Galaxy S3 Mini I8190 Root-unroot Yapimi Adim Adim (kendinden Unroot'lu) Jellybean 4.1.1 Ve 4.1.2

Sponsorlu Bağlantılar

abcderhan

Üye

bu yöntem çalışır mı acaba

emrh77

emrh77

Üye
Öncelikle bu işlemi Orjinal yazılımınızın Üzerine Yüklemeniz Gerektiğini Belirtmek İsterim .....
İlk olarak telefonunuzum firmware sürümünü Öğrenin ... bunu
* # 1234 # tuşlayarak öğrenebilirsiniz

ROOT YAPIMI
İşleme başl dan önce telefonla beraber gelen USB kablosunu bilgisayarınızın USB girişine takın. Telefona ise takmayın. Onu az sonra yapacağız.
1-Öncelikle cihazı kapatın.
2-Telefonu Download Mode dediğimiz mod’da açın, bunu yapmak için ''Ses Kısma Tuşu, Home tuşu (telefonun ekranının aşağısındaki yatay dikdörtgen beyaz tuş), Power tuşu(telefonu kapatıp açmaya yarayan tuş) 'na basılı tutarak cihazı Download Modda açın.
3-İlk karşımıza gelen ekranda ''Ses açma tuşuna basarak işlemi onaylayın ve Download Mod'a girin.
4-Eğer buradan sonra işlemi iptal etmek ve download moddan çıkmak istiyorsanız Güç Tuşuna 7-8 saniye basılı tutun ve telefon kapanıp normal modda açılacaktır.
5-Şimdi Download Mode ekranına girdiyseniz orada Odin Mode yazacak ve Downloading... gibi şeyler yazacak. Eğer bunlar yazıyorsa ve büyük Android ikonu sa doğru yerdesiniz.
6-Şimdi USB kablonuzu cihaza takınız.
7-Odin isimli aşağıda linkini vereceğim programı açın ve sol üst köşede kutucukta sarı bir şekilde COM noktası yazarak telefonunuzun takıldığı belli olacaktır. PDA kısmına tıklayın.
8-İndirdiğiniz tar.md5 uzantılı dosyayı Odin programından seçin. Sol altta Added yazısının çıkıp çıkmadığını kontrol edin.
9-Odin programında Auto Reboot ve F. Reset Time zaten kendiliğinden seçili olacaktır.
Fakat ASLA RE-PARTITION SEÇİLİ OL-MA-SIN!
10-Buraya her şey hazırsa artık Start butonuna tıklayın. Ve yüklenmeye başlansın. İlk başta program donar gibi yapacaktır fakat programa veya hiçbir şeye tıklamayın. Program biraz donuk gibi 'Yanıt Vermiyor' şeklinde bekledikten sonra normal haline dönecek ve yüklemeyi başlatacaktır. Biraz zaman alabilir. Belki 3 belki 5 dakika sürebilir.
11-Yeşil çubuk ilerlemeye başladığında Root yükleniyor demektir. Bu tamamlanınca yeşil çubuğun üstünde
PASS yazısı çıkacaktır. Bunu gördüğünüzde işlem bitmiş demektir. Rom'unuz başarılı bir şekilde yüklenmiştir. Telefon kapanıp açılacak ve gerekli ayarlamalar yapılacaktır.
12-Pass yazısını görmeden telefonunuzun kablosunu çekmeyin telefon restart olacaktır.
13-Telefonunuz Artık Rootlu... Uygulamalardan
superuser görebiliyorsanız root işlemi başarı ile gerçekleşmiş demektir.... Güle Güle kullanın:oke:

Bu Flash sayacını tetiklemez!!!

Yardımzı Olması İçin Video Da ekliyorum Videoda S3 için anlatım mevcut ancak S3 MİNİDE aynı yöntemle yapılıyor zaten yukarıdada anlattım :oke:

[video=youtube;I1mPINPtTcc]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=I1mPINPtTcc[/video]

Unroot Yapımı :

Herhangi bir nedenle (telefonu garatiye ericekseniz yada satacaksanız vs.vs ) root işlemini geri almak isterseniz Uygulamalardan SuperSu programında ayarlar kısmına girip Root Kaldırmaya Tıklamanız yeterlidir :oke: Türkçe olduğu için kolaylıkla yapabilirsiniz...İsterseniz logları silme gibi ayarlarda mevcut.....

Dosyalar :Lütfen telefonunuza uygun olan Root Dosyasını İndirin * # 1234 # Tuşlayarak Öğrenebilirsiniz....
4.1.1 (OXX multi-csc, PDA: I8190XXALJL, CSC: I8190OXXALJ8)

4.1.2 (OXX multi-csc, PDA: I8190XXAMA2, CSC: I8190OXXAMA2)

4.1.2 (OXX multi-csc, PDA: I8190NXXALL6, CSC: I8190NOXXALL3)(Sadece I8190N Modeli İçin)

Odin 3.07 İndirme Linki :

Arkadaşlar yapamayanlar soruları Olanlar İçin Yardımcı Olurum Rootsuz S3 MİNİ Kalmasın :oke:
Beğendiyseniz Lütfen Emeğe Saygı İçin Sağ alttaki beğen butonuna basmanız yeterli :oke:

*#1234# yaptıktan sonra 3 tane şey çıkıyor

4.1.1 (OXX multi-csc, PDA: I8190XXALJL, CSC: I8190OXXALJ8)

4.1.2 (OXX multi-csc, PDA: I8190XXAMA2, CSC: I8190OXXAMA2)

4.1.2 (OXX multi-csc, PDA: I8190NXXALL6, CSC: I8190NOXXALL3)(Sadece I8190N Modeli İçin)

bunlardan sadece ilk baştaki aynı diğerleri farklı anlamadım ? s3 minim var ve rootsuz rootlamak istiyorum

Kazuma

Kazuma

Üye
I8190XXAMB4 versionu için root yokmu hiç biyerdfe bulamadım yardımcı olanda yok bi link verilmiş opda zaten ölmüş.

firat996

Üye
Selam kardeş öncelikle eline sağlık.
Benim telefomun spot ımeı açısından sorun olurmu ? Telefon kapanırmı ?
Eğer Root yaptım diyelim yazılım güncellemesi yaparsam telefon kapanırmı ?

AP:I8190XXALJL
CP:I8190XXALJL
CSC:I8190OJVALJ9

Hangisini indiriyim?

oski19

Üye
Arkadaşım anlattıkların için teşekkür ederim. Bende4 ay önce s3 mini aldım ilk android telefonum root vs hiçbirşey yapmadım telefona.. oyunları hafıza kartına taşımak istediğim için root yapmak istiyorum ilk tecrübem olacak umarım başarabilirim :) öncelikle şunu sormak istiyorum root işleminin avantajları nelerdir hafıza kartına uygulama taşımaktan başka. yapmaya değermi yani. birde benim yazılım sürümünde şu yazıyor hangi versiyonu indirmeliyim acaba. teşekkür ederim

ImmorTaLAndroid

ImmorTaLAndroid

Üye
Rootlamak genel olarak aynı ama dosyalar farklı

firat1231

firat1231

Üye
bende restart yazdı

aaa tamam sımdı PASS! oldu :)

mstfx

mstfx

Üye
AP:I8190XXAMA3
CP:I8190XXAMA3
CSC:I8190JVAMA2

yazıyor hangisini indirmem lazım arkadaşlar :tşk:

zmrzmr

Üye
telefonu orjinal haline döndürmek isdiyosan samsung kies 2.6.0.13074_14 sürümünü yükle veüretici yazılımını yükseltmesi baslatma durumuna getirmeyi yap araclardan ben böyle kaldırdım rootu orjinala döndü telefon

muharremkol

muharremkol

Üye

XXAMB3 modeli için link buyrun.

mustafa

mustafa

Üye
Bu sayacın çalışma mantığı nedir? Bu işlem sayacı neden etkilemiyor ?

livandila

Üye
merhabalar ben bu gün root yapmaya çalıştım ama şimdi telefonum eskisi gibi değil f klavye yok eski sürümünü istiyorum bulamıyorum unroot yapcak proğram yok mesela demekki root olmamaış peki ne yapacagım ben yardım edebilrmisiniz ?

livandila

Üye
bunu nasıl yapıcaz peki

fatihistan

Üye
teşşekkürler deniyorum. umarım yanlış bi şey yapmam :D

FeLonieS

FeLonieS

Üye
Hocam benim versiyon XXAMB4 gözüküyor buna uygun root dosyası yok mu?

Goodroid

Goodroid

Üye
simdi android e 4.2 guncelleme gelicek . ona bi etkisi olurmu . simdi ben ilk defa rootlama yapicam arkadaslarim yapma servislik olur falan dediler biraz gözüm korktu . detayli bi bilgi rica edebilirmiyim

7. ya da 8. sayfada samsungun sitesinden bulduğum rom var bi bak eğer kodlar uyuyorsa flashla

reloqram

reloqram

Üye
Versiyon Bilgileri ;
PDA : I8190XXAMB4
CSC : I8190OJVAMB3 OOT YOK MU BİLGİLİ ARKADASLAR :) ?

hasanky42

Üye
hafiza swap nasıl yapılıyor s3 mınıde yardım edin!!

cash21

cash21

Üye
Başka Bir siteden XXAMB4 buldum dediklerini yaptım fakat telefonda hiç bi değişme olmadı yani rootlanmadı sebebi ne ?

ekc-103

ekc-103

Üye
[/URL][/IMG]

arkadaslar uygun root dosyası bulamadım yardımcı olur musunuz?

Üst Alt