Superfan
Üye
Yurtdışından laptop getirtmek
Merhaba.Aslında bu ikinci konum ama burada daha çok ilgilenen kişi var.O yüzden bu konuyu buraya açıyorum.Yurtdışından bir laptop almak istiyorum.
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Bazı sorularım var.Umarım cevaplarını sizlerden bulurum.Ve umarım cevaplar umduğum gibi olur
Bu arada garanti meselesini biliyorum.Çok sorun değil.
1.Türkçe Klavye
Büyük ihtimalle ürünün klavyesi EN klavye olacak.Ben klavyeyi TR klavye yapabilir miyim? Ya da F8 tuşu yerine "ğ" ve ya "ç" şeklinde kullanımını sağlayabilir miyim? Cevaplarınızı bekliyorum.
2.Gümrük ve Vergiler
Ürün büyük ihtimalle gümrüğe takılacak.Gümrükte vergi olarak ne kadar öderim? Faturanın %10 'u diye duydum.Daha fazlasını öder miyim? Bir sorun çıkar mı? Ürünün fiyatı 2 katına çıkan diyenler bile var.Bence bunlar yalan.Biri $800 lık dizüstü bilgisayarı $900 getirtmiş.Kargo dahil değil tabi.
3.Kargo ve Güvenlik
Kargo için $95 vermeye hazırım.Daha fazlasını ödeyecek miyim? USPS Express Mail International ile gönderilecek sanırım.Öyle yazıyor.Özel firmalar kargo ücreti dışında ücret alıyorlar mı? Ve duyduğuma göre mail le gönderilince hiç özen göstermiyorlarmış.Bilgisayara zarar gelebilirmiş.Bunlar doğru mudur? Cevaplarınızı bekliyorum.
Genel olarak ;
-----------------------------------------
$1549 : MSI GT783R - 658US Dizüstü bilgisayar
$94.99 : Gönderme ücreti
$155 : Gümrükten geçerken verilen ücret ( Faturanın %10'u // $1549/10 = $155 )
Toplam : $1800 ( 3.298 t )
Bu fiyatı geçer mi? Genel olarak sorum bu.Bu fiyatı geçer mi? Laptop için yorum yok zaten.Her şeyi ile süper.
Şimdiden teşekkürler.
Bu arada garanti meselesini biliyorum.Çok sorun değil.1.Türkçe Klavye
Büyük ihtimalle ürünün klavyesi EN klavye olacak.Ben klavyeyi TR klavye yapabilir miyim? Ya da F8 tuşu yerine "ğ" ve ya "ç" şeklinde kullanımını sağlayabilir miyim? Cevaplarınızı bekliyorum.
2.Gümrük ve Vergiler
Ürün büyük ihtimalle gümrüğe takılacak.Gümrükte vergi olarak ne kadar öderim? Faturanın %10 'u diye duydum.Daha fazlasını öder miyim? Bir sorun çıkar mı? Ürünün fiyatı 2 katına çıkan diyenler bile var.Bence bunlar yalan.Biri $800 lık dizüstü bilgisayarı $900 getirtmiş.Kargo dahil değil tabi.
3.Kargo ve Güvenlik
Kargo için $95 vermeye hazırım.Daha fazlasını ödeyecek miyim? USPS Express Mail International ile gönderilecek sanırım.Öyle yazıyor.Özel firmalar kargo ücreti dışında ücret alıyorlar mı? Ve duyduğuma göre mail le gönderilince hiç özen göstermiyorlarmış.Bilgisayara zarar gelebilirmiş.Bunlar doğru mudur? Cevaplarınızı bekliyorum.
Genel olarak ;
$1549 : MSI GT783R - 658US Dizüstü bilgisayar
$94.99 : Gönderme ücreti
$155 : Gümrükten geçerken verilen ücret ( Faturanın %10'u // $1549/10 = $155 )
Toplam : $1800 ( 3.298 t )
Bu fiyatı geçer mi? Genel olarak sorum bu.Bu fiyatı geçer mi? Laptop için yorum yok zaten.Her şeyi ile süper.
Şimdiden teşekkürler.

Monster güzel görünüyor.