Anket Cep Telefonu Kullanma Süreniz ?

Sponsorlu Bağlantılar

Cep Telefonunuzu Yaklaşık Olarak Kaç Yıl Kullanıyorsunuz?

• Kullanılan toplam oy
    42
  • Anket kapatılmış .
bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
    Konu Sahibi
Cep Telefonu Kullanma Süreniz ?
Kullandığımız cep telefonlarını, şimdiye kadar ki kullanım durumlarımıza göre kaç yıl kullanıyoruz.
Merak edilecek ve herkesin bilmek istediği bir sonuç değil mi?

Örnek:
2 yıl 4 ay veya altı olanın 2 yıl seçmesi
2 yıl 5 ve üzeri olanın 3 yılı seçmesi
4 yıl veya daha fazlası için 4 yılı seçmesi.

Son düzenleme:

0MG90

0MG90

Üye
Daha 1 yıl olmadı ama 4-5 yıl kullanmayı düşünüyorum

Son düzenleme:
wpfurkan

wpfurkan

Üye
2-3 sene

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
    Konu Sahibi
Galiba ortalam 2 yıl gibi bir çoğunluk çıkacak..
tabi 1 ay kullanıp satan exsantrik kişileri saymıyorum : ) )

Emre

Üye
1.5 sene

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
    Konu Sahibi
Bu arada 4 ve üzeri kullananları tebrik etmek istiyorum, En faydalısı ve en ne diyeyim Stabil olan insanlar..

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 2574464
wpfurkan

wpfurkan

Üye
Galiba ortalam 2 yıl gibi bir çoğunluk çıkacak..
tabi 1 ay kullanıp satan exsantrik kişileri saymıyorum : ) )
1 ay değil de ikinci el piyasasıyla 6 ay'da bir pek zarar etmeden cihaz değiştirende az değil.
Tam tersi telefona pazara kadar değil mezara kadar felsefesiyle davranan ve telefon telefonluktan çıkana kadar kullananda çok :)

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
    Konu Sahibi
1 ay değil de ikinci el piyasasıyla 6 ay'da bir pek zarar etmeden cihaz değiştirende az değil.
Tam tersi telefona pazara kadar değil mezara kadar felsefesiyle davranan ve telefon telefonluktan çıkana kadar kullananda çok :)
Evet haklısın,
şu anda elimdeki bir kullanıcının 1 aylık fatura tarihiyle elinden çıkardığı bir telefon.

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
    Konu Sahibi
Telefonu beğenmeyip çok zarar etmeden elden çıkarmaya bakanda var tabiki.
Ben de bu soruyu cep telefonu satan esnafa sormuştum. Neden 2 bin TL ye aldığı telefonu 1 ay sonra geri versin diye..
O da "Abi piyasada o kadar çok manyak var ki" diye yanıtlamıştı.

wpfurkan

wpfurkan

Üye
Ben de bu soruyu cep telefonu satan esnafa sormuştum. Neden 2 bin TL ye aldığı telefonu 1 ay sonra geri versin diye..
O da "Abi piyasada o kadar çok manyak var ki" diye yanıtlamıştı.
Adam tespitte nokta atışı yapmış ;)

• Beğen
Tepkiler: H.TOGAN ve bozkirdangelen
TheLastRevolution

TheLastRevolution

Üye
4 yıl kullanan kimmiş la ? :hmmm

Bahadir_fb

Bahadir_fb

Üye
1,5 - 2 yıl

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Dünya genelinde yapılan araştırmalarda telefon tçdeğiştşrme sıklığı ortalama 22 ay çıkmış. Bu oran Amerşka'da24 ayın üzerinde. Almanya, Fransa ve İngiltere gibi Avrupa'nın gelişmiş ülkelerinde 26 ay. Araştırmaya Türkiye de dahil edilmiş. Türkiye'de telefon değiştirme sıklığı 18 ay çıkmış. Zengin milletiz vesselam.

• Beğen
Tepkiler: B.A.R.O.N, Murat Alper, gnr_54 ve 1 kişi daha
4MaGuS

4MaGuS

Üye
eski telefonu 7 yıl kullanmıştım n73 hala duruyor lumia 920 2 yıldır kullanıyorum rahat 2 yıl daha kullanırım diye düşünüyorum bir sorun çıkmadığı sürece, pek telefon değiştiren biri değilim

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
    Konu Sahibi
Dünya genelinde yapılan araştırmalarda telefon tçdeğiştşrme sıklığı ortalama 22 ay çıkmış. Bu oran Amerşka'da24 ayın üzerinde. Almanya, Fransa ve İngiltere gibi Avrupa'nın gelişmiş ülkelerinde 26 ay. Araştırmaya Türkiye de dahil edilmiş. Türkiye'de telefon değiştirme sıklığı 18 ay çıkmış. Zengin milletiz vesselam.
Türkiye deki ortalamanın 18 ve üstü olmasına sevindim.
1 aylık maaş tutarını 1 cep telefonuna verenleri de hesaba katarsak gerçekten de zengin milletiz.

ORtadoğu ve asya toplumlarında afedersiniz boşboğazlık oranı yüksek galiba.
eski telefonu 7 yıl kullanmıştım n73 hala duruyor lumia 920 2 yıldır kullanıyorum rahat 2 yıl daha kullanırım diye düşünüyorum bir sorun çıkmadığı sürece, pek telefon değiştiren biri değilim
Kardeşim, istikrarlı duruşunu tebrik ediyorum.
Maalesef ben de @papakudioflu 'nun dediği gibi zenginlerden sayılıyorum ve 2 yılda bir diyorum.

• Beğen
Tepkiler: 4MaGuS
Serhan

Serhan

Üye
6-7 en kötü 1 yıl.

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
    Konu Sahibi
Problem çıkarmaz ve normal olarak hizmet vermeye devam ederse en ideali 4 yıl ve üstü galiba.
Tabi içimizdeki bir sensör sürekli olarak "yenisini al, yenisini al" diye rahatsız etmez ise.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Serhan
Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Emekli Yönetici
4. yılında cihazım, 603 :)

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 2574464 ve lazye
Luck Star

Luck Star

Üye
Eskiden alıp satıyodum çünkü babamın ortak olduğu telefon bayisi vardı. Örneğin 1000 verdiysem normal fiyatı 1200 oluyodu ama 3 ay sonra 900e 950 ye satiyordum. Şuan önceki cihazim 4s ilk çıktığı gün aldım halen 0 gibi duruyor yaklaşık 4 sene. G2 yi de 2013 haziranda aldım. Yani benim 2-4 sene :)

• Beğen
Tepkiler: bozkirdangelen

Üst Alt