Tavsiye Çok acil max. 1850 lira laptop tavsiyesi

Sponsorlu Bağlantılar

messevim

messevim

Üye
    Konu Sahibi
Neyse beyler ben kacar . Yoksa sabah namazına uyanamayacagm. Allah rahatlik versin selam ve dua ile ..:)
toshiba :) Allahtan ısınmıyo :)
O bir de toshiba :) ses kalitesine ve dayanıklılığına hayranim bu markanin. adamlar yapyor arkadas

• Beğen
Tepkiler: ByKatre, -Börteçine- ve Enpatsu Shakugan
L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
iyi muhabbet kaynatmışsınız burada :)

cevaplanmayan sonuca ulaşamadığınız sorunuz varsa numaralandırarak sırasıyla yazarsanız,
en sade biçimde cevaplamaya çalışırım. :maxicep:

• Beğen
Tepkiler: ByKatre, mehsevim ve Enpatsu Shakugan
messevim

messevim

Üye
    Konu Sahibi
iyi muhabbet kaynatmışsınız burada :)

cevaplanmayan sonuca ulaşamadığınız sorunuz varsa numaralandırarak sırasıyla yazarsanız,
en sade biçimde cevaplamaya çalışırım. :maxicep:
Hocam son olarak konuyu toparlayacak olursak bu 4500U işlemciler diğer işlemcilere oranla (m veya mq ) artıları ve eksileri nelerdir? Aralarında çok bariz farklar varmidir?

1- 4702 mq i7 işlemci ile 4500U i7 işlemci arasında çok büyük bir fark var mi?

2- 4500 U işlemciye sahip bir bilgisayar da 840m 2gb paylaşmsz ekran karti olsun. Ekran karti işlemcinin performansı na etki eder mi yani işlemci ye yardım eder mi ?

3- ve son olarak şu iki ürün arasında ki farklar neler hangisi tercih edilmeli?

Başınızı ağırttıysak afola :)

ByKatre

ByKatre

Üye
la benim msi 1207 olmuş ya la ne zaman çıktı fiyat öbür asus 1439 yaklaşık 50tl zam yemişler :(bi de bu yonga seti ne oluyo

messevim

messevim

Üye
    Konu Sahibi
la benim msi 1207 olmuş ya la ne zaman çıktı fiyat öbür asus 1439 yaklaşık 500tl zam yemişler :(bi de bu yonga seti ne oluyo
500 tl Çok hocam yav. bu kadar zam almaması gerekyor. Bir yanlışiniz olmasn?

ByKatre

ByKatre

Üye
bi de hocam bununla bunun arasındaki fiyat farkına değer mi fazla performans farkı olur mu biri i5 3.1GHz 4200m 720m, biri 2.6 GHz 4200u 740m
500 tl Çok hocam yav. bu kadar zam almaması gerekyor. Bir yanlışiniz olmasn?
50 yazacaktim bi tık fazla basmışım :)ne ara zam yedi arkadaş ;)bi de bu ışlemci cache ne olur 3 mb 6 mb ne fark eder hayırlı sabahlar ;)karşılaştırmaya bunu da ekleyeyim aradaki fiyat farklarına değer mi, 3. Nesil ıle 4. Nesil performansta çok fark eder mi, asus al 50tl fazla ver der misiniz ;)cevap yazan ;)

Enpatsu Shakugan

Enpatsu Shakugan

Üye
valla yanlış bilgi vermek istemiyorum o yüzden cevap yazmıyorum.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
öncelikle attığın linkler arasındaki en iyi oyun oynatacak pc şu.

neden ? çünkü 840m ekran kartı mevcut. diğer hepsinden iyi..
işlemci U serisi diyeceksin oraya geliyorum şimdi..

1. sorunun cevabı tabiki büyük bir fark var. nedeni.
MQ serisi 4 core 8 threads işlemcilerdir. U ve M serileri 2 core 4 thereads işlemcilerdir.

3. soru cevabı ise msi MQ işlemci 740m ekran kartı asus U işlemci 840m...
tercih olarak asusu yazdım zaten sana.

2. soru için biraz genel bir cevap yazacağım.
notebooklarda ben i7 işlemci tavsiye etmiyorum. nedeni ise 4 core 8 threads işlemciler normalden fazla güç tüketip fazla ısınıyorlar. ancak U serisi i7 ler 2 core 4 threads oldukları için tıpkı normal i5 M serisi gibi herhangi bir sıkıntı yok...

QM serisi yüksek performans
M serisi mobile normal seri işlemciler.
U serisi ise tasarruf serisi işlemcilerdir...

yukarda dediğim U serisi i7 leri normal i5 M lerden ayırdan bir özellik var
i7 de önbellek 4MB
i5 te önbellek 3MB

pratikte bu fark dışında i7-4500U ile i5-4200M aynı işlemciler.. bir diğer fark ise frekans.
i7 turbo 3ghz i5 turbo 3.1ghz... bu sebepten önbelleğin önem kazandığı testlerde i7 çok az farkla öne geçiyor.
frekansın önem kazandığı yerde çok az farkla i5 öne geçiyor...

gelelim normal i5 lerde M ve U karşılaştırmasına...

söyleyebileceğim en net cevap farkları sadece çalışma frekansı.. bazı teknik farklar var ancak oralara girmeye gerek yok.

4200m frekansı 2.5-3.1ghz
4200u frekansı 1.6-2.6ghz

düşük frekans düşük güç tüketimi ve daha az ısınma ile sonuç vermiş oluyor...
tabii buna bağlı daha düşük performans...
ancak... frekans olarak işlemcileri 2.6ghz sabit çalıştığını varsayarsanız performansları aynı olacaktır :oke:

başka bir diğer söyleyeceğim
4200m den örnek vererek gideyim 4200U içinde geçerli.. tüm intel turbo işlemciler için geçerli..

işlemciler yazılan bu frekans değerleri arasında sürekli değişken frekans ile çalışırlar.
oyuna girince 3.1ghz olup sabitlenecek diye bir kaide yok. 2.5 olur 2.7 olur 2.9 olabilir... değişken frekansa sahip işlemciler kullanıyoruz şuanda... ayrıca her zaman taban frekans olan 2.5 te çalışmazlar. 1.6ya yada 1.2ye hatta 0.8 e inebilir.

misal
ben kendi i5-2430m 2.4-3ghz olan işlemcimi
güç tasarrufunda maximum 0.8ghz yanlış yazmadım 0.8ghz de kullanıyorum. ve tamamiyle net bir güç tasarrufu oluyor.
ekranın ışığınıda kapatında 2 yıllık pc de 4 saat batarya süresi elde ediyorum. ancak biraz kasma yaşatıyor tarayıcıda çok sekme açınca 3-4 gibi....

dengeli modda işlemcim maximum 1.4ghz de çalışıyor. günlük her türlü işe yetiyor istediğim kadar sekme açıyorum hatta oyun oynadığım oluyor.. ancak çok çok az ısınıyor... ben kendimce U serisinden dahada fazla tasarruf sağlıyorum :ehe

birde Battlefield 3 multiplayer oyunu için maximum 1.8ghz bir profilim bulunuyor.
evet öylesi bir oyun için 1.8ghz yeterli geliyor... ancak bu yeterlilik oyunda ki AA-AF profiline göre değişir.

diğer bir güç profilim "performans" burada maximum 2.4ghz de çalışıyor ve yeterli performansı veriyor.
son profilim ise "yüksek performans" burada ise herhangi bir sınırlama yok işlemci turbo frekans olan 3.1 e kadar çıkabiliyor. ama ısınıyor tabiki :)

• Beğen
Tepkiler: mehsevim, -Börteçine- ve Enpatsu Shakugan
Enpatsu Shakugan

Enpatsu Shakugan

Üye
şunu anlamadım i54200m ve u'daki farkı günlük kullanımda anlayabilir miyiz

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Birde şunu merak ettim mesela m işlemcide bf3 açtık fu ll grafikte rahat oynuyoruz. U işlemcide de fu ll grafikte oynayabilir miyiz?
oyunu işlemci değil ekran kartı oynatır. :oke: işlemci yardım eder.

ByKatre

ByKatre

Üye
oyunu işlemci değil ekran kartı oynatır. :oke: işlemci yardım eder.
açıklaman çok güze olmuş kardeşim sorum şu kardeş 720m 4200m bilgisayar ıle 740m 4200u arasında 250tl fark var 4200m olan msi diğeri asus hangisini tavsiye edersin aradaki fiyata değer mi bütçe kısıtlı biraz da ne kadar fark eder bi de bu cache ne oluyo ne ise yarar ;)

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
açıklaman çok güze olmuş kardeşim sorum şu kardeş 720m 4200m bilgisayar ıle 740m 4200u arasında 250tl fark var 4200m olan msi diğeri asus hangisini tavsiye edersin aradaki fiyata değer mi bütçe kısıtlı biraz da ne kadar fark eder bi de bu cache ne oluyo ne ise yarar ;)
kesinlikle gt720m li bir pc ye para vermenizi istemem... ekran kartı çok çok düşük.
en az gt730m alabilirseniz frekans olarak gt755m gücünde çalıştırabilirsiniz.