Faturam 246.5 TL geldi bu imkansız öğrenciyim ben yardım edin :(

Sponsorlu Bağlantılar

Emre-45

Emre-45

Üye
Hatayı faturalı hat alarak sen yapmışsın. Her operatörün faturalı hatlarında böyle sıkıntılar çekenler var hepsi de parasını ödedi. Faturalı hat öğrenci işi değil öğrenciysen yüklersin 20 lira dediklerini paşa paşa yaparsın

• Beğen
Tepkiler: okan_okay

RealMorphine

RealMorphine

Üye
Arkadaşlarım avea bana öyle bi kazık attıki aklınız durur. Ben her öğrenci gibi ayda 9 tl ye 120 dk heryone konuşuyordum. Ufak tefekte mesaj yolluyordum toplasan 3-4 tane. Yani faturam 5 ay boyunca en fazla 15-20 tl geliyordu. Taa ki bu aya kadar. Faturamı ödemeye gittiğimde ordaki bayan bana 2 tane faturamın oldugunu söyledi. Bende tamam 2 sini öderim herhalde diyerekten faturalarımın mıktarını söyledi. 1 tanesi 19.50 tl, diğeri 246.5 tl idi. Orada şok olmuştum. Bu nasıl olur flan derken , ablaya dedimki şimdi 19.50 tl'lik faturamı ödeyim şimdi ama kadın 246.50 kuruşluk faturayı kesti. Bende abla 246.5 tl lik faturayı kestin diyince iptal etmeye çalıştı ama olmadı , yani şu an kimliğim orda.. Herneyse gel gelelim avea'nın bana yaptığına. Ben hemen orda aveayı aradım. Müşteri hizmetleri temsilcisi bana faturanız incelenıp bana geri donus yapacaklarını soyledı.Sora geri donuş yaptılar . inceleme sorunsuzmuş. Bende onlardan kendı faturama bakmak ıstıyorum. Hiç bir şey yapmadım bana neden bu kadar fatura kesmeye çalışıyorsunuz dedim.Robot müşteri temsilcisi ise yardım edebıleceğim başka konu varmı diye soru soruyordu. Sinirlerim iyice bozulmuştu. 1 gün sonra e-mail adresime fatura dökümümü göndermişler.Faturamı inceledim.BAKINIZ DİKKATİNİZİ ÇEKİYORUM , BURASI ÇOK ONEMLİ. BENİM TELEFONUM YURTDIŞINDAN GELDİ. YANİ İNTERNET AYARLARI BİLE YAPILMAMIŞ. GPRS NİN G SİNE BİLE GİRİLMİYOR. YANİ AVEA WAP MIDIR HER NEYSE BENİM TELEFONUMU BİLE TANIYIP BANA INTERNET AYARLARIMI GONDEREMEDI.YANİ O TELEFON İNTERNETE GİREMEZ ÇÜNKÜ AYARI YAPILMAMIŞ TELEFONUM SAMSUNG GT-7722. . FATURAMA BAKTIĞIMDA GPRS 02 161.1954 TL yazıyordu. Bu imkansızdı çünkü telefonumda internet adı altında ne wap ne de gprs ayarı vardı. Üstelik saat gece saat 00.28.50 de yapmışlar böyle bir şeyi. Yani anlayacağınız avea tarafında dolandırıldım.Ben öğrenci adamım 246.5 tl değerinde faturayı nasıl ödücem. kafayı yemek üzereyim yardım edin.

Arkadaşım bende daha doğrusu babam 88 lira ödemişti 88 neden geldi bilmiyorum gprs desen girmedim karışık aveaya git anlat durumu bi yanlışlık olabilir filan de bu kadar fatura gelmesini gerektıren durum ne acaba diye sor

• Beğen
Hukuk61

Hukuk61

Üye
magdur olan arkadasım,mahkemeye gitmene gerek yok öncelikle değeri 500 tl altında oldugu içn,mahkeme masrafı vs ödemene gerek olmadan,bulundugun yerdeki tüketici hakem heyetine başvurabilirsin.tüketici hakem heyetine herhangi bi harç vs ödemiyorsun.sadece faturanı al ve git.tüketici sorunlarında mahkeme masraflarından muafsınız.hepinize önemle duyuruyorum.tüketici kanunu bu bakımdan bizleri koruyor.mahkeme masraflarını devlet kendisi karsılıyor baslangıcta ardından karsı tarafa yüklüyor yani hiçbir olasılıkta sizin cebinizden 5 krş bile çıkmıyor.Yani önce ne yapıyosunuz tüketici hakem heyetine gidiyosunuz faturanızla birlikte.

• Beğen
TheSoftware

TheSoftware

Üye
Bence o cihaz gprs kullandı ve Avea bunu kanıtlar.Bende faturalı hat kullanıyorum internet paketi olduğu için fiyat sabit sen ne dersen de cihaz arka planda paket veri kullanıyor.

Dandanakan92

Dandanakan92

Üye
'a yaz kesinlikle dönerler çoğu firma bu siteden korkuyo :)

• Beğen
admiral23

admiral23

Üye
benimde basima geldi boyle bir durum.numara tasima yapinca 238 tl fatura geldi.kac defa aradilar kabullenmedim tekrar bakin dedim.guya taahhut yapmisim.ben bilmiyormuyum ne yaptigimi tekrar tekra derken en son msj attilar fatura duzeltildi diye.

• Beğen
Secret26

Secret26

Üye
Koskoca avea yanlışlık yapmışsa git avukata mahkemeye ver. Sen %100 haklıysan tazminat iste. Hem fazla paran olur hem avukatın parası da tazminattan çıkar.

okan_okay

okan_okay

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar zoruma giden olay şu avea'nın bana kullanmadığın bir haltı bana ödettirmesi , tüketici haklarına gittim aveaya şikayette bulunduk ama fayda etmedi inanmıyorlar. Durmadan bana olmayan bir şeyleri söylüyorlar saçmalıyorlar ama herneyse ben hakkımı helal etmiyorum tövbe ettim birdaha hayatta faturalı hat kullanmam..

burhankoxp22

Üye
Arkadaşlar zoruma giden olay şu avea'nın bana kullanmadığın bir haltı bana ödettirmesi , tüketici haklarına gittim aveaya şikayette bulunduk ama fayda etmedi inanmıyorlar. Durmadan bana olmayan bir şeyleri söylüyorlar saçmalıyorlar ama herneyse ben hakkımı helal etmiyorum tövbe ettim birdaha hayatta faturalı hat kullanmam..
seni bilmem ama vodafonda faturalı bir tarife var hesabını bilen tarifemidir nedir sen istemedikçe fazladan fatura gelmiyor mesaj atıyorsun paket alıyorsun 5 tl ye ek paket bu mesajlarda ücretsiz. süpriz fatura olmaz :) istersen bir gir incele
" " bana göre en mantıklısı vodafon son zamanlarda biraz saşırdı ama olsun vodafon yinede güzel :) benim faturalı hattım yok özgür genç tarifem var aylık 12000 mesaj paketi yapıyorum vodafon içi hafta sonu 2000 dk veriyor arayacagım kişileri hafta sonu arıyorum ve benim tarifemde 10 dk sı 50 krş tl yükleme koşuluda yok öğrenci için süper gir bak kardeşim belki bir yararım dokunur.

• Beğen
anemik

anemik

Üye
'' Tüketici Koruma Derneği '' Hiç bi zaman üşenmeyin.her koşulda hakkınızı arayın.2tl de olsa.Allah kolaylık versin herkesin başına gelebilir yardım edin adama.kardeşim bu derneğe ulaş derdini anlat.ve şunu unutma faiz filan işlersede sana koymaz.çünkü haklı konumdasın.eğer ödersen geri para vermezler.5 ay ödemessin eşitleriz derler.sakın ödeme.faiz işlese bile haklı olduğun için fazide silinir.kolay gelsin.telefonla ara danış herşeyi anlatıyolar.

---------- Eklendi @ 18:25:50 ---------- Yazıldı @ 18:24:38 ----------

ve ayrıca burhankoxp22 dediği gibi vodafone tavsiye ederim.ögrenci için çok ideal.bnde aveadan vodafoneye geçtim hem faturam düzgün hem kaliteli hizmet hemde heryerde çekiyor.İnternetim hızlı hiç olmazsa.saygılar..

• Beğen
.Murat.

.Murat.

Üye
avea faturalı kullanırken benimde başıma şöyle olay geldi
her ay 40 küsür düzenli ödeme yapmaktaydım
bir gün bi baktım 80 tl fatura geldi ödedim aşmışımdır diye düşündüm
5 gün sonra aveadan mesaj geldi 40 liralık faturanız olmasına rağmen bu ay 80 tl
yanlışlık yapılarak faturanıza sansıtılmıştır sonraki fatura döneminde faturanızdan düşülecektir özür dileriz
iyide yaptıkları oluyor kötüde sana kötü tarafı denk gelmiş kardeşim
geçmiş olsun

• Beğen
slant1111

slant1111

Üye
Tazminat davası aç haklysan sonuna kadar söke söke alırsın

---------- Eklendi @ 19:35:57 ---------- Yazıldı @ 19:33:54 ----------

tüketici hakem heyetine başvur

• Beğen
okan_okay

okan_okay

Üye
    Konu Sahibi
Tazminat davası aç haklysan sonuna kadar söke söke alırsın

---------- Eklendi @ 19:35:57 ---------- Yazıldı @ 19:33:54 ----------

tüketici hakem heyetine başvur

Hakem heyetinin süresi doldu galiba 1 ay içinde başvurmak zorundaydım. Ümitsizliğimden ve üşengeçliğimden gitmedim. Aynı şeyler olacak aveanın oyunu bunlar hacııı :D

tempestshine

tempestshine

Üye
Kardeşim falan kullanmış olabilir mi?

okan_okay

okan_okay

Üye
    Konu Sahibi
Kardeşim falan kullanmış olabilir mi?
Telefonun internete bağlanma özelliği yok arkadaşım , üstelik olsa bile saat gece 12'de ben uyumus oluyordum. Evde benden başka kimse yok bu olayın gerçekleşme ihtimali %0. Avea uyduruyor yani. Faturalı kullanmanın zararlarını genç yaşta tecrube edındım bırdaha asla kullanmam :D

Üst Alt