öncelikle attığın linkler arasındaki en iyi oyun oynatacak pc şu.
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
neden ? çünkü 840m ekran kartı mevcut. diğer hepsinden iyi..
işlemci U serisi diyeceksin oraya geliyorum şimdi..
1. sorunun cevabı tabiki büyük bir fark var. nedeni.
MQ serisi 4 core 8 threads işlemcilerdir. U ve M serileri 2 core 4 thereads işlemcilerdir.
3. soru cevabı ise msi MQ işlemci 740m ekran kartı asus U işlemci 840m...
tercih olarak asusu yazdım zaten sana.
2. soru için biraz genel bir cevap yazacağım.
notebooklarda ben i7 işlemci tavsiye etmiyorum. nedeni ise 4 core 8 threads işlemciler normalden fazla güç tüketip fazla ısınıyorlar. ancak U serisi i7 ler 2 core 4 threads oldukları için tıpkı normal i5 M serisi gibi herhangi bir sıkıntı yok...
QM serisi yüksek performans
M serisi mobile normal seri işlemciler.
U serisi ise tasarruf serisi işlemcilerdir...
yukarda dediğim U serisi i7 leri normal i5 M lerden ayırdan bir özellik var
i7 de önbellek 4MB
i5 te önbellek 3MB
pratikte bu fark dışında i7-4500U ile i5-4200M aynı işlemciler.. bir diğer fark ise frekans.
i7 turbo 3ghz i5 turbo 3.1ghz... bu sebepten önbelleğin önem kazandığı testlerde i7 çok az farkla öne geçiyor.
frekansın önem kazandığı yerde çok az farkla i5 öne geçiyor...
gelelim normal i5 lerde M ve U karşılaştırmasına...
söyleyebileceğim en net cevap farkları sadece çalışma frekansı.. bazı teknik farklar var ancak oralara girmeye gerek yok.
4200m frekansı 2.5-3.1ghz
4200u frekansı 1.6-2.6ghz
düşük frekans düşük güç tüketimi ve daha az ısınma ile sonuç vermiş oluyor...
tabii buna bağlı daha düşük performans...
ancak... frekans olarak işlemcileri 2.6ghz sabit çalıştığını varsayarsanız performansları aynı olacaktır
başka bir diğer söyleyeceğim
4200m den örnek vererek gideyim 4200U içinde geçerli.. tüm intel turbo işlemciler için geçerli..
işlemciler yazılan bu frekans değerleri arasında sürekli değişken frekans ile çalışırlar.
oyuna girince 3.1ghz olup sabitlenecek diye bir kaide yok. 2.5 olur 2.7 olur 2.9 olabilir... değişken frekansa sahip işlemciler kullanıyoruz şuanda... ayrıca her zaman taban frekans olan 2.5 te çalışmazlar. 1.6ya yada 1.2ye hatta 0.8 e inebilir.
misal
ben kendi i5-2430m 2.4-3ghz olan işlemcimi
güç tasarrufunda maximum 0.8ghz yanlış yazmadım 0.8ghz de kullanıyorum. ve tamamiyle net bir güç tasarrufu oluyor.
ekranın ışığınıda kapatında 2 yıllık pc de 4 saat batarya süresi elde ediyorum. ancak biraz kasma yaşatıyor tarayıcıda çok sekme açınca 3-4 gibi....
dengeli modda işlemcim maximum 1.4ghz de çalışıyor. günlük her türlü işe yetiyor istediğim kadar sekme açıyorum hatta oyun oynadığım oluyor.. ancak çok çok az ısınıyor... ben kendimce U serisinden dahada fazla tasarruf sağlıyorum
birde Battlefield 3 multiplayer oyunu için maximum 1.8ghz bir profilim bulunuyor.
evet öylesi bir oyun için 1.8ghz yeterli geliyor... ancak bu yeterlilik oyunda ki AA-AF profiline göre değişir.
diğer bir güç profilim "performans" burada maximum 2.4ghz de çalışıyor ve yeterli performansı veriyor.
son profilim ise "yüksek performans" burada ise herhangi bir sınırlama yok işlemci turbo frekans olan 3.1 e kadar çıkabiliyor. ama ısınıyor tabiki