Bursa İskender

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bursa İskender
Malzemeler:


500 gr. bütün et (tranç)
1 Küçük kuru soğan
1 Adet sivri biber
2 tatlı kaşığı tuz
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
2 Çorba kaşığı salça
1 Su bardağı su
4 Çorba kaşığı yoğurt
8 Çorba kaşığı bulgur pilavı
4 Adet kebap pidesi

Tarifi:


Bütün et yarım dondurulur. Pastırma gibi ince ince doğranır. Çok ince kıyılmış soğan ve biberle karıştırılır, yarım saat dinlendirilir.

Teflon tavaya 2 çorba kaşığı yağ konur, kızdırılır, hazırlanan et eklenir, suyunu salıp çekince 2 tatlı kaşığı tuz eklenir, kızarana kadar pişirilir.

Kayık tabağa, küçük küçük kareler halinde pide doğranır ve tabak yüzeyince serilir.

Üzerine kavrulan et konur. Bir kenarına bir kaşık yoğurt, yanına 2 kaşık bulgur pilavı konur.

Etlerin üzerine, 1 su bardağı su ile sulandırılıp bir çay kaşığı tuz eklenmiş ve pişirilmiş domates salçası gezdirilir.

En üstede kızdırılmış 2 kaşık sıvıyağ gezdirilir.

Not: Et aynı şekilde pişirilip, hiç başka bir şey eklenmezse döner elde edilmiş olur.
 
  • Beğen
Tepkiler: rear2011
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Buğra
Cevap
1
Görüntüleme
308
PALA.
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
426
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
2
Görüntüleme
527
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
380
Gulu Gulu


Üst Alt