Özel ROM'ların Orjinal ROM'lara göre artıları neler? Ben bir tane buldum!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Özel ROM'ların Orjinal ROM'lara göre artıları neler? Ben bir tane buldum!
Cyanogenmod 7'nin çok büyük bir artısını keşfettim:

Özel romların ve özellikle Cyanogenmod'un hakkını yedim, özellikle Cyanogenmod ekibinden özür dilerim.

Bugün Cyanogenmod 7 yüklü telefonda Asphalt 6'yı yükledim ve, önceki orjinal romdan kalan yedeğimi yükleyerek kariyere devam edeyim istedim. Oyunu açtım ve çok büyük bir sürprizle karşılaştım! Oyunda neredeyse %100 bir hızlanma olmuş. Özellikle kamera otomobiller sıralanırken yukarıdan bizim aracın üstüne doğru gelirken bayağı bi kasardı. Ancak şimdi yağ gibi oldu oyun vallahi helal olsun. Daha yeni oyun oynarken keyif almaya başladım.

Bununla da sınırlı değil, normalde ilk başlarda kasmayan oyun 4-5 yarış sonra oynanmayacak derecede kasıyordu. İnanırmısınız telefon o kadar ısınmasına, elimi terletmesine rağmen 1 gram kasma oluşmadı. Sanırım sonradan işlemci ısındığından değil RAM dolduğu için oyun kasıyormuş. CM7'de RAM yönetimini iyileştirdikleri için kasmalar sonradan da olmuşmuyor.

Tebrikler Cyanogenmod ekibi :alkis

- - - Eklendi - - -

Sizlere o kadar bahsettiğim "artı bir performans arıyorum"un gerçek yanıtını buldum :)

Eski konu:

Önce Cyanogenmod 9 sonra da 7'yi yükledim. İkisi de birbirinin aynısı özellik olarak. Ben içine gömülmüş Launcher'dan dahi memnun değilim. Launcher'ı es geçersek başka artısı var mı? 2 saattir telefonun ayarlarını kurcalıyorum başım döndü, hiçbir artı özellik görmedim :s

- - - Eklendi - - -

Kendim Symbian'a CFW yaparım zira bir ton özellik eklerim :s Bunu da ekleyeyim yanlış bilgi aktarımı olmasın.

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
Hızlanma olur genelde. Ama sorunlarıda çok olur.

Şehriyar

Şehriyar

Üye
Ozel romlarin orjinal romlara gore farkini soruyorsan soyle diyim. Ben telefonumu alali 1.5 sene oldu. Aldigimin 2. Gunu rootladim ikinci haftasinda da custom rom yukledim sonrasinda da kendi romumu yapmaya basladim. O gunden bu gune kadar hic orjinal kullanmadim. He arada orjinal niye kullanmiyorsun adam gibi kullan su telefonu diyip orjinal yukledigim oluyor.. ama daha ikinci gun olmadan yine kendi romumu yukluyorum. Yok cunku performans en ust duzeyde olmasi lazim benim icin..

• Beğen
Tepkiler: CV-Aurora ve ~N.A.W.Y~
Şehriyar

Şehriyar

Üye
Cyanogen mod artılarini soruyorsan da fazla bir artisi yok sadece daha ozgur bir sistem. Yani mesela orjinal romda mesajlarda 3 mesaj karakter sayisini astiktan sonra mms e ceviriyor. Bunu ayarlamak icin kodlama bilginin olmasi gerekiyor. Sistem dosyasini pc den modlaman gerekiyor. Ama cyanogenmod da istersen 24 mesajdan sonra mms e cevirsin. Ayarlardan yapiyorsun istedigin gibi.. bunun gibi bazi ozellikler var iste..

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 94869
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Cyanogen mod artılarini soruyorsan da fazla bir artisi yok sadece daha ozgur bir sistem. Yani mesela orjinal romda mesajlarda 3 mesaj karakter sayisini astiktan sonra mms e ceviriyor. Bunu ayarlamak icin kodlama bilginin olmasi gerekiyor. Sistem dosyasini pc den modlaman gerekiyor. Ama cyanogenmod da istersen 24 mesajdan sonra mms e cevirsin. Ayarlardan yapiyorsun istedigin gibi.. bunun gibi bazi ozellikler var iste..

En net ve özet cevap bu :tşk:. Ben de başka düşüncelerle dalmış kurcalıyorum kafam oldu bir ton :D Demekki sistemi daha da özgürleştiren ayarları var. Neyse, ben daha Android'e ısınmadan özelliklerini tam keşfetmeden böyle özgürleşirsem sonra hiçbirşeyi beğenmemezlik başlar :ehe En iyisi ilerde tekrar orjinale döneyim. Sende kendi ROM'un ile devam et bence, en iyisi kendi romun :oke:

PriZm

PriZm

Üye
birşey söylemeyeceğim resimler konuşsun :D

Dsp Manager(Sgs*'te kapalı olan ses kartını kullanıma açar-Beats/Dolby kadar kaliteli ses sunuyor)

Tema Desteği (markette 100 den fazla CM uyumlu tema mevcut)

Kilit ekranına yapılabilecek kişiselleştirmeler

Bildirim çubuğundaki widget tuşlarını kişiselleştirme.bildirim çubuğuna oyun kısayolu dahi ekleyebilirsiniz.

Örnek;

Artan zil sesi

Sistem yönetimi.Chainfire'dan çok daha iyi.

Overclock

ve daha aklıma gelmeyen birkaç ufak zımbırtı..

* Dsp Manager(Voodoo Sound) vs Samsung Ses Driveri kararı siz verin :)

[video=youtube;9uLMHcNwxog]http://www.youtube.com/watch?v=9uLMHcNwxog&feature=related[/video]

buda bir başka video.unutmayınki ses kartı voodoo sound'un desteklediği her telefonda geçerlidir.

[video=youtube;S8GA1Qj35uI]http://www.youtube.com/watch?v=S8GA1Qj35uI[/video]

Türe

Türe

Üye
Ali şu ses kartı ayarı s2 için var mı :hmmm

PriZm

PriZm

Üye
Ali şu ses kartı ayarı s2 için var mı :hmmm
markette voodoo sound var.başka bir arkadaşta çalışmamıştı.belki sende çalışır

Dsp Manager ise uyumlu ses kartı istiyor.Sgs de Wolfson WM 8994 ses kartı var(iPhone 4/4s ile aynı)

S2 de nasıl bir ses kartı var bilmiyorum bir araştırayım.

Türe

Türe

Üye

markette voodoo sound var.başka bir arkadaşta çalışmamıştı.belki sende çalışır

Dsp Manager ise uyumlu ses kartı istiyor.Sgs de Wolfson WM 8994 ses kartı var(iPhone 4/4s ile aynı)

S2 de nasıl bir ses kartı var bilmiyorum bir araştırayım.

Valla çok hora geçer Ali'm be :hmmm

PriZm

PriZm

Üye

Valla çok hora geçer Ali'm be :hmmm
bu siteden okuduğum kadarıyla Samsung en son S1 de Wolfson ses kartını kullanmış.S2 ve üzeri telefonlarında daha düşük kaliteli olan Yamaha Dac diye birşey var.Voodoo Sound çalışmayabilir.

Türe

Türe

Üye

bu siteden okuduğum kadarıyla Samsung en son S1 den Wolfson ses kartını kullanmış.S2 de daha düşük kaliteli olan Yamaha Dac diye birşey var.Voodoo Sound çalışmayabilir.

pis herifler :ehe sağolasın ali :)

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
birşey söylemeyeceğim resimler konuşsun :D

Dsp Manager(Sgs*'te kapalı olan ses kartını kullanıma açar-Beats/Dolby kadar kaliteli ses sunuyor)

Tema Desteği (markette 100 den fazla CM uyumlu tema mevcut)

Kilit ekranına yapılabilecek kişiselleştirmeler

Bildirim çubuğundaki widget tuşlarını kişiselleştirme.bildirim çubuğuna oyun kısayolu dahi ekleyebilirsiniz.

Örnek;

Artan zil sesi

Sistem yönetimi.Chainfire'dan çok daha iyi.

Overclock

ve daha aklıma gelmeyen birkaç ufak zımbırtı..

* Dsp Manager(Voodoo Sound) vs Samsung Ses Driveri kararı siz verin :)

[video=youtube;9uLMHcNwxog]http://www.youtube.com/watch?v=9uLMHcNwxog&feature=related[/video]

Bu ayarları biliyorum (ses hariç). Ben özellikle performans konusunda yenilik bekliyordum. Kamerasını yine hiç beğenmedim. Hiçbir ayar yok denebilir :ağlarım: O kadar ayrıntılı özellikler var kamerada özellik yok :( Performans desen, kaydırma performansı yerlerde. Mecburen orjinal kullanacam :(

PriZm

PriZm

Üye

Bu ayarları biliyorum (ses hariç). Ben özellikle performans konusunda yenilik bekliyordum. Kamerasını yine hiç beğenmedim. Hiçbir ayar yok denebilir :ağlarım: O kadar ayrıntılı özellikler var kamerada özellik yok :( Performans desen, kaydırma performansı yerlerde. Mecburen orjinal kullanacam :(
harbi şanssızsın sen be kardeşim :/

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Hiç sorma :(

- - - Eklendi - - -

Şanssızlık dediğin bu kadar olur, Sony JB desteğini Xpeira'lara vermez bu iş burda biter :(

bertinos

bertinos

Üye
Artıları:
Orjinal romdan daha kapsamlı olurlar.
Arayüzler çok güzel olur.
Bazı özel romlar overclock ve root yetkisiyle gelir.

Eksileri:
Cihaz garanti dışı kalır.
Costum rom yüklerken imei silinmesi yaşanabiliyor.200 tllik fatura kesilir garanti tarafından.

Kurulumları çok karışıktır.Amatörseniz cihaz brick olur.Servis cihazı yapmak için 350 tl fatura keser.

Bence yükleme derim orjinalde kal derim artıları olabilir fakat eksileri çok zarar verici seviyede.Orjinalda kalın

TheMadness

TheMadness

Üye
Artıları:
Orjinal romdan daha kapsamlı olurlar.
Arayüzler çok güzel olur.
Bazı özel romlar overclock ve root yetkisiyle gelir.

Eksileri:
Cihaz garanti dışı kalır.
Costum rom yüklerken imei silinmesi yaşanabiliyor.200 tllik fatura kesilir garanti tarafından.

Kurulumları çok karışıktır.Amatörseniz cihaz brick olur.Servis cihazı yapmak için 350 tl fatura keser.

Bence yükleme derim orjinalde kal derim artıları olabilir fakat eksileri çok zarar verici seviyede.Orjinalda kalın

Efs klasörünün yedeğini alırsanız imei silinse dahi tekrar atarsanız imei numaranız yeniden gelir.
Kurulumu çok basit ayrıca.

• Beğen
Tepkiler: ~N.A.W.Y~
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Peki, şimdilik bu bilgiler yeterli. Artık Android'e alıştıkça keşfederim.

Efs klasörünün yedeğini alırsanız imei silinse dahi tekrar atarsanız imei numaranız yeniden gelir.
Kurulumu çok basit ayrıca.

Efs klasörünü nereden bulabilirim? Önlem olarak yedeğini alacağım :)

TheMadness

TheMadness

Üye
Peki, şimdilik bu bilgiler yeterli. Artık Android'e alıştıkça keşfederim.

Efs klasörünü nereden bulabilirim? Önlem olarak yedeğini alacağım :)

Root explorerdan bakabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt