Galaxy S4 Exynos Octa işlemcili versiyonu 8 çekirdeği aynı anda kullanabilir

Sponsorlu Bağlantılar

PriZm

PriZm

Üye

Yav neresini zorlayacak Allah aşkına..
Benim pc nin 1.2 ghz dual core 512 kb cache li işlemcisi var takır takır çalışıyor 1280x800 çözünürlükte, takılmadan hd film izletiyor.
1.6 ghz quad 2 mb cache li işlemciden bahsediyoruz.

Bu HD desteği birazda cpu'nun desteklediği kodlarla alakalı.

Note 2 de ki işlemcide 2 mb L2 cache mi var?

Şehriyar

Şehriyar

Üye

O kadarda değil.Kodlar daha önemli.
Kodların donanımla uyumlu çalışması önemli. Her şey kod değil ki, 512 kb lık işlemciye yaz istediğin kodu. Donanımı olabildiğince zorlayıp takılmadan alırsın belki hd görüntüyü, ama olan bataryaya olur işlemcinin ısınmasıyla uğraşırsın.
2 mb lık işlemcide eğer hd görüntüde zorlanma oluyorsa kodlar yanlıştır, düzeltildiğinde stabil bir şekilde çalışacaktır. Zorlama olmadan yağ gibi akar video :)

PriZm

PriZm

Üye
Tam tersine, 2 hatta bırak 8 mb l2 önbellek olsa dahi kodlar olmadığında saçmalar, yetersiz kalır.

Basit bir örnek.PC'm de Amd Phenom x4 955 işlemci var.Bu işlemcinin 8 mb ön belleği var.Sence 3DMax+ kodu olmasa herhangi bir oyunu donanımsal hızlandırmalı olarak oynayabilirmiyim?
Yada NEON kodu olmasa herhangi bir filmi ekran kartına ihtiyaç duymadan izleyebilirmiyim? Hayır..

Mobildende bu kadar yazmak zormuş yaw :D

• Beğen
Tepkiler: Dede
Şehriyar

Şehriyar

Üye
Tam tersine, 2 hatta bırak 8 mb l2 önbellek olsa dahi kodlar olmadığında saçmalar, yetersiz kalır.

Basit bir örnek.PC'm de Amd Phenom x4 955 işlemci var.Bu işlemcinin 8 mb ön belleği var.Sence 3DMax+ kodu olmasa herhangi bir oyunu donanımsal hızlandırmalı olarak oynayabilirmiyim?
Yada NEON kodu olmasa herhangi bir filmi ekran kartına ihtiyaç duymadan izleyebilirmiyim? Hayır..

Mobildende bu kadar yazmak zormuş yaw :D

Kodlar yok demedik ya biz de yanlışsa bir bozukluk varsa saçmalar dedik :)
Ben de o zaman donanım yoksa diyeyim :ehe

Basit bir örnek, pc de işlemci yok, önbelleği de yok. 3DMax+ koduyla oynat oyunu da göreyim donanım olmadan :)

Sana demek istediğim şey kodların değersizliği değil, verdiğin örnekte tamam 3dmax koduyla donanımı kullanıyorsun ama donanım düşük olursa kodların yapacak bir şeyi olmaz diyorum.

Şöyle düşün. Çok zekisin ama kas yapın çok zayıf. Beyin gücünle bir kayayı havaya kaldıramayacağına göre, birazcık kaslı da olman gerekir öyle değil mi?

PriZm

PriZm

Üye
Yalnız 1-2 mb ı geç birde bunu adam akıllı kullanamayan bir sistem var tabi.Onu adam etseler bu işlemcilere hiç gerek kalmayacak.

PriZm

PriZm

Üye
Sana gelince :ehe

Dediklerinde haklısın ama halen daha kodlar daha önemli bunu bil :ehe

pRime.

pRime.

Üye

Kodlar yok demedik ya biz de yanlışsa bir bozukluk varsa saçmalar dedik :)
Ben de o zaman donanım yoksa diyeyim :ehe

Basit bir örnek, pc de işlemci yok, önbelleği de yok. 3DMax+ koduyla oynat oyunu da göreyim donanım olmadan :)

Sana demek istediğim şey kodların değersizliği değil, verdiğin örnekte tamam 3dmax koduyla donanımı kullanıyorsun ama donanım düşük olursa kodların yapacak bir şeyi olmaz diyorum.

Şöyle düşün. Çok zekisin ama kas yapın çok zayıf. Beyin gücünle bir kayayı havaya kaldıramayacağına göre, birazcık kaslı da olman gerekir öyle değil mi?

ben sana şöyle bir örnek vereyim o zaman. rr3'ü ben ipod touch 4'te kasmadan oynuyorum. ipod touch'ta ne kadar güçlü bir donanım var? şu anki android amiral gemilerinin en fazla 6'da biri 7'de biri kadar. 800mhz cortex a8 ve 256mb ram, sgx 530/535 gpu. peki bir android amiral gemisi rr3'ü nasıl oynatıyor? 1080p ekranda kasarak, sizin cihazlarınızda ise eh işte. bu şekilde gerek uygulama olarak gerek oyun olarak milyonlarca örnek var.
işte dostum, kodlama burada devreye giriyor. sizin cihazlarınızda hiçbir şey -donanımın gücüne güvenilerek- optimize edilmediği için benim o düşük donanımda aldığım performansı 4 çekirdekli cihazlarınızla hala alamamış oluyorsunuz. rr3 bunun en güncel örneklerinden birisidir. yani o kullandığın donanımdan ziyade sistemin donanıma ne kadar optimize olduğu daha önemli. bir örnek de bilgisayarlardan vereyim, mac'lerin daha düşük donanımda ses, video, autocad gibi düzenleme programlarında windows'dan çok daha başarılı olmasının sebebi de yine sistemin donanıma optimize olmasıdır. optimizasyon da en iyi kodlama ile yapılır.
ekran çözünürlüğü içinse ipad'lere bakın. çift çekirdek işlemci var ama 2048x1536 çözünürlükte yağ gibi akıyor cihazlar. istenirse android'de de bu performans yakalanabilir. donanım gücüyle değil, optimizasyon ile.

ayrıca x86 sistemin işlemcisiyle arm işlemcisini bir tutmana da bayaa bir güldüm. o da başka bir mevzu.

konuya gelecek olursak halihazırda donanım yeterince güçlüdür. böyle bir şeyin de gerçek olmadığına eminim.

fk555897

fk555897

Üye
Arkadaşlar telefonu inceledim neredeyse benim telefon kadar stabil çalışıyor. Ama kamera konusunda sıkıntısı var heralde. Kameradan fazla performans alınmıyor.

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Arkadaşlar telefonu inceledim neredeyse benim telefon kadar stabil çalışıyor. Ama kamera konusunda sıkıntısı var heralde. Kameradan fazla performans alınmıyor.

Kamera Performans konusunda ne gibi soruna rastladiniz.

ultraslan_66

ultraslan_66

Üye
arkadaşlar samsung galaxy s4ün işlemci ve ram özelliklerine nerden ulaşıyorduk ayarlar kısmından baktım bulamadım. bilen varsa söylesin 2 gündür arıyorum valla (((:

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
arkadaşlar samsung galaxy s4ün işlemci ve ram özelliklerine nerden ulaşıyorduk ayarlar kısmından baktım bulamadım. bilen varsa söylesin 2 gündür arıyorum valla (((:
Ayarlar/diğer/cihaz hakkında sadece bilgileri görebilirsin detaylı istiyorsan uygulama ile görürsün :oke:

tapatalk

tapatalk

Üye
android system info

Silinen Üye 2381601

Kapalı Hesap
batarya kaç dakika dayanir acaba :hmmm

- - - Eklendi - - -

tüm Samsung galaxy-lerde 10 saniyede $ifre kirma özelligi var

Üst Alt