Format Atmadan Disk Atma (Disk Bölme) Resimli Anlatımlı

Sponsorlu Bağlantılar

dogus058

Üye
bende ayrılmamış alan gözükmüyor formatta d yi sildim ben ne yapmalıyım

saat1254

saat1254

Üye
saolasın böyle bişey arıyordum bende

_enqin_

_enqin_

Üye
evet ama c bölümünü bölemezsin ayrılmamış alanı istedigin kadar böl

birkelam

Üye
bende D sürücüsünü bölmek istiyorum bu yöntemle ama D ye sağ tıkladığımda yeni bölüm diye bir seçenek yok bende.nedendir acaba?

Asi...111

Üye
Ümit ben c/d diye ayıramıyorum cünkü böLünmemiş aLan göatermiyor ne yapmaLıyım yardım eder misin..? Şimdiden TesekkürLer.. :vur

61semih

61semih

Üye
tşk ama bosta degılse ornegın c nın alanını d den yukseltemıyorz galıba

abandonware

abandonware

Üye
kardeş bu oldukça hoşuma gitti ama zannedersem bu formatta atabilir

boossy

Üye
sizin o siyah böldüğünüz kısım bende mavi olarak yani aynı renkte bulunuyor hemde bölünmüyor bilgisayar laptop aldığımızda tek disk liydi içinide lisanlı fotoshop var galiba formatta silinmesi için disk oluşturalamıyor bana bi yardım etseniz

kond

Üye
EWET ŞİMDİ XPNİZ ÇALIŞIRKEN BİLE DİSK BÖLMEYİ RESİMLİ GÖRELİM::
xp çalışırken diskimizi bölümlere ayıra bilecegimizi biliyorsunuz zaten ama bunu nasıl yapıyoruz . her hangi bir programa gerek olmadan disk bölümleri ile oyuncak gibi oynuyoruz tabi……..
linux un partition menageri gibi xp ninde hdd ile oynıya bilen bir programı mevcut oda “compmgmt” komutu

başlat>çalıştır> ve aşağıdaki gibi komutu yazıyoruz

C:\WINDOWS\system32\compmgmt.m sc

disk yönetimi bölümünden

daha sonra önümüze bilgisayar yönetimi penceresi çıkıyor…

bu pencerede işaretli bölümde disk bilgileri yer alıyor bende 80 gb bir hdd var ve görüldüğü gibi xp 9,77 gb sini kullanıyor ve diğer kısım ham olarak duruyor...

resimdeki gibi ayrılmamış alana sağ tıklıyoruz ve “yeni bölüm” seçeneğini işaretliyoruz

işte karşınızda yeni bölüm sihirbazı

ileri butonuna tıkladıktan sonra bölüm türünü seçmemiz lazım biz birincil bölüm olarak seçtik (daha sonra xp ile beraber başka bir microsoft os kullanmak istersek bu şekilde daha kolay olur hiçbir ayar istemez.bir diskte ms tabanlı 4 taneden fazla os kullanılamaz.)

OLAY BU KADAR ARKADAŞLAR KOLAY GELSİN....

By_Toprakumit

Senin burda anlattığın olay win kurulurken hdd 2 ye bölünmüş sistemde sadece hdd yi bilgisayara tanıtmak için yapılıyor

kurulu sistemdeki hdd yi bölmeyi anlatmamışınız başlık bunu anlatacağınızı andırıyor

http://www.maxicep.com/yararli-bilg...harddiski-bolmek-videolu-anlatim-3-31958.html

linkteki admin arkadaş da buraya yöndendirmiş konuyu fakat bu konu diğer konu ile alakasız.

mert_can1566

mert_can1566

Üye
teşekürler ben yaptım oldu :oke:

TheLastOttomans

TheLastOttomans

Üye
Teşekkürler kardeş :)

KaTLeDeN67

KaTLeDeN67

Üye
saol

paskas

Üye
Arkadaşlar Ben Bilgisayara Format Atacağım Ama Disk Bölümleme Olayında Bir Sıkıntım War C ye ne kadar d ye ne kadar bölüm ayırmalıyım bunu öğrenmek istiyorum ikisinide eşit yapmak için ne yapabilirim....
Attığımda Birisi Çok Fazla Birisi Az Oluyor Buda PC ye bişeyler yüklememi engelliyor ne yapmalıyım bölümlerken kaç gb . mb . önerirsiniz acil yardım PLS ..............:heyo::heyo::heyo::heyo::heyo::allalla::bye2::islik:naughty::ağlarım::d::box:kop::hmmm

celal06ankara

Üye
tşk ler

OGUZ_87

OGUZ_87

Üye
güzel yöntem

mhnds42

Üye
oluşturduğum bölüm kayıp oldu bulamıyorum.
nerden aktif hale getirecez ve c sürücüsünün yanında olacak. ilginize teşekkürler..

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
oluşturduğum bölüm kayıp oldu bulamıyorum.
nerden aktif hale getirecez ve c sürücüsünün yanında olacak. ilginize teşekkürler..

Masaüstünde Bilgisayarım ikonu üzerinde fare ile sağ klik yapınca çıkan menüden yönet'i seçerseniz burada disk yönetimi isimli alt menüye tıkladığınızda diskleriniz göreceksiniz. Orada oluşturduğunuz disk bölümü siyah bir şekilde gözükecek. Onun üzerinde de sağ klik yaparak yeni bölüm oluştur dedikten sonra basamakları sırasıyla takip ederseniz sonuca ulaşmış olacaksınız.

Joker.

Joker.

Üye
c de bulunan gb yi d diskie aktarılır mı 500 gb hdd varr 480 c diskinde geri kalan d diskinfe d dizkine 100 gb artırabilirm.yim

----------Eklendi @ 11:34:34 ---------- Yazıldı @ 11:28:35 ----------

c de bulunan gb yi d diskie aktarılır mı 500 gb hdd varr 480 c diskinde geri kalan d diskinfe d dizkine 100 gb artırabilirm.yim

sinekvuran

Üye
kardeşim ben de ayrılmamıs alan yok yardım edebılırmısın acaba?

Üst Alt