Dvd sürücüm çalışmıyor. Kızak sistemi çalısmıyor düğmesine basıyorum ışığı yanıyor o kadar

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
DarKeXRam

DarKeXRam

Üye
    Konu Sahibi
Dvd sürücüm çalışmıyor. Kızak sistemi çalısmıyor düğmesine basıyorum ışığı yanıyor o kadar
Arkadaslar geçen gün oyun aldım. Winrardan çıkartma işlemi sırasında winrar programı dondu ve read error dedi. DVD nin düğmesine bastım çıkarmadı. 10 - 15 sn basılı tuttum yine çıkarmadı. Pc yi kapattım açtım olmadı , pc kapalıyken sata kablolarını çıkartıp taktım yine değişmedi. Bilgisayarın güç kablosunu çektim tüm prizleri kapattım bekledim taktım yine olmadı en son önündeki deliğe iğne sokarak çıkarttım. Şimdi düğmesine basıyorum ışık yanıyor o kadar belli bi süre sonra ışık sönüyor. Ne bi ses ne bi seda hiçbişey yok . Sorun ne olabilir

delrico

delrico

Emekli Yönetici
sistem geri yükleme yapmanı öneririm

----------Eklendi @ 22:45:30 ---------- Yazıldı @ 22:43:32 ----------

Psudan yeterli güç gelmiyorda olabilir.Psu güç girişlerinin diğerlerini sök çıkar dene bence

! AhmeT !

! AhmeT !

Üye
Sürücünün ön yüzündeki -eğer varsa- küçük deliğe iğne benzeri birşey sokarak açmayı dene.

delrico

delrico

Emekli Yönetici
Tavsiye edilen yöntemlerden bir tanesi
Sırayla aşağıdaki işlemleri yapabilirsiniz..

1-Resimdeki gibi normal şekilde DVD sürücüyü bilgisayardan kaldırıyoruz.
Başka hiçbirşey yapmadan bilgisayarı kapatıyoruz.

2-Kapalı durumda iken DVD sürücünün data ve elektrik kablolarını çıkartıp bilgisayarı açıyoruz.

3-Bilgisayarı tekrar kapatıp DVD sürücüye ait kabloları yerlerine takarak bilgisayarı açıyoruz.

4-Sistem DVD sürücüye ait sürücü yükleme işlemini bitirdikten sonra, başka hiç bir işlem yapmadan yeniden başlatıyoruz..

DarKeXRam

DarKeXRam

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaslar donanım konusunda tek anlamadıgım konu psu kabloları oldugu için deneme önceligini delrico'nun verdigi yönteme verdim. İşe yaradı. Hepinize tesekkür ederim

• Beğen
Tepkiler: delrico
delrico

delrico

Emekli Yönetici
rica ederiz yardımcı olabildiysek ne mutlu bize:oke:

OMG LOL!

OMG LOL!

Üye
banada olmuştu birkere ama ben laptop kullandığım için bikaç kere vurnca cıktı :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt