Dizel araç kullanımı

Sponsorlu Bağlantılar

göktaş

Üye
    Konu Sahibi
nitrox bir şey soracam sana motor geçen gün rampa yukarı kalkaken 5500 deviri gördü bayağı zorlandı kırmızı çizgiye geçti bişey olurmu ondan
 


nitroux

nitroux

Üye
sürekli bu devirlerde kullanmamak kaydıyla aracı arada yüksek devirlere çıkarmaktan bi zarar gelmez... ama tabi tavsiye etmiyorum yinede, çünkü motordaki mekanik bir sorunu tetikleme riskide var...
 

göktaş

Üye
    Konu Sahibi
nitrox gerçekten sanaa ve hapinize çok teşekkür ederim bana çok yardımcı oldunuz sağolun
 
nitroux

nitroux

Üye
rica ederim ama önemli olan önerileri uygulamaktır unutma... o zaman teşekkürün gerçek olur :oke:

saygılar...
 

toyotavits

Üye
Ben de bir ford fiesta tdcı 1.4 dizel motor var ama nasıl devirli kullanacağımı hangi devirler arasınada kullanmalıyım birde ban 2000 deviri düşünce dizel araçlar piston kırıyor diyorlar doğrumu krkudan arabaya binemiyom zarar verecem diye lütfen yardımcı olun.

şimdiden teşekkürler

--------------- Ekleme ---------------

yardım eden yok mu

kardeşim yakıt tasarrufu yapmak istiyorsan 2500 3000 arası değişmelisin
 
nitroux

nitroux

Üye
kardeşim yakıt tasarrufu yapmak istiyorsan 2500 3000 arası değişmelisin

yaklaşık bütün otomobiller 2500 d/d den sonra fazla yakıt tüketmeye başlar... 2500-3000 d/d dersen bu hiçte ekonomik olmaz... (bknz. aracınızın yol bilgisayarı>anlık tüketim miktarı)

ayrıca bu konu çooook eski bir konu lütfen yorum yazarken konuların güncel olup olmadığına en son yorumların nezaman yazıldığına dikkat edelim... özellikle yeni katılan arkadaşlar konuları pörtletmeyelim... :nono:
 

toyotavits

Üye
saolun arakadaşlar yardımlarınız için arabayı geçen hava filtresini değiştirmeye gittim orada bunu sordum o da arabayla giderken gaza bas seni koltuk ta geriye doğru yitmeye başlayınca vites değiştirebilirsin dedi.

bir de hava filtresi ile yağı tekrar değiştirdim costrol magnetek kot-ydum araba kara duman atmaya başladı bu neden olabilir rölantide çalışırken gaza basınca oluyor

bende rolantide 5 dk falan bekleyince arkadaki araçlar dumandan kör oluyor
2003 tdci ve ben normal mazot kullanıyorum 3 depoda bir diesel katkısı kullanıyorum
 

alexturgut

Üye
ne korkuyonuz ya ben 2001 accentle 9 senedir 5000 devirle sürüyorum hiç bişe olduğu yok.. halada bastınmı gidiyo.. 102 bg dir kendileri :)
 
maxirabit

maxirabit

Üye
dizel araba devrini aldımı gaza basıp gidicen ama bazıları dizelleri kamyon sana kamyonlarda dizel der nası kullancam falan der ama genel olarak dizelle benzinlinin ateşlemesi fazlı olur:) yeni sistem dizellerde bekletme durma falan yok onlar kamyon devrinde kaldı geç ısınır erken ısınır falan deniliyor ama aracı zaten sogukta bırakmadıkça geç ısınma derdi diye birşey olmaz yeni sistemle eski sistem dizellerin arasında daglar kadar fark var zaten yeni çıkan binek araçların dizeliyle veya benzinlisiyle fark olmaz aynıdır sistem fazlasıyla değişeli çok oldu:)
 


Üst Alt