evrim varmı yokmu soru cevap

Sponsorlu Bağlantılar

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
hayvan gibi içmek derken hayvan kelimesini aşağılama olarak kullanman savunduğun teze aykırı oldu biraz çünkü siz hayvanlarla kendinizi aynı kategoride görüyorsunuz...maden hayvan olmak bu kadar aşağılık bişey niçin kendinizi böle görüyorsunuz ??? Ve ayrıca savunduğun teze göre soruyorum bu soruyu sen hayvan mısın ?? metro öpüşme yeri değil İNSANların bir yerden bir yere seyahat etme aracıdır..ve İNSANlar genelde bu öpüşme ve daha fazlası için yatak odası denilen gayet İNSANi bir oda yapmışlardır...ve bu yaratılanların en ŞEREFlisi olan İNSANlar bu tür ihtiyaçlarını metroda değil bu odalarda yaparlar...saygılar

Öncelikle "hayvan gibi" kalıbının türkçede ne amaçla kullanıldığı bellidir.Bunun görüşle ya da başka bir şeyle alakası yoktur.Ayrıca bir maymunu içkiye, sigaraya alıştırırsan nerede durması gerekeceğini bilmediği için --bazı hayvanat bahçelerinde ya da şehirlerde görüyoruz bu gibi durumları-- sürekli içmek isteyecektir.Zararları öğretilmedikçe tabi...Bu durumda ben o sözcükleri hayvanları aşağılamak için söylemiş olmuyorum :)

Adam bir şey yapmıyor, size karışmıyor.Sadece kendi aralarında birbirlerini öpüyorlar.Buna karışmak sizin hakkınız mıdır ? O hakkı nereden buluyorsunuz siz ?

Mesela ne gibi kusurları var bizim bedenimizin ? Neyi eksik ya da fazla yapıyor ?

Bununla ilgili bir kitabım var fakat sabah sabah bulamadım bu yüzden bazılarını bir yerden kopyalıyayım ;

* İnsanın gırtlak yapısı hatalı. yemek ve solunum yollarının bu şekilde kesişmesi, ve gırtlağın olması gerekenden yukarda oluşu büyük bir anatomik kusur.Yemek yerken boğulmaya bu kadar müsait kaç tane canlı vardır ben şahsen merak ediyorum.

*İnsan vücudunda bağırsakların yapısı, ayakta dik olarak yürüyen bir canlıdan daha ziyade dört ayağı üstünde giden bir canlınınkine uygun. bağırsakların vücutta bu şekilde durması, iç organlara yapılan baskıyı düzensizleştiriyor, birçok bağırsak problemi de bundan kaynaklanır.

*Kadınlarda pelvis aralığı olması gerekenden çok daha dar. doğum yaparken diğer canlılar insan kadar zorlanmıyor ya da acı çekmiyor.Tabi modernliğin getirdiği şeylerden oluşuyor bir kısmı -mesela artık çömelerek doğum yapmıyoruz- ama yine de dışardan yardım almadan gerçekleşmeyecek doğumların sayısı da çok fazla.

*Kadın fizyolojisinde, anüs, vajina ve idrar yolu ağzı birbirine çok yakın. haliyle enfeksiyon oluşumu kolaylaşıyor.

* 20 yaş dişi insan çenesine uygun değil. faydası olmadığı gibi, abseden tutun çene deformasyonuna kadar birçok sorun açıyorlar. (hatta açtılar bile anasını satayım) insanın eski dönemlerinden hatıra sıkıntıdan başka bir şey vermeyen artıkları...

*İnsan bileği ve insan ayağı iki ayağı üstünde yürümesi gereken bir canlı için fazla zayıf. insan ayağının kemere benzeyen yapısı, bileğe fazla yük bindirdiği gibi yürüme esnasında da ayağı en az zedeleyebilecek şekilde gelişmemiş. diz kapağı da kendi kendine deforme olmaya oldukça uygun.

*Sinüslerin yapısı enfeksiyonu kolaylaştırdığı gibi, bölgedeki kılcal damarların işlevlerini yerine getirememesiyle beraber sinirlerin hasar görmesine, ve enfeksiyonun en sonunda beyne sıçramasına da müsait.

*Apandisit, aksi ne kadar savunulursa savunulsun, gerekli bir organ değil. zamanında gerekli olmuş olsa da, şu anki potansiyel zararı, sağlayabileceği herhangi bir faydadan çok daha fazla.

Doktora gittiğin zaman bir sor istersen :) Yukarıdakiler belirli yaşlardan sonra her insanda sorunlara neden oluyor.Ayrıca binlerce kalıtsal hastalık mevcut insan vücudunda.Tabi kalıtsal hastalıklara karşı "Adem ve Havva mükemmeldi fakat daha sonraki nesillerde mutasyonlar oldu" gibi şeyler diyebiliyorsunuz

Bartu abi murted olmanin cezasi olum demissin. Boyle bir sey soz konusu degildir. Dinde hicbir zorlama yoktur. Dileyen iman etsin, dileyen inkar etsin ayeti de buna ornek. Ya da Hz. Musa doneminde insanlar dogruluktan sapip putlara yonelmisler ama Hz. Musa onlarin tekrar iman etmeleri icin ugrasmistir. Kisacasi İslama'a gore inanip inanmama mevzusu Allah ile insan arasindadir. Ucuncu bir kisiye oldurme hakki dogmaz. Oldururse sucsuz birini oldurmus olur ki bu da tum insanlari oldurmus gibidir. Ona gore gunah yazilir.

Mürted'in cezası ölümdür.Varolan ve varolmuş şeriat ülkelerinde hep bu şekilde uygulanmıştır.Yaşayan ve yaşamış büyük alimler hep öyle demişlerdir ;

Antitezlerini bekliyorum Oğuzhan'cığım :)

- - - Eklendi - - -

Evrende kaç milyar tane gezegen olduğunu ve sade birinde hayat oldugunu dusunursek (en azindan simdilik), rastgele bir araya gelmis kumas ve ipliginde bir tanesinde ceket olusturma ihtimali var.

- - - Eklendi - - -

Tekte mantikli bulan ben olmadigima eminim, o yuzden paylasmakta bir sorun gormuyorum, sakincasi mi vardi ? :)

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye

Biraz uzun yazilar. :D Ama kisaca soyle soyleyebiliriz ki murtedi oldurmek sadece İslam'a, muslumanlara karsi savasirsa mesrudur ki bunu siniflandirmaya gerek de yok cunku bir insana karsi savasan ister musluman olaun iater olmasin ister dinini biraksin yine de kendimizi korumamiz gerekir. Fakat dedigim gibi karsidakinin zarari dokunmadikca ne yapabiliriz ki? Bu sadece adam oldurmek olur. İslam'a gore zaten Allah'in cektirecegi ceza kafirler icin sonsuza dek olacaktir ve bundan daha buyuk ceza olamaz. O yuzden zararaiz birini oldurmek caiz degildir. Bu İslam'in ve Hz. Muhammed'in yanlis anlasilmis, yorumlanmis olmasindan gelir.

- - - Eklendi - - -

Bir de o zamanin sartlari ile bu zamanin sartlari farkli oldugu icin Hz. Omer'in "Murted olani oldurmem, hapsederim." sozu belki o donem gerekli olan bir seydir. Her murted savasmaya kalkiyorsa... Ama gunumuz sartlarina baktigimizda ne oldurmek, ne de hapsetmek gibi bir sey soz konusu degil.

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye

Biraz uzun yazilar. :D Ama kisaca soyle soyleyebiliriz ki murtedi oldurmek sadece İslam'a, muslumanlara karsi savasirsa mesrudur ki bunu siniflandirmaya gerek de yok cunku bir insana karsi savasan ister musluman olaun iater olmasin ister dinini biraksin yine de kendimizi korumamiz gerekir. Fakat dedigim gibi karsidakinin zarari dokunmadikca ne yapabiliriz ki? Bu sadece adam oldurmek olur. İslam'a gore zaten Allah'in cektirecegi ceza kafirler icin sonsuza dek olacaktir ve bundan daha buyuk ceza olamaz. O yuzden zararaiz birini oldurmek caiz degildir. Bu İslam'in ve Hz. Muhammed'in yanlis anlasilmis, yorumlanmis olmasindan gelir.

- - - Eklendi - - -

Bir de o zamanin sartlari ile bu zamanin sartlari farkli oldugu icin Hz. Omer'in "Murted olani oldurmem, hapsederim." sozu belki o donem gerekli olan bir seydir. Her murted savasmaya kalkiyorsa... Ama gunumuz sartlarina baktigimizda ne oldurmek, ne de hapsetmek gibi bir sey soz konusu degil.

Müslümanlara karşı savaşı silahla değilde sözle de kabul ediyorlar fakat.Söz ile islamı eleştirir, kendi görüşünü yaymaya çalışırsa kişi uyarılır, yine yoluna devam ederse recm edilir.Bu uygulanış olarakta hep böyle olmuştur.Ayrıca savaşan her kim olursa olsun falan demişsin de cihad adına savaşan kişiler insan öldürmüyorlar mıydı ? Eğerki islamda -kime olursa olsun- recm olayı varsa demekki müslümanlar Allah'ın verdiği canı Allah alır, Allah cezalandırır görüşüne o kadar da önem göstermiyorlar.Ya da kendilerini Allah'ın yeryüzündeki gölgeleri zannediyorlar !

MrTech

MrTech

Üye
Evrende kaç milyar tane gezegen olduğunu ve sade birinde hayat oldugunu dusunursek (en azindan simdilik), rastgele bir araya gelmis kumas ve ipliginde bir tanesinde ceket olusturma ihtimali var.

- - - Eklendi - - -

Tekte mantikli bulan ben olmadigima eminim, o yuzden paylasmakta bir sorun gormuyorum, sakincasi mi vardi ? :)

Sakincasi var mi dedim ? :)

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye

Müslümanlara karşı savaşı silahla değilde sözle de kabul ediyorlar fakat.Söz ile islamı eleştirir, kendi görüşünü yaymaya çalışırsa kişi uyarılır, yine yoluna devam ederse recm edilir.Bu uygulanış olarakta hep böyle olmuştur.Ayrıca savaşan her kim olursa olsun falan demişsin de cihad adına savaşan kişiler insan öldürmüyorlar mıydı ? Eğerki islamda -kime olursa olsun- recm olayı varsa demekki müslümanlar Allah'ın verdiği canı Allah alır, Allah cezalandırır görüşüne o kadar da önem göstermiyorlar.Ya da kendilerini Allah'ın yeryüzündeki gölgeleri zannediyorlar !

Yukaridaki linklerde de belirtilmis. Soz degil savastir bu. Bu yuzden tekrar Hz. Musa ornegini vermek istiyorum. :) Cihad icin adam oldurmek meselesi ise hicbir zaman teslim olan biri oldurulmemistir. Hz. Muhammed'in ve dort halifenin teslim olmus birilerini oldurmesi ile ilgili ne bir olay ne de bir soz vardir. Bunlarin disinda yapan varsa da hata etmistir ve onun sucunu Allah affestse bile oldurulen kisi affetmeyebilir ki Allah kul hakkina kesiblikle karismaz.
Recm icin ise http://tr.m.wikipedia.org/wiki/Recm
Bunlar hep dinin yanlis anlasilmalarindan kaynaklanir. Bir insana iskence yaparak oldurmek İslam'da hicbir zaman kabul edilemez. Hz. Muhammed'in vazgecirmeye calismasi buna bir ornektir. Hz. Muhammed'in yasadigi İslam en dogrusudur. Hz. Muhammed'in ne masum bir murtedi oldurdugu ne de zina yapani recm ettigi gorulmustur, bilinir. Eger oyle bir sey olsaydi zaten İslam dogru bir din olmazdi ve dunyadaki musluman mufusu ciddi derecede azalirdi.

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye

Yukaridaki linklerde de belirtilmis. Soz degil savastir bu. Bu yuzden tekrar Hz. Musa ornegini vermek istiyorum. :) Cihad icin adam oldurmek meselesi ise hicbir zaman teslim olan biri oldurulmemistir. Hz. Muhammed'in ve dort halifenin teslim olmus birilerini oldurmesi ile ilgili ne bir olay ne de bir soz vardir. Bunlarin disinda yapan varsa da hata etmistir ve onun sucunu Allah affestse bile oldurulen kisi affetmeyebilir ki Allah kul hakkina kesiblikle karismaz.
Recm icin ise
Bunlar hep dinin yanlis anlasilmalarindan kaynaklanir. Bir insana iskence yaparak oldurmek İslam'da hicbir zaman kabul edilemez. Hz. Muhammed'in vazgecirmeye calismasi buna bir ornektir. Hz. Muhammed'in yasadigi İslam en dogrusudur. Hz. Muhammed'in ne masum bir murtedi oldurdugu ne de zina yapani recm ettigi gorulmustur, bilinir. Eger oyle bir sey olsaydi zaten İslam dogru bir din olmazdi ve dunyadaki musluman mufusu ciddi derecede azalirdi.

Sana sadece şunu soracağım yeni bir din ortaya çıksa, sana bu hak din dese ve eğer teslim olmazsanız sizi öldürürüz biz bu dini yaymalıyız dese, sen o adamlara teslim mi olurdun ? Aynı şeyi din değilde devlet için düşünebilirsin.İslam budizm gibi kendi içinde yaşanan bir din değil malesef.Yayılmak isteyen ve yayılmak için insanlarla savaşmayı bile göze alan bir din.Cihad yapılırken teslim olan kişi öldürülse ne olur, öldürülmese ne olur kaç kişi dinini bir anda bırakıp onun için, vatanı için savaşmazda teslim olur ki...

OozyStaw

OozyStaw

Üye
basitten gelişmişe doğru olan evrim tamamda maymundan gelmiyoruz yani :D Yaşanılan ortama göre adapte olundunuğunda uzun yıllar geçtikten sonra genetik te değişmeler olabiliyor. Örneğin : İnsanaların eti keşvetmediği zamanda bitki ile beslendikleri zamanlar çene yapıalrı otları daha iyi öğütebilmek için uzun olabilir , et bulunduktan sonrada şimdiki haline gelmiş olabilir öğütücü dişler yerlerini parçalayıcı dişlere bırakmış olabilirler.Bunun dışında hayvandan hayvana geçiş yoktur kısaca günümüzde gerçekleşmiyor ama adapteye göre evrim olabilir ben buna inanıyorum. :)

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye

Sana sadece şunu soracağım yeni bir din ortaya çıksa, sana bu hak din dese ve eğer teslim olmazsanız sizi öldürürüz biz bu dini yaymalıyız dese, sen o adamlara teslim mi olurdun ? Aynı şeyi din değilde devlet için düşünebilirsin.İslam budizm gibi kendi içinde yaşanan bir din değil malesef.Yayılmak isteyen ve yayılmak için insanlarla savaşmayı bile göze alan bir din.Cihad yapılırken teslim olan kişi öldürülse ne olur, öldürülmese ne olur kaç kişi dinini bir anda bırakıp onun için, vatanı için savaşmazda teslim olur ki...

Teslim olmaktan kastim İslam'i secmek degildi. İslam'da zorlama yoktur. Bu yuzden hicbir zaman zorlama olmamistir. Mekke'nin fethinden Osmanlidaki fetihlere kadar... Hepsinde insanlar serbest birakilmistir. Herkes kendi dininin ibadetini yapmakta ozgur birakilmistir.
Sorunu cevaplayacak olursam asla dinimi degistirip onlara inanmazdim. Zaten biliyorsundur ki boyle bir sey bekliyoruz. Deccal gelecek ben sizin tanrinizim diyecek. Ona inanmayanlari oldurecek. İslam dini son dindir. Dinime gore sonsuza kadar azap cekmektense beni oldurmesi daha iyidir. İslam'in da boyle bir sey yaptigini soyleyemezsin herhalde. Cunku İslam devletleri hicbir zaman musluman olmayanlari oldurmemislerdir. Tabi iclerinden yapanlar varsa da buyuk gunaha girmislerdir ve bunun hesabini Allah'a vereceklerdir.

- - - Eklendi - - -

Bir ayette der ki: "...Dileyen iman etsin, dileyen inkar etsin..."
Bu da kisaca aciklamasidir.

- - - Eklendi - - -

basitten gelişmişe doğru olan evrim tamamda maymundan gelmiyoruz yani :D Yaşanılan ortama göre adapte olundunuğunda uzun yıllar geçtikten sonra genetik te değişmeler olabiliyor. Örneğin : İnsanaların eti keşvetmediği zamanda bitki ile beslendikleri zamanlar çene yapıalrı otları daha iyi öğütebilmek için uzun olabilir , et bulunduktan sonrada şimdiki haline gelmiş olabilir öğütücü dişler yerlerini parçalayıcı dişlere bırakmış olabilirler.Bunun dışında hayvandan hayvana geçiş yoktur kısaca günümüzde gerçekleşmiyor ama adapteye göre evrim olabilir ben buna inanıyorum. :)

Eger musluman isen buna inanman buyuk bir hatadir. Cunku ilk insanlar tasvir edildigi gibi killi, ogo pogo diye konusan bir tip degildir. Hz. Adem de bizim gibi bir insandi. Belki boyu falan farkliydi bilmiyorum. Ama etin kesfedilmesi, atesin bulunmasi, dilin kesfedilmesi falan diye bir sey yoktur. Zaten Hz. Adem bunlarin hepsini biliyordu.

- - - Eklendi - - -

Bartu abi bir sey daha soyleyeyim. İnsan vucudu kusursuz degildir, hastaliklar vb. demissin. Biz dunyaya bir sinava icin geldigimizi soyluyoruz. Aslinda bunlarin hepsi bir sinavin parcasi. Bir insan hasta oldugunda "Allah'im niye ben?" diye isyan edecek mi etmeyecek mi? Her turlu olumsuz kosula ragmen yine de Allah'a sukur edecek mi? Sayet isyan eder ise Allah'in hosuna gitmeyecektir. Fakat sukur edip, "Bunda da bir hayir vardir." der ise o zaman Allah o hasta oldugu, sıkıntı cektigi her anin karsiligini fazlasiyla verecektir ahirette.

OozyStaw

OozyStaw

Üye
Ben mantıklı bir açıklama ararım hangi dilde ne dediği beni ilgilendirmez ben bana uygun gelene inanırım , Müslüman olmam Kuranda geçen şeyleri sorgulamayacağım anlamına gelmez sorgularım hangisi daha mantıklıysa ona güvenirim , yukardada belirttiğim gibi benim yorumum bu . ( NOT: Atar yapmıyorum sadece düşüncelerimi böyle ifade ediyorum )

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Ben mantıklı bir açıklama ararım hangi dilde ne dediği beni ilgilendirmez ben bana uygun gelene inanırım , Müslüman olmam Kuranda geçen şeyleri sorgulamayacağım anlamına gelmez sorgularım hangisi daha mantıklıysa ona güvenirim , yukardada belirttiğim gibi benim yorumum bu . ( NOT: Atar yapmıyorum sadece düşüncelerimi böyle ifade ediyorum )
Kur'an'daki tek bir harfi bile inkar eden insan kafir olur. Sanırım bu cümle her şeyi anlatıyor.

OozyStaw

OozyStaw

Üye
Bak benim olaya bakış açımla seninki çok farklı sen dine inanıyorsun ama sorgulamıyorsun ben dini varsayıp sorguluyorum şurdan şöyle bir sonuç çıkmasın '' aaa bak ateist inanmıyor inkar ediyor , kafire bak '' vs. bkz: -- kişi tanrıya inanıyor ama onun adına uydurulmuş zilyon tane saçma sapan dinlerle muhatap olmayı istememiş olabilir. netice itibarıyla olabilecek en saygın ve özgürlükçü inanç biçimidir --

- - - Eklendi - - -

Bir de eklemek istiyorum yetiştiğim çevre itibariyle çeşitli dini kavramlardan >cin , şeytan) korku ve umut (cennet , yapılan iyiliklerin karşılığı , öldükten sonra yeni bir dünya vs. ) vardır .

Krofessional

Arkadaş demiş ki İslam da zorlama yoktur :DDDDDD Türk ler zorla İslam'a geçti tamam hadi tarih yalan söyledi diyelim İslam ve diğer dinleri yaymak için savaşlar ? Tanrı bunu mu emretti ? Dün twitter da gündemde #BenBirAteistim vardı bu tag altında kendisini allahın kul u sayan Müslüman arkadaşların bizlere ettiği küfürler cehennem tehditleri ..... ama inandığı için cennete gidicek .. mesela diyelim ben çok iyi bir insanım hep dürüstüm herkese yardım ederim bağış yaparım aç gözlü değilimdir ama ateistimdir cehennem beni bekler.. bütün dinler de bu var ne yaparsan yap inanmazsan cehennem.. siz öldül ve ceza kavramına inanıyorsunuz tanrıya değil tanrıya inanan insan ne biliyim böyle olamaz görüyorsunuz Kur'an kurslarında tecavüz edilen çocuklar hocalarla basılan gençler din öğretmenlerinin tacizler vs bunlar hep gericilik çölcülük yıl olmuş 2013 siz hala huriler için cennete gitmeliyim !!! inanmayan kafirler yansın !!! eşcinseller **ne dir ölsünler !!!!! yanlış. doğru olan bu değil .. ben Kur'an ın değiştirildiğini düşünüyorum içinde kafirleri kadınları aşağılayan bir çok şey var çok eşlilik vb . korkmayın araştırın .. cuma Namaz'ı çıkışında ellerinde ateş ağızlarında tekbir yaktılar insanları bu din .

- - - Eklendi - - -

diyorsunuz ki sınava geldik ?

- - - Eklendi - - -

sizden kötü durumda olanlara bakıp şükrediyorsunuz atıyorum siz çok sağlıklısınız ben kanserim siz benim gibi olmadığım için şükrediyorsunuz ben ne yapayım ? daha kötü durumda olanlaramı bakayım böylemi avutayım ? her gün ölen insanlardan olmadığım için mutlu mu olayım ? yoksa tanrıya canları aldığı için hastalık kötülük yarattığı için mi kızayım ?

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Arkadaş demiş ki İslam da zorlama yoktur :DDDDDD Türk ler zorla İslam'a geçti tamam hadi tarih yalan söyledi diyelim İslam ve diğer dinleri yaymak için savaşlar ? Tanrı bunu mu emretti ? Dün twitter da gündemde #BenBirAteistim vardı bu tag altında kendisini allahın kul u sayan Müslüman arkadaşların bizlere ettiği küfürler cehennem tehditleri ..... ama inandığı için cennete gidicek .. mesela diyelim ben çok iyi bir insanım hep dürüstüm herkese yardım ederim bağış yaparım aç gözlü değilimdir ama ateistimdir cehennem beni bekler.. bütün dinler de bu var ne yaparsan yap inanmazsan cehennem.. siz öldül ve ceza kavramına inanıyorsunuz tanrıya değil tanrıya inanan insan ne biliyim böyle olamaz görüyorsunuz Kur'an kurslarında tecavüz edilen çocuklar hocalarla basılan gençler din öğretmenlerinin tacizler vs bunlar hep gericilik çölcülük yıl olmuş 2013 siz hala huriler için cennete gitmeliyim !!! inanmayan kafirler yansın !!! eşcinseller **ne dir ölsünler !!!!! yanlış. doğru olan bu değil .. ben Kur'an ın değiştirildiğini düşünüyorum içinde kafirleri kadınları aşağılayan bir çok şey var çok eşlilik vb . korkmayın araştırın .. cuma Namaz'ı çıkışında ellerinde ateş ağızlarında tekbir yaktılar insanları bu din .

- - - Eklendi - - -

- - - Eklendi - - -

sizden kötü durumda olanlara bakıp şükrediyorsunuz atıyorum siz çok sağlıklısınız ben kanserim siz benim gibi olmadığım için şükrediyorsunuz ben ne yapayım ? daha kötü durumda olanlaramı bakayım böylemi avutayım ? her gün ölen insanlardan olmadığım için mutlu mu olayım ? yoksa tanrıya canları aldığı için hastalık kötülük yarattığı için mi kızayım ?

Gerçek İslammış gibi önümüze birçoğu olmamış örnekler sunarak bizleri apt-l yerine koyman ne güzel. Biz apt*lız tabi hemen aaa hakkaten yeaa diyeceğiz bu söylediklerine. Şimdi sen cevap olarak buna kesin siz dinleri gerçekmiş gibi önümüze sunuyorsunuz. Biz apt*l mıyız diyeceksin, eminim. Demene gerek yok bro ben söyledim senin yerine. Böyle düşündükçe sana anlatabileceğim bir şey yok. Ben ne ateistler tanıyorum böyle saçma örnekler vermeyerek inanmayan. Daha somut bir örnek ver de kanıtın olsun elinde. Bana sözde Kur'an kursunda tecavüz ediliyor gibi örneklerle gelme. Din konusunda düzgünce tartışabileceğim Bartu abiden başka kimse yok mu?

- - - Eklendi - - -

Bak benim olaya bakış açımla seninki çok farklı sen dine inanıyorsun ama sorgulamıyorsun ben dini varsayıp sorguluyorum şurdan şöyle bir sonuç çıkmasın '' aaa bak ateist inanmıyor inkar ediyor , kafire bak '' vs. bkz: -- kişi tanrıya inanıyor ama onun adına uydurulmuş zilyon tane saçma sapan dinlerle muhatap olmayı istememiş olabilir. netice itibarıyla olabilecek en saygın ve özgürlükçü inanç biçimidir --

- - - Eklendi - - -

Bir de eklemek istiyorum yetiştiğim çevre itibariyle çeşitli dini kavramlardan >cin , şeytan) korku ve umut (cennet , yapılan iyiliklerin karşılığı , öldükten sonra yeni bir dünya vs. ) vardır .

Her kafir ateist değildir bu bir. İkincisi ben müslümansan inanamaman gerekir dedim. Deist olman veya olmaman ilgilendirmez. Fakat bu İslam'ın bir kuralıdır. Sorgulayabilirsin elbette. Bu yüzden İslam Felsefesi vardır zaten. Her şeyi sorgulayabilirsin. Ama İslam'a göre bir harfi bile inkar etsen tüm Kur'an'ı yalanlamış gibi olursun. Bu arada yanlış anlama senin inancını sorgulamıyorum. Sadece tüm İslam aleminin kabul ettiği bir şeyden bahsediyorum.

- - - Eklendi - - -

Bir şey daha söyleyeyim İslam'ı iyi bilen birisi cinden şeytandan korkmaz. Merak etme cinler ve şeytan çarpamaz. :ehe

• Beğen
Tepkiler: OozyStaw
OozyStaw

OozyStaw

Üye

Gerçek İslammış gibi önümüze birçoğu olmamış örnekler sunarak bizleri apt-l yerine koyman ne güzel. Biz apt*lız tabi hemen aaa hakkaten yeaa diyeceğiz bu söylediklerine. Şimdi sen cevap olarak buna kesin siz dinleri gerçekmiş gibi önümüze sunuyorsunuz. Biz apt*l mıyız diyeceksin, eminim. Demene gerek yok bro ben söyledim senin yerine. Böyle düşündükçe sana anlatabileceğim bir şey yok. Ben ne ateistler tanıyorum böyle saçma örnekler vermeyerek inanmayan. Daha somut bir örnek ver de kanıtın olsun elinde. Bana sözde Kur'an kursunda tecavüz ediliyor gibi örneklerle gelme. Din konusunda düzgünce tartışabileceğim Bartu abiden başka kimse yok mu?

- - - Eklendi - - -

Her kafir ateist değildir bu bir. İkincisi ben müslümansan inanamaman gerekir dedim. Deist olman veya olmaman ilgilendirmez. Fakat bu İslam'ın bir kuralıdır. Sorgulayabilirsin elbette. Bu yüzden İslam Felsefesi vardır zaten. Her şeyi sorgulayabilirsin. Ama İslam'a göre bir harfi bile inkar etsen tüm Kur'an'ı yalanlamış gibi olursun. Bu arada yanlış anlama senin inancını sorgulamıyorum. Sadece tüm İslam aleminin kabul ettiği bir şeyden bahsediyorum.

- - - Eklendi - - -

Bir şey daha söyleyeyim İslam'ı iyi bilen birisi cinden şeytandan korkmaz. Merak etme cinler ve şeytan çarpamaz. :ehe

Bak sen beni anlıyorsun bende seni anlıyorum sen saygılısın ben saygılıyım ufakça tartıştık hallettik teşekkür ederim , şimdi konu daha fazla dağılmasın diye burada sonlandıralım @Krofessional hani somut örnekler vermeye gerek yok kimse sana ateistsin felan neden açıkla demedi , bu arada hani cin şeytandan korkma onları kıssadan örnekler olarak vermiştim :)

• Beğen
Tepkiler: Oğuzhan
Oğuzhan

Oğuzhan

Üye

Bak sen beni anlıyorsun bende seni anlıyorum sen saygılısın ben saygılıyım ufakça tartıştık hallettik teşekkür ederim , şimdi konu daha fazla dağılmasın diye burada sonlandıralım @Krofessional hani somut örnekler vermeye gerek yok kimse sana ateistsin felan neden açıkla demedi , bu arada hani cin şeytandan korkma onları kıssadan örnekler olarak vermiştim :)

Ben de sana teşekkür ederim. Şu günlerde forumda doğru düzgün tartışacak insan bulmak epey zor. :)

• Beğen
Tepkiler: OozyStaw

KırcalıHolding

Üye
bu ateistler öldükleri zaman bütün bunlar karşılarına çıktığı zaman surat ifadelerini çok merak ediyorum...ne olur beni dünyaya gerı gönderin he:)

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
bu ateistler öldükleri zaman bütün bunlar karşılarına çıktığı zaman surat ifadelerini çok merak ediyorum...ne olur beni dünyaya gerı gönderin he:)

Yeter artık dostum tahrik etmenin hiçbir anlamı yok. Bu konudaki tezini savunup geç. Eğer amacın kavga etmek, sorun çıkartmak ise lütfen konuyu terket.

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye

Tamam cennetten el sallarsın bize o zaman

- - - Eklendi - - -

- - - Eklendi - - -

Avustralya kardinali dine inanmayanların cehennemlik olması konusunda farklı düşünüyor.Bir çok hristiyanda aynı şekilde.Eğer inanırsan daha iyi olacağını fakat inanmayan bir ateistin bile iyi bir insan olduğu takdirde cennete gireceğini düşünen hristiyan sayısı çok fazla.İşte bu yüzden hristiyanlık en büyük, çağa en çok ayak uydurabilen din.Bu yüzden hristiyanların çoğunlukta olduğu bir ülkede rahat rahat tartışabiliyor, fikrini dile getirebiliyorsun.İyice misyoner gibi oldum bende :ehe

• Beğen
Tepkiler: Krofessional

KırcalıHolding

Üye
tezim bu zaten ateistlerin cehenneme gireceği..çünkü kuranı kerimde bu açık açık söleniyor...ben buna inanıyorum. Ateistlerde sadece çürüyüp toprak olacağına inanıyor kavga değilki bu iki ayrı düşünce..bu 2 düşüncedende biri doğru bunuda ölünce görücez...buyrun size teZ.

Üst Alt