General Mobile Discovery Kullanıcılar Kulübü

evet guncelleme geldı telpanın servısınde ucretsız yuklemıstı bı arkadaş demekkı daha yayınlanmadı ama rom konusunda vardı turkce resımler felan

Hocam gelen bir güncelleme mevcut değil.Arkadaş serviste iken yeni bir sürümün hazır olduğunu oradaki başka bir arkadaşa yüklendiğini öğreniyor ve rica ediyor sağolsun bizimle resimlerini de paylaştı güncellemeden örnekler diye.Son ekleme ve çıkarmaların ardından muhtemelen güncelleme paylaşılacaktır.

Ccihat67

Üye

hocam teşekkür ederim dh de yardım etmişdiniz bana dh üyeliğimi e-mail felan unuttum o yüzden burdan teşekkürlerimi sunuyorum apex launcher kurdum sorun ortadan kalktı

beyler şuanda yuklenebılcek 3 rom ismi söliyim
gamerz rom 1.9
gamerzrom secret edition 2.0 (2.2 de var ama turkce yok )
gamerzrom nexus edition 1.0
bunların ustune rom gelmeyecek romaları yapan burakgon hocama teşekkürlerimi burdanda ıletmeyı borc bılrıım
bunun dısındakı romları şuan sakın yuklemeyın başarılı gozukebılrı ama telefonu hasar verecek sekıldeler

Ali58_58

Üye
Tesekkürler hızlı al.comdan alınabiliyor duyuruyum şarjnada sevindim ve şasrdım

Buğra

Admin
Belki bilmeyenler vardir dun rok yapan arkadastan aciklama geldi:

Bundan sonra yeni rom gelmeyecek. Nedenmi?

1-Önce ROM kurabilmeniz için telefonları riske atıp orijinal ROM paketlemeyi başardık, sonra recovery modu yazdım rom kurabilmek için, yetmedi recovery modunuda kolay kurun diye Discovery Customizer'i yazdım. Peki başıma neler geldi?
2-Bir XOLO Gionee port mevzusudur gidiyor defalarca dedimki: BU ROM BiR PORT DEĞİLDİR SADECE AYARLAR MENÜSÜ VE BİRKAÇ UYGULAMA A900 ve N828'DEN ALINMIŞTIR. XOLO'DAN APK BİLE ALINMAMIŞTIR SADECE BUILD.PROP'UN BU ŞEKİLDE OLMASI GEREKMEKTEDİR.
3-Sonrasında üstünde xolo yazan bütün romlar birşekilde denendi birileri tarafından. Üstünde önemli değişiklikler yapmadan özellikle son denenen Xperia HD ve Infinity isimli kernel değiştirilmeden flashlanan romlar ŞARJ OLMUYOR ve pilinizi yıpratıyor demiştim. Bütün voltaj değerleri farklı demiştim. Aradan 1, 2 saat sonra: YOK ÇALIŞIYOR HATTA ÖYLE BİR ÇALIŞIYORKİ PİL 5 GÜN GİDİYOR OYUNU ABARTIRSAM 3 GÜN GİDİYOR (ziya bukadar sallamadı) şeklinde postlar gelmeye devam ediyor. Yani gereksiz yere beni yalancı çıkarıyor bu kişiler matematik yanılmaz millet bu voltaj ile bu telefon ne adam gibi şarj olabilir nede bu voltaj ile şarj olan pilin bir ömrü olur. Tek sorun buda değil ama bundan sonra açıklamayacağım zaten.
4-6589'u 1.7 ghz'ye voltajlarla oynamadan overclockladım antutu 20.000 civarındaydı. micro-lag yaşanan oyunlarda akıcı çalışıyordu bu şekilde. ayrıca voltajlarla oynamadığım için hem pil aynı süre gidiyordu hemde ısınma problemi olmuyordu. Aradan çok bilmişin biri gelip voltajları değiştirmeden overclock yapmak (altını çiziyorum bide) !ciddi derecede! CPU ömrünü kısaltır dedi. Yani bildiğin dünya düz dedi teknolojik açıdan. Bir çipin metal ömrü onun voltajına ve sıcaklığına bağldırı frekansı ile hiç bir alakası yok. Bu şekilde insanların kafasını karıştırıyor millet ve insanlar bana bununla ilgili tek tek mail atıyor.
5-Android 4.3 çalıştırmayı başardığımı söyledim kimse yardımcı olmadı hala tek başıma çalışıyorum ve daha XDA dahil hiçbiryerde böyle bir çalışma olmamasına rağmen yeterli ilgi görülmedi. Üstelik isteyenlere kaynak kodunuda göndereceğimi söylemiştim. Hala insanlar launcher değiştirme peşinde ve bana bununla ilgili mailler atmaktalar.
6-Hala ilk sayfada yazan çok basit şeyler defalarca soruluyor ve bunları okurken herhangi bir gelişim ve fikir gelmiyor. ROM'larım popülerleşiyor ve beraberinde bu soruların artmasına neden oluyor. Ben gerekirse TeamViewer ile bağlanıp sorunları çözmeye çalışıyorum bu karışıklıkta ama hala takılmadığını belirten onlarca mesaj var mesaj kutumda.

Yani tek başıma bukadar yükü kaldıramıyorum. cyber71khan size gerekli bilgileri verecek ve romlar yayınlamaya devam edecektir. Ben teamhacksung ile beraber cyanogenmod için şuanda çıkmış bütün MTK cihazlarda çalışacak bir kernel ve cyanogenmod desteği hazırlama çalışmalarına başlayacağım. Buradaki güzel ve samimi insanlarada çok teşekkür ederim belki birçoğundan yaş olarak küçüktüm fakat bana saygı duyuldu eğer bende bir kusur işlediysem size karşı hakkınızı helal edin benimde sizlere hakkım helal olsun. Bu arada Discovery Customizer duruyor aynı şekilde gelecek custom romları yükleyebilirsiniz. Eğer cyber71khan yeni bir recovery modu vesaire yazarda bana gönderirse customizere eklerim sizde faydalanmaya devam edersiniz. İyi geceler herkese.

caglar b

Üye
rom yapan arkadaşı çıldırtmışlar
neyse eger dedigi rom ve cyanogenmod u getirirse daha hayırlı olur

ugur426a

Üye
Arkadaşlar hala hafıza kartı kaynaklı olduğunu düşündüğüm "üzgünüz.malesef.....durduruldu" hatasına çözüm bulabilen yok mu acaba? uygulamalar doğrudan hafıza kartına kurulabiliyor diye az olan kendi hafızasını sorun etmedik ama hafıza kartına kurunca da bu hatayı veriyor. üç gündür kartsız kullanıyorum.hiçbir sıkıntı yok. yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkürler.

Marketten başka bir launcher kurabilirsiniz mesela apex.

@Ccihat67 Hocam hala burada bildirim olayına alışamadım rica ederim iyi forumlar.

bazı uygulamalar sıstem bellegınde çalısır mesela hava durumu wıdgetı gıbı tum uygulamalrda bu hatayı alıyomusun yoksa bellımı ?
edit bende 48 tane uygulamanın hepsı hafıza kartında sorun yok sukurkı

ugur426a

Üye

genelde hafıza kartına(sandisk 16gb class10) yüklü oyun veya programda alıyorum ilk hatayı sonra o hatayı ilk alınca uygulama ayarlarından sonlandırayım diyorum bu kez ayarlar da hata veriyo. sistemi de etkiliyor yani. Farklı launcher kurdum yine düzelmedi. hafıza kartını takmıyorum üç gündür.hiç hata yok. ancak gel gör ki cihaz hafızası yetersiz. başka bir hafıza kartıyla deneyeceğim. inş.düzelir. 15-20dk da bir telefonu yeniden başlatmak zorunda kalıyorum bazen.

bende aynı hafıza kartını kullanıyorum hafıza kartını bıcımlendır telefonu fabrıka ayarlarına dondur

ugur426a

Üye
bende aynı hafıza kartını kullanıyorum hafıza kartını bıcımlendır telefonu fabrıka ayarlarına dondur

telefon ve pcde kaç kere biçimlendirdiğimi kaç kere fabrika ayarlarına döndüğümü hatırlamıyorum bile hocam. üstelik bu sorundan telpa servisine gönderdim. sözde yazılımı tazelediler sıkıntı yok diye geri gönderdiler.telefonu aldım daha eve gitmeden aynı hatayı verdi. rom yüklemedim hiç.orjinal romu kullanıyorum. ama başka bir forumda rom yükleyip de aynı hatayı alan da vardı. inşallah gm bi güncelleme yapar da bu tarz hatalar düzelir diye bekliyorum bakalım. Yardımlar için teşekkürler.

Secret26

Üye
Arkadaşlar Eskişehir'de bir telefoncuda 5 tane Discovery var isteyen varsa yarın orayı bulup telefon alabilirim 650 diyor adam
birine de sordum 800 dedi onda her rengi var ama 800 diyor karaborsacı hıyar

TuRKGuCu

Üye
Arkadaşlar Eskişehir'de bir telefoncuda 5 tane Discovery var isteyen varsa yarın orayı bulup telefon alabilirim 650 diyor adam
birine de sordum 800 dedi onda her rengi var ama 800 diyor karaborsacı hıyar

telefonun Resmi fiyatı 599 TL Şikayet edilirse başına iş alırlar.

AHMED...

Üye
avea ana bayisine girdim sordum 690 dedi geri döndüm çıktım

TuRKGuCu

Üye
arkadaşlar samsunglarda olan bildirim çubuğu önerisi olan varmı?

selcukas

Üye
Arkadaslar merhaba 16 yasindayim telefonlarla cok yakindan ilgileniyorum mesela yeni lg optimus g2 cikti piyasada en yuksek donanima sahip cihaz ornek amacli demistim buyuk ekran telefonlara bayiliyorum ve telefonda oyun oynama aşki var bende 4.7 inc hd ekran cok cezbediyor ustune 7.5 civari bi kalinlik ellenince tadindan yenmiyor s3minim var hala taksitini oduyorum 800 e aldim. Bugun kvkya gittim gmd vardi bu telefon ustune ne kadar alirsiniz dedim ustune 100 ver dedi sizce boyle bise yapmalimiyim malum maddiyat iyi degil ama cok hosuma gidiyor anneme babama diyemem gizli yapmam lazim yardim edin

Tepkiler: Buğra

Yunkaai

Üye

Bence yapma.Bide ailenden gizli alcakmışsın.Boşver.Elindekiyle yetin.