Telefona su kaçtığı zaman yapacağımız şeyler şunlardır:
1.)Oksitlenme olmadan telefonu açmak
2.) Saç kurutma makinesi ile çok yaklaştırmadan kurutmak
3.)Parçaları çıkararak 1-2 gün dışarda bekletmek
4.)Okistlenme olmuşsa yetkili servise götürmek
Bu yöntemi deniyerek telefonunuzu kurtarabilirsiniz...
*Arkadaşlar bence pirinç yöntemini denemeye kalkmayın haberin ne kadar doğru olduğunu bilmiyoruz..
MANTIKSIZ VE SAÇMA....

( telefonum n 76 başka bişey yapmam gerekir mi acaba ? 
)))) muhteşem telefon 6630benimde telefon 6630 gerçekten bu telefonu n95 e bile değişmem (abarttığımın farkındayımarkadaşlar benim başımada böyle bir olay geldi, 6630 tuvalete düştü ve ses hoparlöründen su aldı, hemen cıkartıp bataryasını aldım açılabilen ön ve arka kapaklarını cıkarıp hafiften sallayarak ve yumuşak bir yere vurarak suyunu iyice boşalltım ondan sonra klima olduğundan hemen klimanın icine telefonu bıraktım tabi arasıra değiştirek. kurudu ama 2 gün daha bekledim ne olur ne olmaz diye. 3 gün telefonu açtım ekranın yarısı sulu duruyor, tamamen söktüm ekranına kadar ve ekranının metal yerini devamlı ısıttım ve su buhar oldu telefonum normale döndü ve hijyenik mendillerle 2 hafta boyunca sildim taş gibi oldu temizlendi ses çekimi falan arttı. 3 senedir kullanıyorum 10 kereden fazla düşürdüm bide suya düşürdüm hala çalışıyor, mükemmel ötesi bi telefon 3Gnin ilk telefonu görüntülü konuşabiliyorsun sadece kamera arkatarafı çekiyor ama istediğin yeri zoom yaparak senle konuşan kişiye her yeri yakınlaştırak gösteriyorsun)))) muhteşem telefon 6630
ama ...)benimde telefon 4 gün önce havuza düştü bi 7 sn. falan rahat suyun içinde kaldı sonra hemen bataryayı çkardım telefonu biraz salladım içindeki sular çıksın diye daha sonra güneşe koydum bi 15 dk güneşte kaldı sonra eve geldim 2 saat sonra fön makinasında kuruttum ve 3 güne yakın pirinç içinde beklettim.Dün telefonun bataryasını korka korka taktım ve açılma tuşuna bastım
o da ne telefon çalısıyorrrr
valla 2. el aldım 2 senedir elimde rahat 25 defa yere düşmüşdür + havuza girdi telefon hala taş gibi.Bugunde 3gyi denedim o da gayet güzel.Telefon dayanana kadar hiçbir telefon almadım nokianın ürettiği en güzel ve en kullanışlı telefon bence NOKİA 6630 
daha sonra hemen bataryayı ve simleri çıkartıp bezle telefonu sildim ve pirinç paketinin içine attım akşama kadar durdu tel. ve çıkardığımda gayet güzel çalışıyordu herhangi bir sorun yaşamadım. gerçi 1 ay kadar sonra bozuldu ama sebebi suya girmesi miydi bilmiyorum