evrim varmı yokmu soru cevap

Sponsorlu Bağlantılar

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
bu ateistler öldükleri zaman bütün bunlar karşılarına çıktığı zaman surat ifadelerini çok merak ediyorum...ne olur beni dünyaya gerı gönderin he:)

tezim bu zaten ateistlerin cehenneme gireceği..çünkü kuranı kerimde bu açık açık söleniyor...ben buna inanıyorum. Ateistlerde sadece çürüyüp toprak olacağına inanıyor kavga değilki bu iki ayrı düşünce..bu 2 düşüncedende biri doğru bunuda ölünce görücez...buyrun size teZ.

Hayır eğer ateizmin görüşü doğru ise öldükten sonra haklı ya da haksız olduğunu öğrenemeyeceksin...Teizm bu zaten derken ? Teizm nedir bana onu açıklar mısın ? Teizm müslümanlık mıdır ?

• Beğen
Tepkiler: Krofessional

achambo

achambo

Üye

Hayır eğer ateizmin görüşü doğru ise öldükten sonra haklı ya da haksız olduğunu öğrenemeyeceksin...Teizm bu zaten derken ? Teizm nedir bana onu açıklar mısın ? Teizm müslümanlık mıdır ?

teizm dememiş ki tezim demiş

KırcalıHolding

Üye
tek din islamdır zaten...öbür dinlerin ilk geldiklerinde şu anki islam dininin kurallarını taşıdığını daha sonra insanlar tarafından değiştırildiğini söylemek isterim.anca kuranı kerim kıyamete kadar değismeyecek ayetle sabittir...şu an milyonlarca insan bunun için uğraşıyor ama boşuna uğraşıyolar..orada teizm yazmadım tezim yazdım i harfi yok...eğer benim sölediğim doğruysa vay haline,senin sölediğinin hiçbir amacı yok yaşa öl bu kadar...

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye

teizm dememiş ki tezim demiş

Pardon ya yanlış okumuşum akşam akşam :ah

tek din islamdır zaten...öbür dinlerin ilk geldiklerinde şu anki islam dininin kurallarını taşıdığını daha sonra insanlar tarafından değiştırildiğini söylemek isterim.anca kuranı kerim kıyamete kadar değismeyecek ayetle sabittir...şu an milyonlarca insan bunun için uğraşıyor ama boşuna uğraşıyolar..orada teizm yazmadım tezim yazdım i harfi yok...eğer benim sölediğim doğruysa vay haline,senin sölediğinin hiçbir amacı yok yaşa öl bu kadar...

Öncelikle bir müslüman olarak düşünüyorsun şuanda.O yüzden özellikle bu paragraftaki sözlerin tamamen problemli.Yahudiler kutsal kitaplarının değişmediklerini düşünürler.Hıristiyanlar Muhammed'in bir yalancı olduğunu düşünürler.Bu durumda bir hıristiyana göre tek din hıristiyanlıktır.Gerçi onlar kendilerinkine din demiyorlar.Çünkü dini insanın tanrıya ulaşma çabası olarak görüyorlar.Hristiyanlıkta olanın ise tanrının insana ulaşmak olduğunu iddia ediyorlar.

Ali'nin o sakat mantığından bahsediyorsun değil mi ? Hani ya varsa şeklinde olan.Pascal'ın bahsi şeklinde de bilinen...Fakat görüldüğü üzere aynı şeyi Pascal kendi dini için söylemiştir.Ya onlar haklıysa, hıristiyanlık doğru ise ? Bu iş böyle olmaz.Bir non-teist ile teist arasındaki tek fark teistin binlerce dini reddetmesi, non-teistin ise teistin reddettiği dinlerden 1 fazlasını reddetmesidir.Ayrıca eğer tanrı yoksa hiç bir şey kaybetmemiş olmazsın.Elinde bulunan tek şans olan hayatı boş emeller uğruna feda etmiş olursun.Koskoca bir hayatı gerçeği öğrenemeden boşu boşuna geçirmiş olursun.Bunlar küçük şeyler değiller.Ayrıca monoteizmin tanrısı gerçekten var ise benim suçlu olmamın sebebide odur.Bir makineyi bile bile kötü yaparsan o makineyi kötü olmakla suçlayamazsın, yapan kişiyi kötü yapmakla suçlarsın...

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Richard Dawkin'in soylediklerinde yanlis olan bir sey var. Evet bulundugun bolge ve aile din konsunda etkilidir. Hristiyan ortamda yetisirsen hristiyan olursun. Fakat bu sonsuza kadar hristiyan olarak kalacagin anlamina gelmez. Ne kadar engel olursa olsun arastirip ogrenemeyecegi anlamina gelmez. Ornegin ben musluman bir ailede buyudum. Evinizde dini kitap coktur. Kur'an-i Kerim, İncil, ve hristiyanlikla ilgili bir suru cd, kitab-i Mukaddes, Materyalizm, Evrim gibi dinle herhangi bir ilgisi bulunan kitap coktur. Hepsi hakkinda da bir fikir sahibiyim ve muslumanim. İslam'a gore soyle bir sey var. Eger bir insan baska bir dinin oldugu toplumda buyudugu halde arastirip musluman olursa Allah onun gecmisini siler ve musluman olmasindan dolayi onu oteki tarafta mukafatlandiracakti. Cunku İslam'a gore etrafinda belki de milyonlarca kafir bulundugu halde dogru yolu bulmasi kolay degil hicbir zaman. Zaten sonradan musluman olan insanlar genelde muslumanliga direkt soguk bakiyorlar. Yani hristiyan ulkelerde İslam karsitligi oldukca fazla. Bu yuzden Allah bunun odulunu fazlasiyla verecektir. Bir sey daha var. O da bir kisi eger İslamdan haberdar degilse o kisi sorumlu tutulamaz. Dolayisiyla ister hristiyan olsun, ister ucan spagettiye inansin :D Sorumlu tutulamaz. İslam'a gore bir sey daha var ki o da hic peygamber gonderilmemis bir millet olmamasi.

Krofessional

'' İslam'a gore bir sey daha var ki o da hic peygamber gonderilmemis bir millet olmamasi. '' bunu açıklarmısın

Türe

Türe

Üye
Bilmiyordum bunları teşekkür ederim bilgi için Bartu abi. Ama kendi inancıma göre yorumlamam gerekirse ; bunlar var ise mutlaka bir nedenden dolayı varlardır. Hiçbir şey öylesine, rastgele yaratılmamıştır ; yaratılmayacaktır.

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
millet kavramı hmm .. genelde ortadoğu dışında pek bilmem

Kur'an-i Kerim'de gecmeyen peygamberlerimiz var. Sayilari da oldukca fazla. O yuzden bilemeyebiliyoruz. Ama İslam'a gore adini ve nereye gonderildiklerini bilmedigimiz halde her millete peygamber gonderildigini biliyoruz.

Krofessional

ne demek biliyoruz adı yok gönderildiği yer yok kaynak yok ama biliyoruz?

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Buna cevap vermeye gerek duymuyorum.

- - - Eklendi - - -

Bana boyle basit seylerle gelme...

smh60

smh60

Üye
İş kızışacak

• Beğen
Tepkiler: Krofessional

Krofessional

neyse ben yatıyorum sorgulamanız dileğiyle ... allah rahatlık versin |-)

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Acikliyorum. Gecen bizim Bahri abi var. Onunla konusurken: "Hadi Ozi gel tum milletlere peygamber gonderilmis diyelim" dedi. "Abi inanirlar mi?" dedim. "İnanirlar." dedi. Boylece salladik bir yalan gelen gecen inandi. Kisaadan hisse İslam'i biz bozduk gencler.

KırcalıHolding

Üye
bu yüzyıllardır böyle devam ediyor bi tarafta tek ALLAH inancı bi taraftada herşeyin kendı kendine olduğunu sanan inanç...benim anlamadığım konu bunca şey kendi kendine olmuşta yaptığımız bütün işler, bu kadar icatlar neden kendi kendine olmuyor...bu kendi kendıne olan güç (!) bu kadar gezegeni milyarlarca dengeyi bi araya getirmişte evleri arabaları yolları bizemi bırakmış onuda yapsaymış ya,neden yemek yemek için uğraşıyoruz kendi kendine oluşsun midemizde yiyecekler,neden düşünce var madem herşey kendi kendine oluşuyor...nerden baksan eksidesiniz...

• Beğen
Tepkiler: Cezzbedici3
besim.farhan

besim.farhan

Üye
insanları irşad etmek istiyorsanız veya dinden döndürmek istiyorsanız burası yeri değil uygun da değil zaten. Sadece fikrimi söyler geçerim ben. Evrim insanoğlunun uydurdugu en kapsamlı düzmecesidir bana göre iyi geceler tüm forumdaşlara...

• Beğen
Tepkiler: smh60
smh60

smh60

Üye
insanları irşad etmek istiyorsanız veya dinden döndürmek istiyorsanız burası yeri değil uygun da değil zaten. Sadece fikrimi söyler geçerim ben. Evrim insanoğlunun uydurdugu en kapsamlı düzmecesidir bana göre iyi geceler tüm forumdaşlara...

:oke:

Krofessional

Acikliyorum. Gecen bizim Bahri abi var. Onunla konusurken: "Hadi Ozi gel tum milletlere peygamber gonderilmis diyelim" dedi. "Abi inanirlar mi?" dedim. "İnanirlar." dedi. Boylece salladik bir yalan gelen gecen inandi. Kisaadan hisse İslam'i biz bozduk gencler.

ikimizde kaldığını farkındayız :D

Üst Alt