GALAXY W GT-I8150 Android 4.1.2 JelyBean CyanogenMod 10(Alpha6 - 17 Şubat 2013)

Sponsorlu Bağlantılar

unmark

Üye
CM 10.1 için destek alıcak cihazlar listesine de girdi.
Mini Canavar

Jok3rxl

Üye
CM 10.1 desteği için fazla sevinmeye gerek yok arco'nun yaptığı açıklamaya göre bu olayın gelmesı biraz uzun sürebilirmiş. Bize 3.x.x kernel'li CM10'da yeter bu telefonu Samsung unutmuşken buna bile razıyız yani :D

karacocuk86

Üye
sadık kardeşi dediğin gibi yaptım ama değişmedi. buil.prob dosyasını ilk olarak nereye atıyoruz.

Jok3rxl

Üye
Arkadaşlar 10.1 için resmi bir duyuru yok. Ortada sadece dedikodu var. Arco'nun yaptığı açıklamaya 4.2 kurulumu yapılabiliyormuş ama kullanılabilecek düzeyden çok uzakmış. Tabi elimizdeki kernel'le bu kadar olur. Kısa bir süre içinde 3.x.x kernel'i geliceğini arco yaklaşık 1 saat önce duyurdu. Bu kadar gecikmesinin tek sebebi Google diyor adam ve haklıda. Her şey tam rayına girmişken Google yeni bir güncelleme yayınlıyor ve adamlar en baştan çalışmaya başlıyorlar. Ayrıca şuan 3 proje üzerinde çalışıyormuş ki bu da biraz geçikmesinin nedeni sayılabilir. İşin kısası bu CM 10.1 desteği şuan resmi bir açıklama değil. Ortada dolanan bir dedikodu sadece.

Ali58_58

Ali58_58

Üye
:heyo::dance:oh be 4.2lime pie'de gelecek wonderlarimiza:D

harbimi hemde destek listsindede yer alıyodu sadık hocam duyun bunları wonderin şanını cm ekibide almış yani bencede hak ediyo 6000 yakın oc siz puan alıyo antutudan linaroda yok linaro olsa bide 3x kerneli çıldırcam ama bi türle gelmedi :D

- - - Eklendi - - -

tabi şaka bi yana kernelde hazır olur lime pieyi çabuk kullanırız yine bişey çıkmazsa ama sanmıyorum bi sorun çıkcağını

- - - Eklendi - - -

hımm zaten arconun telefonun bi resmini paylaşmıştı biri arco zaten lime pie kullanıyo çıkıcak sürümde lime pie ile gelebilirmi? yoksa arco ayrı bi konu açar ? :D

sadikbircan

Üye
    Konu Sahibi
Hocam ezmeyin şu telefonu ya ne 6000i cm9 sayfasında 6700luk skor ekran resmi koydum s3 bile 7000 alıyo normal yani :)Birde cm isterse destek vermesin arco kendiside bu teli kullanıyor ve cm10.1 cm10 un devamı niteliği taşıyacağı için cm10 biter bitmez arco 10.1 çalışmalarına başlıyacak zaten :) Bunu cm10u ilk yayınladığı zaman söylemişti :)

Jok3rxl

Üye
Zaten arco'nun sitede yaptığı açıklama bu. 3 proje üzerinde çalışıyormuş. Bunlardan ikisi CM9 ve CM10 olsa geriye CM 10.1 var. Zaten şuan yüklenmiş durumda ama çok fazla kasma yapıyormuş. Ama eminim ki yeni yıla CM 10.1 ile gireceğiz biz. Böyle giderse telefonu değiştirme fikrimi de erteleyeceğim gibi gözüküyor arco sağolsun :)

sadikbircan

Üye
    Konu Sahibi
3.proje kernel ne yazıkki .d lime pie projesi çoktan bitti çalışıyor zaten ama günlük kullanıma hazır değil.Zaten 4.1 to 4.2 yaması var xda forumunda.Bu yamayı havadan getirmediler ya büyük ihtimalle arco cm10.1i cm ekibine bırakacak yada cm ekibine katılıp projeye cm ekibinin bir parçası olarak devam edecek.

• Beğen
Tepkiler: Ali58_58

Jok3rxl

Üye
Evet o yamayı kullanıyorum ama fazla bir farklılık yok. Neyse bizim şuan yapabileceğimiz tek şey beklemek. Hayırlısı diyelim :D

melihcaneker1

melihcaneker1

Üye
build.prob yapamadım ?

Ali58_58

Ali58_58

Üye
Hocam ezmeyin şu telefonu ya ne 6000i cm9 sayfasında 6700luk skor ekran resmi koydum s3 bile 7000 alıyo normal yani :)Birde cm isterse destek vermesin arco kendiside bu teli kullanıyor ve cm10.1 cm10 un devamı niteliği taşıyacağı için cm10 biter bitmez arco 10.1 çalışmalarına başlıyacak zaten :) Bunu cm10u ilk yayınladığı zaman söylemişti :)
sadık hocam dedimya bide şunu hesaplayalım jb nightly+adrenaline engine +3x kernel+linaro+oc= 8500-9000

karacocuk86

Üye
Arkadaslar buil.prob olmuyo dosyalari degistiremedim. Yardimci olur musunuz..

Jok3rxl

Üye
Arkadaşlar build.prob için kendi yaptıklarımı anlatayım harfi harfine yapın. Root Browser Lite i marketten indirin ve kurun. Build.prob dosyasını indirin. Dosyayı kopyalayın ve Ana dizin>System içine yapıştırın. Bu sırada root erişimi isteyecek izin verin. Recovery modda başlatın telefonu. Advenced menüsünden Fix Permission deyin. İşlem bitince reboot yapın. Bu şekilde yaptım ve bir haftaya yakındır sorun almadan kullanıyorum telefonu. İşi garantiye almak için bütün işlemleri yaptıktan sonra Root Browserdan Systeme gelin. Build.prob dosyasına basılı tutun. En altta permissions var ona girin. Sadık hocamın dediği gibi ilk bölümde Write ve read işaretli altındaki iki bölümde sadece readler işaretli olmalı. Sadece 4 tik olucak yani ekranda. Buna dikkat edin

sadikbircan

Üye
    Konu Sahibi
Zaten build.prob permissionları yanlış olursa telefon açılmaz açılış ekranında kalır.Bu yüzden fix permission sonrası telefonu yeniden başlatınca sorun olmuyorsa bir daha olmaz.

ahmetalp1

Üye
kerneli nasil kurcagiz ve su linaro dediginiz nedir biraz aciklarmisiniz hala yabanciyim o konularada :)

Ali58_58

Ali58_58

Üye
kerneli nasil kurcagiz ve su linaro dediginiz nedir biraz aciklarmisiniz hala yabanciyim o konularada :)
çıksada yüklesek linaroya biraz var linaro mesla 40 fps hızında çalışan bir uygulamayı 80 fps hızında çalışıtırıyor androidin kodlarının daha dizilmiş halidir %100 performans artışı sağlar ama linaroya biraz daha önce bi 3.52 kerneli çıksında sonra bi geliştirici linaro ekler

Fiko_Reis

Fiko_Reis

Üye
Aklımda takılan bir kaç soru var:
- build.prob tam olarak ne yapıp performans artışı sağlıyor telefona?
- bu
build.prob'un telefona nasıl bir etkisi var, yani herhangi bir zararı var mı?
- zararsız birşeyse arco neden bunu kendisi eklememiş?

Ali58_58

Ali58_58

Üye
Aklımda takılan bir kaç soru var:
- build.prob tam olarak ne yapıp performans artışı sağlıyor telefona?
- bu
build.prob'un telefona nasıl bir etkisi var, yani herhangi bir zararı var mı?
- zararsız birşeyse arco neden bunu kendisi eklememiş?
build prop anladığım kadarıyla linaro gibi bişey bunla ilgili pek bilgim yok ama arconun koymama nedeni mesela biz ne zaman rom yüklesek performans ayarlarından zramı felan işaaretliyoruz arco piskopatmıda bize her rom yüklemede bunları işaretliyo tabiki piskopat felan değil :D cynogenmod androidin (katkısız) halidir.sonra diğer geliştiriciler o yüzden arconun romlarını taban alırlar endhoroix mui gibi romlar kurarlar yada build propu düzeltirler ekleme yaparlar yani belkide arco bu build propu kullanıyo ama roma eklemez çünkü (katkısız)lıkla bi alakası kalmaz

• Beğen
Tepkiler: Fiko_Reis

ahmetalp1

Üye
peki tesekkurler :) ama 1 sayfadaki oc kerneli nasil yukluycegiz dosyayi indirdim ancak gerisi yok :) root exp. ile kullancak buyuk ihtimalle ama nasil ki

Üst Alt