codblackops2
Üye
Allah arapca bir kelimedir tanri bildigim kadariyla turkce sonucta htistiyan bir arap da Allah der yani bu Allah tanri kelimelerine cok takmayin fakat biz mulumanlar Allah kelimesini tercih ederiz
Bende aynisini diyorum objektif olarak bakarsak Allah arapcadir ama bizler arap olmadigimiz halde Allah demeyi tercih ederiz mesela Yusuf İslam god demez Allah der
Allah bütün dillerde Allahtır.Kuranda geçen adını kullanmak yerine uydurulmuş Tanrı kelimesini kullanmaya gerek yok zannımca
Ayni seyden bahsediyorum Oguzhan...
- - - Eklendi - - -
Tahir abi bazen gercekten cok sasirtiyorsun
- - - Eklendi - - -
Ama adam Kur'an'da yaziyor diyor?
Deccal ile alakali bir cok hadis vardır.özellikleri sunlardir.
1-Deccal bizler gibi insandır.değişik bir yaratık yada ruhani bir varlık değildir
2-Bir gözü kör/kapalı/içi beyaz gibidir.saclari kısa kıvırcık gibidir.
3-Alnında arapça Kafir yazar ve bu yazıyı kalbinde zerre kadar iman olan en cahil insan bile okuyabilecektir
4-Deccal Allah'ın izni ile birçok insanüstü yeteneğe/ozellige sahip olacaktır.
5-Toprağa hükmetme, ölüleri diriltme en önemli vasiflarindan olacaktır.
6-Ordusuna ilk katilanlar Yahudiler olacaktır.Kadınlar da ona fazlaca iman edecekler.
7-Deccal yeryuzune ilk zuhur ettiği zaman önce ben sizin peygamberinizim diyecek sonra size ben yarattım diyerek ilah olduğunu iddia edecektir.
8-Deccal su an hayattadir.Eğer yanlis hatırlamıyor isen Yemen tarafında bir adada bağlı olarak serbest kalacağı zamanı bekliyor.
9-Mehdi a.s ile savaşacak ve cok ilerleme kaydedecek.Mesih a.s cok zorlanacak.
10-Mesih yani Isa a.s Peygamberimizin ümmeti olarak 2.kat semadan yeryuzune inecek.Mehdi a.s ile birlikte savaşacak.
11-Deccal Isa a.s mı görünce suda eriyen şeker misali eriyip gidecek ama Isa a.s ona mizrağını saplamadan ölmeyecek.
Bunlar aklımda kalanlar sadece.
Kardeşim size sorgulamayın diyen yokki herşeyi sorgulayın elbette buna kimse itiraz etmiyor.2 saat uzak kaldım bilgisayardan hemen sorgulayan insanlara yüklenmişsiniz birisi benim hakkımda kendi çelişkiye düşmüş demiş bu benim çelişkim değil bu kitaplarda yazan çelişki biz sizi sorgulamaya zorlamıyoruz sadece söylüyoruz ve size kesinlik belirtmiyoruz ama o kadar çok kabullenmişsinizki kendi bildiğiniz şeyler kesin gibi konuşuyorsunuz saygı çerçevesini bozmadan devam edelim. başka sorunuz varsa cevaplamaya devam edicem sizde biraz daha zorlarsanız bizimde tavrımız sertleşicektir haberiniz olsun...
İnsan oldugu kesin,internet,televizyon vs onun araçlarıdır.şimdi biri çıkıp madem internet televizyon onun aracıdır niye kullanıyorsunuz demeden cevaplayayım;Bunlar deccal'in vasıtalarıdır insanları yozlaştırmak için bunları kullanırO kadar detayli bilmiyorum arastirmalarim ve ailemden aldigim bilgiler bu yondeEvdeki hadis kitaplarina bakmam lazim Su Hz İsa ve Mehdi olayi kesin ama insan mi degil mi bilmiyorum
Bana da insan gibi geliyor bu arada
Neden Din'e geldi dersen,evrim ve din birbirlerini cok zit kavramlar.Senelerdir tartisiliyor.
Çünkü İslam'ın ya da başka bir teist inancın doğru olmadığını anlamak için evrime ya da başka bir teoriye ihtiyaç yoktur.Da Vinci bile kendi zamanında hristiyanlığın yalan olduğunu anlamıştır ki evrim ya da başka herhangi bir şey yoktu o zamanlar. "İnsan Soyunun Başlangıcınında İnsan Olduğu Ve En Üstün Varlık Olarak Yaratıldığını Değil de" kısmı tamamen insan egosu ve ben merkezciliği ile alakalıdır.Güneş dünya etrafında dönüyor çünkü her şey bizim için, her şeyin merkezi biziz demekle aynı durum.Neden bilmiyorum fakat kökenimizin primat olmasını kabullenemiyor, hakaret-küçümseme olarak görüyorsunuz.Nedenini hala anlamış değilim...
Tahir Bey'in söylediği şeyler tamamen evrimi çarpıtmak ile oluşan şeyler.Farkettiysen bu başlık altından din tartışmasına olabildiğince girmemeye çalıştım.Onun söyledikleri ise BİLİMSEL TEORİ olan evrimin çarpıtılmış ve gerçek olmayan örneklerinden oluşuyordu.Evrim hakkında tam olarak bilgi sahibi değil ve buna rağmen kesin bir şekilde olmadığını, saçma olduğunu iddia ediyor.Buna dair bir çok örnek verebilirim lakin evrim teorisine göre insanın atasının maymun olması ya da yaratıcı yoksa lak diye boşluktan çıktığımızı söylemesi yeter sanırım.
Elbette ki internet,televizyon'onu araç olarak kullanıyor.Engin abi hatta bir hadiste deccalin bir binegi olacak iki kulağının arası 40 arşın olacak diyor.cok hızlı hareket edeceğini söylüyor Efendimiz.bu tahminimce uçak olacak.kanatlarının genisligi ve hızı bu tabire uygun.ayrıca seninde dediğin gibi internet,bilgisayar onun için büyük bir araç olacak.yoksa o kadar insana laf ile ulaşılamaz
Engin abi hatta bir hadiste deccalin bir binegi olacak iki kulağının arası 40 arşın olacak diyor.cok hızlı hareket edeceğini söylüyor Efendimiz.bu tahminimce uçak olacak.kanatlarının genisligi ve hızı bu tabire uygun.ayrıca seninde dediğin gibi internet,bilgisayar onun için büyük bir araç olacak.yoksa o kadar insana laf ile ulaşılamaz
Zaten insana ne oluyorsa sanal alemde veya internet ortamında olmuyor mu.Engin abi hatta bir hadiste deccalin bir binegi olacak iki kulağının arası 40 arşın olacak diyor.cok hızlı hareket edeceğini söylüyor Efendimiz.bu tahminimce uçak olacak.kanatlarının genisligi ve hızı bu tabire uygun.ayrıca seninde dediğin gibi internet,bilgisayar onun için büyük bir araç olacak.yoksa o kadar insana laf ile ulaşılamaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?