jöly
Üye
çıt çıt hamsi
malzemeler
1 kg.hamsi
2 adet pırasa
4 dal taze soğan
5-6 dal maydonoz
1 adet soğan
1 çay bardağı sirke
yapılışı
hamsi ayıklanıp yıkanır. Süzülmesi için bir tarafa alınır. Ayıklanmış pırasa, taze soğan, ve maydonoz ince kıyılır. Soğan yemeklik doğranır. Bütün sebzeler derin bir kapta karıştırılır. Sebzelerin yarısı yağlanmış tavaya yayılır, üstüne hamsi yerleştirilir.kalan sebze en üste yayılıp, sirke gezdirilir. Ağzı kapakla kapatılıp kısık ateşte hamsi çıt çıt edene kadar pişirilir.
1 kg.hamsi
2 adet pırasa
4 dal taze soğan
5-6 dal maydonoz
1 adet soğan
1 çay bardağı sirke
yapılışı
hamsi ayıklanıp yıkanır. Süzülmesi için bir tarafa alınır. Ayıklanmış pırasa, taze soğan, ve maydonoz ince kıyılır. Soğan yemeklik doğranır. Bütün sebzeler derin bir kapta karıştırılır. Sebzelerin yarısı yağlanmış tavaya yayılır, üstüne hamsi yerleştirilir.kalan sebze en üste yayılıp, sirke gezdirilir. Ağzı kapakla kapatılıp kısık ateşte hamsi çıt çıt edene kadar pişirilir.