Cyan güncellemesinden sonra kelime tahmini sorunu!

Sponsorlu Bağlantılar

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
    Konu Sahibi
Cyan güncellemesinden sonra kelime tahmini sorunu!
Arkadaşlar son güncellemeden beri metin yazarkenki kelime tahminlerinde ciddi sıkıntılar var. Özellikle "ü" "ö" gibi Türkçe sesli karakterler içeren kelimelerin tahmini ya yapılmıyor ya da "u-o" şeklinde yapılıyor. Örneğin "görüşürüz" yazabilmek için g harfini ve peşinden ö harfini kendimiz yazmamız gerekiyor. Aksi takdirde "goruşuruz" şeklinde çıkıyor ve diğer önerilerde de alakasız kelimeler sunuyor. "görüşürüz"ü hem tahmin etmiyor hem de alternatifler içinde göstermiyor. "gorusuruz" yazdığımda bana önerdiği diğer kelime "soruşuruz" oluyor ne alakaysa yani. Bir çok kelimeyi düzgün yazabilmek için silip tek tek yazmam gerekiyor. Bakın mesela az önce "düzgün" yazacakken "duzgun" yazdi ve bunun alternatifi olarak "durgun, sustun, sustunuz" kelimelerini önerdi. Black kullanırken kelimeler gayet güzel çıkıyordu. Neden böyle oldu anlamadım. Aynı şey sizde de varmı acaba?

OnurYurdakul

OnurYurdakul

Üye
Bende yok

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
    Konu Sahibi
Benim telefonda mı sorun var yada bir ayar mı gerekiyor ki?

GianniInfantino

GianniInfantino

Üye
Siz güncellemeyi yapalı ne kadar oldu? Bu konu daha 8.1 preview geldiğinde hepimizin canını sıkan bir durumdu. Gdr1(Nokianın özel güncellemesi DENIM) ile biraz da olsa düzelecek. Azıcık sabır lazım. Zaten şu vakte kadar yeni fark etmişsen Denime çok kalmadı :)

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
    Konu Sahibi
Siz güncellemeyi yapalı ne kadar oldu? Bu konu daha 8.1 preview geldiğinde hepimizin canını sıkan bir durumdu. Gdr1(Nokianın özel güncellemesi DENIM) ile biraz da olsa düzelecek. Azıcık sabır lazım. Zaten şu vakte kadar yeni fark etmişsen Denime çok kalmadı :)

Yok yeni farketmedim ama artık dayanamıyorum himmet ağabeyyyy moduna geldim

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Klavye metin düzeltme ve tahminleri maalesef Black güncellemesinden sonra biraz bozuldu. Daha doğrusu Word Flow yazım desteğinden sonra böyle oldu. Gerçi Update 1'den sonra bir miktar düzelme var ama eskisi gibi değil. Bu arada Word Flow da ciddi başarılı. Tahminler süper.

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
    Konu Sahibi
word flow şu kaydırarak yazma mı oluyor? evet orda tahminler çok daha iyi. hatta haddinden fazla İyi. "hatta ve haddinden" kelimelerinde ikiden fazla t ve d olmasına rağmen üzerinden birkez geçmek yeterli oluyor. şuan bu metotla yazıyorum ve sanki beyin okuyor gibi. bunda takdir ettim wp'yi.

enterneoll

enterneoll

Üye
word flow şu kaydırarak yazma mı oluyor? evet orda tahminler çok daha iyi. hatta haddinden fazla İyi. "hatta ve haddinden" kelimelerinde ikiden fazla t ve d olmasına rağmen üzerinden birkez geçmek yeterli oluyor. şuan bu metotla yazıyorum ve sanki beyin okuyor gibi. bunda takdir ettim wp'yi.
asıl ilginç olan bu özelliğin androidde s2den beri olması ve çok düzgün çalışması fakat windowsphone a bunu güncelleme ile yeni bir özellik gibi sunup övünmeleri çok ilginç

Peocawe

Peocawe

Üye
asıl ilginç olan bu özelliğin androidde s2den beri olması ve çok düzgün çalışması fakat windowsphone a bunu güncelleme ile yeni bir özellik gibi sunup övünmeleri çok ilginç

Konu dışına çıkıyorum ama aslına bakarsak bu yeniliklerin öncülüğünü %95 android üstleniyor.. touch id bile yıllar önce motorola ile geldi ve geçen sene devrimmiş gibi iphone 5s ile patladı.

GianniInfantino

GianniInfantino

Üye
Ben S2 kullandım yaklaşık 3 ay. Kelime tahmini hiç iyi değildi. Sadece kaydırarak yazmış oluyordun. Başarısı düşüktü. Windows tanıtırken önemli bölümünü tahminlere ayırdı ve ne kadar hızlı yazabileceğini gösterdi. Detaylar fark yaratır anlayacağın.

ogzhnoTr

ogzhnoTr

Üye
Word flow swype gibi olabilir ama çalışma prensibi farklı swype sadece yazıyor word flow giriş şeklini tanıyıp kelime tahminini daha kararlı yapıyor

emz

emz

Üye
Benim telefonda mı sorun var yada bir ayar mı gerekiyor ki?

Cyan yani daha doğrusu 8.1 güncellemesinden bu yana böyle bu durum. Gelemezse hata oluşmuş ve öyle. Ama akıllı klavyede öyle yapmıyor. Ancak gdr1'den bu yana ise düzeltildi ve eskisinden iyi şu an. Aynı hataları vermiyor. Yakında çıkacak denim ile düzeltilir sizinki de;)

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin
suyunsesi

suyunsesi

Üye
Arkadaşlar benim L920 de tahminler sürükleyerek yazmada da normal yazmada da çok başarılı. Yukarıda arkadaşın bahsini ettiği "Görüşürüz" kelimesini bile çok rahat tahmin ediyor. Bunun sebebini anlamış değilim ama sanki eksik bir şeyler var. Sorunu olan arkadaşların belkide telefonlarını yeniden sıfırlayıp güncellemelerinde fayda olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Rainesto
ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
Arkadaşlar benim L920 de tahminler sürükleyerek yazmada da normal yazmada da çok başarılı. Yukarıda arkadaşın bahsini ettiği "Görüşürüz" kelimesini bile çok rahat tahmin ediyor. Bunun sebebini anlamış değilim ama sanki eksik bir şeyler var. Sorunu olan arkadaşların belkide telefonlarını yeniden sıfırlayıp güncellemelerinde fayda olabilir.
8.1+cyan versiyonu; sıkıntılı
8.1+gdr1(pfd) sürümü düzgün.
sende hangisi yüklü?

suyunsesi

suyunsesi

Üye
8.1+cyan versiyonu; sıkıntılı
8.1+gdr1(pfd) sürümü düzgün.
sende hangisi yüklü?
8.1 + Gdr1 PFD + cyan yüklü. (PFD aktif ve son gelen güncellemeye kadar hepsini aldım).

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
8.1 + Gdr1 PFD + cyan yüklü. (PFD aktif ve son gelen güncellemeye kadar hepsini aldım).
o yüzden sizin yazı tahmininde sıkıntı yok :) bende 8.1+cyan yüklü (resmi) pfdlara hiç bulaşmadım, ve sıkıntılı tahminler. ama kaydırmalı yazınca canavar gibi.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Amerikalı ve Japon teknoloji uzmanlarının birbirleriyle atışmaları ve teknolojilerinin geldiği noktayı birbirlerine kabul etme atışmaları meşhurdur. Bunlardan birinde Amerikalı mühendisler 5 km uzunluğunda bir kabloyu o kadar ince yapmışlar ki toplam ağırlığı 100 gram geliyormuş. Bunu Japon mühendislere gönderip;bakın bizim teknolojimizin geldiği nokta bu demişler.

Japonlar da o kabloyu alıp bir kibrit kutusunun içine koyarak geri göndermiştir ve: siz asıl bizim teknolojimizin geldiği noktaya bakın demişler ve kutuyu Amerikalı mühendislere göndermişler.

Amerikalı mühendisler kutuyu alıp incelenmiştir ve kendi yaptıkları kablonun kibrit kutusuna sığdırılması dışında bir fark bulamayınca Japonlara mesaj yazmışlar; sizin geldiğini nokta işte bu. Bizim teknolojilerimize ambalaj üretirsiniz.

Japonlarda gelen cevap ise aslında konunun özeti olmuştur;

Biz her türlü teknoloji için ambalaj üretiriz ama sizin geldiğiniz teknolojik nokta o 5 km uzunluğundaki kablonun içinin delik olduğunu görmeye yetmez.

Word Flow klavye sadece kaydırarak yazma uygulaması değil. Ciddi anlamda metin tahmini ve önerisi sunan bir uygulama. Hatta öyle ki Türkçe dilinde bile binlerce atasözünü ilk kelimeden sonra sadece kelimelerin ilk harflerini yazarak metin önerilerinden yazabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi ve maydinmaydin
suyunsesi

suyunsesi

Üye
Abi, PFD dan bu kadar korkmayın ya. Sıkıntılarıyla sevin onu. Hem sıkıntı ve buglar, sorunlar o kadarda büyük değil. En azından karşılaştığım sorunlar beni rakip telefonlar karşısında öldüresiye ezmiyor. Hatta bazen mutlu oluyorum yenilikleri, düzenlemeleri veya düzeltmeleri erken aldıkça. Çıkan sorunların çözümleri de var, en kötü sorun bir sonraki güncellemede ya tamamen ya da bir kısım mutlaka hallediliyor. Şarjın çabuk bitmesi, kelime tahminlerindeki yanlışlar, resim çekimlerindeki kalite bozulması gibi sorunlar ya sonraki güncelleme ile düzeliyor ve hatta daha iyi oluyor, yada telefonun kullanım sürecinde zamanla rayına oturup kendiliğinden düzeliyor. (Örnek şarj ve stabilite).

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic

Üst Alt