Cyanogenmod ve GPU Hızlandırması Hakkında Bir Soru

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Cyanogenmod ve GPU Hızlandırması Hakkında Bir Soru
Orjinal stok romda (Android 2.3.4) Asphalt 6 sürekli titrek ve bir süre oynanınca kasmaya başlıyor. Aşırı bir kasma olmuyor, oyun oynanabiliyor ancak yine de titremeler arttığı için çok zevkli olmuyor.

CM7 romuna geçtiğimden beridir Asphalt 6 hiç ama hiç kasmıyor ve hatta hızlanma var. Yani titremeler olmadığı gibi üstüne oyun hızlanmış.

Sizce CM yapımcıları GPU özelliklerinden neyi değiştiriyorlar? Telefonu daha düşük bir ayarda mı oyuna tanıtıyorlar, böylece oyun düşük ayarlarda açılarak daha akıcı oluyor (ben bir kalite farkı görmedim, sanırım bu tahminim tutmadı)?

Ya da GPU'ya özel kodlar girerek gereksiz kasmalara neden olan özellikleri 3D oyunlarda kapalı tutarak yüksek hız elde edilmesini sağlıyorlar.

Benchmark testlerinde öyle ahım şahım bir artış yok, neredeyse aynı GPU skorları elde ediliyor. Hiç anlamadım bu olayı :hmmm

PriZm

PriZm

Üye
GPU Driverlarını baştan yazıyorlar :)

bkz. intel GMA 950 ekran kartı çok düşük bir model laptop ekran kartı.ama modlanmış driverları sayesinde crysis'i dahi açabiliyor.

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
GPU Driverlarını baştan yazıyorlar :)

bkz. intel GMA 950 ekran kartı çok düşük bir model laptop ekran kartı.ama modlanmış driverları sayesinde crysis'i dahi açabiliyor.

:hmmm :tşk: Ben olayın ayrıntılarını istiyorum :ehe Yani hızlandırılmayı nasıl yapmışlar bilen var mı?

TheMadness

TheMadness

Üye
Tüm driverları baştan yazıyorlar, en yüksek performans vermesi için.

PriZm

PriZm

Üye

:hmmm :tşk: Ben olayın ayrıntılarını istiyorum :ehe Yani hızlandırılmayı nasıl yapmışlar bilen var mı?

kısa özet geçersek,gereksiz kodları,gpu nun görüntüleyemeyeceği görüntülerin kodlarını kaldırıyorlar
(örnek pixel shader 3.0 :D)

gpu 1280*720 çözünürlüğüne kadar görüntü desteği veriyor diyelim.ekran çözünürlüğün 800*480 veya 854*480 diyelim.

ekran en fazla o çözünürlüğe kadar gösterebileceği için diğer çözünürlük modlarını kaldırıyorlar.böylece gpu kendi kendine darboğaz yapmıyor :D
ve varsa da gpu yı max saat hızına yükseltiyorlar.benim gpu 200 mhz.cm10 ile 250 ile geliyor birde ben bunu 280 de çalıştırıyorum :D
:ehe

vsvs böyle gider :D sonuçta adamlar %100 başarılı

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi

kısa özet geçersek,gereksiz kodları,gpu nun görüntüleyemeyeceği görüntülerin kodlarını kaldırıyorlar
(örnek pixel shader 3.0 :D)

gpu 1280*720 çözünürlüğüne kadar görüntü desteği veriyor diyelim.ekran çözünürlüğün 800*480 veya 854*480 diyelim.

ekran en fazla o çözünürlüğe kadar gösterebileceği için diğer çözünürlük modlarını kaldırıyorlar.böylece gpu kendi kendine darboğaz yapmıyor :D
ve varsa da gpu yı max saat hızına yükseltiyorlar.benim gpu 200 mhz.cm10 ile 250 ile geliyor birde ben bunu 280 de çalıştırıyorum :D
:ehe

vsvs böyle gider :D sonuçta adamlar %100 başarılı

Anladım :tşk: Tahmin ettiğim gibi gereksiz kodları kaldırmışlar :)

Şehriyar

Şehriyar

Üye
Sadece kodları kaldırmıyorlar kendileri de yazıyorlar. Hatta bazıları var ki devrim yaratıyor adeta :)
Linaro mesela...

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
PriZm

PriZm

Üye
Galaxy S deki kerneller Linaro ile kodlanmaya başlandı bile :D ama cyanogen mod bu konuda uyuyor sanırım :D

Twüt

Twüt

Üye
Galaxy S2 de destekliyor Linaro'yu kerneller sayesinde :oke:

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Bir an önce gelirse çok iyi olur :)

Never_Back_Down

Never_Back_Down

Üye
Xperia pro'dan önce Neo V'ye gelir diye tahmin ediyorum daha yaygın bir telefon :)

TheCower

TheCower

Üye
S2ye gelir mi ki

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt