Cm11 hatalari bu baslikta

Sponsorlu Bağlantılar

bayfeat

bayfeat

Üye
İntouch 2 icin en stabil rom 4.0.4 cm11 burdaki romu yuklemeye calisti isen hata alman normak

Yok kardeş zaten kendisi 4.0.4 rom orjinali ave her yeri gereksiz reklam ugulamaarı ile doldurmuş yeterlş ram kalmıyor ondan ben orjinal romu modifiye etmek istiyorum gereksizleri kaldırmak istiyorum kendim göresellik vermek istiyorum. ondan rom düzenleme ile ilgili bilgi veren bir sayfa varsa banada önerim dedim :) bu arada kardeş zaten arco bu dediğim telefona rom yapmış ama çok hatası var :)
Arkadaşlar Yardımcı olabilicekmisiniz orjinal Romu nasıl düzenlerim gereksiz uygulamaları kaldırıp modifiye yapıcam. telefon avea torch 2 ( hayla wonder kullanıcıyım. 2. telefon olarak kullanıcam)

Bysalih41

Bysalih41

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar Yardımcı olabilicekmisiniz orjinal Romu nasıl düzenlerim gereksiz uygulamaları
kaldırıp modifiye yapıcam. telefon avea torch 2 ( hayla wonder kullanıcıyım. 2. telefon olarak kullanıcam)
Tlfnu rootladiktan sonra root explorer ile gereksiz uygulamalari silebilirsin

scandall20

Üye
KİLİT EKRANI FOTOSU NERDEN DEĞİŞİYOR BİLEN YOK MU

Bysalih41

Bysalih41

Üye
    Konu Sahibi
Ayarlar ekran ayarinda

melodileriyakar

melodileriyakar

Üye
Standart gapps flashlandığında launchera yani ana menüye eklediğimiz ikonlar telefonu kapatıp açınca kayboluyor. Hepsi değil, yalnız bir kaç ikon örneğin Facebook ve Twitter açıp kapayınca gidiyordu. Paranoid gappsta bu sorun yok, iki launcherdan birini seçiyosunuz google home sağlam çalışıyor, diğeri arızalı. Bir de bataryayla ilgili bi sıkıntı var. Sizde olmayabilir bu sorun, çünkü ben cm10.1 kullanırken de vardı, şimdi biraz daha düzelmiş durumda; şarj yüzde kırkbeşte pat kapanıyor açıyorum şarjı bitmiş gösteriyor. Bazen şarj yüzde yetmişte, azcık ısınıyo yeniden başlattığımda yüzde on dörte düşüyo. Hemen şarja takıp kapa aç yapınca iki dakikada yüzde doksan gösteriyor. Çok acayip bi durumda yani. Romun etkisi var mı yoksa bataryadan mı hiç bilmiyorum. Ayrıca parlaklık otomatiğe alınmıyor ve üstteki bildirim çizgisine dokununca parlaklık azalıyor. (her zaman değil olmasa da arada yapıyor bunu) Whatsapptan video göndermeye çalışınca kitleniyor ve yeniden başlatıyor.

Son düzenleme:
sir mordred

sir mordred

Üye
Standart gapps flashlandığında launchera yani ana menüye eklediğimiz ikonlar telefonu kapatıp açınca kayboluyor. Hepsi değil, yalnız bir kaç ikon örneğin Facebook ve Twitter açıp kapayınca gidiyordu. Paranoid gappsta bu sorun yok, iki launcherdan birini seçiyosunuz google home sağlam çalışıyor, diğeri arızalı. Bir de bataryayla ilgili bi sıkıntı var. Sizde olmayabilir bu sorun, çünkü ben cm10.1 kullanırken de vardı, şimdi biraz daha düzelmiş durumda; şarj yüzde kırkbeşte pat kapanıyor açıyorum şarjı bitmiş gösteriyor. Bazen şarj yüzde yetmişte, azcık ısınıyo yeniden başlattığımda yüzde on dörte düşüyo. Hemen şarja takıp kapa aç yapınca iki dakikada yüzde doksan gösteriyor. Çok acayip bi durumda yani. Romun etkisi var mı yoksa bataryadan mı hiç bilmiyorum. Ayrıca parlaklık otomatiğe alınmıyor ve üstteki bildirim çizgisine dokununca parlaklık azalıyor. (her zaman değil olmasa da arada yapıyor bunu) Whatsapptan video göndermeye çalışınca kitleniyor ve yeniden başlatıyor.

Cm launcher'ı sorunlu bende farkettim bu sorunu ileriki versiyonlarda cm takımı çözerler hiç merak etmeyin(yani cihazdan kaynaklı bir sorun değil) diğer hatalarına gelirsek şarj kalibrasyonu hatası var listede(onaylandı) bu sorunun rom kaynaklı olduğunu düşünüyorum ileriki versiyonlarda arco belki çözer ama whatsapp'dan video gönderme hatasını ilk sen söyledin test etmedim bilmiyorum ama diğer arkadaşlar whatsapp'ın sorunsuz olduğunu söylemişlerdi

• Beğen
Tepkiler: melodileriyakar
hasaneness

hasaneness

Üye
Whatsappdan video aldim ben ayrica kalibrasyon sotunu demissiniz ben gece 12de sarja takip sabah 7 gibi baktigimda 99 du fakat 7.30 da baktigimda %100 du

sir mordred

sir mordred

Üye
Whatsappdan video aldim ben ayrica kalibrasyon sotunu demissiniz ben gece 12de sarja takip sabah 7 gibi baktigimda 99 du fakat 7.30 da baktigimda %100 du

Video almada sorun yok gibi duruyo ama arkadaşın dediği video gönderme hatası eğer cm11'de isen deneyebilirmisin? Ayrıca Şarj kalibrasyonu sorunu derken sorun şu şimdi telefonu belli bir yüzdeye kadar şarj edin(örneğin %20) daha sonra telefon şarj olmaya devam ederken telefonu yeniden başlatın bu sefer %20 olan değer %45-50 oluyor(Kalibrasyon sorunu)

burak_102

burak_102

Üye
beyler biriniz yardım etsin teli formatladım romu yükledim swapladım uygulamaları titanium ile yeniden yükledim sonra yine aynı programla taşıdım bazı uygulamalarımı sonra yeniden başlattım taşıdığım uygulamalar yok oldu. 2 kere aynı şekilde formatladım aynısı oldu bu konuda bilgisiz de değilim 1 yıldır romlu kullanıyorum telefonu bu ilk defa oluyor..

sir mordred

sir mordred

Üye
@Bysalih41 ve diğer arkadaşlar bence hataları 2 gruba ayırabiliriz

1-cihazdan kaynaklı hatalar(arco'nun çözeceği)
2-cm romundan kaynaklı hatalar(cm takımının ileriki versiyonlarda çözeceği,otomatik çözülecek hatalar)

şimdi 1.gruba şu hatalar yazılabilir

-ekran kapalı iken kulaklık takınca ekran açılmıyor,telefon reset atıyor
-instagram advanced kamera çalışmıyor(kamera simsiyah ama ayarlardan advanced(gelişmiş) seçenekleri kaldırırsanız instagram kamera çalışıyor)
-şarj kalibrasyonu hatası
-video modunda zoom yapılamıyor
-bazı grafik hataları(ekran kaymaları,beyaz noktalar)

2.gruba ise şu hatalar yazılabilir

-bazı bölümler hala ingilizce(daha henüz cm takımı tüm dilleri entegre etmedi bu sebepten ileriki versiyonlarda bu hata otomatik çözülecek)
-masaüstünden search barı kaldırınca widget'lar kaldırılamıyor(launcher hatası yine ileriki versiyonlarda cm takımı çözer)
-youtube videolarında önizleme tamamiyle siyah(ilginç bir şekilde bu hata sadece kendi tarayıcısında var playstore'dan indirdiğim google chrome tarayıcısında hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım yani uygulama hatası yine ileriki versiyonlarda cm takımı çözer)

ayrıca onay bekleyen hatalarda başka bir listeye alınabilir:

-camera360 ve camera zoom fx uygulama hataları
-whatsapp'da video gönderme

• Beğen
Tepkiler: melodileriyakar, yokartk ve hasaneness
hasaneness

hasaneness

Üye
Whatsapptan vodeo gonderemedim whatsapp crashed yazdi ve kapatti uygulamayi ayrica camera360 i denedim ilk acildiginda ekran siyah ama deklansore bastiginizda duzgun cekiyor ve ikinci fotografta hersey yolunda ilerliyor ayrica bence arco yeni surum icin bizim hatalari paylasmamizi bekliyo :D

• Beğen
Tepkiler: sir mordred

yokartk

Üye
telefon uykudayken kulaklık taktıgımızda herhangi bir tuş kullanarak telefonu uyandıramıyorum çıkartıp telefonu uyandırıp tekrar taktıgımızda sıkıntı yok. fakat telefon derin uykdayken sıkıntı oluyor ekranı kaapatıp hemen denerseniz muhtemelemen normal çalışacaktır.

sir mordred

sir mordred

Üye
Whatsapptan vodeo gonderemedim whatsapp crashed yazdi ve kapatti uygulamayi ayrica camera360 i denedim ilk acildiginda ekran siyah ama deklansore bastiginizda duzgun cekiyor ve ikinci fotografta hersey yolunda ilerliyor ayrica bence arco yeni surum icin bizim hatalari paylasmamizi bekliyo :D

Kesinlikle bendede durum aynı mümkünse camera zoom fx uygulamasını da denermisin bakalım camera360'daki gibimi? whatsapp video göndermeyide listeye ekleyebiliriz sanırsam

• Beğen
Tepkiler: hasaneness
melodileriyakar

melodileriyakar

Üye
Daha önce çekilmiş bi videoyu whatsapptan göndermeye çalıştığınızda kitlenip yeniden başlatıyo yoksa whatsapptan video çeker orda sorun yok. Bi de benim 2 gb netim var, cm 11 kurduğumdan beri 3 g yi kullanamıyorum, sürekli no service yazıyor ama mesaj gönderip arama yapabiliyorum. Bi tek mobil internet kullanamıyorum. Bu konuda bi bilginiz var mı acaba? Sim yok diyo arama yapabiliyorum, mesaj atabiliyorum, sadece net yok.

Edit: Sim kartı üç kez çıkartıp taktım, sorun düzeldi. Şu an 3g açık. Ek olarak location ile ilgili bi sorun var, farklı bir profil seçip (gece modu gibi) gps i kapattığımda tekrar açmak için ayarlara gitmek gerekiyor, bildirim çubuğundan açılmıyor. Ayarlara gittiğinizde ise açık görünüyor konumunuz, bi kapatıp açınca düzeliyor. Bir de profillere atanan farklı bildirim sesleri işlemiyor. Seçtiğiniz sabit bildirim sesi ne ise o çalıyor.

Teli kapatıp açınca saat bozuluyor.

Son düzenleme:
melodileriyakar

melodileriyakar

Üye
Kesinlikle bendede durum aynı mümkünse camera zoom fx uygulamasını da denermisin bakalım camera360'daki gibimi? whatsapp video göndermeyide listeye ekleyebiliriz sanırsam

Hocam bi de bildirim çubuğundan parlaklığı otomatiğe alamıyorum, sizde var mı bu?

sir mordred

sir mordred

Üye
Hocam bi de bildirim çubuğundan parlaklığı otomatiğe alamıyorum, sizde var mı bu?

Bu olay önceki cm romlarındada sorulmuştu nedeni şu otomatik parlaklık özelliği için ışık sensörü gerekiyor bizim telefondada ışık sensörü yok maalesef onun yerine yakınlık sensörü var çalışmamasının nedeni bu.

• Beğen
Tepkiler: melodileriyakar
Bysalih41

Bysalih41

Üye
    Konu Sahibi
@Bysalih41 ve diğer arkadaşlar bence hataları 2 gruba ayırabiliriz

1-cihazdan kaynaklı hatalar(arco'nun çözeceği)
2-cm romundan kaynaklı hatalar(cm takımının ileriki versiyonlarda çözeceği,otomatik çözülecek hatalar)

şimdi 1.gruba şu hatalar yazılabilir

-ekran kapalı iken kulaklık takınca ekran açılmıyor,telefon reset atıyor
-instagram advanced kamera çalışmıyor(kamera simsiyah ama ayarlardan advanced(gelişmiş) seçenekleri kaldırırsanız instagram kamera çalışıyor)
-şarj kalibrasyonu hatası
-video modunda zoom yapılamıyor
-bazı grafik hataları(ekran kaymaları,beyaz noktalar)

2.gruba ise şu hatalar yazılabilir

-bazı bölümler hala ingilizce(daha henüz cm takımı tüm dilleri entegre etmedi bu sebepten ileriki versiyonlarda bu hata otomatik çözülecek)
-masaüstünden search barı kaldırınca widget'lar kaldırılamıyor(launcher hatası yine ileriki versiyonlarda cm takımı çözer)
-youtube videolarında önizleme tamamiyle siyah(ilginç bir şekilde bu hata sadece kendi tarayıcısında var playstore'dan indirdiğim google chrome tarayıcısında hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım yani uygulama hatası yine ileriki versiyonlarda cm takımı çözer)

ayrıca onay bekleyen hatalarda başka bir listeye alınabilir:

-camera360 ve camera zoom fx uygulama hataları
-whatsapp'da video gönderme
Kisa zamanda ayiricsm @sir mordred usta tlf dan girdigim icin cok kolay olmuyor birde bu aralar yogunum ama kisa zamanda hallederim