Sapphire_06
Üye
-
Konu Sahibi
-
Camiler tabiki
Senin gibi okuyup dinsiz mi olsun millet
Şimdi gelelim asıl yere ... Camilerde (hiç gitmemişsindir diye söylüyorum)insanar ilim öğrenirler Allah a ibadet ederlerkuranı kerim i okurlar ... vaaz dinlerler .. yani kısacası Din-lenirler.. (ibadet etmek kavramını bilmiyorsan açıklayabilirim )
Cuma günü mübarek günde böyle konular açıp tartışma çıkarıyorsun
burda bi ayrım yapmak için açmadım bu konuyu, herkesin fikrini bi konu altında görebilmek için açtım ve en uygun yöntem olarak bunu seçtim..
Bi Anket bi mesajla bütün konuyu ele alalım.. Sizce Hangisi. Eğitim kurumlarımı daha fazla olmalı bilimin gelişmesi ülkenin kalkınması için, yoksa camilermi (kuran kursları vs..) olmalı, insanların kapanmaları zihinlerini eğitime bilime kapatıp dine adamaları için..
Arkadaşın kendi seçimi ve kendi düşüncesidir, istediğini düşünmekte hürabartma kardeş biz eğitiminde yerini biliriz ibadetinde. sen bu ayrımı yapacak güçte olmadığın için ikisinden birini seçmek zorundaydın ve dini hayatından çıkardın. bu senin sorunun. bizler her ikiside bir arada yürütecek beyin gücüne sahip insanlarız. hepsinin yeri ayrı
Ayrıca biz ilimden vazgeçip sadece dine yönelirsek buda günah olur. kuran bilgisi tam olan bir arkadaş sana açıklar ama bizim kitabımızda ilmin önemi açıkça belirtilmiştir,
Teknik bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor bu soru, camiilerin yanında, içinde en fazla çevresinde tekkeler bulunurdu, bu tekkelerden büyük alimler-ilim adamları çıkmıştır, tabiiki günümüzde bu gelişimi göremiyoruz. Fakat soruna da cevap veremeyeceğim çünkü yeterince Camii bulunmakta, eğitim kurumları çok yetersizburda bi ayrım yapmak için açmadım bu konuyu, herkesin fikrini bi konu altında görebilmek için açtım ve en uygun yöntem olarak bunu seçtim..
O bir eğitim görevlisiBöyle önyargılı soru sorarak mı alacaksın fikirleri? Önce git sen eski camileri bir gez teker teker. O yapıtların yanındaki medreseler ne işe yararmış öğren. Ayet ve hadislerde eğitime, ilme ne kadar değer veriliyor araştır.
Bu arada soru eki mı ayrı yazılır sayın ilim insanı(!).
Enes büyütmeyelim, konuya odaklanıp yorum yapalım, tartıştık da sonuca mı vardıkçevrimdışı diye yazmıyor ... kuranı kerim i inkar eden birinden ne beklenir lazy ... sen tanımazsın onu .. ceza süresi bitmiş yine karıştırıyor ortalığı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?