• Üye Haberleri - İncelemeleri bölümümüzde sadece üyelerin kendi yazdığı haberler ve oluşturduğu incelemelere yer verilmektedir. Haber kaynaklarından veya farklı bir kategoriden, birebir alınan içerikler paylaşılamaz.

Çinden ürünmü getirtmek istiyorsunuz?

Sponsorlu Bağlantılar

avidus

Üye
    Konu Sahibi
Çinden ürünmü getirtmek istiyorsunuz?
Arkadaşlar bildiğiniz gibi yurt dışında ama özellikle Çin'de teknolojik ürünler çok uygun fiyatlı, ancak Türkiyede bunun içine gümrük, navlun(nakliye), toptancı ve perakendeci ücretleri de eklenince fiyatlar yükseliyor. Çinden kendiniz ürün getirmek isterseniz ise 3 USD'lik ürün için 30 USD'lik nakliye ücreti ödemeniz gerekebilir, tabii bunun yanına gümrük vergileri de dahil olabiliyor zaman zaman, hele hele gümrük işleminden anlamayıyorsanız ürünü gümrükten çıkarmak imkansız bir hal alıyor.

Peki bu işin kolay yolu yok mu? :)

Elbette var, bundan 3 ay önce internette adlı siteye rastladım ve bugün'e kadar 14 başarılı teslimat yaptılar adresime, ayrıca bu ürünler için ne nakliye ne de vergi ödedim. Toplamda 8000 USD'lik ürün getirttim ve hepside çalışıyor, tabii kimi ürünlerin kaliteleri pek iyi değil ama fiyatlar Türkiye'de ki fiyatları ile neredeyse 3 4 kat daha ucuz olunca pek sorun olmuyor.

Dediğim gibi sitede kargo bedava, evinize kadar teslim ediyorlar, gümrükte de bir sorun çıkmıyor; çünkü paketlerin üzerinde GIFT yani hediye yazısı var. Ürünler Air-mail ile geliyor bu yüzden teslimat 12 ile 15 gün arasında sürüyor; ama fiyatlar çok uygun olduğu için beklemeye değiyor.

Dediğim gibi sitenin adresi tepe tepe kullanın. :)

• Beğen
Tepkiler: eren2934, BLasTeaR, wingtsun85 ve 4 diğerleri

anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
peki ödeme nsl yapılıyor şuana kadar ki ödemelerinizde bir sorun çıktımı.
Mesal neler aldınız ,

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
çin malımı aman kalsın.

Aziz™

Aziz™

Üye
hangi ürünleri aldınız ve ödemeyi teslimattamı yaptınız yoksa önödeme gibi birşeymi var..?

furkan142

furkan142

Üye
Önödemi yapılır heralde...

santra

Üye
değerli kardeşim, çinden ürün gönderen site ile ilgili konunuzu okudum.. airmail yöntemi ile 15 gün süre beklemek sorun değil, yeter ki gümrüğe takılsın istemiyorum.. ayrıca şunu sormak istiyorum, ödemeyi ne şekilde yapıyorsunuz...? ilginize şimdiden teşekkür ederim.. mail adresime gönderirseniz mesajınızı çok sevinirim..saygılarımla

mustafa ANIL
[email protected]

avidus

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar Kusura Bakmayın Cevabı Geç Veriyorum.

Öncelikle şunu belirteyim site Paypal ödeme sistemini kullanıyor, yani kısaca kredi kartı ile ödeme; ancak Paypal'ın şöyle güzel bir yanı var, ürün tesliminde sorun yaşarsanız size geri ödeme yapıyorlar, hoş benim öyle bir sorunum olmadı açıkçası şimdiye kadar o yüzden hiç geri ödeme almadım; ama alan çok kişi oldu onu biliyorum.

Hemen bir bilgi de düşeyim ki sizler içinde güvence olsun (konu dışı olacak ama yararlı olacağını düşünüyorum), bildiğiniz üzere artık herşeyi İnternet üzerinden alabiliyoruz, bu çok güzel ve yararlı bir şey sonuçta evimizden, işyerimizden ve hatta kırdan, çayırdan ürün siparişi veriyoruz; ama bu siparişleri verirken en önemli maddi gücümüz olan kredi kartı bilgilerimizi, kimlik numaralarımızı, hatta kimi siteler de anne kızlık soyadını veriyoruz, kısaca bu bilgileri elinde tutan kişi bize ait olan her şeyi yönetebilir. Ben kredi kartı isteyen sitelere güvenmiyorum, çünkü son yıllarda özellikle Rus arkadaşlar bu tarz sitelerin 64 bit güvenlik paketlerini kırarak milyonlarca kişinin kredi kartı bilgilerini ele geçirdiler, son 3 yılda 5 milyar doların üzerinde para çaldılar, işte bu yüzden Paypal, Moneybookers, Sagepay gibi aracı firmalar çıktı ki, açıkçası, moneybookers firmasının kafadan sorunlu olduğunu düşünüyorum bu konuda, şöyle ki 3 4 ay önce bir site kurdum ve sitede moneybookers ödeme sistemini kurmak için başvuru yaptım, adamlar beni tam olarak 6 kez arayıp, milyonlarca soru sordular. Sonunda sinirlenip neden bu kadar abartıyorsunuz dediğimde, dolandırıcı olup olmadığınızı öğrenmemiz gerekiyor dediler, garipsedim ama hakta verdim açıkçası. Neyse konuya dönecek olursak bu firmalar gerçekten çok kuvvetli ve güvenlikli alt yapıları sayesinde internette kredi kartı kullanan insanlara güvenli bir liman oluyorlar. Bu yüzden eğer internette kredi kartı kullanacaksanız bu dediğim firmaların ödeme yöntemlerini kullanmanızı siddetle tavsiye ederim.

Şimdi geri dönelim, açıkçası yaklaşık 3 aydır 500'e yakın ürün getirttim,(çaktırmadan söyleyeyim artık oradan alıp satmaya başladım:)) şimdiye kadar 22 ürün'ü göndermemişler, bunların sebebi ise şu firmada 15.000'den fazla ürün var tabii bu da büyük bir stok sorunu ortaya çıkartıyor. Firma kimi zaman ürün için var diyor ama sonra ürünü bulamıyor, bu durumda firma geri ödeme yapıyor; ama bununla sınırlı kalmıyor ve yeni ürün siparişinde bir çok hediye gönderiyor. Mesela bana 5 tane Iphone Ekran koruyucusu, 5 tane Iphone kılıfı, 2 tane anahtarlık, 10 tane ayak yakısı (ne alaka bilmiyorum:)) vs. geldi, hoş ben Iphone kullanıcısı olmadığım için kullanmadım kılıfları ama sattım. :) Yani bu şekilde oluyor.
Bir keresinde ürünler nakliye esnasında hasar görmüştü, onu da bildirdim ve benden fotoğraflarını istediler, çekip gönderdim 2 gün sonra isterseniz tekrar gönderelim, veya geri ödeme yapalım dediler. Geri ödeme yapın dedim 1 gün sonra para hesabıma geri yatırılmıştı.

Gümrük konusuna gelince sadece 1 kere gümrüğe girdim o kadar, onda da abarttım 5 tane helikopter aldım, toplam tutarı 650 USD idi, o yüzden helikopterler gümrüğe takıldı, Ulus gümrüğüne gidip her helikopter için 2.5 TL vergi verdim :) yani 12.5 TL sonra hepsini soktum Türkiye'ye.
Arkadaşlar ben uluslararası ticaret mezunuyum ve dış ticaret işini yapıyorum, bir ürünün Türkiye'de üreticisi yoksa kesinlikle korkmayın. Elektronik ürünler Türkiye'de üretilmediği için gönül rahatlığı ile ürün getirebilirsiniz; ama patates'in vergisi %400'idi en son galiba yükselttiler mesela onu.
Son olarak yok kardeşim ben gümrüğe hiç girmek istemiyorum derseniz eğer o zaman 100 USD'yi geçmesin tek siparişte. Zaten ürünler hediye niteliğinde giriyor Türkiye'ye ama işte şans'a bırakmayacağım derseniz, 100 USD sınırınız var. Hoş ben çoğu zaman 300 400 USD'lik ürün getiriyorum ama yine de girmiyor gümrüğe o ayrı. :)

Not: Lyqus.com'a Türkçe mail atarsanız adamlar size Türkçe dönüş yapıyorlar. İngilizce mesaj atarsanız İngilizce dönüş yapıyorlar, ya da Çince atarsanız, çince dönüş yapıyorlar, hepsini denedim :)
Umarım açıklayıcı olabilmişimdir, umarım bir nebze düşüncelerinizi aydınlatabilmişdir.

Son olarak eğer sorunuz veya sorununuz olursa özelden mesaj atmaya çekinmeyiniz, her gün siteye giremiyorum; ama her gün maillerimi kontrol etme şansım oluyor. Mesajınıza en kısa sürede cevap vereceğim.

Saygı ve Sevgilerle

Burak EKİCİ

macco

macco

Üye
tşkler guzel bır bılgı emegıne saglık

avidus

Üye
    Konu Sahibi
Rica ederim.

Dolu07

Dolu07

Üye
gerçekten çok güzel gümlük sorunu 0 ortadan kalkıyor

Noks

Noks

Üye
bencede...

avidus

Üye
    Konu Sahibi
Kullandığınız her elektronik ürün öyle veya böyle çin malıdır. Japon malı yazssa bile içinde ki ürünlerin %70'i Çin malıdır. Kısacası her türlü Çin malı kullanıyorsunuz...

• Beğen
Tepkiler: nameste108
vahapbeyaz

vahapbeyaz

Üye
Teşekkürler

trauma777

Üye
Burada site hakkındaki deneyimlerini paylaşan kişi ile o ilgili siteye girdiğinizde sizinle "chat" yapıp sorularınızı cevaplayacak kişinin soyadlarının aynı olması düşündürücü...

5 yıldır yoğun olarak her ay yurtdışından mal getiren biri olarak böyle şüpheli sitelerle işim olmaz ancak;alışveriş yapacaklara dikkat edin derim.Gümrük konusu da o şekilde güllük gülistanlık değil.

• Beğen
Tepkiler: nameste108
POLİNOM

POLİNOM

Üye
çin diyince kaççan

Smyrnatek

Smyrnatek

Üye
Çinlileri Sevmiyorum :)

macroasm

Üye
hediye... hediye gönderiyor ve gümrüğe girmiyor. ilginç. kesinlikle inandırıcı elmedi bana...Arkadaşa çamur atmak değil amacım ama gümrüklerin bu kadar olduğunu zannetmiyorum.

Kobra_FighterTR

Kobra_FighterTR

Üye
Çan Çin Çonlar :D

Ben İphone Bakmak İçin Girdim Siteye :D Ve İphone 'un Kendisi Yok Şarj Makinası Felan Var :D Ne Yapayım Ben Kendisi Olmayan Aleti :D

Üst Alt