E71 0561098 Kilit Kodu Sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

mrbilgisayar

Üye
    Konu Sahibi
E71 0561098 Kilit Kodu Sorunu
Merhabalar
Nexus 4 telefonumun dokunmatik panelini kırdıktan sonra değiştirene kadar bir arkadaşımdan E71-1 0561098 ürün kodlu eski telefonunu aldım. 5800 XpressMusic kullandığım için Jaf, Phoenix ve NSS gibi programlara ve CFW atmaya alışkınım. Telefonu aldıktan sonra yazılımın 500.21.9 sürümü olduğunu öğrendim. İnternette kısa bir araştırmadan sonra 0561098 (Euro F Turkey White Steel) versiyonunun 510.21.9 sürüm numaralı yazılımı almadığını fakat 0577727 ve 0558790 (Euro F Turkey Black/Grey Steel) versiyonlarının 510.21.9 sürüm numaralı yazılımı aldığını öğrendim. NSS ile telefonun ürün kodunu 0577727'e (Euro F Turkey Black Steel) çevirdim ve 510.21.9 sürüm numaralı yazılımı JAF ile telefona flashladım. Fakat daha önce Kilit Kodu sormazken yazılımı attıktan sonra telefonu açtığım anda kilit kodu sormaya başladı. JAF ve NSS ile kilit kodunu öğrenmeye çalıştım ve ikisi de 12345 i kilit kodu olarak verdi. Fakat telefon bu kilit kodunu kabul etmiyor. Eski yazılıma dönmek istediğimde mrcrab sitesinden veya Fimware-Drive ( ) isimli yazılımdan indirdiğim dosyaları JAF flashlamıyor, MCU ve PPM dosyasını tanımıyor. Şu an sadece telefondan gelen aramaları alabiliyorum. Shift+3+* kombinasyonunu denedim farklı farklı bir sürü şey denedim fakat işe yaramıyor. Yardımlarınızı ve özellikle elinde olan varsa 0561098 versiyonunun 500.21.9 sürümlü yazılımının JAF ile flashlanabilen versiyonunu elinde bulunduran varsa paylaşmasını istiyorum. Şimdiden teşekkürler.
 


Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Co-Admin
Bu seçim ekranından seçtikten sonra E71 bulup RM kodunu da doğru seçtikten sonra;




MCU ve PPM harici diğerleri yeşil mi yanmakta ?
 

mrbilgisayar

Üye
    Konu Sahibi
Hayır efendim hepsi inaktif durumda. Bir paylaşımdan 112 yi arayıp kapatarak kilit kodu ekranını geçebildiğimi öğrendim. Fakat yine de sorunu yazılım atarak kökten çözmek daha mantıklı
 
Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Co-Admin
Attığın konum nedir dosyaları ?
 

mrbilgisayar

Üye
    Konu Sahibi
Efendim yukarıda belirttim JAF ile daha önce de çok firmware flashladım. "C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-346" ve "C:\Program Files\Common Files\Nokia\DataPackage\Products" yollarının ikisini de denedim. Kullandığım JAF sürümü 1.98.62. İşletim sistemi Windows XP Pro SP3
 
Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Co-Admin
Jafta bir sorun var gibi benimde XP güzel çalışmakta, yani telefona atıp atmamak değilde daha program yazılımı görmemekte. birde mrcrab dan dosyaları eksiksiz indirip atmayı deneyin. Gerçi yine olmayacaktır silip yüklemen belki fayda sağlayabilir.
 

mrbilgisayar

Üye
    Konu Sahibi
Firmware i yukarıda belirttiğim gibi mrcrab ve firmware-drive sitelerinin ikisinden de indirdim ve denedim. Ayrıca yine belirttiğim gibi JAF ile 0577727 versiyonuna ait firmware i sorunsuz şekilde telefonuma flashladım.
 
yasin213

yasin213

Üye
Bende de benzer sorun vardı. Bu JAF'ı denedim ve sorunu çözdüm. Hatta kendi diskime upload ettim.
Bunu deneyip sonucu yazarsan sevinirim dostum.
 

mrbilgisayar

Üye
    Konu Sahibi

Verdiğiniz JAF ile dosyaları attığım ve ini dosyasından RM-346 yı seçtiğim halde bu şekilde.
 
Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Co-Admin
Common Files klasörüne atın dosyaları
"C:\Program Files\Common Files\Nokia\DataPackage\Products"
 

mrbilgisayar

Üye
    Konu Sahibi
Efendim siz benim cevaplarımı okumuyor musunuz yoksa dalga mı geçiyorsunuz. Denediğimi zaten yazdım hatta sizin sorunuza cevap olarak yazdım. Yukarıda sorduğun şeylerin çoğunun da cevabı konunun içerisinde mevcuttu. Yıllardır bu forumdan bir sürü şey öğrendim ama ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum.
 
Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Co-Admin
Yukarda verilen uygulama ile attığınız klasörün resmine ithafen yazdım, çünkü yanlış konumdaydı.
 
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
Buradan Bakarak Yapabiirsin Daha Basit
 

mrbilgisayar

Üye
    Konu Sahibi

 

Benzer Konular



Üst Alt