Haydar
Emekli Yönetici
Etli Nohut Yemeği Nasıl Yapılır?
İşte etli nohut yemeği
tercihlerinizden olacaktır. Malzemeler: 2 su bardağı nohut 250 gram kuşbaşı koyun eti 2 adet soğan 2 adet domates 2 kaşık sade yağ Tuz, karabiber Yapılışı: Nohutun taşları ayıklanır, yıkanır, bol ılık ve tuzlu
suda akşamdan ıslatılır, sabahleyin iyice yıkayıp
15-20 dakika haşlanır. Suyu süzülür, soğuk sudan
geçirilir, biraz soğuyunca kabukları soyulur.
Pişirilecek tencerede yağ eritilir, rendelenmiş
soğan sarartılır, yıkanmış, süzülmüş et tencereye konur, rengi dönünceye kadar karıştırılarak
kavrulur. Rendelenmiş domates ya da
sulandırılmış salça eklenir, 1-2 dakika karıştırılır.
Kabukları soyulmuş nohut da tencereye konur,
tuzu, suyu eklenerek iyice pişirilir. İstenirse içine
bir iki tane yeşil ya da kırmızı biber atılabilir.
tercihlerinizden olacaktır. Malzemeler: 2 su bardağı nohut 250 gram kuşbaşı koyun eti 2 adet soğan 2 adet domates 2 kaşık sade yağ Tuz, karabiber Yapılışı: Nohutun taşları ayıklanır, yıkanır, bol ılık ve tuzlu
suda akşamdan ıslatılır, sabahleyin iyice yıkayıp
15-20 dakika haşlanır. Suyu süzülür, soğuk sudan
geçirilir, biraz soğuyunca kabukları soyulur.
Pişirilecek tencerede yağ eritilir, rendelenmiş
soğan sarartılır, yıkanmış, süzülmüş et tencereye konur, rengi dönünceye kadar karıştırılarak
kavrulur. Rendelenmiş domates ya da
sulandırılmış salça eklenir, 1-2 dakika karıştırılır.
Kabukları soyulmuş nohut da tencereye konur,
tuzu, suyu eklenerek iyice pişirilir. İstenirse içine
bir iki tane yeşil ya da kırmızı biber atılabilir.