Instagram şifre değiştirme, yeni şifre nasıl alınır

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Instagram şifre değiştirme, yeni şifre nasıl alınır
Instagram kullanıcılarının sıklıkla yaşadıkları problemlerden birisi ise şifre değiştirme işlemini nasıl yapacakları. Instagram şifre değiştirme ve yeni şifre alma işlemiyle ilgili detaylar makalemizde yer alıyor.

Özellikle Facebook’un satın almasıyla daha da büyük bir popülarite kazanan sosyal ağ uygulaması, gerek kişilerin kişisel bilgilerini kısmen barındırması gerekse de yüksek takipçili hesapların maddi değerleri göz önüne alındığında güvenliği ayrı bir önem arz ediyor. Güvenliği sağlamak da, sık şifre değiştirmek ve şifreleri güçlü seviyelerde tutmaktan geçiyor. Eğer siz de eski şifrenizi değiştirmez ve daha güvenlikli bir şifre sahibi olmak istiyorsanız bu yazı tam size göre.

Şifrem Nasıl Değişir?
Instagram şifrenizi değiştirmenin pek çok yolu var. Biz bu yollardan en kolayını sizlere anlatıyoruz. Uygulamadan e-mail ve şifreniz ile giriş yapın. Sağ aşada bulunan insan imlecini tıklayıp, kendi profilinize gidin. Sol yukarıdaki Alt alta üç noktayı tıklayın. Karşınıza Seçenekler menüsü gelecek burada aşağıda yer alan “Hesap” bölümünde yer alan “Şifre Değiştir” yazısına tıklayın. Birinci satıra şuan kullandığınız mevcut şifreyi, ikinci satıra yeni şifrenizi, son satıra da yeni şifrenizi tekrar yazıp, sağ üst köşede bulunan onay tikine tıklayıp kaydedin. Artık instagram şifreniz değiştirildi.

Hangi Durumlarda Şifremi Değiştirmeliyim?
Hesabınızda olası bir güvenlik zafiyeti durumunda şifrenizi değiştirmenizi öneririz. Ayrıca başka bir cihazdan hesabınıza giriş yaptığınızda da değiştirmenizi öneririz. Çıkış yapmış olsanız bile bu cihazda ajan programlar olabilir bu yüzden değiştirin şifrenizi. Özellikle sizin yapmadığınıza emin olduğunuz değişiklikler, izlemediğinizi, beğenmediğinizi, takip etmediğinizi düşündüğünüz kişilerin, videoların, fotoğrafların hesabınızda görülmesi durumunda muhakkak şifrenizi değiştirin. Ayrıca böylesi durumlarda e-mailinizi de değiştirmenizi öneriyoruz.

Güçlü Bir Şifre Nasıl Belirlenir?
Hesabınızı maksimum korumaya almak için, şifrenizin güçlü olması şarttır. Standart şifre kırma programlarının mantığı, sadece sayı ya da sadece harften oluşan şifreleri hedef almaktır. Bu yüzden, şifrelerinizin harf+sayı kombinasyonu içermesine özen gösterin. Ayrıca, seçeceğiniz sayılar ardışık gelmemeli (123-56-876 gibi) harfler de anlamlı bir kelimeyi oluşturmamalıdır. Mutlaka bir büyük harf kullanmanızı öneriyoruz. Maksimum güvenlik için, en az iki büyük harf, üç küçük harf 4 farklı sayı ve iki noktalama işaretinden oluşan bir şifreyi tercih etmenizi öneririz. Böylesi yüksek kademeden şifreler ile hesabınıza maksimum güvenlik sağlamış olursunuz.
 


Üst Alt