Galaxy S2 kullanıcıları : Telefon Hakkında Yorumlarınız

Sponsorlu Bağlantılar

Galaxy S2 yi nasıl buldunuz ?

• Kullanılan toplam oy
    112

nonamex

Üye
Hocam quadrant benchmark programini kurup aldigin skoru paylasabilir misin ?

franzliszt

franzliszt

Üye
şuan itibariyle 3427 aldım quadrantdan

nonamex

Üye
Vay be, ben LG Optimus Black Nova custom rom ile 1600 lerde aliyorum.

franzliszt

franzliszt

Üye

----------Eklendi @ 13:21:58 ---------- Yazıldı @ 13:20:39 ----------

yükledim beyler yukarıda başka birşey isteyen olursa sorsun.

----------Eklendi @ 13:22:34 ---------- Yazıldı @ 13:21:58 ----------

Uploaded with

----------Eklendi @ 13:36:21 ---------- Yazıldı @ 13:22:34 ----------

buda overlock yapıp test etmişler;

• Beğen
Tepkiler: hakan5082

hakan5082

Üye
Telefonda farkettiğiniz herhangi bir kronik sorun bulunuyor mu?

Bazı kişiler aşağıdaki videoda görüldüğü gibi;videolarda ve resimlerde,beyaz arkaplanda ekranın ortasında pembeleşmeden şikayetçi olduklarını söylüyorlar?Acaba sizde beyaz bir yeri çekip deneyebilirmisiniz?

[video=youtube;GoI0PZnjcfA]http://www.youtube.com/watch?v=GoI0PZnjcfA[/video]

franzliszt

franzliszt

Üye
şuan denedim böyle bir problem olmadı ama ışıklı ortamda denedm, karanlık odaya geçtim ledi açtım yine olmadı pembelik ? acaba hafif karanlık ve led siz çekimlerdemi böyle oluyor akşama doğru denim böyle beyaz duvara tutarak :D
bencmarkdan 3542 puan aldım şuan durdukça açılıyor cihaz :)

• Beğen
Tepkiler: hakan5082

Romulusromulus

Üye
Merhaba,

Samsung Galaxy S2 telefonun birkaç gün önce satın aldım.

1- Pil Ömrü bana eski kullandığım HP IPAQ HW6915 PDA'ya kıyasla çok az göründü. Akşam pilini %100 şarj ettim yattım, sabah ise pil %56 gösteriyordu.. Hiç bir aplikasyon çalışmıyor olarak ayarlamıştım. Acaba Google yer konumlama vs telefon kapalıyken bile çalışıyor diye mi böyle oldu? Günde bu telefonun 2 kez şarj etmek mi gerekecek? Pilin sarfiyatını kısmak için somut öneriler ve yollar var mıdır?

2- Eski HP IPAQ HW6915 PDA telefonumda bulunan tel fihristini ve de diğer dosyaları, Samsung Galaxy S2 içine outlook'tan Kies ile mi atabilirim? Daha prati bir yol var mıdır?

3- Gmail hesabıma gelen mailleri Galaxy S2 telefonda görebiliyorum. a düşüyor. Bu mailler telefon SIM kartı üzerinden mi geliyor? Yoksa telefonun bir uydudan kendi bilgi alışverişi mi var?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler..

kulaklığı soran arkadaş bende böyle bir problem yok bir göster istersen;
cihaz gerçekten çok güzel hiçbir eksisi yok şuan yeni teknolojiler vaad ediyor onlar ilgimi çekti bakıyorum;
MHL , WİRELESS DİRECT AKTARIM

----------Eklendi @ 21:20:02 ---------- Yazıldı @ 21:03:20 ----------

-sarj için özel modu var çok az harcıyor
-ekran amoled plus daha yüksek görüntü kalitesi

- işlemci normal video izlemelerde müzik dinlemede fazla ısınmıyor arkada çok programçalışırsa ısınıyor arkada program kapalıysa örneğin tek video izleniyorsa ısınmıyor. etkin uygulamaları kapatmak gerekiyor

- radyosu çok güzel çalışıyor rds kaymak gibi akıyor

- 21 mbt video resim aktarımıda destekliyor çünkü bluetooth 3.0 hs gerçek olarak gelmiş durumda youtube dada bu veri akarımlarının hızını videoya çekip koymuşlar ;
bir mp3 aktarımı 1 saniyede gerçekleşiyor

-cihaz menü geçiş çıkışları muazzam hızlı

- ön kamerası kaliteli , lakin arka kamera video çekerken netleme ayarını size sunmuyor bazen netleyemiyor bulanık görüntü alabiliyor ama bunu 3 saniyede toparlayıp netleme yapıyor yinede kötü bu,

- quadrant testden 3380 puan aldım daha fazla denemedim dahada çıkar bu cihaz

- işlemcisi yaklaşık 2 gh e kadar rahat ( 800-2000mhz) hız vaad ediyor,overlock için elverişli cihaz küçük yama ile isteyen 1.5gh de kullanabiliyor

- arka kasa fransız bir videodada gördüğüm üzere kapağı kırılmıyor tam bükmelerde bile ve şeklini bozmuyor düşünülenin aksine arka tırtıklı kapağı sağlam

- arka hoparlör ün içini tozdan korumak için metal ızgara tercih edilmiş

- üstte ve altta iki mikrofon mevcut ses için , hd ses desteği var 3g açıkken ve hat izin verdiği sürece

- 1080 p videoyu 18000kbps de işliyor mono ses ile mpeg formatında

- mov formatı oynatmıyor , mkv,dvix,avi,xvid,mpeg4,flv... nerdeyse tüm formatları 60 fps (kare değeri) olsa bile oynatıyor hdmi hız değeri 70hz .

- usb otg,wireless paylaşım var daha denemedim

- ses çipi wolfson değil artık yamaha tercih edilmiş

- dlna daha denemedim 1080p aktarı sunuyor samsung led tv lere ve dlna destekli cihazlara

- 7.1 sese kadar desteliyor, ac3(dolby) ses formatı destekliyor , dts destekliyormu bilmiyorum onuda oynatırsa yuh.

franzliszt

franzliszt

Üye
Merhaba,

Samsung Galaxy S2 telefonun birkaç gün önce satın aldım.

1- Pil Ömrü bana eski kullandığım HP IPAQ HW6915 PDA'ya kıyasla çok az göründü. Akşam pilini %100 şarj ettim yattım, sabah ise pil %56 gösteriyordu.. Hiç bir aplikasyon çalışmıyor olarak ayarlamıştım. Acaba Google yer konumlama vs telefon kapalıyken bile çalışıyor diye mi böyle oldu? Günde bu telefonun 2 kez şarj etmek mi gerekecek? Pilin sarfiyatını kısmak için somut öneriler ve yollar var mıdır?

2- Eski HP IPAQ HW6915 PDA telefonumda bulunan tel fihristini ve de diğer dosyaları, Samsung Galaxy S2 içine outlook'tan Kies ile mi atabilirim? Daha prati bir yol var mıdır?

3- Gmail hesabıma gelen mailleri Galaxy S2 telefonda görebiliyorum. a düşüyor. Bu mailler telefon SIM kartı üzerinden mi geliyor? Yoksa telefonun bir uydudan kendi bilgi alışverişi mi var?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler..

dediğiniz olay imkansız cihaz 100 de 100 ken sabaha 100de 56 pil olmaz ya videolar izlediniz ciddi işlemler yaptınız yada cihazınızda problem var ,
öncelikle pil seviyesini maksimuma getirmek için;

ayarlar>kablosuz ve ağ > mobil ağlar > şebeke modu > yalnızca gsm ---- eğer bunu seçerseniz 3g modunuz her zaman açık olmayacak bu yüzden piliniz oldukça uzayacaktır , ama yüksek hızlı internet ve görüntülü görüşme kapanmış olacaktır .

ayarlar> ekran > ekran gücünü otomatik ayar diye birşeyi seçin -- güç tasarrufu için lcd nin parlaklığını ayarlar

ayarlar < ekran > parlaklık --- burdan parlaklığı düşürürseniz daha fazla pil ömrü kazanırsınız

ayrıca bunları kısadan yapmak için - ayarlar > güç tasarrufu modu na girip ordan ayarlamada yapabilirsiniz ,, ama dediğiniz gibi pil az gitmiyor mkv lerde izliyorum 2 gün gidiyor eğer çok çok yoğun kullanırsanız internetten çıkmasanız bile 1 gün gidiyor şarjı .

telefon numaralarınızı sim kart yolu ile taşıyabilirsiniz en basit yönttem bu , ben çok kies kullanmıyorum bu yönteme hiç bakmadım birşey diyemicem

telefonunuza gmail hesabınızı girdiyseniz muhtemel ordan geliyorsur ve internet akışı vardır , yukarıda iki ters ok sembolü çıktıysa ve yanıp sönüyorsa veri alıyorsunuzdur bu yüzdende piliniz daima internete bağlı olduğunuz için bitiyor olabilir , gmail mailleri sim kart ile gelirmi bilemicem ama internet akışını tamamen kesip açmak için kapama tuşuna basıp '' veri ağı modunu devre dışı bırak '' seçeneğini kullanabilirsiniz

tekbul

Üye
franzliszt hocam bilgilendirmelerin için çok teşekkürler süpersin... galaksi s2 için önereceğin uygulamalar varsa bizimle paylaşırsan sevinirim....!!!

franzliszt

franzliszt

Üye
franzliszt hocam bilgilendirmelerin için çok teşekkürler süpersin... galaksi s2 için önereceğin uygulamalar varsa bizimle paylaşırsan sevinirim....!!!

önemli değil ne demek :) ben güzel ilgi çekici programlar bulunca buraya yazarım sizde yüklersiniz , cihazı alınca ilk quadrant advanced yükledim hızını gücünü görmek için bir nevi test onun dışında mkv filmler attım onları izliyorum ,

şimdi şöyle bir durum var bu cihazda bu cihaz saniyede 60 kare gösterebiliyor ekranda akıcılık olarak, 720p mkv izliyorum saniyede 60 karelik mükemmel oluyor , normalde diğer telefonlar 60 kare oynatamıyor(oynatabilse bile çift çekirdek olmadıkları için bu kadar kaliteli akmıyor 60 fps)) bu filmlerin çok kaliteli izlenmesini sağlıyor,, tabiki filmde 60 kare ise . sonra ac3 formatını destekliyor , hani dvd den alıştığımız dolby5.1 seçimi varya bu o formatı açıyor , çünkü dolby ac3 formatında yapılıyor ve bu cihazın 7.1 ac3 e kadar ses desteği var yani bir video atınca hiç mızmızlanmıyor cihaz tüm codecleri açıyor .

programlara kendi cihazın android market , samsung apps dende yükleme yapabilirsinz biliyorsunuz kişileştirmek size bağlı ama kayda değen güzel programlar görürsem paylaşırım :)

cihazı alan kişiler bazen ekranı son parlaklığa açtıkları halde çok parlak video izleyemediklerini söylemişlerdi bunun için
videolara girin , herhangi bir videonuza girin , ana menü tuşunun yanındaki seçme tuşuna basın sonra ayarlardan parlaklığı 9 a getirin cihazın ekranı inanılmaz güzellikde oluyor aklınızda bulunsun. bu ana ekran parlaklığı dışındaki ayardır.

• Beğen
Tepkiler: tekbul

tekbul

Üye
Franzliszt hocam sen aşmışssın bu konularda :) benim daha çok fırın ekmek yemem lazım :)
Ben bu telefonu kullanmaya başladıktan sonra, bilgisayarıma bakmayı bıraktım, maillerim elimin altında, msn, facebook vs.. en çok kullanılan şeylere anında ulaşabiliyorum
video izlemek super, haberleri anında takip edebiliyorum geniş ekran olması daha bi rahatlık sağlıyor, sadece sarj olayı sorun ama bu özelliklere bu uygulamalara bundan iyisi can sağlığı diyorum :)
Bir tek kafama takilan şey wifi olayı modemin dibinde olmama rağmen çekiş göstermiyor ama ev içerisinde gayet hızlı internete girebiliyorum ama bir iphone kadar çekim kuvveti yok wifide keşke olsaydı...
ama bir sorunum yok yani gayet iyi giriyor internete alacak arkadaşlara ŞİDDETLE tavsiye ederim :)))

• Beğen
Tepkiler: franzliszt
farukozer4444

farukozer4444

Üye
    Konu Sahibi
Daha almamış olsam da :)

burada çok güzel android için uygulama-oyun falan da var. Yeni gördüm bu siteyi. :)

• Beğen
Tepkiler: franzliszt

Kerem Bilgiç

Üye
Telefonun ekranını kilitledikten 5 saniye sonra tekrar açtığımız zaman ekran hemen geliyor fakat kilitledikten 5 saniye ve üzeri zamanda açtığımız zaman ekranın gelmesi 1 saniyeyi buluyor yani ekran açma tuşuna basmama rağmen 1 saniye bekliyorum fakat ipod ve iphonelarda ekran hemen gelir. Bu sorun sadece benim telefonuma mı mahsus bunu öğrenmek istedim, cevabınız için şimdiden teşekkürler.

tekbul

Üye
kerem kardeşim bendede aynısı sana özel değil :) bende bir soru sorayım... sms sesli olarak yazmasını istiyorum ama türkçe desteklemiyor ingilizce kelimeleri takır takır algılayıp yazıyor
sizde varmı türkçe dil desteği ?

onurdoyuran

onurdoyuran

Üye
2 haftadır kullanıyorum iphone 4 den geçiş yaptım tek sorunu fazla ısınması harika bir makina

Kerem Bilgiç

Üye
Ahmet kardeş cevabın için teşekkür ederim, son bir sorum daha olacak: Biri beni aradığı zaman ve telefon sessizde değilken telefon zil sesinde çaldığında ilk 1 saniye çok kısık sesle çalıyor fakat daha sonra normal çalması gereken sese geçiyor, sizde de böyle bir durum var mı, cevabınız için teşekkürler.

franzliszt

franzliszt

Üye
Telefonun ekranını kilitledikten 5 saniye sonra tekrar açtığımız zaman ekran hemen geliyor fakat kilitledikten 5 saniye ve üzeri zamanda açtığımız zaman ekranın gelmesi 1 saniyeyi buluyor yani ekran açma tuşuna basmama rağmen 1 saniye bekliyorum fakat ipod ve iphonelarda ekran hemen gelir. Bu sorun sadece benim telefonuma mı mahsus bunu öğrenmek istedim, cevabınız için şimdiden teşekkürler.

mesaj atmışsınız cevapladım .

----------Eklendi @ 17:54:00 ---------- Yazıldı @ 17:51:12 ----------

kerem kardeşim bendede aynısı sana özel değil :) bende bir soru sorayım... sms sesli olarak yazmasını istiyorum ama türkçe desteklemiyor ingilizce kelimeleri takır takır algılayıp yazıyor
sizde varmı türkçe dil desteği ?

bildiğim kadarıyla türkçe desteği yok dediğiniz gibi ingilizcede problemi yok , bazı dergilerdede yazıyordu telefonun en güzel özelliklerinden biri kullanılamıyor diye :)

----------Eklendi @ 17:54:41 ---------- Yazıldı @ 17:54:00 ----------

Sağol kardeş :]

Abicim senden halaaa bir konu beklemekteyim :naughty:

nasıl konu kardeşim incelememi yapim :)

----------Eklendi @ 17:55:51 ---------- Yazıldı @ 17:54:41 ----------

Ahmet kardeş cevabın için teşekkür ederim, son bir sorum daha olacak: Biri beni aradığı zaman ve telefon sessizde değilken telefon zil sesinde çaldığında ilk 1 saniye çok kısık sesle çalıyor fakat daha sonra normal çalması gereken sese geçiyor, sizde de böyle bir durum var mı, cevabınız için teşekkürler.

evet direk patlamıyor alıştırıyor ilk önce :D

Üst Alt