygulama var. Bazı topiclerde bazı üyelerin yaptığı yorumlar;
''Bu Mesaj ........... tarafından silinmiştir. Sebep: gereksiz yorum''
şeklinde bir ibare kullanılarak silinmiş..

Bu durumda bu ''gereksiz yorum'' nedir tanımlanması lazım. yazılı herhangi bir forum kuralını ihlal etmiyorsa, bir yorumun gereksizliliğine, silinmesine kim, neye göre karar veriyor. Birisinin bir konu hakkındaki fikirleri olan yorumunun, gerekli olup olmadığını değerlendirme hakkı ondan başkasının değildirki. O yoruma katılmayabilir, aynı fikirde olmayabilirsiniz. Ama bu, o yorumu gereksiz kılmaz..

Hem forum üyelerinden katılımcılık bekleyip, yapılan paylaşımlara yorumlarını isteyip, hemde böyle bir uygulamaya gitmek çok mantıklı gelmiyor bana..

Böyle bi ayrıma gidersek, forumda geri kalan bütün yorumlar, gerekli yorum kategorisindemi yani şimdi. Üzerinde çok tartışılabilecek bir durum ama kısaca benimde gereksiz bir yorum yapmam gerekirse, bence gereksiz bir uygulama olmuş..

Nazy

Nazy

Üye
irun +1

perfectlover

Üye
Doğru söze ne denir? Ama site yöneticileri açısından değerlendirmek gerekirse yazılan her yeni mesaj, server üzerinde yer işgali demek. Fakat irun'un dediği gibi yorumun gereksiz olduğu şeklindeki neden, bana mantıksız gelmektedir. O zaman sadece teşekkür etmek için yazılan her mesajın silinmesi gerekir ki bu da mesajı yazana "senin mesajının bir değeri yok onun için siliyoruz" demek anlamına geliyor.

KimyageR

KimyageR

Kapalı Hesap
Arkadaşlar kimse sizin teşekkürünüze veya forum kurallarına aykırı yazılmayan mesajınıza gereksiz yorum ibaresi koyamaz. Gereksiz yorum ibaresini Negative benim konumda cevap veren bir arkadaşın alaycı yorumuna ve dalga geçmesine yazılmıştır. O yüzden şikayetçi olduğunuz taraftan neden gereksiz yorum yazıldığına dair bir cevap yazmadan yargılamayalım. Siz değerli MaxiCep üyeleri için açtığımız hiçbir konuya konuyu açan şahsı sevmiyor diye konuyu gölgeleyici mesaja ne ben nede yönetim nede siz değerli arkadaşlarımızın göz yummayacağından eminim. Benim konuma alaycı yorum yapan bir arkadaşın mesajını gereksiz yorum ibaresiyle silen değerli site sahibimizin amacının kötü olmadığını sizlere açıklama gereği duydum. Saygı ve sevgiyle kalın. KimyageR ...

jöly

Üye
gereksiz yorum yerine niye silindiğinin açıklaması yapılsa daha iyi olmaz mıydı?

Ozan

Ozan

Admin
Aynı şeylerle uraşmaktan sıkılan biri olarak tartışma yaratacak mesajlara gereksiz mesaj olarak davranıyorum. Orada van_hoijdonk arkadaşın kimyager e alaycı sataşması vardı ve ardından ona katılım sağlayan bir yorum.

Bunlar sitemiz için gereksizdir, sitemizin amacı böyle mesajalr değildir.

jöly

Üye
Aynı şeylerle uraşmaktan sıkılan biri olarak tartışma yaratacak mesajlara gereksiz mesaj olarak davranıyorum. Orada van_hoijdonk arkadaşın kimyager e alaycı sataşması vardı ve ardından ona katılım sağlayan bir yorum.

tartışma yaratma amaçlı açıldığını sanmıyorum konunun siz yöneticiler daha iyi bilirsiniz ama gereksiz yorum ifadesi ben dahil birçok üyeyi rahatsız etmiş olabilir bu ifade yerine şimdi yazmış olduğun gibi kimyager e alaycı sataşması vardı deseydin bu konu açılmazdı!!

Salihyet

Salihyet

Üye
tartışmak için bol ca vakit buluyoruz ama paylaşım için sitenin yararı için pek bi haraketlilik göremiyorum :) eğer birbirimizi kırmadan daha özenli konuşursak site daha ilerilere gider (yazan:konunun dışında biri olarak)

KimyageR

KimyageR

Kapalı Hesap

Aynen katılıyorum. Bu sitenin gerek dosya gerek yardımlaşma gerekse diğer güzel paylaşımlara ihtiyacı var. Siteyi canlandırmak için birisinin yazdığı mesaja o kişiye düşman olan birisinin kişiye sataşmak için açılan o konunun güzelliğini kimsenin bozmaya hakkı yoktur. Bu benim bir mesajıma yapılmıştır. Negative de haklı olarak sataşılan mesajı silmiştir ve gereksiz yorum ibaresini koymuştur. Bu konuyu açan arkadaşın amacı gereksiz ifadesinin maxiye yakışmadığını düşündüğü için. Aynı şekilde şuda varki gereksiz yorum ibaresini kullanmaya mahkum eden kişilerde maxiye yakışmayan mesajlar atmışlardır.

Arkadaşlar gereksiz yorum ibaresini kendi üzerinize almayınız. Çünkü amaç sadece siteyi aktif hale getirebilmek için bunu bozmaya çalışanlara yapılmış bir ibaredir. (ilk defa kullanılmıştır) Bu konuyu burada kapatmanızı tüm MaxiCep üyelerinden rica ediyorum. Bu tür bir tartışma ortamına girmeyelim güzel paylaşımlar yapalım. Hepinize saygı ve selamlar. İyi paylaşımlar ...

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Kimyager şu sözünün orada tekrar dur derim:

sadece siteyi aktif hale getirebilmek için bunu bozmaya çalışanlara yapılmış bir ibaredir.

Cevap yazmayacaktım ama bu ibareden sonra duramadım. Benim burada emeklerim tartışılmaz bunu herkes bilir burada en çok emeği olanlardan biride benim dolayısıyla siteye zarar veren herkesin karşısındayım dolayısıyla seninde böyle biri olduğunu düşündüğüm için zamanından bu yana böyle bir cevap yazdım.

Başka cevap yazmayacağım tartışmak çıkmasın diye. Ama yukarıdaki üzerime söylenen söz üzerine cevap hakkı doğduğunu hissettim.

Bilginize.

UndeRqRo.uNd

Üye

kim olursa olsun üyelere yapılan sataşma ve taşlamalara izin verilmicektir.
herkesin eşit konumda olduğu bi ortamda kimse söz ve yazılarıyla kimseyi baskı altına alamaz , sataşamaz . Bu herkes için geçerlidir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt