Haydar
Emekli Yönetici
Fırında Tavuk
Malzemeler
8 Parça Tavuk Eti
1 Adet soğan
3-4 Diş sarmısak
3 Çorba kaşığı limon suyu
3 Çorba kaşığı sirke
3 adet defne yaprağı
Sıvı yağ
Tuz, karabiber, kekik, kırmızı pul biber
Ketçap
Hazırlanışı
* Sekiz parça tavuğu borcam bir kaba dizin.
* Bir tencerede sıvıyağ ile ince kıyılmış soğan, sarmısak, sirke, limon suyu, tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı, kırmızı pul biber ve ketçabı birbuçuk su bardağı su ile iyice kaynatın.
* Bu karışımı, tavukların üzerine döküp, alüminyum folyo ile kapatın.
* Orta derecedeki fırında 60 dakika pişirin.
8 Parça Tavuk Eti
1 Adet soğan
3-4 Diş sarmısak
3 Çorba kaşığı limon suyu
3 Çorba kaşığı sirke
3 adet defne yaprağı
Sıvı yağ
Tuz, karabiber, kekik, kırmızı pul biber
Ketçap
Hazırlanışı
* Sekiz parça tavuğu borcam bir kaba dizin.
* Bir tencerede sıvıyağ ile ince kıyılmış soğan, sarmısak, sirke, limon suyu, tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı, kırmızı pul biber ve ketçabı birbuçuk su bardağı su ile iyice kaynatın.
* Bu karışımı, tavukların üzerine döküp, alüminyum folyo ile kapatın.
* Orta derecedeki fırında 60 dakika pişirin.