Ben telefona dosya atmadan önce bilgisayarım da taratıyorum. Telefona dosya attıktan sonrada telefonu bilgisayarımdaki virüs programı ile taratıyorum. Bilgisayarlardaki anti virüs yazılımları da cep telefonu virüslerini tanıyor. İki sene önce bu olayı tespit ettim.
Bir gün evde bilgisayarımda bluetooth açıktı anti virüs yazılımın tam 5 dakika boyunca virüs uyarısı verdi. Ben ilk başka fark etmedim o virüslerin telefon virüsü olduğunu. Net bağlantımı kapadım uyarı devam etti. Sonra bir virüsün
adını gördüm o zaman şaşırdım çünkü adını duymuştum ve cep telefonu virüsü olduğunu bildiğim bir virüstü.
Bluetooth açık olma sebebim telefonumda da açıp dosya atacaktım. Ama telefonda açmamıştım bluetooth
Evde bir misafir vardı. İçimden bir ses git sor telefonunuz var mı varsa bluetooth açık mı diye. Gittim sordum telefonu cebinde ve bluetooth'ta açıkmış. PC virüs uyarısı verdi o sebeple sordum dedim. Aldığım cevap karşısında çok şaşırdım. Bana evet telefonumda virüs var birkaç tane o yüzden yarın servise bırakmam lazım dedi. Bu cevaba çok sinirlendim ama belli etmedim.
Telefonunda virüs olacak ve sen o telefonda bluetooth açık bırakacak, üstüne de her kez açık şekilde. O gün anladım cep telefonu virüslerini bilgisayarlarda kurulu olan anti virüs yazılımlarının da tanıdığını ve engellediğini.