Fırında kabak turtası malzemeleri

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kum kзđiśi

kum kзđiśi

Üye
Fırında kabak turtası malzemeleri
Fırında kabak turtası malzemeleri
  • 3-4 kabak
  • 3 dal dereotu
  • 1 soğan
  • 2 çay kaşığı sıvıyağ
  • 1 kahve fincanı su
  • 8 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • Birkaç nane yaprağı
  • Tuz, karabiber
<LI class=F_DMDIcBaslik>Fırında kabak turtası hazırlanışı <LI class=F_DMDYazi>Fırında kabak turtası: Kabakları temizleyip halka halka dilimleyin. Dereotunu kıyın. Soğanı soyup incecik doğrayın.

Sıvıyağı teflon tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Kabağı ilave edip hafif soteleyin. 1 fincan su ekleyip kabak yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Dereotu, tuz ve karabiber serpin.

Yoğurt, yumurta ve rendelenmiş limon kabuğunu bir kâsede çırpıp kabağa ilave edin ve karıştırın. Yuvarlak fırın kalıbını yağlı kağıtla kaplayın. Hazırladığınız karışımı boşaltıp yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Soğuyunca üzerini nane ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
380
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
427
Gulu Gulu
Buğra
Cevap
1
Görüntüleme
309
PALA.
Baydırman
Cevap
1
Görüntüleme
386
rear2011
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
335
Gulu Gulu


Üst Alt