Cep Telefonunuz Suya Mı Düştü ? "Eyvah!" Demeden Önce Bu Yazıyı Okuyun !..

Sponsorlu Bağlantılar

ism@il 54

ism@il 54

Üye
süpperrr

3rhan336

3rhan336

Üye
adamın kafası çalışıyo yaww :coold:

cadigargi

Üye
Telefona su kaçtığı zaman yapacağımız şeyler şunlardır:

1.)Oksitlenme olmadan telefonu açmak
2.) Saç kurutma makinesi ile çok yaklaştırmadan kurutmak
3.)Parçaları çıkararak 1-2 gün dışarda bekletmek
4.)Okistlenme olmuşsa yetkili servise götürmek

Bu yöntemi deniyerek telefonunuzu kurtarabilirsiniz...

*Arkadaşlar bence pirinç yöntemini denemeye kalkmayın haberin ne kadar doğru olduğunu bilmiyoruz..

MANTIKSIZ VE SAÇMA....:birak:

1. aşaman hatalı bilgi, çünkü eğer devrelerde akım geçerse içeri giren su elektroliz olur ve oksijen gazı açığa çıkar bu da oksitlenmeye sebep olur, telefonun bataryası kesinlikle çıkartılmalıdır

ayrıca pirincin nemi çektiğini "tuzlukların içine pirinç koyulmasını" bilen herkes bilir, pirin ve tuz gibi maddeler hipertonik olduğu için (yani yapılarındaki su oranı düşük olduğu için) nemi çekerler, bu bilgi %100 doğrudur (fen ve teknoloji öğretmeniyim)

alperen1313

alperen1313

Üye
hocamızın dediği bligiler doğrudur aynen katılıyorum

besta01

Üye
bence de işe yarar ..

alpertemmuz

alpertemmuz

Üye
abicim pirinç in kilosu ne kadar haberiniz var mı:ehe

Atakan

Atakan

Üye
Akıllıca,teşekkürler

ALPARS™

ALPARS™

Üye
sağol ama bence en yakın zamanda telefon tamircisine götürmek.:kop:

bilal927

Üye
Arkadaşlar Benim Tlfunuma Şarjın Takıldığı Yerden Bir Damla Su Girdi.
Önemsemedim ama Birkaç Saat Sonra Tlfunum Kapandı. Ve Her Açtığımda Nokia Yazısı Görünmeden Açılıp Kapandı. Sonra Aklıma Bir Damla Su Damla Su Geldi ama Galiba İş İşten Geçti. Eğer Bu Konuda Yardımcı Olabilecek Arkadaşlar Olursa Çok Sevinirim. Bana Tlf Değil, İçindeki Tlf Numaraları Bilgiler Lazım...

tatalirapci

Üye
yaa yazı nerde bn nie qrmüom

--------------- Ekleme ---------------

yaa arkadaşım bnm telefonumda suya düştü ve açıktı snrada kndnden titremeye başladı fkt ekran yoktu hemen bataryayı çıkardım ve kurladım snra güneşin altına koydum ve 3 saat bekledi snrada süpürge ile içinin havasını aldım açmaya çalıştıma ama açılmadı pirinç dolu kavanozun içine koydum inşallah çalışır ya bn çok seviodum telefonu ama açmamam lazımdı biLiorm:'(

meryi

meryi

Üye
şimdi en olmaızını yazıyorum telefonumu makınaya attım ve attıktan 5 dk gecmede fark edip cıkardım. hemen bataryasını ve sımkartını cıkardım. daha sonra telefoncuya getırdım her bır parcasını kurutup temızledıler acmayı denedık acıldı ve kapandı sonra telefoncuda 1 gun bekle sonra acmayı dene dedi bende şimdi pirincin içine koydum.. inşallah yarına çalışır :(( telefonum n 76 başka bişey yapmam gerekir mi acaba ? :(

Mebuchadnezzar

Üye
Bu yöntemi ben daha önce denemiştim pirinç yöntemi gerçekten işe yarıyor ama o saç kurutma makinesi telefona zarar veriyor özelliklede telefonun ekrana. Makinaya tutmadan bataryayi çıkarın bi bezle kurulayin pirinç'in içine atın riske girmeyin

democles34

democles34

Üye
telefonu kurtarmış ama prinçler mındar olmuştur :)

polo291

polo291

Üye
Güzel yöntem

KRMKRM

Üye
arkadaşlar benim başımada böyle bir olay geldi, 6630 tuvalete düştü ve ses hoparlöründen su aldı, hemen cıkartıp bataryasını aldım açılabilen ön ve arka kapaklarını cıkarıp hafiften sallayarak ve yumuşak bir yere vurarak suyunu iyice boşalltım ondan sonra klima olduğundan hemen klimanın icine telefonu bıraktım tabi arasıra değiştirek. kurudu ama 2 gün daha bekledim ne olur ne olmaz diye. 3 gün telefonu açtım ekranın yarısı sulu duruyor, tamamen söktüm ekranına kadar ve ekranının metal yerini devamlı ısıttım ve su buhar oldu telefonum normale döndü ve hijyenik mendillerle 2 hafta boyunca sildim taş gibi oldu temizlendi ses çekimi falan arttı. 3 senedir kullanıyorum 10 kereden fazla düşürdüm bide suya düşürdüm hala çalışıyor, mükemmel ötesi bi telefon 3Gnin ilk telefonu görüntülü konuşabiliyorsun sadece kamera arkatarafı çekiyor ama istediğin yeri zoom yaparak senle konuşan kişiye her yeri yakınlaştırak gösteriyorsun :))))) muhteşem telefon 6630

derebeyiyunus

derebeyiyunus

Üye
arkadaşlar benim başımada böyle bir olay geldi, 6630 tuvalete düştü ve ses hoparlöründen su aldı, hemen cıkartıp bataryasını aldım açılabilen ön ve arka kapaklarını cıkarıp hafiften sallayarak ve yumuşak bir yere vurarak suyunu iyice boşalltım ondan sonra klima olduğundan hemen klimanın icine telefonu bıraktım tabi arasıra değiştirek. kurudu ama 2 gün daha bekledim ne olur ne olmaz diye. 3 gün telefonu açtım ekranın yarısı sulu duruyor, tamamen söktüm ekranına kadar ve ekranının metal yerini devamlı ısıttım ve su buhar oldu telefonum normale döndü ve hijyenik mendillerle 2 hafta boyunca sildim taş gibi oldu temizlendi ses çekimi falan arttı. 3 senedir kullanıyorum 10 kereden fazla düşürdüm bide suya düşürdüm hala çalışıyor, mükemmel ötesi bi telefon 3Gnin ilk telefonu görüntülü konuşabiliyorsun sadece kamera arkatarafı çekiyor ama istediğin yeri zoom yaparak senle konuşan kişiye her yeri yakınlaştırak gösteriyorsun :))))) muhteşem telefon 6630
benimde telefon 6630 gerçekten bu telefonu n95 e bile değişmem (abarttığımın farkındayım :D ama ...)benimde telefon 4 gün önce havuza düştü bi 7 sn. falan rahat suyun içinde kaldı sonra hemen bataryayı çkardım telefonu biraz salladım içindeki sular çıksın diye daha sonra güneşe koydum bi 15 dk güneşte kaldı sonra eve geldim 2 saat sonra fön makinasında kuruttum ve 3 güne yakın pirinç içinde beklettim.Dün telefonun bataryasını korka korka taktım ve açılma tuşuna bastım :D o da ne telefon çalısıyorrrr :D valla 2. el aldım 2 senedir elimde rahat 25 defa yere düşmüşdür + havuza girdi telefon hala taş gibi.Bugunde 3gyi denedim o da gayet güzel.Telefon dayanana kadar hiçbir telefon almadım nokianın ürettiği en güzel ve en kullanışlı telefon bence NOKİA 6630 :oke:

KARA_KUVVET

KARA_KUVVET

Üye
Pirinç olayını bizzat kendim denedim tıkır tıkır çalışıyor:d

kumarbazjoker

kumarbazjoker

Üye
grçktn işte yarar bir bilgi tşk

Lord_oF_Dark

Lord_oF_Dark

Üye
süper bi bilgi düşmez inş telefonum yazık olur tuvaleti yıkarım :))

asepsi

asepsi

Üye
general mobile telefon vardı çift hatlı olanlardan. su dolu kabın içinde yüzdüğünü görünce kendime gelmem biraz uzun sürdü:) daha sonra hemen bataryayı ve simleri çıkartıp bezle telefonu sildim ve pirinç paketinin içine attım akşama kadar durdu tel. ve çıkardığımda gayet güzel çalışıyordu herhangi bir sorun yaşamadım. gerçi 1 ay kadar sonra bozuldu ama sebebi suya girmesi miydi bilmiyorum:islik

Üst Alt