Uzun zamandır yazamadım kusura bakmayın.
Adım adım cevap vereyim.
1) Getirilen telefonların eğer IMEI kaydı yaptırmadıysanız, kapanması çok doğal, zaten LYQUS sürekli söylüyor IMEI kaydını alıcı yaptıracaktır diye. Sonuç olarak TK'dan kayıt yaptırsaydı alınan telefonların bu kadar ucuz olabilmesine ne yazık ki olanak yoktu. Imei kaydı için internette bir çok site var, oradan 80 ila 100 TL arasında yapılabiliyor. Veya kimi modellerde IMEI yazımı yapılabiliyor; ama tam bir bilgim yok bu konuda.
2) LYQUS'un benim için 4 güzel yanı var, ilki elbette ucuz olması (harici harddiskler pahalı kabul etmek lazım

) ikincisi kargonun bedava olması hemde 1 TL'lik ürün içinde 1.000 TL'lik ürün içinde bedava olması ve sonuncusu da Türkçe olması, eğer bir sorun olursa rahat rahat mail atıp sorunu çözüyorum ve son olarakta eğer sorun büyükse para iadesini direk alabilmem oluyor, şöyle ki bir HTC telefon istedim; ama gelmedi sonra mail attım yetkilisine ve özürlerini ilettikten hemen sonra parayı iade etti. Hoş telefon gelmedi ama paramda gitmedi. Daha sonra ki siparişimde yine ufak tefek hediyeler geldi.
3) Paypal sistemi kullanıyor veya direk kredi kartı ile satış yapıyorlar, ben Paypal kullanıyorum; çünkü daha güvenli misal parayı verdim ve beklemeye başladım aradan geçti 20 gün ürün gelmedi ve dedim ki parayı iade edin adamlarda yok etmiyoruz dedi, o zaman paypal'a mail atıyorum ürün gelmedi ama paramı aldılar diye, paypal direk olarak paramı iade ediyor. Bu arada Paypal'da internet parası almıyoruz kredi kartımızdan paypal önce kendisine para çekiyor ve kendi sistemi üzerinden satıcı firmaya ödeme yapıyor. Bu yüzden istediğim zaman paramı geri alabiliyorum.
Son olarak bekleme süresi 15 20 gün arasında değişebiliyor ne yazık ki; ama Çin'den mal getiriyorum 5 kuruş vergi vermiyorum, bedava kargo ile geliyor, ben beklerim kardeşim. Mis gibi beklerim hemde.
Umarım sıkmamışımdır.