İyi günler..
Garmin ortadoğu haritasını kuramadım,yardımcı olursanız sevinirim.
haritanızın adını GMAPPROM.IMG olarak değiştirin. ve UNL dosyasını yeni metin belgesi acın MAPİD:445 ile aldığınız kodu bu metin belgesine kaydedin dosyanın adınıda GMAPPROM.UNL olarak değiştirin bilinen dosya uzantıları gizle seceneği acıksa dosyanın soyadını göremezsiniz buna dşkkat edin.
bu dosyaların ikisini GARMIN klasörünün içine kaydedin.
--------------- Ekleme ---------------
1- Ayarlar-Tel ayarları -Konumlama -Konumlama Yöntemleri Buradan sacede tümleşik GPS seçili olsun.
2- Ayarlar-Tel ayarları - Bağlantı -Hedefler
İnternet ve Wap servislerindeki erişim noktalarını sil.Wlan olanlar hariç.
(wlan özelliği olmayan telefonlarda onlarıda silin.)
Artık GARMIN ile ücret ödemeden navigasyon yapabilirsiniz.
bunları aynen yaptım fakat wlan olanlar hariç diosunuzda bende wlan var ve ben silmiştim wlan olanlar neyi silmesin? orda yazanların hepsini sildim ne yazıodu unuttumda yanlış sildiysem onların ne olduunu tekrar nasıl bulabilirim.
GPS verisinden uydu durumuna grdim orda 1 den 32 ye kadar numaralar var ve 12 nin üstünde bi tane sinyal gibi bi şey buluyor. Garmini komple telefondan kaldırıp tekrar yükledim dediklerinizi yaptım yine olmadı :S
yanlış sildiğin diye birşey olmaz simkartı cıkarıp takarsan hepsi geri gelir.
onlar gprs,mms ve wap ayarları bağlı olduğun operatöre ait.
Biz oradakilerin hepsini siliyoruz.
wlanlar zaten bağlanacağın zaman tekrar bulur otomatik.
Şimdi GPS verisinden konumlama yöntemlerine giriyoruz ve sadece tümleşik (entegred ) GPS işaretli olacak.tamam deyip uydu durumu diyoruz .burada kac uydu buldugunu gösterir.
bu göstergelerden 4 tanesinin içi koyu olunca 4 uyduya bağlanmış demektir ve sana artık bulunduğun yerin koordiantını verir. Burası bağlandıktan sonra Garmini çalıştır.Eğer çalışmazsa ilk önce yazılımını güncelleriz veya yeniden yükleriz son yazılımı buda care olmazsa problem donanımsal dır,garantiye gitmesi lazım.İlk defa uyduya bağlanırken acık havada 1 dk kadar beklemen gerekir acele etme.
Bu arada telefonunun *#0000# yazarak versiyonunu öğren ve buradan yaz.