Yurtdışından laptop getirtmek

Sponsorlu Bağlantılar

Superfan

Superfan

Üye
    Konu Sahibi
Yurtdışından laptop getirtmek
Merhaba.Aslında bu ikinci konum ama burada daha çok ilgilenen kişi var.O yüzden bu konuyu buraya açıyorum.Yurtdışından bir laptop almak istiyorum.

Bazı sorularım var.Umarım cevaplarını sizlerden bulurum.Ve umarım cevaplar umduğum gibi olur :hmmm Bu arada garanti meselesini biliyorum.Çok sorun değil.
1.Türkçe Klavye
Büyük ihtimalle ürünün klavyesi EN klavye olacak.Ben klavyeyi TR klavye yapabilir miyim? Ya da F8 tuşu yerine "ğ" ve ya "ç" şeklinde kullanımını sağlayabilir miyim? Cevaplarınızı bekliyorum.

2.Gümrük ve Vergiler
Ürün büyük ihtimalle gümrüğe takılacak.Gümrükte vergi olarak ne kadar öderim? Faturanın %10 'u diye duydum.Daha fazlasını öder miyim? Bir sorun çıkar mı? Ürünün fiyatı 2 katına çıkan diyenler bile var.Bence bunlar yalan.Biri $800 lık dizüstü bilgisayarı $900 getirtmiş.Kargo dahil değil tabi.

3.Kargo ve Güvenlik
Kargo için $95 vermeye hazırım.Daha fazlasını ödeyecek miyim? USPS Express Mail International ile gönderilecek sanırım.Öyle yazıyor.Özel firmalar kargo ücreti dışında ücret alıyorlar mı? Ve duyduğuma göre mail le gönderilince hiç özen göstermiyorlarmış.Bilgisayara zarar gelebilirmiş.Bunlar doğru mudur? Cevaplarınızı bekliyorum.

Genel olarak ;
-----------------------------------------
$1549 : MSI GT783R - 658US Dizüstü bilgisayar
$94.99 : Gönderme ücreti
$155 : Gümrükten geçerken verilen ücret ( Faturanın %10'u // $1549/10 = $155 )

Toplam : $1800 ( 3.298 t )
-----------------------------------------
Bu fiyatı geçer mi? Genel olarak sorum bu.Bu fiyatı geçer mi? Laptop için yorum yok zaten.Her şeyi ile süper.

Şimdiden teşekkürler.

Hex4d0r

Hex4d0r

Üye
1- Klavye yapıştırmaları var onlardan kullanabilirsin.

2-Gümrükten 1500 € üzeri ürün yalnız mali müşavir ile vs ithal ederek geitrebilirsin. Gümrük vergisi Avrupa'dan gelen ürünler için %18, diğer ülkeler için %20 uygulanmaktadır. Ayrıca ürün getirteceksen kesinlikle özel kargo olmamalı (DHL, FedEx vs.) Çünkü bu firmaların TR'deki bayileri hepsi çakal. Ürün sana 2 katı fiyatına patlar. Devlet kargosu ile gelmeli. Örnek olarak

Amerika --- USPS
İngiltere --- Royal Mail
Çin --- EMS

vs.

3- Kargonun takip olması yani Tracked Mail olması önemli satıcıyla görüş takip kodu veriyor musunuz diye sor. Aksi takdirge kargonun sana ulaşması 1 ayı bulabilir. USPS Express bildiğim kadarıyla takipli. Yine de sor sen. Satıcı köpüklü kutu vs. önlemini alır. Özel olarakda belirtebilirsin.

Özel kargo firmaları 300 TL ordina, bağış adı altında yüzlerce lira, ayakçı paraları, depoda kalma süresi boyunca günlüğü yüzlerce lira olan barında servisi vs. ücreti alıyorlar. Tabi ürünün değeri artında bunlarda artmakta.

Sana 1950-2000$ civarı bir fiyata mal olaraktır. Gümrükte takılınca Paypal faturalarınıda yanında götür veya satıcıya kargo faturasını ve ürün faturasını ayrı olarak kesmesini söylersin. Çünkü kargo ücreti dahil hesaplarlar yoksa gümrük vergisini.

Kolay gelsin :)

eşref gümüşsay

eşref gümüşsay

Üye
klavye yı ayarlardan TR yaparsın o kolaydır
yanlız anlamadıgım nokta şu aynı ozellıklere sahıp yada aynı olan laptop turkıyedende hatta yasadıgın IL ve ILCE den de alabılırsın bu kadar ugraşmana gerek yok bence şunuda soyleyeyım hadı aldın dıyelim aradan bır kac ay gectı ve laptop bozuldu o zaman ne yapacaksın tabi genede karar senın saygı duyarım

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
çok başın ağrıyacak gibi....
2000 dolar sana 3650 TL gibi bir rakam yapacak..
birde kargo süreci felan hasar alıp almaması gümrüktü felan...... uzun iş...

monster notebook satılıyor TR de onlara bak derim.

zamanım bol dersen
17 eylül teslimatına 750 TL indirimi var...
3610qm işlemci zaten 2670qm den daha iyi...
ekran kartıda özelleştirme yerinden 17 eylül teslimat seçersen

GTX675M eşdeğeri gtx580m dir zaten..
750GBx2 raid0 seçersin.

ne kargo ne gümrük. nede baş ağrısı..
3700 TL yapar :oke:

Superfan

Superfan

Üye
    Konu Sahibi
çok başın ağrıyacak gibi....
2000 dolar sana 3650 TL gibi bir rakam yapacak..
birde kargo süreci felan hasar alıp almaması gümrüktü felan...... uzun iş...

monster notebook satılıyor TR de onlara bak derim.

zamanım bol dersen
17 eylül teslimatına 750 TL indirimi var...
3610qm işlemci zaten 2670qm den daha iyi...
ekran kartıda özelleştirme yerinden 17 eylül teslimat seçersen

GTX675M eşdeğeri gtx580m dir zaten..
750GBx2 raid0 seçersin.

ne kargo ne gümrük. nede baş ağrısı..
3700 TL yapar :oke:
Tamamdır.Ekran kartı sorunu çözüldü.Zaten MSI 2.nesil i7 içeriyordu.Ama MSI de ayrı bir hava katıyor :D Monster güzel görünüyor.

Superfan

Superfan

Üye
    Konu Sahibi
Lumiere ben tek HDD alcam.Daha sonra kendim hallederim.Raid 0 kurarım sonra.Ama benim merak ettiğim bir şey var.Bu 2GB DDR5 HD6990M nasıl?

Bu arada 17 Eylül kampanyasını seçiyorum.Ayrıca indirim var herhalde.HD7970M ve 1x750GB seçiyorum.3.680 t oluyor.Sepette 3.100 t oluyor :D Ne olur ? Ayrıca indirim var herhalde..

Bu arada bu 17 Eylül kampanyası her yıl yapılıyor mu?

Hex4d0r

Hex4d0r

Üye
İlk defa bu yıl yaptılar o kampanyayı. Yalnız cihaz elinize 17 Eylülde gelecek. Onu göz önünde bulundurdunuz sanırım. Bir de Monster da hangi model alıyorsunuz. P serisi mi ? 2 sabit disk yuvasından 17.3" bir model tercih edeceğinizi anlıyorum :) Galiba MS ile başlayan modeli alacaksınız.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Lumiere ben tek HDD alcam.Daha sonra kendim hallederim.Raid 0 kurarım sonra.Ama benim merak ettiğim bir şey var.Bu 2GB DDR5 HD6990M nasıl?

Bu arada 17 Eylül kampanyasını seçiyorum.Ayrıca indirim var herhalde.HD7970M ve 1x750GB seçiyorum.3.680 t oluyor.Sepette 3.100 t oluyor :D Ne olur ? Ayrıca indirim var herhalde..

Bu arada bu 17 Eylül kampanyası her yıl yapılıyor mu?
17 eylül daha once ben gormedim..
orda yazanın haricinde başka indirim yapılmıyor
6990 çift ekran kartı çok güç ister ve çok ısınır.
7970M fazlasıyla yeter sana..
her şekilde canavar gibi ekran kartı zaten.
seçtıgın harddisk 750GB momentus XT sanırım...

ayrıca daha sonra 1 hdd daha alıp raid yapmak yerine
120 GB SSD düşünebilirsin oke:
500MB okuma yazma hızı sunar. :oke:

- - - Eklendi - - -

İlk defa bu yıl yaptılar o kampanyayı. Yalnız cihaz elinize 17 Eylülde gelecek. Onu göz önünde bulundurdunuz sanırım. Bir de Monster da hangi model alıyorsunuz. P serisi mi ? 2 sabit disk yuvasından 17.3" bir model tercih edeceğinizi anlıyorum :) Galiba MS ile başlayan modeli alacaksınız.
bu model

Superfan

Superfan

Üye
    Konu Sahibi
Ya tek engel var.Bu kasa.Çok badit kalıyor.Kalitesiz diyen de var.Süper diyen de var

Üst Alt