kullanıcıadları
Üye
hayvan gibi içmek derken hayvan kelimesini aşağılama olarak kullanman savunduğun teze aykırı oldu biraz çünkü siz hayvanlarla kendinizi aynı kategoride görüyorsunuz...maden hayvan olmak bu kadar aşağılık bişey niçin kendinizi böle görüyorsunuz ??? Ve ayrıca savunduğun teze göre soruyorum bu soruyu sen hayvan mısın ?? metro öpüşme yeri değil İNSANların bir yerden bir yere seyahat etme aracıdır..ve İNSANlar genelde bu öpüşme ve daha fazlası için yatak odası denilen gayet İNSANi bir oda yapmışlardır...ve bu yaratılanların en ŞEREFlisi olan İNSANlar bu tür ihtiyaçlarını metroda değil bu odalarda yaparlar...saygılar
Öncelikle "hayvan gibi" kalıbının türkçede ne amaçla kullanıldığı bellidir.Bunun görüşle ya da başka bir şeyle alakası yoktur.Ayrıca bir maymunu içkiye, sigaraya alıştırırsan nerede durması gerekeceğini bilmediği için --bazı hayvanat bahçelerinde ya da şehirlerde görüyoruz bu gibi durumları-- sürekli içmek isteyecektir.Zararları öğretilmedikçe tabi...Bu durumda ben o sözcükleri hayvanları aşağılamak için söylemiş olmuyorum
Adam bir şey yapmıyor, size karışmıyor.Sadece kendi aralarında birbirlerini öpüyorlar.Buna karışmak sizin hakkınız mıdır ? O hakkı nereden buluyorsunuz siz ?
Mesela ne gibi kusurları var bizim bedenimizin ? Neyi eksik ya da fazla yapıyor ?
Bununla ilgili bir kitabım var fakat sabah sabah bulamadım bu yüzden bazılarını bir yerden kopyalıyayım ;
* İnsanın gırtlak yapısı hatalı. yemek ve solunum yollarının bu şekilde kesişmesi, ve gırtlağın olması gerekenden yukarda oluşu büyük bir anatomik kusur.Yemek yerken boğulmaya bu kadar müsait kaç tane canlı vardır ben şahsen merak ediyorum.
*İnsan vücudunda bağırsakların yapısı, ayakta dik olarak yürüyen bir canlıdan daha ziyade dört ayağı üstünde giden bir canlınınkine uygun. bağırsakların vücutta bu şekilde durması, iç organlara yapılan baskıyı düzensizleştiriyor, birçok bağırsak problemi de bundan kaynaklanır.
*Kadınlarda pelvis aralığı olması gerekenden çok daha dar. doğum yaparken diğer canlılar insan kadar zorlanmıyor ya da acı çekmiyor.Tabi modernliğin getirdiği şeylerden oluşuyor bir kısmı -mesela artık çömelerek doğum yapmıyoruz- ama yine de dışardan yardım almadan gerçekleşmeyecek doğumların sayısı da çok fazla.
*Kadın fizyolojisinde, anüs, vajina ve idrar yolu ağzı birbirine çok yakın. haliyle enfeksiyon oluşumu kolaylaşıyor.
* 20 yaş dişi insan çenesine uygun değil. faydası olmadığı gibi, abseden tutun çene deformasyonuna kadar birçok sorun açıyorlar. (hatta açtılar bile anasını satayım) insanın eski dönemlerinden hatıra sıkıntıdan başka bir şey vermeyen artıkları...
*İnsan bileği ve insan ayağı iki ayağı üstünde yürümesi gereken bir canlı için fazla zayıf. insan ayağının kemere benzeyen yapısı, bileğe fazla yük bindirdiği gibi yürüme esnasında da ayağı en az zedeleyebilecek şekilde gelişmemiş. diz kapağı da kendi kendine deforme olmaya oldukça uygun.
*Sinüslerin yapısı enfeksiyonu kolaylaştırdığı gibi, bölgedeki kılcal damarların işlevlerini yerine getirememesiyle beraber sinirlerin hasar görmesine, ve enfeksiyonun en sonunda beyne sıçramasına da müsait.
*Apandisit, aksi ne kadar savunulursa savunulsun, gerekli bir organ değil. zamanında gerekli olmuş olsa da, şu anki potansiyel zararı, sağlayabileceği herhangi bir faydadan çok daha fazla.
Doktora gittiğin zaman bir sor istersen
Yukarıdakiler belirli yaşlardan sonra her insanda sorunlara neden oluyor.Ayrıca binlerce kalıtsal hastalık mevcut insan vücudunda.Tabi kalıtsal hastalıklara karşı "Adem ve Havva mükemmeldi fakat daha sonraki nesillerde mutasyonlar oldu" gibi şeyler diyebiliyorsunuzBartu abi murted olmanin cezasi olum demissin. Boyle bir sey soz konusu degildir. Dinde hicbir zorlama yoktur. Dileyen iman etsin, dileyen inkar etsin ayeti de buna ornek. Ya da Hz. Musa doneminde insanlar dogruluktan sapip putlara yonelmisler ama Hz. Musa onlarin tekrar iman etmeleri icin ugrasmistir. Kisacasi İslama'a gore inanip inanmama mevzusu Allah ile insan arasindadir. Ucuncu bir kisiye oldurme hakki dogmaz. Oldururse sucsuz birini oldurmus olur ki bu da tum insanlari oldurmus gibidir. Ona gore gunah yazilir.
Mürted'in cezası ölümdür.Varolan ve varolmuş şeriat ülkelerinde hep bu şekilde uygulanmıştır.Yaşayan ve yaşamış büyük alimler hep öyle demişlerdir ;
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Antitezlerini bekliyorum Oğuzhan'cığım

- - - Eklendi - - -
Evrende kaç milyar tane gezegen olduğunu ve sade birinde hayat oldugunu dusunursek (en azindan simdilik), rastgele bir araya gelmis kumas ve ipliginde bir tanesinde ceket olusturma ihtimali var.
- - - Eklendi - - -
Tekte mantikli bulan ben olmadigima eminim, o yuzden paylasmakta bir sorun gormuyorum, sakincasi mi vardi ?![]()
Ama kisaca soyle soyleyebiliriz ki murtedi oldurmek sadece İslam'a, muslumanlara karsi savasirsa mesrudur ki bunu siniflandirmaya gerek de yok cunku bir insana karsi savasan ister musluman olaun iater olmasin ister dinini biraksin yine de kendimizi korumamiz gerekir. Fakat dedigim gibi karsidakinin zarari dokunmadikca ne yapabiliriz ki? Bu sadece adam oldurmek olur. İslam'a gore zaten Allah'in cektirecegi ceza kafirler icin sonsuza dek olacaktir ve bundan daha buyuk ceza olamaz. O yuzden zararaiz birini oldurmek caiz degildir. Bu İslam'in ve Hz. Muhammed'in yanlis anlasilmis, yorumlanmis olmasindan gelir.