Bursa İskender

  • 25 Mart 2013
  • 500 Okunma
  • 0 Cevap

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Malzemeler:


    500 gr. bütün et (tranç)
    1 Küçük kuru soğan
    1 Adet sivri biber
    2 tatlı kaşığı tuz
    2 Çorba kaşığı sıvıyağ
    2 Çorba kaşığı salça
    1 Su bardağı su
    4 Çorba kaşığı yoğurt
    8 Çorba kaşığı bulgur pilavı
    4 Adet kebap pidesi

    Tarifi:


    Bütün et yarım dondurulur. Pastırma gibi ince ince doğranır. Çok ince kıyılmış soğan ve biberle karıştırılır, yarım saat dinlendirilir.

    Teflon tavaya 2 çorba kaşığı yağ konur, kızdırılır, hazırlanan et eklenir, suyunu salıp çekince 2 tatlı kaşığı tuz eklenir, kızarana kadar pişirilir.

    Kayık tabağa, küçük küçük kareler halinde pide doğranır ve tabak yüzeyince serilir.

    Üzerine kavrulan et konur. Bir kenarına bir kaşık yoğurt, yanına 2 kaşık bulgur pilavı konur.

    Etlerin üzerine, 1 su bardağı su ile sulandırılıp bir çay kaşığı tuz eklenmiş ve pişirilmiş domates salçası gezdirilir.

    En üstede kızdırılmış 2 kaşık sıvıyağ gezdirilir.

    Not: Et aynı şekilde pişirilip, hiç başka bir şey eklenmezse döner elde edilmiş olur.
     


    Yazan: Haydar
    rear2011 bunu beğendi.
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
Yüklüyor...
23/09/2018 - 03:19