Garmin Mobile XT v5.00.50 Kurulumu & Kılavuzu by Reis-i Eagles

Sponsorlu Bağlantılar

izmirli_m35

Üye
aa-tolga izahatların için çok teşekkürler...çok faydalı oldu dostum...
ancak anlamadıgım şeyler var reisin baştaki anlatımında...
-
neden bu iki dosyayı indiririyoruz? ikisini aynı yere açılmıyor aynı klasörden var diyor...oysa ki reis aynı yere açılmasını söylemiş...
1-) 3 dosyayıda indirin ve 1 yere açın.
2-) gmapsupp.img'yi root/Garmin/ dizinine atın. (Garmin klasörünün içine)
bu kısmı çöze bilsem gerisinide yapacağım ama takıldım işte...

atillaturan71

Üye
konumlarımı ilk once yedekle tabii varsa.verilerimi yönet konumlarımın üzerindeyken sol secim tusuyla yönete basıyorsun, gpx ver tamam diyorsun ve garmin klasörunun icindeki gpx klasorunu bir yere yedekle onun icindeli current.gpx bizim yedek dosyamız.

uygulama yöneticisinden-yuklu uygulamalara gir -garminin uzerine gel kaldır de.
program kaldırıldı.

şimdi yeni garmini kur haritaları garmin klasörünün içine at.sw.unl ve gmapsupp.unl dosyalarını olustur. 2 .harita gmapsup2.unl 3. harita gmapprom.unl ,bunların haritaları aynı isimde olacak.işlembitince ,

hafıza kartı ana klasorundeki garminmobilext.sis dosyasını kur

garmini yukledikten sonra telefonu kapatıp ac.,

iyi navigasyonlar.

--------------- Ekleme ---------------

atilla turan kardeş uydu baglantısı yoksa sol uste uydu ibresine gel.sec devredısı yap,ardından ekli yerleşik gpskullan sec etkinleştir ve tamam de şimdi gelmesi lazım.,

ilk defa zor baglanır ve kullandıkca uyduları daha hızlı bulur.

ALTERNATİF KURULUM:Burada exe dosyalarını sırasıyla kullanacagınız hafıza kartını seçerek kurun.

Garmin Mobile XT Kurulumu

Yeni Sürüm: v5.00.50

Dikkat!: Yeni sürümde (v5.00.50) "Konumlarım"a kaydettiğiniz 1 noktayı BÜYÜK harfle kaydederseniz atmıyor. Örnek: "NOKIA" Ama ilk harf büyük diğerlerini küçük harf yazarsanız sistem sadece "Büyük"le yazdığınız harfi alıyor. Örnek: "Nokia" yazarsanız "N" olarak kaydediyor. Siz yeniden düzenleyip "NOKIA" yapsanız dahi sizi uygulamadan atıyor. İşte önemli olan nokta: her noktayı kaydederken BÜYÜK harflerle kaydedin. Eğer büyük girmeyi unuttuysanız düzeltmeye çalışmayın, noktayı silin baştan tanımlayın.

1de sokak üzerinde olmayan 1 noktayı sistem "Nokta" diye kaydedince o da "ilk harfi büyük gerisi küçük" kategorisine giriyor bu yüzden yol üzerinde seçin ki yolun adıyla kaydolsun. Büyük harfle kaydolunca sorun yok. Ama gel gelelim düzeltmemişler.

Gerenkli dosyaları edinme: İndirmek için üstlerine tıklayın.

GarminMobileXTforSymbianS603rdEdition_50050.exe

Dünya haritası:

Support Files:

BU üç exe dosyasını indirin telefonu depolama modunda veya hafıza kartını takın.BU 3 programı sırayla yükleyin.Sonra e: ana klasöründeki garminmobilext.sis dosyasını telefona hafıza kartını seçerek kurun.

2009.02 Türkiye Haritası Sorunsuz:

İmei Converter ve etkinleştirme aracı:

SW.UNL Düzenlemesi:
- ilac.rar dosyası içerisindeki IMEI Converter'ı çalıştırın. IMEI'nizi gerenkli yere yazın ve Generate diyerek kodu alın.
- Bu sefer ilac.rar dosyası içerisindeki Garmin İleç.exe'yi çalıştırın. Aldığınız kodu Unit ID yerine yazın. İlk (üstteki) Generate butonuna basarak kodu alın ve kopyalayın (CTRL+C).
- Yeni 1 Not Defteri açın ve yeni aldığınız uzun yapıştırın (CTRL+V). Farklı kaydet deyip, dosya ismini sw.unl olarak Garmin klasörünün içine kaydedin. (Uzantı .txt olMAsın, kaydederken alttan Tüm dosyalar'ı seçin.)

gmapsupp.unl Düzenlemesi:
- ilac.rar dosyası içerisindeki IMEI Converter'ı çalıştırın. IMEI'nizi gerenkli yere yazın ve Generate diyerek kodu alın.
- Bu sefer ilac.rar dosyası içerisindeki Garmin İleç.exe'yi çalıştırın. Aldığınız kodu Unit ID yerine yazın.
- Select Map Product bölümünden Custom Mapset'i seçin. MapID Code'a 848 yazın. Bu sefer 2. (alttaki)Generate butonuna basarak kodu alın ve kopyalayın (CTRL+C).
- Yeni 1 Not Defteri açın ve yeni aldığınız uzun yapıştırın (CTRL+V). Farklı kaydet deyip, dosya ismini gmapsupp.unl olarak Garmin klasörünün içine kaydedin. (Uzantı .txt olMAsın)

YUkarıdaki adımda problemim var. Tarif ettiğiniz gibi yaptım fakat şu dosyalar için: private, Animation.mbm, gmobilexT.RSC, gmobilextappicon.mbm, gmobilext-loc.rsc, splash.mbm, plugins, sys, için ".....dosyası kopyalanamadı. Aygıtta yeterli boş alan yok" uyarısı verip bu dosyaları kopyalamadı. Yardım!!!!!!

hafıza kartında yeterli hafıza varmı?yinede olmazsa yukarıdaki 3 exe dosyasını indir ve hafıza kartını secerek kur .harita yuklemek ve unl olusturma kısmı aynı zaten[/QUOTE]
tolga kardeş yardımların için çok teşekkürler. uydu verisi-konuö-seçenek-konumlama ayarları-konumlama yöntemlerinde hem tümleşik hemde yardımlı gps i seçip etkinleştirdim. sorun çözüldü. sadece tümleşik seçili olduğu zaman uydu bulamıyor.Tekrar tekrar teşekkürler.Tabi reise de:sukur:

izmirli_m35

Üye
şimdi başka bir problemle karşılaştım...:(
private,Resource,sys klasörünü karta atamadım...atmıyor yani...aynısından var diyor...

aa-tolga

aa-tolga

Üye
şimdi başka bir problemle karşılaştım...:(
private,Resource,sys klasörünü karta atamadım...atmıyor yani...aynısından var diyor...

tumune evet deyip yuklemeye devam et üzerine kuracak (tabii aynı klasor hafıza kartında var=

izmirli_m35

Üye
tümüne evet de gibi bir seçenek çıksa diyeceğim ama öyle birşeyok...bu sorunu 10 sayfanın sonunda yazan arkadasta yasamıs ama ona da cevap yazılmamıs...foruma bastan basladım şuan 14.sayfadayım ama hala bırsey yok...formatmı cekmek lazım acaba?15. sayfada aynı sorunu yasayan bırısı daha olmus ona da cozum yok suana kadar...sanırım tek care format gıbı...

aa-tolga

aa-tolga

Üye
tümüne evet de gibi bir seçenek çıksa diyeceğim ama öyle birşeyok...bu sorunu 10 sayfanın sonunda yazan arkadasta yasamıs ama ona da cevap yazılmamıs...foruma bastan basladım şuan 14.sayfadayım ama hala bırsey yok...formatmı cekmek lazım acaba?15. sayfada aynı sorunu yasayan bırısı daha olmus ona da cozum yok suana kadar...sanırım tek care format gıbı...

GarminMobileXTforSymbianS603rdEdition_50050.exe

Dünya haritası:

Support Files:

BU üç exe dosyasını indirin telefonu depolama modunda veya hafıza kartını takın.BU 3 programı sırayla yükleyin.Sonra e: ana klasöründeki garminmobilext.sis dosyasını telefona hafıza kartını seçerek kurun.

bu arada telefon modelin neydi?N73 mü?

Hafıza kartında virus olabilir oda yapıyor.bu programla hafıza kartını tarattır.programı calıstırıp oyle takacaksın
link:

izmirli_m35

Üye
ilk dosya hata veriyor dostum...virüs olduğunu sanmıyorum...n73 telefon...yani daha önce sölemiştim, 4.10.60 versiyonu kurulu idi bende sanırım o klasörleri görüyor orda...
nasıl format atarım hafıza kartına fikri olan varmı?

aa-tolga

aa-tolga

Üye
ilk dosya hata veriyor dostum...virüs olduğunu sanmıyorum...n73 telefon...yani daha önce sölemiştim, 4.10.60 versiyonu kurulu idi bende sanırım o klasörleri görüyor orda...
nasıl format atarım hafıza kartına fikri olan varmı?

telefonda da format çekebilirsin.icindeki fotografvs yedekle. telefondaki hafıza kartına yuklediğin programları yeniden yuklemen lazım.veya kart okuyucun varsa onunlada olur.harici gps cihazı için royaltek rt 2100 tevsiye ederim .115 tl fiyatı

izmirli_m35

Üye
oki dostum kendi sorduğum sorunumu kendim hallettim...sorun nokia n73 toplu depolama seçilmesi olayı ve pc de telefonun hafıza kartını drive gibi gördükten sonra sorun çözülüyor...ancak bu sefere de gps mouse a bağlanamadı cihaz...ekli gps çıkmıyor sanırım unl leri yanlış yaptım... klasörü içindeki IMEI Converter.exe dosyasını çalıştırdığımda girmem gereken ime kendi telefonumun ime numarasımıdır acaba? yalnızca buna emın olmak ıstıyorum?...
aa-tolga dostum senden bir ricam daha olacak...şuan tr haritasını yükledim sadece klasöre...italya haritası senin verdiğin linkten indirdim ve elimde...ama onu nasıl içine koymam gerek bilmiyorum...ayrıca 3d binalar ve şerit olayını da ne yapmam gerektiğini söylersen dahada çok sevinirim:):)

emeği geçen herkeze çok teşekkürler...olayı halletmiş bulunuyorum...:):):):)
yalnız hala italya haritasına kafam takılı vaziyette...bunu nasıl halledeceğimi bilen bir arkadaş ta bu konuda yardımcı olursa çok sevinirim...şuan gps im çalışıyor italya haritasıda elimde mevcut...yalnız bunun da bir id si felan varmıdır bunun içinde ayrıca gmapsupp.unl olusturmak gerekiyormu lı felan?

aa-tolga

aa-tolga

Üye
oki dostum kendi sorduğum sorunumu kendim hallettim...sorun nokia n73 toplu depolama seçilmesi olayı ve pc de telefonun hafıza kartını drive gibi gördükten sonra sorun çözülüyor...ancak bu sefere de gps mouse a bağlanamadı cihaz...ekli gps çıkmıyor sanırım unl leri yanlış yaptım... klasörü içindeki IMEI Converter.exe dosyasını çalıştırdığımda girmem gereken ime kendi telefonumun ime numarasımıdır acaba? yalnızca buna emın olmak ıstıyorum?...
aa-tolga dostum senden bir ricam daha olacak...şuan tr haritasını yükledim sadece klasöre...italya haritası senin verdiğin linkten indirdim ve elimde...ama onu nasıl içine koymam gerek bilmiyorum...ayrıca 3d binalar ve şerit olayını da ne yapmam gerektiğini söylersen dahada çok sevinirim:):)

emeği geçen herkeze çok teşekkürler...olayı halletmiş bulunuyorum...:):):):)
yalnız hala italya haritasına kafam takılı vaziyette...bunu nasıl halledeceğimi bilen bir arkadaş ta bu konuda yardımcı olursa çok sevinirim...şuan gps im çalışıyor italya haritasıda elimde mevcut...yalnız bunun da bir id si felan varmıdır bunun içinde ayrıca gmapsupp.unl olusturmak gerekiyormu lı felan?
imei numarasi *#06# yazınca cıkan numaradır.yani senin telefonunun imei nosu.
italya haritası map id :449 simdi turkiye haritasını adı GMAPSUPP.IMG ve GMAPSUPP:UNL
İtalya haritasının adını gmapsup2.img ve unlsi gmapsup2.unl olarak yapacaksın.
programıyla unl dosyalarını olustur ve tum unlleri aynı anda tekrar yeniden olusturarak yap.

3d binalar ve serit olayı bizim telefonlarda daha calıstıramadık.

acinar66

acinar66

Üye
ben bişeyi anlamadım bu program veya telin kendi gps program tamamen üctersizmi? yoksa 3 aylık gps sayende giriliyo

aa-tolga

aa-tolga

Üye
ben bişeyi anlamadım bu program veya telin kendi gps program tamamen üctersizmi? yoksa 3 aylık gps sayende giriliyo

GARMIN haritalari daha detaylı ve navigasyon ücretsiz kendi programı nokia mapste navigasyon 3 ay sonra ucretli oluyor.

izmirli_m35

Üye
dostum dedıklerını aynen yaptım saolasın...umarım gittiğimde beni yarı yolda bırakmaz...:):):)
hersey için cok tesekkürler...
gitmeden test edıp bakma sansımız olurmu sence?

acolak

Üye
avrupa haritalarını nasıl bulabilirim?

izmirli_m35

Üye

acolak

Üye
107.sayfada olması lazım...bütün halinde indirirp birleştiriyorsun.1.50 gb civarında:) 106 da da parca parca var sanırım:):)

evet gördüm şimdi.
peki abartıp bişey soracam :D
2 haritayı aynı anda yükleme şansım var mı? gmapsupp.img dosyasını değiştirince türkiye yerine o avrupa ülkesinin haritası yer alıyor.

daha açıkçası şu bana türkiye ve karadağ lazım.
bu 1.5 gb lık dosyayı indirmeden ikisini indirip aynı anda kullanabilir miyim?

adamimm

Üye
çok teşekkür ederim arkadaş
n82 telefonuma aynen anlattığın gibi kurdum programı
ve ilk denemede çalıştı
hiç bir problem yaşamadım
çok güzel anlatmışsın, hiç bir sorun yaşamadım
ellerine sağlık...

izmirli_m35

Üye
evet gördüm şimdi.
peki abartıp bişey soracam :D
2 haritayı aynı anda yükleme şansım var mı? gmapsupp.img dosyasını değiştirince türkiye yerine o avrupa ülkesinin haritası yer alıyor.

daha açıkçası şu bana türkiye ve karadağ lazım.
bu 1.5 gb lık dosyayı indirmeden ikisini indirip aynı anda kullanabilir miyim?

kardeşim son bir iki sayfaya bakarsan yardımcı olur sana dıye dusunuyorum zira aynılarını bende sordum...arkadaşta cevapladı...sorunun cevabı ise evet oluyor ama ıkı harıta ıcınde aynı ıslemı yapman gerekıyor...takılırsan gene sor..

jumboss

Üye
yeni e71 aldım ve garmin olayına gireceğim.
110 sayfa yazının ilk başındki anlatım hala geçerli mi?

oradaki harita linkleri güncellendi mi bilgisi olan var mı?

mobydick24

Üye
programı anlatmış olduğunuz şekilde yükledim ve başarıyla çalıştı çok tşk ederim paylaşımınız ve anlatımınız için.

Üst Alt