Garmin Mobile XT v5.00.50 Kurulumu & Kılavuzu by Reis-i Eagles

Sponsorlu Bağlantılar

gassa

gassa

Üye
kardeş programı kurdum fakat telefonumda sürekli no maps diyor telefonum nokia 5800 bir yerde okudum programı kurduktan sonra haritaya girdiğinizde 3 tuşuna basın yoksa no maps yazar diyordu fakat bu telefon dokunmatik olduğunda 3 tuşuna basma gibi imkanım yok ne yapabilirim yardımın için şimdiden teşekkürler

Reis-i Eagles

Reis-i Eagles

Üye
    Konu Sahibi
3 tuşu yakınlaştırma yapıyor haritayı tanıyor sistem onun için 3 tuşu.

uyduya bağlanman gerekir haritanın tanınması için.

gassa

gassa

Üye
uydu bağlantısını yaptım kendim almanyada yaşıyorum tr haritasını kurdu fakat sadece isimler çıkıyor harita ayrıntısı çıkmıyor avrupa haritasını yükledim fakat o hiç çıkmıyor neden olabilir

aa-tolga

aa-tolga

Üye
uydu bağlantısını yaptım kendim almanyada yaşıyorum tr haritasını kurdu fakat sadece isimler çıkıyor harita ayrıntısı çıkmıyor avrupa haritasını yükledim fakat o hiç çıkmıyor neden olabilir

turkiya haritası map id kodu :848
avrupa haritası 2010.10 ise :449

bunalara göre harita unl dosyasını olustur.harita adı ile unl dosyası adı aynı olacak.

gassa

gassa

Üye
çok teşekkürler bende bulunan avrupa haritası bu Europe_NT_v.9.garmin_xt_europe_map__2008.MAP_ID-Code-197. bu olurmu eğer bu olmuyorsa 2010.10 nerden indirebilirim

aa-tolga

aa-tolga

Üye
kardeş programı kurdum fakat telefonumda sürekli no maps diyor telefonum nokia 5800 bir yerde okudum programı kurduktan sonra haritaya girdiğinizde 3 tuşuna basın yoksa no maps yazar diyordu fakat bu telefon dokunmatik olduğunda 3 tuşuna basma gibi imkanım yok ne yapabilirim yardımın için şimdiden teşekkürler

ekranda artı isareti var oraya basınca yaklasır

--------------- Ekleme ---------------

çok teşekkürler bende bulunan avrupa haritası bu Europe_NT_v.9.garmin_xt_europe_map__2008.MAP_ID-Code-197. bu olurmu eğer bu olmuyorsa 2010.10 nerden indirebilirim

avrupanın tamamı 1.6 gb istersen hangi ülkeyi istersen oda var

2010.10 avrupa haritası.img 1.6 gb Map id kodu:449

3D Binalar:

Şerit Asistanı :(su anda sadece avrupa ve amerika haritalarında var)

gassa

gassa

Üye
eyvallah tolga kardeş eline sağlık

ediug

Üye
allah razı olsun, güzel hizmet kardeşim :)

atillaturan71

Üye
tamam senin gmapsupp.unl dosyanın kodu hatalı.[sıze=4]2009.02 türkiye[/sıze] haritası yüklü değil mi?
[sıze=3]adım-2: sw.unl düzenlemesi:[/sıze]
1-) ilac.rar dosyası içerisindeki ımeı converter'ı çalıştırın. ımeı'nizi gerenkli yere yazın ve generate diyerek kodu alın.
2-) bu sefer ilac.rar dosyası içerisindeki garmin ileç.exe'yi çalıştırın. Aldığınız kodu unit ıd yerine yazın. Ilk (üstteki) generate butonuna basarak kodu alın ve kopyalayın (ctrl+c).
3-) yeni 1 not defteri açın ve yeni aldığınız uzun yapıştırın (ctrl+v). Farklı kaydet deyip, dosya ismini sw.unl olarak garmin klasörünün içine kaydedin. ([sıze=4]uzantı .txt olmasın[/sıze], kaydederken alttan tüm dosyalar'ı seçin.)

[sıze=3]adım-3: gmapsupp.unl düzenlemesi:[/sıze]
1-) ilac.rar dosyası içerisindeki ımeı converter'ı çalıştırın. ımeı'nizi gerenkli yere yazın ve generate diyerek kodu alın.
2-) bu sefer ilac.rar dosyası içerisindeki garmin ileç.exe'yi çalıştırın. Aldığınız kodu unit ıd yerine yazın.
3-) select map product bölümünden custom mapset'i seçin. [sıze=4]mapıd code'a 848[/sıze] yazın. Bu sefer 2. (alttaki)generate butonuna basarak kodu alın ve kopyalayın (ctrl+c).
4-) yeni 1 not defteri açın ve yeni aldığınız uzun yapıştırın (ctrl+v). Farklı kaydet deyip, dosya ismini gmapsupp.unl olarak garmin klasörünün içine kaydedin. ([sıze=4]uzantı .txt olmasın[/sıze], kaydederken alttan tüm dosyalar'ı seçin.)

--------------- [sıze=1]ekleme[/sıze] ---------------

[sıze=6]garmin mobile xt kurulumu [/sıze]​

[sıze=6]yeni sürüm: V5.00.50[/sıze]

[sıze=4]dikkat!: Yeni sürümde (v5.00.50) "konumlarım"a kaydettiğiniz 1 noktayı büyük harfle kaydederseniz atmıyor. örnek: "nokıa" ama ilk harf büyük diğerlerini küçük harf yazarsanız sistem sadece "büyük"le yazdığınız harfi alıyor. örnek: "nokia" yazarsanız "n" olarak kaydediyor. Siz yeniden düzenleyip "nokıa" yapsanız dahi sizi uygulamadan atıyor. Işte önemli olan nokta: Her noktayı kaydederken büyük harflerle kaydedin. Eğer büyük girmeyi unuttuysanız düzeltmeye çalışmayın, noktayı silin baştan tanımlayın.[/sıze]

[sıze=4]1de sokak üzerinde olmayan 1 noktayı sistem "nokta" diye kaydedince o da "ilk harfi büyük gerisi küçük" kategorisine giriyor bu yüzden yol üzerinde seçin ki yolun adıyla kaydolsun. Büyük harfle kaydolunca sorun yok. Ama gel gelelim düzeltmemişler. [/sıze]

gerenkli dosyaları edinme: Indirmek için üstlerine tıklayın.

[sıze=5]garminmobilextforsymbians603rdedition_50050.exe[/sıze]

dünya haritası:

support files:

bu üç exe dosyasını indirin telefonu depolama modunda veya hafıza kartını takın.bu 3 programı sırayla yükleyin.sonra e: Ana klasöründeki garminmobilext.sis dosyasını telefona hafıza kartını seçerek kurun.

[sıze=5]2009.02 türkiye haritası sorunsuz:[/sıze]

[sıze=5]imei converter ve etkinleştirme aracı:[/sıze]

[sıze=5]sw.unl düzenlemesi:[/sıze]
- ilac.rar dosyası içerisindeki ımeı converter'ı çalıştırın. ımeı'nizi gerenkli yere yazın ve generate diyerek kodu alın.
- bu sefer ilac.rar dosyası içerisindeki garmin ileç.exe'yi çalıştırın. Aldığınız kodu unit ıd yerine yazın. Ilk (üstteki) generate butonuna basarak kodu alın ve kopyalayın (ctrl+c).
- yeni 1 not defteri açın ve yeni aldığınız uzun yapıştırın (ctrl+v). Farklı kaydet deyip, dosya ismini sw.unl olarak garmin klasörünün içine kaydedin. (uzantı .txt olmasın, kaydederken alttan tüm dosyalar'ı seçin.)

[sıze=5]gmapsupp.unl düzenlemesi:[/sıze]
- ilac.rar dosyası içerisindeki ımeı converter'ı çalıştırın. ımeı'nizi gerenkli yere yazın ve generate diyerek kodu alın.
- bu sefer ilac.rar dosyası içerisindeki garmin ileç.exe'yi çalıştırın. Aldığınız kodu unit ıd yerine yazın.
- select map product bölümünden custom mapset'i seçin. Mapıd code'a 848 yazın. Bu sefer 2. (alttaki)generate butonuna basarak kodu alın ve kopyalayın (ctrl+c).
- yeni 1 not defteri açın ve yeni aldığınız uzun yapıştırın (ctrl+v). Farklı kaydet deyip, dosya ismini gmapsupp.unl olarak garmin klasörünün içine kaydedin. (uzantı .txt olmasın)

gmapsupp.img dosyasınıda garmin klasörünün içine atın.artık programı kullana bilirsiniz.
peki not defterini kaydederken en altta bir kodlama diye bir bölüm var orada bir seçim yapmamaız gerekiyor mu?

şimdi siz sw.unl ve gmapsupp.unl dosyalarını sizin imei numaranıza göre yeniden olusturun.ve haritanızıda gmapsuup.img olarak hafıza kartındaki garmin klasörüne kopyalayın.GPS direk gökyüzündeki uydulardan alır (sehir merkezinden uzak veya yakın olmakla hiç alakası yok dağın basında daha hızlı bağlanır)ilk defa baglanırken biraz gec olur.Garmini çalıştırmadan GPS verisini (uygulamalar veya baglantı klasörünün içindedir telefona göre değişir) acın .secenek- konumlama ayarları -konumlama yöntemlerinden sadece tümleşik gps i işaretle diğerlerinin yanında işaret varsa kaldır.sonra geri -geri de secenek uydu durumuna bas.(dısarıda ve telefonun yuzu gokyuzunu gorecek sekilde )sinyal kuvvetleri 32 adet uydu gösterir.4 ü bağlanınca bulunduğun yerin konumunu verir.Şimdi menü tusuna basılı tutarak bunu kapatmadan garmin programını calıştır.gps ebaglanmıyorsa(tabi program ve harita unl dosyalarını yaptıktan sonra)sol ust kosedeki gps gostergesinin ustune gel tıkla.devre dısı de.ekli yerleşi,k gps yi kullanı işaretle ve etkinleştir de.tamam a bas.şimdi o gösterge kırmızıdan yeşile dönmesi lazım .artık harita görden bulındugun yeri görebilir ve navigasyon yapabilirsin.
hocam nihayet çalıştı. Çok teşekkür ederi. Bu arada diğer yardım eden arkadşalara da teşekkürler. Aynı işlemleri defalarca tekrarlayarak deneyerek oldu.:oke:

peki not defterini kaydederken en altta bir kodlama diye bir bölüm var orada bir seçim yapmamaız gerekiyor mu?

hocam nihayet çalıştı. Çok teşekkür ederi. Bu arada diğer yardım eden arkadşalara da teşekkürler. Aynı işlemleri defalarca tekrarlayarak deneyerek oldu.:oke:
tek sorun uydu bağlantısı yok ibaresi. uydu bulmakta zorlanıyorum.Şu an arazideyim ama uydu bağlantısı yok

bilalaktas

Üye
garmin yükledim çalışmada bir sorun yok ama gps her zaman aktif kalıyor ve gps işıği açık kalıyor tabi bataryam erken bitiyor yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

nokia 6210 a garmin yükledim çalışmada bir sorun yok ama gps her zaman aktif kalıyor ve gps işıği açık kalıyor tabi bataryam erken bitiyor yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

rehberce

Üye
Herşeyden önce bu paylaşım için sonsuz teşekkür ederim. Bir turist rehberi olarak çok işime yaradığını söylemeliyim.
bir konuda daha yardımınıza ihtiyacım var; ben şu anda Türkiye haritasını kullanıyorum ama orta avrupa ülkelerinden Almaya Avusturya İsviçre ve Holanda'nınkine ihtiyacım var. bu konuda yardım edebilirmisiniz acaba.
Saygılarımla
Bilal

KEMAL_ANK

Üye
reis bana acil italya haritası gerekli gönderebilirsen sevinirim.teşekürler...

aa-tolga

aa-tolga

Üye
garmin yükledim çalışmada bir sorun yok ama gps her zaman aktif kalıyor ve gps işıği açık kalıyor tabi bataryam erken bitiyor yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

nokia 6210 a garmin yükledim çalışmada bir sorun yok ama gps her zaman aktif kalıyor ve gps işıği açık kalıyor tabi bataryam erken bitiyor yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

gps verisi programı arka planda calısmıyor değil mi?

Herşeyden önce bu paylaşım için sonsuz teşekkür ederim. Bir turist rehberi olarak çok işime yaradığını söylemeliyim.
bir konuda daha yardımınıza ihtiyacım var; ben şu anda Türkiye haritasını kullanıyorum ama orta avrupa ülkelerinden Almaya Avusturya İsviçre ve Holanda'nınkine ihtiyacım var. bu konuda yardım edebilirmisiniz acaba.
Saygılarımla
Bilal

Avrupa Ülkeleri Haritaları Ayrı :

Polen

Dänemark, Finnland, Norwegen, Schweden

Estonia, Lettland, Litauen

Irland, Großbritannien

Portugal, Spanien, Mallorca, Andorra, Kanaren

Frankreich, Korsika, Monaco

Belgien, Niederlande, Luxemburg

Italien, Vatikan

Deutschland

Österreich, Schweiz

Albania, Bosnia Herzegowina, Kroatien, Serbia, Griechenland, Slovenia, Montenegro

Polen, Tschechien, Slowakei, Ungarn

Polen, Tschechien, Slowakei, Deutschland, Ungarn, Österreich, Schweiz, Frankreich, Italien, Slowenien, Kroatien, Monako

Polen, Belgien, Niederlande, Deutschland

Polen, Tschechien, Slowakei, Deutschland

tarama

Üye
Adım-4: Kurulum:
1-)
root klasörü içindeki 4 klasörü ve uygulamayı (Garmin, private, Resouce, sys ve sis dosyası - 4.20.20'de 5 dosya olabilir.) direkt karta atın. (Yeni 1 klasör açıp içine atmayın ya da root klasörünü direkt atmayın. root'un içindekilerini atın.) Çıkan soruya Tümüne evet deyin. (Garmin klasöründe içine sonradan kopyaladığınız sw.unl, gmapsupp.unl ve gmapsupp.img dosyalarının olduğundan emin olun.)

YUkarıdaki adımda problemim var. Tarif ettiğiniz gibi yaptım fakat şu dosyalar için: private, Animation.mbm, gmobilexT.RSC, gmobilextappicon.mbm, gmobilext-loc.rsc, splash.mbm, plugins, sys, için ".....dosyası kopyalanamadı. Aygıtta yeterli boş alan yok" uyarısı verip bu dosyaları kopyalamadı. Yardım!!!!!!

champion1903

champion1903

Üye
ben kurulum dosyalarinin acilmadigini yazmistim size, acaba kontrol edebildinizmi?alternatif bir yol onerebilecekmisiniz?

izmirli_m35

Üye
selamlar ilk mesajımı atıyorum...:)
KEMAL_ANK arkadas italya haritasını istemiş, link te verilmiş...
ancak linke tıklayınca eror veriyor...bu italya haritası bana lazım çalışan bir link varmıdır acaba? yoksa tüm avrupayımı indirmeliyim?
ayrıca bir sorumda şu olacak gene bu site yardımı ile n73 telefonuma 4.10.60 versiyonu yüklemiştim...öncelikle teşekkürler...5.00.50 yide indirdim şimdik...tabiki yeni versiyonu kurmak istiyorum 2009 haritası ile bilikte 4.10.60 versiyonu kaldırmammı gerekli? yada hiç kaldırmadan 2009 haritasını içine atsam olurmu? yanına birde italya harıtası atmak istiyorum tabiki...?
teşekkürler

aa-tolga

aa-tolga

Üye
ancak linke tıklayınca eror veriyor...bu italya haritası bana lazım çalışan bir link varmıdır acaba? yoksa tüm avrupayımı indirmeliyim?
ayrıca bir sorumda şu olacak gene bu site yardımı ile n73 telefonuma 4.10.60 versiyonu yüklemiştim...öncelikle teşekkürler...5.00.50 yide indirdim şimdik...tabiki yeni versiyonu kurmak istiyorum 2009 haritası ile bilikte 4.10.60 versiyonu kaldırmammı gerekli? yada hiç kaldırmadan 2009 haritasını içine atsam olurmu? yanına birde italya harıtası atmak istiyorum tabiki...?
teşekkürler

2009 haritasında eski versiyonlar yanlış rota ciziyor.5.00.50 ver yukle

teşekkürler

1074. linkte var tüm avrupa ayrı ayrı italian vatikan yazıyor.

izmirli_m35

Üye
aa-tolga teşekkürler...1074 teki işimi görür sanırım...
sormuştum ama tekrar sorayım şuan telefonda yüklü olan 4.10.60 sürümü kaldırmammı gerekiyor?
yoksa üzerine mi kurulur 5.00.50? bir de kaldırma işi nasıl yapılıyor ?

aa-tolga

aa-tolga

Üye
aa-tolga teşekkürler...1074 teki işimi görür sanırım...
sormuştum ama tekrar sorayım şuan telefonda yüklü olan 4.10.60 sürümü kaldırmammı gerekiyor?
yoksa üzerine mi kurulur 5.00.50? bir de kaldırma işi nasıl yapılıyor ?

konumlarımı ilk once yedekle tabii varsa.verilerimi yönet konumlarımın üzerindeyken sol secim tusuyla yönete basıyorsun, gpx ver tamam diyorsun ve garmin klasörunun icindeki gpx klasorunu bir yere yedekle onun icindeli current.gpx bizim yedek dosyamız.

uygulama yöneticisinden-yuklu uygulamalara gir -garminin uzerine gel kaldır de.
program kaldırıldı.

şimdi yeni garmini kur haritaları garmin klasörünün içine at.sw.unl ve gmapsupp.unl dosyalarını olustur. 2 .harita gmapsup2.unl 3. harita gmapprom.unl ,bunların haritaları aynı isimde olacak.işlembitince ,

hafıza kartı ana klasorundeki garminmobilext.sis dosyasını kur

garmini yukledikten sonra telefonu kapatıp ac.,

iyi navigasyonlar.

atilla turan kardeş uydu baglantısı yoksa sol uste uydu ibresine gel.sec devredısı yap,ardından ekli yerleşik gpskullan sec etkinleştir ve tamam de şimdi gelmesi lazım.,

ilk defa zor baglanır ve kullandıkca uyduları daha hızlı bulur.

ben kurulum dosyalarinin acilmadigini yazmistim size, acaba kontrol edebildinizmi?alternatif bir yol onerebilecekmisiniz?

ALTERNATİF KURULUM:Burada exe dosyalarını sırasıyla kullanacagınız hafıza kartını seçerek kurun.

Garmin Mobile XT Kurulumu

Yeni Sürüm: v5.00.50

Dikkat!: Yeni sürümde (v5.00.50) "Konumlarım"a kaydettiğiniz 1 noktayı BÜYÜK harfle kaydederseniz atmıyor. Örnek: "NOKIA" Ama ilk harf büyük diğerlerini küçük harf yazarsanız sistem sadece "Büyük"le yazdığınız harfi alıyor. Örnek: "Nokia" yazarsanız "N" olarak kaydediyor. Siz yeniden düzenleyip "NOKIA" yapsanız dahi sizi uygulamadan atıyor. İşte önemli olan nokta: her noktayı kaydederken BÜYÜK harflerle kaydedin. Eğer büyük girmeyi unuttuysanız düzeltmeye çalışmayın, noktayı silin baştan tanımlayın.

1de sokak üzerinde olmayan 1 noktayı sistem "Nokta" diye kaydedince o da "ilk harfi büyük gerisi küçük" kategorisine giriyor bu yüzden yol üzerinde seçin ki yolun adıyla kaydolsun. Büyük harfle kaydolunca sorun yok. Ama gel gelelim düzeltmemişler.

Gerenkli dosyaları edinme: İndirmek için üstlerine tıklayın.

GarminMobileXTforSymbianS603rdEdition_50050.exe

Dünya haritası:

Support Files:

BU üç exe dosyasını indirin telefonu depolama modunda veya hafıza kartını takın.BU 3 programı sırayla yükleyin.Sonra e: ana klasöründeki garminmobilext.sis dosyasını telefona hafıza kartını seçerek kurun.

2009.02 Türkiye Haritası Sorunsuz:

İmei Converter ve etkinleştirme aracı:

SW.UNL Düzenlemesi:
- ilac.rar dosyası içerisindeki IMEI Converter'ı çalıştırın. IMEI'nizi gerenkli yere yazın ve Generate diyerek kodu alın.
- Bu sefer ilac.rar dosyası içerisindeki Garmin İleç.exe'yi çalıştırın. Aldığınız kodu Unit ID yerine yazın. İlk (üstteki) Generate butonuna basarak kodu alın ve kopyalayın (CTRL+C).
- Yeni 1 Not Defteri açın ve yeni aldığınız uzun yapıştırın (CTRL+V). Farklı kaydet deyip, dosya ismini sw.unl olarak Garmin klasörünün içine kaydedin. (Uzantı .txt olMAsın, kaydederken alttan Tüm dosyalar'ı seçin.)

gmapsupp.unl Düzenlemesi:
- ilac.rar dosyası içerisindeki IMEI Converter'ı çalıştırın. IMEI'nizi gerenkli yere yazın ve Generate diyerek kodu alın.
- Bu sefer ilac.rar dosyası içerisindeki Garmin İleç.exe'yi çalıştırın. Aldığınız kodu Unit ID yerine yazın.
- Select Map Product bölümünden Custom Mapset'i seçin. MapID Code'a 848 yazın. Bu sefer 2. (alttaki)Generate butonuna basarak kodu alın ve kopyalayın (CTRL+C).
- Yeni 1 Not Defteri açın ve yeni aldığınız uzun yapıştırın (CTRL+V). Farklı kaydet deyip, dosya ismini gmapsupp.unl olarak Garmin klasörünün içine kaydedin. (Uzantı .txt olMAsın)

YUkarıdaki adımda problemim var. Tarif ettiğiniz gibi yaptım fakat şu dosyalar için: private, Animation.mbm, gmobilexT.RSC, gmobilextappicon.mbm, gmobilext-loc.rsc, splash.mbm, plugins, sys, için ".....dosyası kopyalanamadı. Aygıtta yeterli boş alan yok" uyarısı verip bu dosyaları kopyalamadı. Yardım!!!!!![/QUOTE]

hafıza kartında yeterli hafıza varmı?yinede olmazsa yukarıdaki 3 exe dosyasını indir ve hafıza kartını secerek kur .harita yuklemek ve unl olusturma kısmı aynı zaten

Üst Alt