Windows 10 Şifre Sıfırlama ve Değiştirme

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Windows 10 Şifre Sıfırlama ve Değiştirme
Microsoft tarafından geliştirilen ve günümüzde milyonlarca bilgisayarda yüklü olarak gelen en popüler işletim sistemi olan Windows'un en güncel sürümü Windows 10 şuanda pazarın lideri konumunda yer alan bir işletim sistemi olarak karşımıza çıkıyor. Eğer sizde Windows 10 kullanıyorsanız ve şifrenizi unuttuysanız aşağıdaki yöntemlerden herhangi birini deneyerek sizde Windows 10 şifre sıfırlama veya Windows 10 şifre değiştirme işlemlerini yapabilirsiniz.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Eğer Windows 10 şifresi unuttuysanız korkmanıza gerek yok. Orijinal Windows 10 kullanıyorsanız kolay bir şekilde şifrenizi sıfırlayabilirsiniz. Microsoft'un resmi sitesine girerek mevcut hotmail veya outlook hesabınıza giriş yapacağınız zaman kullanıcı adımı unuttum veya şifremi unuttum seçeneklerinden herhangi birine tıklayarak gerekli adımları takip etmeniz gerekiyor. Daha sonrasında sisteme kayıtlı olan telefon numarasına bir kurtarma kodu gelecektir. Bu kodu girerek site üzerinden yeni şifrenizi alabilirsiniz.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Windows 10 orijinal kullanıcılarda Microsoft hesabı ile veya yerel hesap ile birlikte kullanılabiliyor. Eğer daha önce mevcut Windows 10 lisansını hesabınız ile senkronize ettiyseniz yeni hotmail veya outlook şifresi alarak Windows 10 şifresini girebilirsiniz. Eğer şifrenizi değiştirmek istiyorsanız mevcut hotmail veya outlook hesabınızın şifresini değiştirmeniz yeterli olacaktır. Bu sayede bilgisayar açılırken girmiş olduğunuz şifre de değişmiş olacaktır.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

İkinci bir yöntem olarak eğer Windows 10 şifresi unuttuysanız şifre sıfırlama diski kullanarak şifrenizi sıfırlayabilirsiniz. Bunun için önceden oluşturulmuş bir Windows 10 şifre sıfırlama diskine sahip olmanız gerekmektedir. Bunun için sol alttaki arama kısmına "parola sıfırlama diski oluşturma" yazın ve "Parola sıfırlama diski oluştur" seçeneğine tıklayın. Daha sonra adımları takip ederek USB belleği seçin ve sıfırlama diskini oluşturun.
 

Ekli dosyalar

Benzer Konular



Üst Alt