Uygulama Dropbox şifremi unuttum, yeni şifre nasıl alınır?

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Dropbox şifremi unuttum, yeni şifre nasıl alınır?
Dropbox kullanıcıları zamanla şifrelerini kaybedebiliyor ve unutabiliyor. Peki ama Dropbox şifremi unuttum ne yapmalıyım diyorsanız, cevabını ve yeni şifreyi nasıl alabileceğinizi makalemizden öğrenebilirsiniz.

Bir dosya paylaşım ağı olan Dropbox, kişilerin dosyalarını farklı sunuculara yükleyip, paylaşmalarına imkan sağlayan bir sistemdir. İndirme mantığına dayanır. Dropbox yazılımını bilgisayarınıza, tabletinize ya da telefonunuza kurabilirsiniz. Bundan sonra üye girişi yaparak, kişisel dosyalarınızı Dropbox’da depolayabilir, paylaşıma açabilir, ilgili kişilere sunabilirsiniz. Ya da sadece kendinizin görüp, sonradan indirebileceği gibi kişisel olarak kaydedebilirsiniz. Böylece, online bir data banka sahip olursunuz. Şöyle düşünün, bir yere gidiyorsanız, bir dosyanıza ihtiyacınız var ancak USB’niz yok, işte tam bu noktada Dropbox imdadınıza yetişiyor. Ancak şifreniz başkaları tarafından biliniyorsa, kişisel dosyalarınız pek kişisel olmayabilir. Çözüm, şifre değiştirmek!

Dropbox Şifremi Nasıl Değiştiririm?
İlk olarak resmi internet sitesi olan adresine gidin. Daha sonra orta sağ bölümde yer alan adınız ve soyadınızı içeren bağlantıya tıklayın. Akordeon menüden “Setting” seçeneğini seçin. Yeni bir sayfaya yönlendirileceksiniz burada Profile, Account, Security başlıklarını göreceksiniz. En sonda yer alan Securiyt’i seçin. Change Password yazısına tıkladığınızda karşınıza bir dikdörtgen şablon açılacaktır. Şablonda birinci alana şuan mevcut şifrenizi, ikinci alana yeni şifrenizi girip aşağıda bulunan Change Password yazısına tıklayın. İşte bu kadar, mevcut şifreniz değiştirildi.

İyi Bir Dropbox Şifresi Seçimi
Dosyalarınızın güvenliğinin üst düzeyde kalması için, Dropbox için kullandığınız şifrenin yüksek güvenlikte olması gerekmektedir. Bunun için en az 10 haneden oluşan bir şifre kombinasyonu tercih etmelisiniz. Şifrenizde, birbiri peşi sıra giden harf ve sayılar yer almamalı. (Örn. 123, ABC, 987, VYZ vb.) Bir harf yanına mutlaka bir sayı ya da bir noktalama işareti gelmeli. Bir adet büyük harf mutlaka şifreniz içerisinde bulunmalıdır. (Örn: 1A*) En ideal şifre örneğide dört sayı, dört harf, iki noktalama işareti olacak şekilde önerimde bulunabiliriz. (Örn: 7B9x-d3*f1 kombinasyonuna uygun.) Ayrıca, Dropbox klasörüne yükleyeceğiniz dosyaların kişisel bilgilerinizi içeren dokümanlardan oluşmamasına özen gösterin. Eğer sizin yüklemediğinize emin olduğunuz ya da yüklediğiniz ancak bulamadığınız dosya/dosyalar olması halinde güvenliğiniz tehdit altında olabilir. Hemen mevcut Dropbox şifrenizi ve mail adresinizi değiştirin. Yeni mail adresinizi de güvenliği yüksek bir şifre ile oluşturun.
 


Üst Alt